Nalini Singh: Angyalvér-Angyali vadász 1.

A vámpírvadász Elena Deveraux tudja, hogy ő a legjobb a szakmában – abban viszont már egyáltalán nem biztos, ez elég is lesz ahhoz, hogy túlélje legújabb megbízatását. Megbízója, a világot irányító arkangyalok egyike, Raphael fenyegetően vonzó, de az évezredes hatalom kegyetlenné tette. Elena tehát nem hibázhat, ha kedves az élete – még akkor sem, ha lehetetlen feladatot kell megoldania.
Még ha a vadászatot meg is ússza ép bőrrel, lehet, hogy az arkangyal csábító hatalmának nem tud ellenállni. Márpedig ha az angyalok játszani kezdenek, gyakran megtörik halandó játékszereiket…

Amikor megjelent nem akartam megvenni, Nalini Singh ismeretlen írónő volt  a számomra. Teltek a napok, egyre több pozitív véleményt olvastam róla, mindenki dicsérte, sokan 10 pontosra értékelték. Ezek után nem meglepő, hogy engem is egyre jobban kezdett érdekelni  a könyv. Kapóra jött a Bookline akció, meg is rendeltem. Izgatottan vettem a kezembe, arra számítottam, hogy ez nekem is egy 10 pontos történet lesz, olyan jó lesz mint  a többi kedvencem. Sok akciót, humort, meg egy-két szívszorító jelenetet vártam. Nem kellett volna ilyen magasra tennem  a mércét, elvárásaimhoz képest csalódtam. Könyv elején nehezen barátkoztam meg  a szárnyakkal, olvasás közben sokszor elkalandoztak  a gondolataim. Sztori első felében nem volt semmi izgalom, unalmasnak találtam, hogy  a történet szinte csak arról szólt, hogy Raphael és Elena kerülgeti egymást, állandóan arról beszélgettek, hogy lefeküdjenek-e vagy ne.
Jobb ha úgy állunk neki egy új sorozatnak, hogy nem tesszük magasra a mércét, akkor sem szabad ha előtte csak jókat olvastunk róla. Ha így teszünk nem fogunk csalódni és nem fogjuk túlértékeltnek sem érezni. Jobb ha úgy állunk hozzá, hogy az első kötet csak egy bevezető rész, ami bemutatja a világot, a szereplőket, aztán majd a folytatásban jönnek az izgalmak.
Ha így tettem volna én sem csalódtam volna, kedvenc paranormális sorozataim is gyengén indultak, volt aminél  a kezdés ennél is gyengébb volt, aztán a 2. vagy 3. kötettől nagyon jók és letehetetlenek lettek. Emiatt nem szabad semmit sem megítélni egy-két kötet alapján, szerintem az Angyali vadász sorozat is jobb lesz  a későbbiekben. Azoknak is ajánlom a folytatást akiket szintén nem varázsolt el az első kötet.

Negatív vélemények után jöjjenek  a pozitívak.  Tetszett az egyedien kidolgozott világ, ahol arkangyalok irányítják a világot, mindegyikük egy terület felett uralkodik, azt is ők döntik el, hogy mely emberekből lehetnek vámpírok, ha valaki alkalmas akkor át is változtatják. E arkangyalok közé tartozik Urram is, aki szintén a Tízek tanácsának a tagja. Rajta egy nap eluralkodik  a vérszomj és szörnyű mészárlásba kezd. Hőseinknek őt kell minél hamarabb megállítani.
Raphaelnek az egyik kedvencemnek van 7 hűséges ember is. Hetek tagjai között 3 vámpír és 4 angyal található. Örülök, hogy nekik is lesz saját könyvük. Dmitrié már jövőre megjelenik, aztán remélem Illium fog következni, ő volt ugyanis a másik kedvencem. Reménykedek abban is, hogy  az Egmont Kiadó ezeket is kiadja, nálam biztos vétel lenne.
Végső harc is nagyon tetszett. Izgalmas volt és látványos , majd jött egy váratlan és meglepő fordulat amire egyáltalán nem számítottam. Utolsó mondat meg előre jelzi, hogy most fog beindulni  a történet, most kezdődnek el az igazi harcok. Raphael és Elena már ebben  a kötetben egymásra talált, ennek is örültem. Rossz lett volna ha ezt több részen keresztül húzzák.  Várom, hogy mi lesz velük  a továbbiakban.

Csalódás ellenére tetszett  a könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom, angyalos könyvből úgyis kevés jelent meg még nálunk. 🙂

Értékelésem 10/8
Molyon 5/4

Kiadó: Egmont
Eredeti cím: Angels’ Blood
Oldalak száma: 440
Borító: Puha fedeles
Fordító: Bottka Sándor Mátyás
Teljes ára:  3999 Ft
Megjelent:  angolul 2009, magyarul 2010
Rendelhető: Kelly Webshop , Egmont Webshop , Bookline

Más vélemények

Molyos értékelések

Katamanó 10/9

Klaudia 10/8

Lobo 10/7

Dinky 5/5

Francica 5/5

xoxo ivett 5/5

Angi 5/5

Amilgade 5/4

Nita 5/3,5

További kötetek

2. Archangel’s Kiss ( megjelenés: 2011 január)
3. Archangel’s Consort ( angol megjelenés: 2011 január)
4. Dmitri könyve ( angol megjelenés: 2011 Szeptember)

Interjú

5 hozzászólás to “Nalini Singh: Angyalvér-Angyali vadász 1.”

 1. Amilgade Says:

  Teljesen igazad van, hogy most úgy tűnik a következő rész jobb lesz. Én már alig várom! 😉

 2. Dinky Says:

  Nos, a negatívumokkal nem értek egyet, de a többi megállja a helyét. 🙂

 3. Elhaym Says:

  2. kötetek általában mindig jobbak. 🙂

 4. Vicky Says:

  Én nagyon rákattantam a sorozatra =) de nem tudja vki h az Archangel’s consort mikor jelenik meg magyarul?? Csak mert nagyon türelmetlen vagyok =)

 5. Elhaym Says:

  Azt már én is várom. 🙂 Fordító azt mondta, hogy majd szól amint elkezdi fordítani. Jó lenne ha idén megjelenne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt szereti: