Karin Slaughter: Kín-Grant County 4.

 

Sara Linton doktornő és Jeffrey Tolliver rendőrnyomozó végre elszabadul az elátkozott kisvárosból, Heartsdale-ből, de önfeledt tengerparti kirándulásuknak egy tragikus gyilkosság vet véget.
Tizenkét évvel később Sarát és Jeffrey-t brutális támadás éri, életük egy hidegvérű gyilkos kezébe kerül. Csak lassan eszmélnek rá, hogy sem a helyszín, sem az időpont, sem a módszer nem véletlen, és hogy a múlt ballépéseiért fizetniük kell, nem is akárkinek…
Karin Slaughter mesterien ért a gyilkos elmék működéséhez. Az emberi lélek legsötétebb zugaiba is belelát, és elemi erővel tárja elénk a legszörnyűbb titkokat.
Aki odavan a vérfagyasztó thrillerekért, az okos nyomozókért és a meglepő fordulatokért, az nem csalódik Karin Slaughterben, aki számos bestsellerével világszerte kivívta a nagyközönség szeretetét.

3 hónap telt el azóta, hogy Jeffrey megkérte Sara kezét. Sara nemet mondott, szerinte házasság nélkül is lehetnek boldogok. Jeffrey megharagudott a lányra és kerülni kezdte. Sara egy nap megunta ezt az állapotot, elindult a rendőrőrsre a férfihoz, hogy kibéküljön vele. Ott hirtelen elszabadult a pokol. Két fegyveres elkezdett mindenkit lőni, sokan meghaltak, többen megsérültek. Életben maradt felnőttek és gyerekek  a két fegyveres túszaivá váltak. Lena eközben semmit sem sejtett a borzalmakról. Ethannel való veszekedés után dolgozni indult, pont ezen a napon állt újra munkába rendőrként. Helyszínen Lenának szembesülnie kellett a halottak névsorával. Pont ezután váltott át a cselekmény a múltba, ahol megismerhettük Jeffrey múltját, megtudhattuk, hogyan szeretett bele Saraba. Sok váratlan és meglepő dolog derült ki róla, ezek hatására még jobban megkedveltem Jeffreyt.

4. kötet más hangulatú az előző könyvekhez képest. Karaktereken volt a hangsúly, nem a nyomozáson. Ezt most nem bántam, így is izgalmas, szívszorító, feszültséggel teli, meglepetésben gazdag, nem kiszámítható történetet kaptam. Múlt és jelen nagyszerűen volt kombinálva, sokszor a legváratlanabb fordulatnál váltott át a cselekmény a jelenből a múltba, vagy a múltból a jelenbe. Szereplők, érzelmek is jól ki voltak dolgozva. Negatív szereplők közül párat sajnálni is tudtam. Sebek után ez  a kötet is mély nyomot hagyott bennem, nem bírtam letenni. Ez  a rész sem volt mentes rázós témáktól. Nemi erőszak, homoszexualitás. Megtudhattuk milyen nehéz egy meleg élete úgy, hogy körülötte majdnem mindenki homofób és aki magát sem bírta elfogadni. Megtudhattuk  azt is, hogy a kocsiban történt szex egy részeg férfival egy szerelmes lánynak is rossz élmény.

Remélem minél hamarabb megjelenik a folytatás, szeretném az összes elvarratlan szálra megkapni  a választ. Jared vajon megtudja-e, hogy ki az apja. Robert találkozik-e még Jeffreyvel. Jó lenne megtudni, hogyan él most, boldog-e és megtalálta-e a lelki békéjét stb.

Ezt a kötetet azoknak ajánlom akik szeretik a karakterközpontú történeteket, nem riadnak el a rázós témáktól és egy izgalmas sztorira vágynak.

Értékelésem 10/10
Molyon 5/5

Kiadó: Ulpius
Eredeti cím: Indelible
Oldalak száma: 535
Borító: Puha fedeles
Fordító: Berta Ádám
Teljes ára:  3499 Ft
Megjelent:  angolul 2004, magyarul 2010
Rendelhető: Bookline

Más vélemények

Molyos értékelések

Korábbi kötetek

1. Nadragulya
2. Sebek
3. Sikoly

További kötetek

5. Faithless (magyar megjelenés: 2011)
6. Beyond Reach
7. Broken

Spin-off

1. Genesis
2. Triptych
3. Fractured

2 hozzászólás to “Karin Slaughter: Kín-Grant County 4.”

  1. Sissy100 Says:

    Alig várom, hogy olvassam a folytatást. Annyira megszeretem a könyveit és én is remélem, hogy egyre híresebb lesz nálunk is.

  2. Elhaym Says:

    Már várom, hogy előjegyezhető legyen az 5. kötet. Remélem nem kell erre sokat várni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt szereti: