Nalini Singh : Angyalcsók – Angyali vadász 2.

Angyalok, vámpírok, krimi, romantika, urban fantasy.

Kedvenc szereplőim: Raphael, Illium, Galen, Jason, Aodhan.

Aki nem olvasta az első kötetet, azoknak a továbbiak spoileresek.

A vámpírvadász, Elena Deveraux álma valóra vált: angyallá változott – de időre van még szüksége, hogy megerősödjön és szárnyra kaphasson.
Pedig éppen ideje nincs. Lijuan, a legősibb arkangyal, aki már a halálon is uralkodni akar, rettenetes meglepetést készít elő a számára, Elena vadász képességeire pedig egy rejtélyes gyilkosságsorozat felderítéséhez is szükség lenne. A lányt nem csak saját gyengesége bosszantja: azt sem tűrheti, hogy bárki irányítsa őt – lenyűgöző és veszélyes arkangyal szerelme, Raphael azonban már hozzászokott az uralkodáshoz. Szerelmük megkérdőjelezhetetlen, de akár halálos is lehet.
Nalini Singh írónő a paranormális romantikus regények ünnepelt és elismert szerzője. Írásaiban mindig lenyűgöző világokat, különleges hősöket, izgalmas kalandokat és csodálatos szerelmeket teremt.
Ha kedveled a veszélyes kalandokat, szenvedélyt, borzongást, és a mindent elsöprő, vad szerelmet, válassz kedvedre az EGMONT DARK logóval jelzett regények közül!

Történet ott folytatódik ahol az előző kötet véget ért. Helyszín viszont most nem New York, hanem az angyalok menedéke. Itt nincsenek utak, felhőkarcolók, csak egy gyönyörűen szép táj, sziklákkal, vízeséssel, jeges hegyi levegővel. Ilyen helyen én is jól érezném magamat. Elena itt kezdi meg új életét angyalként. Keményen edz, erősödik, majd repülni is meg kell tanulnia. Raphael is vele van, sokat segít neki. Békés idilli élet azonban nem tart sokáig. Rátalálnak egy megcsonkított, megkínzott vámpírra akinek az életét az utolsó pillanatban sikerül megmenteni. Ki képes ilyen brutális tettre? Majd amikor egy angyal gyerek is eltűnik, sőt még több megcsonkított áldozat elő kerül, szereplőinket egyre jobban sürgeti az idő, hogy a tettes nyomára bukkanjanak. Eközben közeleg Lijuan bálja is, amely Pekingben lesz megtartva. Lijuanról is egyre több aggasztó hírt hallani, halottakat támaszt fel, akiket bábként kezel. Angyalok között a hatalmi játszmák is folytatódnak, Elenát meg többen is holtan szeretnék látni.

Ebben  a kötetben jobban megismerjük Elenát, Raphaelt és a hetek tagjait. Ennek nagyon örültem.
Elena visszaemlékszik a múltjára, kiderül hogyan és miért haltak meg a szerettei, apja miért fordult ellene.
Raphael családjáról is sok minden ki fog derülni.
Hetek tagjairól is olyan infókat kapunk, amelyek hatására most még jobban várom az ő könyvüket. Négyet kedveltem meg közölük, pont a négy angyalt.
Illium egyszer már elvesztette a tollait. Azért fosztották meg őt a repüléstől, mert angyal titkokat árult el egy halandónak, akibe szerelmes volt. Gyönyörű kék szárnyai vannak és ő a legviccesebb szereplő.
Galen egy hideg tekintetű óriás, ennek ellenére ő is nagyon szerethető.
Jason kém, sötét szénfekete szárnyaival olyan mint egy árnyék, kiismerhetetlen. Nem tudni, hogy  a lelkén esett sebek begyógyulnak-e valaha. Legtöbben nem bírnák ki, beleőrülnének abba ha néhány évig el kellene viselniük azt amit ő gyerekkorában átélt.
Aodhan a fehér szárnyú angyal, két kardot hord  a hátán, ritkán szólal meg, a legkönnyebb érintéstől is viszolyog. Vele vajon mi történhetett a múltban?
Dmitri vámpír, ő a hetek vezetője. Tekintetével bármelyik ártatlan embert bűnre tudja csábítani. Feltudja ébreszteni az érzéki vágyat a csábító illatával bárkiben. Kéjvágyó megjegyzéseit is bírtam.
Naasir olyan mint egy vadászó tigris. Élénk, halálos, vad, valódi ragadozó.
Méreg napszemüveggel fedi el kígyószerű szemét, gúnyos a modora, de így is szerethető.

Nekem jobban tetszett a 2. kötet az elsőnél. Menedék sokkal jobb helyszín mint New York. Romantika is kevesebb volt ebben a részben. Jól megismerhettem a szereplőket. Nyomozás is sokkal jobban lekötött, nem kalandoztak el a gondolataim olvasás közben. Befejezés viszont csalódás volt, utolsó 15 oldalon derült ki minden. Harc is rövid volt. Első kötet látványos küzdelméhez képest semilyennek éreztem. Inkább lett volna hosszabb a könyv, nem szeretem amikor pár oldalon összecsapják a  végét. Remélem minél hamarabb megjelenik a folytatás, már most olvasnám. Megszerettem ezt a sorozatot. 🙂

Értékelésem: 10/9
Molyon: 5/4,5

Kiadó: Egmont
Eredeti cím: Archangel’s Kiss
Oldalak száma: 432
Borító: Puha fedeles
Fordító: Bottka Sándor Mátyás
Teljes ára:  3999 Ft
Megjelent:  angolul 2010, magyarul 2011
Rendelhető:  Egmont, Bookline, Alexandra

Más vélemények

Molyos értékelések

Katamanó 5/4,5

Klaudia

Lobo 5/3,5

Dinky 5/5

Francica 5/4

Angi 5/5

Amilgade 5/4

Csenga 5/5

Üstökös 5/4

Hachi 5/5

Gigi 5/4

Korábbi kötetek

1. Angyalvér

További kötetek

3. Archangel’s Consort (Várható magyar megjelenés: 2011)

Elena és Raphael hazatér New Yorkba, ahol egy vámpír megtámad egy leányiskolát. Visszatér Caliane is, hogy visszakövetelje fiát  Raphaelt. Elena viszont az útjában áll, ezért megakarja semmisíteni. Ezek mellett Raphaellel sincs minden rendben.

4. Archangel’s Blade (Várható angol  megjelenés: 2011 szeptember)

Dmitri könyve.

Nalini Singh a Fidzsi-szigeteken született, és Új-Zélandon nőtt fel. Három évig élt és dolgozott Japánban, és ezalatt beutazta Ázsiát. Dolgozott már jogászként, könyvtárosként, de volt már édességgyári mindenes és iskolai angoltanár is. Sokan állhatatlannak tartják mozgalmas életviteléért, de ő úgy tekint ezekre a tapasztalataira, mint alapanyagra, amelyből íróként dolgozhat. Minden írásában helyet kap a szerelem, a romantika. Nagyon szeret különleges, fantasztikus hősöket teremteni, hallgatni azok hangját a fejében és a végén boldog végkifejletet alkotni nekik.

8 hozzászólás to “Nalini Singh : Angyalcsók – Angyali vadász 2.”

 1. Klaudia Says:

  Úgy döntöttem újraolvasom:) Egyszerűen nem értem, ha mások ennyire pozitívak vele kapcsolatban, én mit olvastam félre?
  Lehet, hogy csak rossz pillanatomban ért hozzám a könyv? Az igaz mondjuk, hogy az értékelést is napokkal később írtam, mint ahogy a könyv végére értem….

 2. Elhaym Says:

  Ha van olyan szereplő akit kedveltél akkor lehet másodjára már jobban fog tetszeni, de előtte szerintem olvasd el a Vonzódást. Sokak szerint jobb az angyalosnál.

 3. Sky Says:

  Én jobban szerettem a Vonzódást,az nálam 5/5,de az Angyalvér is nagyon jó

 4. Elhaym Says:

  Vonzódást jövőhéten én is kiolvasom. 🙂

 5. Vicky Says:

  jajj én csak azt várom h magyarul mikor jelenik meg a harmadik… =/

 6. Elhaym Says:

  Ha minden jól alakul akkor 3 havonta lesznek újabb Nalini könyvek. Jó szülinapi ajándék lenne ha szeptemberben jelenne meg a 3. angyalos.

 7. xandra Says:

  Hello!Én most olvastam ki a könyvet de nem értek valamit, Elena azt mondja a könyvben hogy az anyja szerette őt de elhagyta ezt hogy érti???Lehet hogy csak én vagyok hülye de nem értem… 🙂

 8. Elhaym Says:

  Elena anyja öngyilkos lett. Szerette a lányát, de nem akart tovább élni, így olyan mintha elhagyta volna.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt szereti: