Szavazás – Melyik Magyarországon is ismert török sorozat tetszett/tetszik az alábbiak közül?

A török sorozatokat könnyű megszeretni a lelket megérintő  gyönyörű zenék, a kiváló színészi alakítások és a sok drámai fordulat miatt. Engem legjobban a Megtört szívek nyűgözött le, de rajta kívül  van még 12 Magyarországon ismert sorozat.

Szavazz azokra a sorozatokra, amik tetszettek/tetszenek az alábbiak közül. 

Szavazni augusztus 31.-ig lehet.

seherazade

1001 gece – Seherezádé
A történet középpontjában Sehrazat áll, a tehetséges fiatal mérnöknő, aki egy jó nevű építőipari vállalatnál dolgozik. Van egy ötéves kisfia, akinél leukémiát diagnosztizáltak, s az élete megmentéséhez egy sürgős és nagyon drága műtétre lenne szükség. Sehrazat persze reménytelenül kutatja a lehetőségeket, hogy hogyan tudná előteremteni a csontvelő-átültetéshez szükséges tetemes összeget, az idő pedig egyre sürgeti: a fia élete veszélyben van. Egyetlen megoldásként pedig főnöke, Onur ajánlata kínálkozik. A férfi ugyanis felajánlja, hogy állja a műtét összegét, cserébe azonban azt kéri Sehrazattól, hogy titokban töltsön vele egy éjszakát… Vajon meddig maradhat titokban a rosszakarók előtt a tisztességtelen ajánlat?

ellopottelet20 Dakika – Egy ellopott élet
Melek egy gyönyörű fiatalasszony, aki nagy boldogságban él Alival, az egyetemi tanár férjével és két szép gyermekükkel. Ám amikor végre eljön a nap, hogy beköltözzenek az új otthonukba, váratlanul rájuk tör a rendőrség és gyilkosság gyanújával őrizetbe veszik a nőt. A család élete pedig fenekestül felfordul, amikor Meleket 20 év börtönre ítélik. Ali, aki azelőtt soha semmilyen szabályt nem szegett meg ezúttal elhatározza, hogy kiszabadítja feleségét a börtönből – bármilyen áron.

A fordulatokkal teli, lebilincselő sorozat napjaink Törökországába repíti a nézőket.

tiltottszerelemAsk-i memnu – Tiltott szerelem

A Tiltott szerelem című telenovella sztorija egy romantikus török regényen alapul és napjaink Törökországában játszódik. A történet egy gazdag, ám özvegyen maradt férfi, Adnan életéről szól, aki isztambuli rezidenciáján él két gyermekével és egy nőcsábász rokonával, Behlüllel. A család élete azonban fenekestül felfordul, amikor Adnan megismerkedik a nála jóval fiatalabb, bájos Bihterrel. A férfi azonnal szerelemre lobban és nem sokkal az első randevú után megkéri a lány kezét. A fiatal lány pedig igent mond, mert így akar bosszút állni az anyján, aki régóta szemet vetett már Adnanra. Hiába is tiltakozik mindkét fél rokonsága, a pár minden lebeszélés ellenére egybekel. A rokonok a menyegző után is mindent megtesznek, hogy szétválasszák az ifjú párt, ebből aztán számos konfliktus, félreértés, ármány és intrika adódik…

szivutjaiDudaktan kalbe – A szív útjai

Kenan tehetséges és sikeres hegedűművész, akiért rajonganak a nők, és aki egyszerre több nőt szeret.

Köztük unokatestvére, az őrülten féltékeny Cemil feleségét, aki egykor a szerelme volt, és a gyönyörű, de szegény Lamiát.

Kenan a jó hírére való tekintettel egy gazdag nőt vesz feleségül Lamia helyett, akitől gyermeke is születik.

A történet során azonban kialakul a Kenan-Lamia-Cemil szerelmi háromszög.

vegsoakaratElveda derken – A végső akarat

A gyermekorvos Lale (Ece Uslu) igazán nagyszerű életet él. Őszintén szereti kiadóként dolgozó férjét, Egét (Sinan Sümer) és két kislányukat: Ecét (Ayça Turan), Nazt (Çagla Şimşek), ám a boldogság egy csapásra szertefoszlik, amikor megtudja, hogy végzetes kimenetelű betegsége, agydaganata van. Hogy megkímélje családját a szenvedéstől, betegségét titokban tartva elhagyja őket, elválik férjétől és közeli barátja, dr. Ateş (Gökhan Tepe) gondjaira bízza magát. Azonban nem szeretné, ha gyermekei anya nélkül nőnének fel, ezért kiválasztja utódját, gyermekei fiatal házi tanítóját, a csinos és okos Zeynepet (Burcu Kara). A helyzetet félreértő Ege azt hiszi, Lale azért hagyta el őket, mert szerelmes a másik férfiba. Idővel a Lale kiszemelte Zeynep és az erről mit sem sejtő Ege között kölcsönös vonzalom alakul ki.

ezelEzel – Bosszú mindhalálig
Ömer a nők álma. Szenvedélyes, férfias és gazdag. Ömernek azonban csak egy álma van: tíz hosszú év után bosszút állni azon, aki hamis vádakkal börtönbe juttatta és elvette a szerelmét. Felvett személyisége, Ezel (Kenan Imirzalioglu) jól ismert a maffia és az éjszakai élet világában, ezért biztosra veheti, hogy minden lépését figyelik majd, bosszúja célba talál.
Ömer kötelező katonai szolgálat letöltése után tér haza idős szüleihez és kisöccséhez és minden vágya, hogy végre feleségül vehesse álmai asszonyát, a rá türelmesen várakozó Eyşant (Cansu Dere). Már-már úgy tűnik, pontosan azt az életet élheti, amire vágyott, amikor egy nap a rendőrség ráront a békésen alvó férfira és gyilkosság vádjával letartóztatja. Életfogytiglan tartó ítélete alatt csak arra tud gondolni, vajon ki az, aki csőbe húzta, mivel érdemelte ezt ki és hogyan állhatna bosszút. Az alkalomra tíz hosszú évet kell várnia, de végül elérkezik, és a plasztikai műtéten átesett Ömer új külsővel, Ezel néven sétál be a kaszinó ajtaján, hogy egyszer és mindenkorra fényt derítsen a múltjára.

azejszakakiralynojeGecenin Kraliçesi – Az éjszaka királynője

Kartal kiskorában elveszítette az édesapját, így Aziz volt az, aki örökbe fogadta az árvát. Aziz egykori segítője és jobb keze, Osman egykor különös okok miatt világgá menekült.

Kartalból üzletember válik, akire nevelőapja nagyon büszke, azonban mindezért féltestvére, Mert nagyon féltékeny rá.

A férfi egy kis francia városba utazik üzletkötés miatt, ahol megismerkedik Selinnel, Osman lányával.

igazgyongyGümüs – Igazgyöngy

Mehmet (Kivanç Tatlitug) egy szörnyű baleset során elveszíti szerelmét. A gyász teljesen összetöri a férfit, ráadásul vasakaratú nagyapja – aki folyamatosan igazgatja a család sorsát, akárcsak cégbirodalmát – úgy dönt, hogy kiházasítja unokáját. Választottja Gyöngy (Songül Öden), a szegény családból származó lány, akit Mehmet gyermekkora óta ismer, és aki titkon szerelmes a férfiba. Mehmet tiltakozik a szülői akarat ellen, ám Gyöngy kedvessége és természetessége megenyhíti és szerelemre lobbantja a férfi szívét. Ezt az idillt rombolja szét egy váratlan telefonhívás: a vonal végén az elhunytnak hitt barátnő szól a telefonba…

seyitKurt Seyit ve Şura – Szerelemben, háborúban
A cári Oroszországban egyre erősödik a politikai ellenállás, és veszély fenyegeti a cár uralmát. Néhány katona Kurt Seyit Eminof hadnaggyal (Kivanç Tatlitug) hazatér, hogy kipihenje a harcok fáradalmait. A bálok, családi látogatások során a szoknyavadász hadnagy megismeri Surát (Farah Zeynep Abdullah), és ezzel megváltozik az élete. Ám a hírhedten cárpárti Eminof család tagjaként szembekerül Sura tehetős famíliájával, amely az ellenállást támogatja.

Vajon van jövője egy olyan kapcsolatnak, ahol nincs bizalom és őszinteség? Igaz történet.

kuzeyKuzey Güney – Tűz és víz
Kuzey 4 évet tölt börtönben, ahonnan éppen most szabadul. A szülei és a bátyja mennek érte, és hazaviszik a családi házba, amely a saját pékségük felett van. Az idősebb testvér Güney rengeteget dolgozik az apjának, miközben egy golfpályán is helyt áll, ugyanis egyetemi tandíjra gyűjt. Szerelme, Cemre pincérnő egy étteremben, s a fiatalok idővel szeretnének összeházasodni. A családi vacsorán azonban, amelyet Kuzey hazatérésének tiszteletére rendeznek, előkerülnek a rejtett indulatok.

 

szulejmanMuhteşem Yüzyıl – Szulejmán
Szulejmán, a török birodalom fiatal uralkodója nagyobb álmokat dédelget, mint amit Nagy Sándor valaha is el tudott volna képzelni. 26 évesen a világ meghódítására készül, és ezt elsősorban új módszerekkel próbálja elérni. Közben folyamatosan érkeznek az új szolgák és háremhölgyek a szultán palotájába, hogy a frissen trónra került uralkodó kedvére válogathasson. Így kerül az udvarba a gyönyörű Rokszolana, akinek a családját a tatárok lemészárolták. A háremben lévő lány mély benyomást tesz Szulejmánra, ám a szultán asszonya és édesanyja rossz szemmel nézik a fellángoló szerelmet, és mindent megtesznek, hogy eltávolítsák az udvarból Rokszolanát.
Az asszonyok féltékenysége mellett az uralkodóra többen is veszélyt jelentenek. Néhány befolyásos pasa, akik ellenzik Szulejmán szokatlan reformintézkedéseit, aki a területeiken élő egyiptomiaknak és a különböző származású kereskedőknek szabadságjogot adományoz, cselszövésre készülnek a szultán ellen.

megtortParamparça – Megtört szívek
A történet két családról szól. A nélkülöző, szerény körülmények között élő Gülseren és a gazdag felmenőkkel rendelkező Dilara egy véletlen folytán ugyanazon a napon, ugyanabban a magánkórházban ad életet lányának. A babák vezetékneve azonos, így egy figyelmetlen nővér összecseréli a csecsemőket, amire tizenöt éven át nem derül fény. Gülseren odaadóan, szerény körülmények között neveli Hazalt, miután férje elhagyja. Dilara és Cihan pedig minden anyagi támogatást megadva, fényűző életet biztosít Cansunak. Amikor tinédzser lányuk balesetet szenved, az orvosok rájönnek, Dilara és Cihan nem a vér szerinti szülei. Miután pedig mindenkinek világossá válik, hogy a két lányt elcserélték, a feszültség egyre csak nő a családok között. Dilara úgy gondolja, vér szerinti lánya is megérdemelné azt az életszínvonalat, amit tőlük Cansu kapott. Ez azonban nem csak a két édesanya között szül vitákat, hanem Cihan sem ért egyet mindenben feleségével. Ráadásul az események egyre közelebb hozzák egymáshoz a válása után egyedül maradt Gülserent és a boldogtalan házasságban élő Cihant. Így egy ponton túl a szülőknek nem csak gyermekeik problémáját kell megoldaniuk, hanem szembe kell nézniük saját érzéseikkel is, hogy mit kezdenek a kettőjük között kibontakozni látszó szerelemmel.

hazugsagokSon  – Hazugságok gyűrűjében

Selim és Aylin nagy boldogságban élnek együtt a varázslatos Isztambulban. Szépek, sikeresek, és mindenük megvan ahhoz, hogy irigylésre méltó párként tekintsenek rájuk. Ám Aylin világa egy csapásra hullik darabjaira, amikor is az orvosként dolgozó Selim repülőgépe egy konferenciára tartva balesetet szenved és a mélybe zuhan.

23 hozzászólás to “Szavazás – Melyik Magyarországon is ismert török sorozat tetszett/tetszik az alábbiak közül?”

  1. Katona Ferencné Says:

    Mivel az én kedvenc színészem Kivanc Tatlitug, ezért azokat a filmeket szeretem legjobban amiben ő játszik!

  2. Szabó Józsefné Says:

    Amit be jelöltem, azok a kedvenceim! De a többi is jók!!

  3. Ibolya Szalai Says:

    Nagyon szeretem a Török sorozatokat,többet feliratozva nézek igy legalább hallom a színészek eredeti hangját ami nagyon jó .,de nem találom meg amit még megnéznék feliratosan,hol keressem?

  4. Rosocha Renata Says:

    Még Kara Sevda nagyon jo sorozat! (Végtelen szerelem). Nagyon, nagyon jók a török filmek és színészek.

  5. Szabó Györgyné Says:

    Seherezádé van az első helyen, Tiltott szerelem, Igazgyöngy ezt követi Szulejmán stb.

  6. Geiszlerné Anikó Says:

    Számomra a legszebb és legjobb a Kurt Seyit ve Sura (Szerelemben háborúban) c.török sorozat.

  7. Virág Angela Says:

    Legelsőként láttam a Seherezádé c.filmet, a kedvenc filmem lett. A két főszereplő Bergüzar Korel és Halit Ergenc remek színészek. A Szulejman főszereplője szintén Halit Ergenc, kiválóan játszik. A Kuzey-Gűney, a Szerelemben-háborúban, az Igazgyöngy, ezekben a filmekben Kivanc Tatlitug nagyon jól játszik. Ezeket láttam, de újra megnézném. A török filmek nagyon jók, szívesen látnám a tv csatornákon.

  8. Mária Lak Says:

    legkedvesebb sorozatoma Kuzey Güney,mert Kivanc remek és a téma is nagyszerű,fordulatos

  9. Pfeffer Józsefné Says:

    Ha lehet kérni a hiradó elött 17 és 18 óra között.

  10. Janosne Zadori Says:

    Az öt első helyen álló sorozatot láttam és nagyon tetszett szeretem a török filmeket mert van mondanivalója valamennyinek.

  11. margit55 Says:

    Én ezek közül egyet nem láttam de mindegyik nagyon jó és még szeretnék látni ha lehetne!

  12. Tótváradiné Gabi Says:

    Ezel is a TOP 3-ban van szerintem, csak már feledésben van! ❤

  13. Erdősi Ferrencné Says:

    Szerelembe háboruba van az első helyen számomra a többi csak utána jöhet.

  14. Jánosné Tanics Says:

    Amit bejelöltem azok tetszettek legjobban !

  15. Jánosné Tanics Says:

    Csak azok amiket bejelöltem Kedvencem Kenan Imirzaeloglu !

  16. Katalin Szabolcs Says:

    Több török filmet láttam,van több olyan amit csak törökül,de azért meg lehetett érteni,pedig nem beszélem a nyelvet.Általában az a probléma,hogy a tv-k elkezdik,de többször változtatják a sugárzás időpontját,igy nehéz megszeretni egy sorozatot. A kedvenceim:Kuzey Güney /Tűz és Víz/ és Gümüs /Igazgyöngy/

  17. Elhaym Says:

    Köszönöm a szavazatokat. Eredményhírdetés augusztus végén.

  18. Ibolya Says:

    Burak Özcivit

  19. Szilvia Pauli Says:

    Ezel sorozatban ismertem meg Kenan nagyon izgalmas sorozat volt!Azóta láttam a Karadayi sorozatot ott is vitte a pálmát Bergüzerral!
    Kitűnő tehetséges színész!Továbbra is sok sikert kívánok neki!

  20. Elhaym Says:

    Remélem a Karadayi sorozat is lesz majd magyarul.

  21. Kötő Edit Says:

    Nekem a kiadó szerelem tetszett a legjobban. Könnyű vidám szórakoztató sorozat. A szereplőkről ne is beszéljünk. Imádtam.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .