Karen Rose: Vartanian sorozat

Legjobb krimi amivel eddig találkoztam.

Régebben nem nagyon olvastam krimiket, Karen Rosera ( Rita-díjas szerző) sem figyeltem fel először, de aztán egyre több pozitív véleményt hallottam róla. Könyveket a  fordító Lizocska (Weisz Böbe) is dicsérte. Nem bírtam ellenállni és beszereztem . Nem is csalódtam egyik Karen Rose könyvben sem, nem lehetett őket letenni. Történet eszméletlenül jól meglett írva . Fordulatosak, szereplők nagyon kedvelhetőek és tele voltak megrázó jelenetekkel. Nyomozás menete, szereplők jelleme aprólékosan ki lett dolgozva. Cselekmény nagyon hamar magába szippantott és nagy kedvencemmé vált  a sorozat, nem lehetne rá semmi rosszat mondani. Mindenkinek csak ajánlani tudom Karen Rose könyveit, kihagyhatatlanok. Aki belekezd a Vartanian sorozatba 2157 ( 847, 699, 611) oldalnyi tömény izgalom fog rá várni.

1. Halj meg értem

Az első áldozatra Philadelphiában, egy hófödte földterületen bukkannak. Vito Ciccotelli nyomozó egy archeológus, Sophie Johannsen segítségét kéri, hogy kiderítsék, pontosan mi is rejtőzik a csonttá fagyott földben. Hiába töltött el annyi évet rég eltemetett tárgyak és maradványok után kutatva, Sophie-t teljesen felkészületlenül éri a dermesztő pontossággal megásott sírmátrix. Az eltemetett áldozatok éjjel-nappal kísértik. Az üres sírok egyenesen megrémítik – a gyilkos ugyanis még nem végzett.
Hűvös és számító férfi, egy groteszk játék nagymestere. Habár Vito és Sophie szorosan a nyomában vannak, nem torpan meg egy pillanatra sem, semmi nem riasztja el ördögi tervétől. Még egy sír várja lakóját. Még föl kell vennie az utolsó sikolyt – az archeológus sikolyát, aki nyugtalanítóan közel került hozzá, túl közel ahhoz, hogy a férfi ellenálljon e kísértésnek… Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, díjnyertes könyveit számos nyelven kiadják, olvasótábora lelkesen várja az írónő bestsellereit.

Ed Munch, akár Hannibal Lecter, korunk kiszámíthatatlan, egyszerre bomlott elméjű és zseniális gyilkosa, akinek az ölés művészet. Egy zakkant pszichopata, álneveken élő kegyetlen gyilkos akinek valódi kilétét nem ismerjük . Megkínozza áldozatait és kamerával felveszi a halálukat.
Vito Ciccotelli nyomozónak a 2 évvel ezelőtti történtek óta bűntudata van. Magát okolja barátnője haláláért.
Sophie múltja is sok titkot rejt. Jelenleg múzeumi tárlatvezetéssel foglalkozik.
Van Zandt  szórakoztatóipari mogul , leghíresebb játéka a Behind Enemy Lines című 2. világháborús videójáték. Minden haláljelenet életszerű benne, ez nem is meglepő, mivel pont Munch készítette a game animációs jeleneteit.
Daniel Vartanian – aki az egyik kedvenc szereplőm – a történet elején felfedezi, hogy a szülei eltűntek, nyomok Philadelphiába vezetnek.
Első kötetet gyengébbnek tartom a 2. és 3.  résznél, de így is nagyon szerettem.  Több szálon futó történet szerelmi szállal fűszerezve. Nem lehet benne csalódni. Krimi és romantika kedvelők is megtalálhatják benne azt amit szeretnek.  Engem nem zavart az, hogy Vito és Sophie közti szál borítékolható volt. Azt minden romantikus történetnél tudjuk, hogy a  szereplők  a történet végére egymásra fognak találni. Meg egyébként is ennél  a könyvnél a nyomozáson nagyobb hangsúly van mint  a szerelmi szálon. Azt is jó tudni, hogy amennyit a végén megtudunk a gyilkosról az még semmiség ahhoz képest amik később fognak kiderülni róla.

Értékelésem

10/10

Molyon 5/5

Más vélemények

Molyos értékelések

Pöfivonat 10/9

Csenga 5/4,5

2. Sikíts értem

Részlet

Daniel Vartanian nyomozó megesküdött, hogy megtalálja a várost rettegésben tartó sorozatgyilkost, aki egy tizenhárom évvel korábbi bűncselekmény minden részletét lemásolva szedi áldozatait. Daniel öccse hagyatékában fényképeket talál, amelyek talán nyomra vezethetik, miközben saját családja pokoli történetével is szembesítik. Hamarosan Alex Fallon, a gyönyörű ápolónő is képbe kerül, aki ijesztően hasonlít az egykori bűncselekmények egyik áldozatára, és így esélyes célpontja a megszállott gyilkosnak, része lehet a perverz és érzéki játéknak. Daniel egy ördögi elme csapdájába keveredik, Alex szerelméért pedig a legvakmerőbb ötlettől sem riad vissza…

Történet ott folytatódik ahol az előző abbamaradt, Daniel aki a georgiai nyomozóhivatal különleges ügynöke visszatért a munkájához. Megviselték  a Philadelphiában  történtek, de az élet nem állhat meg. Megfogadta, hogy kideríti, hogy kik a  nemi erőszak áldozatai a talált képeken és, hogy kik  a felelősek -e szörnyű tettekért. Ha megtalálja őket , akkor talán végre az ő lelke is megnyugszik.
Alex Fallonnak 13 éve megerőszakolták és megölték az ikertestvérét Aliciát. Alex sokkot kapott , öngyilkosságot követett el, életét szerencsére sikerült megmenteni. Unokatestvére családja segítette át a holtponton. Jelenleg ápolónőként dolgozik. Férjhez ment, ami válással végződött. Alex megtudja, hogy a mostohatestvére Bailey eltűnt . Elindul Duttonba , hogy kiderítse, hogy mi lett vele.
Mack O’ Brien megerőszakol és megöl egy lányt. Alicia halálának lemásolásával akarja  elérni , hogy a tettesek rettegjenek és felfedjék  a kilétüket.
Jobban tetszett az első kötetnél. Izgalmas, szívbemarkoló, letehetetlen. Szereplők rettegése, fájdalma átérezhető. Daniel és Luke féle pasit én is eltudnék magamnak fogadni. Szeretem ha egy férfi kitudja mutatni az érzéseit,  ha az átélt borzalmak hatására ők is tudnak sírni, de közben mégis férfiasak maradnak. Ettől lesz életszerűbb a történet. Mindenkinek érdemes elolvasni, mert nagyon jó.
Olvastam a Molyon, hogy hársvirágot zavarta , hogy Daniel és Alex 3 nap alatt szeretett egymásba.
Ebben szerintem nincs semmi életszerűtlenség. Daniel pont olyan férfi, akibe én már első nap beleszeretnék. Könyvben is 1 fejezet után megkedveltem.
Abban sincs semmi elítélendő, hogy egy lelkész fegyvert fog és használja. Egy tábori lelkész már látott sok mindent az életében, meg ha csak így mentheti meg mások és saját életét  akkor nem gondolkodhat azon lőjön vagy ne.

Értékelésem

10/10

Molyon 5/5

Molyos értékelések

3. Gyilkolj értem

Részlet

Öt tizenéves lányt meggyilkoltak. Pár lányt elraboltak, hogy eladják őket a feketepiacon. Csak egyetlen túlélő maradt, aki felfedheti a titkot. Ám azok, akik a rémtettekért felelősek, készen állnak, hogy elhallgattassák.
Susannah és Luke megesküdtek, hogy elkapják a gyilkosokat. Személyes okuk van a bosszúra. Susannah-t múltja sötét árnyai kísértik, és nem engedheti, hogy más ártatlanokat is megalázzanak. Luke internetes bűnügyekben nyomoz, és már régóta vár a gyerekeket rettegésben tartó gyilkos felbukkanására.
Susannah és Luke azonnal vonzódni kezd egymáshoz, de a nyugtalan múltjaik megakadályozzák, hogy érzéseikre hallgassanak. Az ügy elvezeti őket az internetes chat szobák árnyas birodalmába, ahol bárki leplezheti a személyazonosságát és ahol bárkiből lehet áldozat.
Ahogy Susannah és Luke egyre közelebb kerülnek a bűnözőkhöz csalások olyan bonyolult láncolatát fedezik fel , hogy már nem tudják kiben bízhatnak. Enyhülést találnak egymás karjaiban, de a gyilkosok könyörtelenek és eltökéltek, és extrém lépéseket tesznek, hogy biztosítsák a névtelenségüket és üzletüket épségben tartsák.

Történet elején újra látjuk a február 2.-i eseményeket, csak most Susannah, Luke, Monica és a gyilkosok szemszögéből.  A könyv végig tele van izgalmakkal és olyan váratlan fordulatokkal amire egyáltalán nem lehet számítani. Minden kérdésre választ kapunk  és kiderül az is, hogy ki mozgatta a háttérben a szálakat . Sztori nagyon összetett, jó lesz majd újraolvasni az egész sorozatot. Akkor még jobban meglehet majd figyelni minden apró részletet, elejtett megjegyzéseket, mindent amit először nem tartottunk fontosnak. Szereplőkre is másképp fogunk tekinteni mint első olvasáskor.
Ebben  a kötetben  kevesebb a romantikus jelenet, de nem is hiányzott. Szereplőkkel annyi minden fog történni a 4 nap alatt, hogy nem is lenne rá idejük. Másrészt  a szereplők múltja is közrejátszik ebben. Susannah korábban többször is nemi erőszak áldozata lett, emiatt bűntudata van és magát okolja a történtek miatt. Luke-ot meg az interneten lévő elrabolt, megkínzott kislányok képei kísértik. Szeretne mindenkit megmenteni, de nem tud. Minden egyes nap meghal benne valami, de ezt a  szörnyű munkát  is el kell valakinek végeznie.
Szereplőkkel könnyen lehet azonosulni. Torokszorító jelenetek is  mély nyomott fognak bennünk hagyni.
Remélem még lesznek olyan Karen Rose könyvek amikben újra olvashatunk Danielről, Lukeról , a Vartanian és Papadopoulos családról. Azt is jó lenne tudni, hogy mi lesz azokkal a lányokkal akiket még nem sikerült megtalálni.

Eléggé hosszú lett ez a bejegyzés, de még mindig  a történet hatása alatt vagyok. Csak dicsérni tudom a sztorit.
Köszönöm az Ulpius-ház kiadónak, hogy megjelentette ezeket a remek könyveket és köszönöm Lizocskának a kiváló fordítást. Reméljük a jövőben Karen Rose összes könyvét olvashatjuk majd magyarul.

Értékelésem

10/10

Molyon 5/5

Más vélemények

Molyos értékelések

Jamo   10/10

“Nagy kár lett volna, ha nem adják ki az utolsó részt, mert volt itt még bőven izgalom, fordulat és csavar. Igaz, hogy nem a romantikán volt a hangsúly, de ettől függetlenül remek olvasmány. Lizocska neked külön gratula a fordításhoz, ismét hoztad a tőled (is) elvárt színvonalat.”

sahi   10/10

“Lizocska remek munkát végeztél! Nagyon szeretem az ilyen eseménydús, pörgős, izgalmas könyveket!”

niobe   10/10

“Hú, nagyon-nagyon izgalmas volt! Soha az életben nem gondoltam volna, hogy ilyen krimi-thriller témájú könyveket olvassak, pláne, hogy így lekössenek. S az, hogy a Sikíts értem-hez képest ekkorát csavart Rose a sztorin… Csak azt sajnálom, hogy nem zsinórban olvastam el a könyveket. Meséltem róla egy krimiimádó barátnőmnek. Nem hagytam magam, rátukmáltam az első két kötetet. 🙂 Azt hiszem, menthetetlen KR rajongó lett belőle. :)”

Cat   10/10

“Nagyon jó könyv, letehetetlen. “

vilo 10/8

“Hát fordulatokban és meglepetésekben nem volt hiány! Azért csak 8, mert a romantikus szál ebben nem volt annyira erős, de élvezetes volt olvasni. Nagyon várom a következő könyvét!”

kormos 10/10

“Izgalmas, letehetetlen, nagyon örülök, hogy mégis kiadták.”

Csiper 10/10

“Fantasztikus. Izgalmas, pörgő cselekmény, sokkal követhetőbb, mint az előző két rész (pedig azokat is nagyon szerettem). Nagyon szívesen olvasnám tovább, bármelyik mellékszereplő (akár Luke testvére, Leo) történetével.
Lizocska! köszönöm a remek fordítást, nagyban járultál hozzá, hogy a könyv ennyire tetszett.”

Következő Karen Rose könyv még az idén megjelenik Érints meg címmel. Történet Vito testvéréről Tessről fog szólni.

Halj meg értemben volt egy fél mondat arról, hogy Tess irtózik a rejtett kameráktól. Ebben a korábbi részben nagyon durva módon figyelik, és visszaélnek a nevével!
Valaki gyötri Tess Ciccotelli pszichiátriai betegeit, addig a pontig, hogy öngyilkosságot követnek el. Az esetet pedig úgy rendezi meg, hogy a gyanú Tessre terelődjön.
Ám Tess még a rendőri kérések dacára sem hajlandó megszegni az orvosi titoktartási esküt.
Aidan Reagan nyomozó tökéletesen megérti, hogy Tess óvja a betegeit, de minden jel arra utal, hogy ez a név és arc nélküli ellenség eltökélte, hogy tönkreteszi Tess karrierét, a családját, és végül elpusztítja magát Tesst is.
Aidan és Tess mindent megtesz azért, hogy megállítsák a gyilkost, és egy valami nyilvánvalóvá válik: szorul a hurok Tess nyaka körül, és Tess sehova sem menekülhet…

Könyv trailerek

7 hozzászólás to “Karen Rose: Vartanian sorozat”

 1. Mónika Says:

  Én nem vagyok nagy krimi rajongó, de ezt a sorozatot ajánlani fogom Kethynek. 🙂

 2. Dinky Says:

  No hát no, meghoztad a kedvem ehhez a sorozathoz. Majd még ősszel sort kerítek rá, nem kéne megint télen vizsgaidőszakban hajnalokig olvasnom 😀

 3. Elhaym Says:

  Mónika: Érdemes. De szerintem te is tehetsz vele egy próbát. Ez a sorozat még azoknak is bejött akik nem szeretik a krimit.

  Dinky: 🙂 Szerintem te sem fogsz benne csalódni.

 4. boros1124 Says:

  Sziasztok!

  Karen Rosenak rengeteg jó könyve van. Szerintem különösem az Érints meg a legjobb könyve.

  http://konyv-konyvek.hu/erints_meg

 5. Elhaym Says:

  Új könyve szerintem is nagyon jó. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 6. Dinky Says:

  Elolvastam a Halj meg értem-et… Komolyan, csak azt tudom mondani, hogy mestermű. Elnézést a vulgáris szóért, de ez KURVA jó volt. Oda és vissza vagyok a könyvtől, eszméletlenül lenyűgözött.

 7. Elhaym Says:

  Ennek nagyon örülök. Mindjárt el is olvasom a véleményedet a könyvről. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt szereti: