Újabb koreai és török sorozatos hírek

Az Izaura TV műsorrendje:

 • Hétköznapok

08:20 Maricruz (Corazon Indomable)
09:30 A gonosz álarca (Santa Diabla)
13:00 A királyi ház titkai (Dong Yi / Jewel in the Crown)
14:25 Vad Angyal (Muneca Brava)
15:30 A fekete özvegy (Black Widow / La Viuda Joven)
16:35 Éld az életem! (Who Is Who? / ¿Quién es quién?)
17:50 Victoria, a rabszolgák megmentője (The White Slave / La Esclava Blanca)
18:55 Rabok és szeretők (Amores Verdaderos)
20:00 Kuzey Güney – Tűz és víz (Kuzey Güney)

21:20: Vad Angyal (ism.)
22:20: A királyi ház titkai (ism.)
23:45: Victoria, a rabszolgák megmentője (ism.)
00:50: Éld az életem! (ism.)
02:00-08:20: Ismétlések

 • Hétvége

10:20: Maricruz
11:25: A Macska
14:40: Ismétlések
20:00: Az éjszaka királynője (Queen Of The Night / Gecenin Kralicesi)

21:20-10:20: Ismétlések

 • Ajánló

Az éjszaka királynője

 • Egyéb hír

Felröppent a mai napon egy olyan hír is, hogy az MTVA idén szeretné megísmételni a Palota ékkövét és a Silla királyság ékkövét, + egy új sorozatot is szeretne műsorra tűzni The Empress Ki címmel. Írtam nekik ezzel a hírrel kapcsolatban, egyelőre még nem válaszoltak, de amint jön válasz egyből megírom, hogy  a hír igaz-e. 

Műfaj: Történelmi, akció, romantikus
Részek száma: 51
Vetítés éve: 2013-14
Ismertető: Ki Nyang egy koryo-i fiatal lány, akit gyermekként anyjával Yuan-ba akartak vinni ágyasnak, és ugyan sikerült megszöknie, de édesanyját megölték, így magára maradt. Ekkor dönti el, hogy férfiként fogja élni életét, így segítve népét a Yuan-iak elnyomása miatt. Megismerkedik Koryo királyával, akinek szolgálatába áll, s őt bízzák meg a Yuan-i császár testvérének védelmével, akit Koryo-ba száműznek. A történet elmeséli Ki Nyang életútját, amely tele van szomorúsággal, magánnyal és nehézségekkel, míg végül császárné lesz belőle. Életében két embert szeret, a Koryoi királyt és később Ta Hwan császárt is szívébe zárja.
A sorozatról vélemény itt: http://saranghaeyodorama.blogspot.hu/2015/01/empress-ki_27.html?m=1

Reklámok

20 hozzászólás to “Újabb koreai és török sorozatos hírek”

 1. Szür Eszter Says:

  Nagyon örülnék neki ha ez igaz lenne. Bízom és reménykedem.

 2. N.Ildikó Says:

  Az fent említett adó vajon hol fogható?

  • Szür Eszter Says:

   Még sehol. Augusztus 14-től indul. És elvileg Mindig TV-nél lesz elérhető. Legalábbis én így tudom.

  • Emros Says:

   Sziasztok! Engem kicsit elkeserítettek ezek a sorozatok. Nem értem miért nem lehet vígjáték műfajban koreai sorozatokat vetíteni. Miért ragaszkodnak a történelmihez? Vagy ott a Boys over flowers, viki.comon élvonalas koreai sorozat. Szerintem fel sem merült a csatorna készítőiben, hogy esetleg vegyes kategóriájú sorozatokat adjanak. Tényleg Izaura csatorna lesz, tiszta szappanopera, àrmány és szenvedély, meg szenvedés. Azért köszi a hírt! 🙂

   • Andicilin Says:

    Szerintem az átlag romantikus koreai sorozat nálunk nem nyerő. A Pasta se volt olyan sikeres. Ezek itthon nem érdekesek. Egy történelmi (kosztümös) sorozat viszont az, mert egzotikus. Szóval a Boys over flowers persze, tök népszerű a tinilányok körében, de ez egy szűk réteg. Annyira idegen az európai valóságtól, hogy a legtöbben csak kinevetik. Szerintem történelmi sorozatokon kívül krimiknek lenne esélye. Krimiből megy egy csomó minden csatornán, és nem csak amerikai sorozatok, hanem pl. német, olasz is. Ja, meg angol, ugye az Agatha Christie-k.
    Egyébként is, a Pasta is meg a Boys over flowers is teljesen szétesett. Egy nagy maszlag az egész, nem tart sehova, nem koherens. Ezekhez képest egy dél-amerikai sorozat is jobban fel van építve. Magyarán, a komoly rajongókon kívül ezeket nem igazán értékeli senki. Ha én lennék egy csatorna tulajdonosa, akkor nem fektetném veszteségbe a pénzem. Ezek pedig valószínűleg veszteségesek lennének, nem néznék sokan.

   • Szür Eszter Says:

    Szerintem a történelmi sorijaik a legjobbak. Ez tény. Átlagban több pénzt fektetnek az ilyen sorijaikba a koreai televíziók mint az átlag mai korban játszódó sorijaikba,ami meg is látszik hiszen mind fantasztikus alkotások. Jobban megéri nekik mint a mai sorozatokat eladni ezeket mint a mai korban játszódókat. Amúgy kosztümösben is vannak vigjátékaik ott van pl a Tamra the Island nagyon jó szórakoztató kis dorama én sokat nevettem rajt.

 3. Andicilin Says:

  Az még oké, hogy Korjo=Korea, de olyan ország nem volt, hogy Jüan. Az ismertetőben úgy hangzik, mintha egy hely lenne. Jüan dinasztiáról van szó Kínában és Mongóliában. Jüan Birodalomnak lehetne mondani esetleg. :/
  Egyébként jó lenne végre egy új koreai sorozatot nézni tv-ben. Csak az lep meg, hogy ez MTVA, nem pedig a TV2-es IzauraTV. Mert ugye eredetileg arról volt szó, hogy oda vesznek majd koreai sorozatot.

  • Szür Eszter Says:

   Az MTVA (vagyis Magyar Telelvizíózási Vállalat) intézi a műsor csomagok megvásárlását a tévé társaságok számára az ő megbízásukból. Ők veszik fel a kapcsolatot és ők bonylítják le a tárgyalásokat az adott műsor csomagokkal kapcsolatban az eladóféllel. A másik dolog: Jüan dinasztia valóban volt ilyen uralkodó család,de ez azt jelenti hogy az országot is kellett hogy hívják.

   • Szür Eszter Says:

    Bocsi rosszul írtam: nem azt jelenti hogy az országot is így kell hívni. 🙂

   • Andicilin Says:

    Ja, hát az ismertető szokás szerint gagyi. 🙂

    Tehát akkor minden, ami Magyarországon adásba kerül az átmegy az MTVA-n? És azt lehet tudni, hogy kinek veszik? Mert ha ez így működik, akkor még nem biztos a TV2. Végül is eddig minden koreai sorozat az M1-en ment. :/ Most már nyilván más csatornán menne, pl. Duna Tv.

   • Szür Eszter Says:

    A mozifilmek sorozatok stb vetítésének jogát mind az MTVA intézi a tévé társaságok megbízásából. Viszont az ismétlések nem vonatkoznak erre mert annak vetítési jogát az eredeti csatornától (a Dong Yi esetében pl az M1) vásárolják meg. Vagyis attól a csatornától veszik meg amelyik legelőször vetítette az adott sorozatot. És még nem vonatkozik ez a dolog a saját gyártású műsorokra. Ma Magyarországon a tévé társaságok úgy nevezett műsor csomagokat vásárolnak amiben benn van x db film x db sorozat stb….. és ennek van egy lejárási ideje is ami alatt bizony ezt a csomagot ki kell meríteni.
    Azt tudni kell a TV2-ről hogy új tulajdonosa van akit nem kell bemutatni. Neki nyilván mivel a filmes szakmában dolgozott sokáig, mások a szemléletei (az Isaura TV is egyébként a TV2-höz tartozik). Ő szerintem sokkal nyitottabb szemléletű mint az előző tulajdonosa.

 4. Elhaym Says:

  Szür Eszter: Elsőre tagadták, de ez még semmit nem jelent. Régebben a Yi Sannál is volt akinek azt írták nem lesz, másnak meg azt, hogy lesz. Ki kell fogni egy segítőkészebb közönségszolgálatost, aki nem a sablon választ küldi.

  Tamrát régóta tervezem megnézni. 🙂

  N.Ildikó:
  sok szolgáltatóval még a tárgyalás folyik, de reméljük azokkal is sikerül megállapodni. Még van 9 napuk.

  Emros: a későbbiek folyamán lehetnek azok is, csak egyelőre szeretnének biztosra menni és egy dráma valami miatt jobban vonzza a nézőket. Példa erre a Szulejmán, Megtört szívek, Szerelemben háborúban, Öltések közt az idő és a Fátyolos hölgy is.

  Andicilin: Az Izaurán biztos lesz új, ők legalábbis azt ígérték, hogy minimum egy koreai mindig lesz a csatornán és nem csak ísmétlést értettek ezalatt.

  • Szür Eszter Says:

   A Tamra the Island egy nagyon jó és szórakoztató sorozat érdemes megnézni. aki belekezd az nem bánja meg.

 5. Ibolya Szalai Says:

  Nagyon jó sorozatok vannak kilátásba,de én nem tudom az isaura tv nézni,lesz-e lehetőség a neten megnézni a filmeket

  • Szür Eszter Says:

   Biztos hogy lesz,ha máshol nem online sorozatnézős oldalakon,vagy letöltéssel.

 6. puszilva Says:

  A felröppent hír, miszerint újra képernyőre kerül A palota ékköve, A Silla királyság ékköve, s majd premierként érkezik az Epress KI, sanszos hogy tényleg igaz,
  ugyanis Augusztus 29-től minden hétköznap 14:15kor A palota ékköve a Duna tv műsorán.
  Tehették volna kicsivel későbbre is, mert ugye az Izaura Tv-n a Dong Yi 13-14.30ig tart.
  Remélem a premierként érkező Empress Ki megbecsültebb időpontba kerül majd,
  mert ott szokták elcseszni hogy sose fő műsoridőbe teszik az ilyen alkotásokat.

  • Szür Eszter Says:

   Mivel ezeket a sorozatokat már ismétlik így biztosan nem teszik fő műsor időbe. Viszont én is remélem ha tényleg lesz az Empress Ki hogy a legjobb időpontba teszik. De mégegyszer mondom HA LESZ mert ez nem is olyan biztos. Nem szoktak 3-4 hónappal prmier előtt reklámozni,különösen nem egy induló tévécsatorna.

   • Andicilin Says:

    Nem lehet, hogy a Duna TV vette meg? Nekem rémlik, hogy amikor A korona hercege (Yi San) és a Pasta ment, akkor jóval korábban bejelentették. De lehet ez A királyi ház titkainál volt. Nem emlékszem pontosan.

   • Szür Eszter Says:

    Szerintem az a Királyi ház titkai volt amire gondolsz és azt a Silla után vetítették az M1-en. Hogy az Emress Ki sorozatot melyik csatorna vette meg illetve hogy tényleg megvették-e az csak a tévéből derülhet ki vagyis amelyik csatorna elkezdi majd reklámozni az fogja vetíteni amennyiben tényleg műsorra tűzik és nem csak egy pletyka szinten megy a híresztelés.

 7. Elhaym Says:

  Szür Eszter: Köszi.

  Ibolya Szalai: remélem online mind nézhető lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: