Karen Rose: Érints meg!

Ehhez  a könyvhöz két fülszöveg is van, mindkettő nagyon jól leírja a történetet és visszaadja a könyv hangulatát.

Chicagóban, egy fagyos márciusi éjjelen egy fiatal nő leveti magát huszonkét emelet magasból. Aidan Reagan nyomozó a tragédia helyszínén találkozik először Tess Ciccotellivel, az áldozat pszichiáterével, aki egy rejtélyes hívásra sietett a betegéhez. Aidan keserű előítéletektől hajtva azt igyekszik bebizonyítani, hogy Tess üldözte halálba a nőt. Eközben újabb furcsa öngyilkosságok történnek, és a nyomok mind Tesshez vezetnek. Levelek. Ujjlenyomatok. Telefonüzenetek. Morbid fényképek. Ám különös módon, ahogy gyűlnek a bizonyítékok, Aidan lassan arra a meggyőződésre jut, hogy Tess mégis ártatlan. A pszichiáter pedig egyre jobban retteg arctalan, névtelen – és halálos – ellenségétől. És ahogy szorul a hurok Tess nyaka körül, úgy válik egyre világosabbá, hogy a megoldást a múltban kell keresniük, és sokkal több minden köti őket össze, mint gondolták volna.
Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, az írónő majd minden könyve bestseller, olvasói világszerte lelkesen várják az újabb torokszorítóan izgalmas regényeket.

Valaki gyötri dr. Tess Ciccotelli orvosnő pszichiátriai betegeit, addig a pontig, míg végül kétségbeesésükben öngyilkosságot követnek el. Az eseteket pedig úgy rendezi meg, hogy a gyanú Tessre terelődjön.
A doktornő azonban még a rendőri kérések ellenére sem hajlandó megszegni az orvosi titoktartási esküt.
Aidan Reagan nyomozó tökéletesen megérti, hogy Tess óvja a betegeit, de minden jel arra mutat, hogy ez a név és arc nélküli ellenség eltökélte, hogy tönkreteszi Tess karrierjét, családját, és végül elpusztítja magát Tesst is. Aidan és Tess mindent megtesz azért, hogy megállítsák a gyilkost, de egyre nyilvánvalóbb, hogy Tess nyaka körül szorul a hurok, és a nő sehova sem menekülhet, sehova sem rejtőzhet.
Karen Rose a tőle már megszokott magas színvonalon írta meg ezt az izgalmas krimit, amelyből természetesen a szerelmi szál sem hiányozhat.

Nagyon vártam az új Karen Roset, nem is csalódtam benne. Kiválóra akkor szoktam egy könyvet értékelni, ha a sztori magával ragad, nem tudom letenni és nem találok benne hibát sem. Érints meg pont ilyen. Sok könyvnél előfordul, hogy a feléig alig történik valami, aztán a végén pár fejezetben összesűrítik az izgalmakat. Karen Rose nem ilyen, ezért is szerettem meg nagyon.  Minden rész tele van izgalommal, fordulattal, nincs benne semmi időhúzás, egy percig sem lehet unatkozni, mindig történik valami. Imádom. 🙂 Nyomozós részek is aprólékosan kivannak dolgozva, szerelmi szál sem csöpögős. Izgalmak mellett  a könyv tele van torok és szívszorító jelenetekkel is. Szereplőket is hamar meglehet kedvelni. Daniel és Luke után Aidan is nagyon szerethető, hamar a szívembe zártam. Szeretem ha egy férfi, egy zsaru is sebezhető tud lenni, ha ők is tudnak sírni, ha őket is megviseli a sok gyilkosság, a sok halott látványa. Aidan (33 éves) nagyon szereti a családját, tini húga Rachel is minden bajban számíthat rá.
Női főszereplő Tess szintén szimpatikus. Rettegésével, érzéseivel, fájdalmával könnyen azonosulni tudtam. Az átélt borzalmak hatására is erős tudott maradni, ha kellett magát is megtudta védeni.
Tess bátyját Vitot itt még jobban megkedveltem mint a  Halj meg értemben.
Karen Rose könyveit az is jóvá teszi, hogy belelátunk a gyilkos gondolataiba, érzéseibe, ennek ellenére mégsem lehet rájönni, hogy ki ő valójában. Érints meg gyilkosa szintén okos, Aidanék sokszor későn érnek a helyszínre, emiatt sok az áldozat és rengeteg a halott.

Remélem mind a 12 Karen Rose könyv megfog jelenni, jó lenne időrendben is elolvasni őket.
Legjobb krimi amit valaha olvastam, nem lehet benne csalódni, mindenkinek csak ajánlani tudom. Én még mindig a történet hatása alatt vagyok, mély nyomot hagyott bennem.
Akik még nem olvastak Karen Roset, vagy a Halj meg értem nem nyerte el a tetszésüket, azok se hagyják ki ezt a részt. Amiben ennyi izgalom, fordulat, szerethető szereplő és torokszorító jelenet van azt nagyon könnyen meglehet szeretni. Ismerőseim is csak dicsérni tudták ezt  a könyvet amint kiolvasták. 🙂
Remélem 2011-ben megtriplázódik majd  a Karen Rose rajongók száma, aki ilyen kiváló történeteket ír, az megérdemli a népszerűséget.

Könyvet köszönöm az Ulpius-Ház Kiadónak!

Értékelésem 10/10
Molyon 5/5

Kiadó: Ulpius
Eredeti cím: You Can’t Hide
Oldalak száma: 628
Borító: Puha fedeles
Fordító: Weisz Böbe
Teljes ára:  3999 Ft
Megjelent:  angolul 2006, magyarul 2010
Rendelhető: Bookline

Más vélemények

Molyos értékelések

Francica 5/5

vilo
“Nekem Karen Rose könyvét hozta Jézuska és ismét nem csalódtam! Az írónő könyvei egyértelműen rajta vannak a “megveszem, nem érdekel mennyibe kerül” listámon. Ahogy már megszokhattuk a könyv nagyon pörög, csak kapkodtam a fejem a gyilkosságok miatt (10-15 hulla alatt nincs KR könyv :)) és hát Tess és Aidan románca is nagyon ott volt, bár nem volt sok idejük egymásra :)”

Korábbi kötetek

1. Don’t Tell
Dr. Max Hunter – Caroline Stewart

2. Have You Seen Her?
Steven Thatcher – Dr. Jenna Marshall

3. I’m Watching You
Abe Reagen – Kristen Mayhew

4. Nothing to Fear
Ethan Buchanan – Dana Dupinsky

További kötetek

6. Count to Ten – Számolj tízig (magyar megjelenés: 2011. április)
Reed Solliday – Mia Mitchell

7. Die for Me – Halj meg értem
Vito Ciccotelli – Dr. Sophie Johannsen

8. Scream for Me – Sikíts értem
Daniel Vartanian – Alex Fallon

9. Kill for Me – Gyilkolj értem
Luke Papadopoulos – Susannah Vartanian

10. I Can See You
Noah Webster – Eve Wilson

11. Silent Scream
David Hunter – Olivia Sutherland

12. You Belong to Me ( angol megjelenés: 2011. január)
Lucy Trask

Kapcsolat a könyvek között


Részlet a könyvből

6 hozzászólás to “Karen Rose: Érints meg!”

 1. Klaudia Says:

  Én a napokban olvastam először Karen Rose könyvet. Nem szeretem a krimit, de mégis bejött, szóval ezt is biztos elolvasom majd. Köszi a sorozatlistát!

 2. Elhaym Says:

  Szívesen. Szerintem a többi rész is tetszeni fog. 🙂 Nekem is ez volt az első krimim. Amikor elkezdtem olvasni nem számítottam arra, hogy megszeretem.

 3. Sli Says:

  Nekem a másik három könyve jobban tetszett.
  Ami Karen Rose-nál zavar: értem én, hogy a nyomozóknak nagyon nehéz a munkájuk, szörnyű képeket, videókat kell nézniük, és nem érhetnek oda mindenhova időben, nem sikerül mindenkit megmenteni, de nem tetszik, hogy ezt ezredszerre is belém sulykolja. Tudom, romantikus krimi, de én olykor már soknak éreztem a főszereplők érzelmi nyüglődéseit. Pedig a Fekete Tőr Testvériség-et, és Az Alvilág Urai-t szeretem, úgyhogy nem hiszem, hogy az lenne a baj, hogy én nem bírom az ilyesmit. Az lehet a különbség, hogy míg ezeknél szinte minden karaktert megszerettem, minden érdekel, ami velük történik, addig Karen Rose főszereplőit maximum megkedveltem, nem vagyok kíváncsi túl hosszan a nyüglődéseikre. Hú, ez az egész most úgy hangzik, mintha utálnám a könyveit, pedig ez nem igaz, azért tetszettek, izgalmasak, ha nem így lenne, akkor egynél többet biztos nem olvasok el közülük. 🙂

 4. Elhaym Says:

  🙂 Szerintem is a szereplők miatt lehet. Ha nagyon kedveljük őket akkor minden érdekel velük kapcsolatban. Szerencsére én Aident is bírtam, de Daniel és Luke azért jobb. 🙂 Következő könyv szerintem más lesz mint az eddigiek, ott majd a női főszereplő lesz a zsaru.

 5. Sli Says:

  Tényleg? Ennek örülök. Nem árt egy kis változatosság. 🙂

 6. Elhaym Says:

  Igen. 🙂 Könyv prológusát ma olvastam el magyarul, már az is nagyon jó. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt szereti: