Nalini Singh: Angyaltánc – Angyali vadász 3.

Kedvenc szereplőim: Raphael, Illium, Aodhan, Jason, Dmitri.

Angyalok, vámpírok, romantika, erotika, krimi, humor, dráma, urban fantasy.

Aki olvasta vagy szeretné elolvasni itt szavazhat rá.

Kihívás a Molyon

Mert EGMONT DARK könyvekből sosem elég!

Olvassuk el Nalini Singh eddig megjelent könyveit

A vámpírvadászból angyallá változott Elena és arkangyal szerelme, Raphael visszatérnek otthonukba, New Yorkba. Megkezdhetik közös életüket és felfedezhetik, hogy valóban nagy szükségük van egymásra: az arkangyalnak Elena emberségére, a lánynak pedig Raphael erejére és támogatására, hogy megküzdhessenek saját démonaikkal.

Nyugalmuk azonban nem lehet zavartalan, a világ a feje tetejére áll körülöttük. A bolygót megmagyarázhatatlan földrengések, szökőárak és árvizek kezdik pusztítani, egy újabb gyilkosságsorozat pedig mindkettőjüket személyesen érinti. Egy ősöreg arkangyal ébred évezredes álmából: Raphael anyja vissza akarja kapni a fiát.

December van, közeleg a karácsony,  ilyenkor a legjobb angyalos sztorikat olvasni. Tudtam, hogy a 3. kötet nem fog csalódást okozni, de azt nem gondoltam, hogy  ennyire letehetetlen lesz. Sok titok, fájdalom, családi szeretet jellemzi ezt a könyvet, engem nagyon megfogott. A gyerekgyilkosság is megrázó és sokkoló. Emellett ott vannak még a természeti katasztrófák, a mészárlások is. Épelméjű vámpírok válnak gyilkológépekké. Vajon minden az ősöreg felébredése miatt történik, vagy teljesen más dolgok állnak a háttérben? Angyalok többsége is furán viselkedik, egyikben sem lehet megbízni. Mindegyikről el lehet képzelni, hogy képes elkövetni ilyen kegyetlen gyilkosságokat. Neha, Elijah, vagy a teljesen zakkant Lijuan a sötét hatalmával, egyikük sem jóságos arkangyal.

Most a befejezéssel is teljesen meg vagyok elégedve. Megható, izgalmas, pont olyan mint amilyennek lennie kell.

” Az emlékeink azok, amelyek azzá tesznek minket akik vagyunk, még a legsötétebbek is. “

Az éjfekete szárnyú Elena megerősödött, már csak a függőleges felemelkedést kell megtanulnia. Elena a lelke mélyén mindig azt reméli, hogy az apja egy nap megint szeretni fogja. Nehezen viseli, hogy Jeffrey mindig fájdalmat okoz neki. Anyja is elhagyta, nem szerette eléggé ahhoz, hogy maradjon. Magányt és kitaszítottságot nem könnyű elviselni, plusz ott van Jeffrey titka is. Amikor minden kiderült, még jobban gyűlöltem. Hogy lehet egy apa ennyire rossz indulatú és gonosz. Elenának halandó lelke is sok fájdalmat okoz, örök élet nem is olyan jó mint aminek elsőre tűnik. Látni a barátait, családját megöregedni, meghalni nem jó érzés. Elena nem tűri Raphael tiltásait sem, szeretné ha a férfi elfogadná olyannak amilyen és nem parancsolgatna neki állandóan.
” Ha zuhanunk, együtt zuhanunk”. Ez nagyon szép gondolat Elenától.

A fehér szárnyú Raphael továbbra is arrogáns és nagyon birtokló típus. Tudja, hogy  a lány soha nem lenne boldog egy kalitkában, de azután, hogy kétszer majdnem elveszítette, nem biztos benne, hogy képes lesz szabadon engedni. Teljes engedelmességet vár el Elenától, de tudja a lány nem fog behódolni neki.  Lelke mélyén ezt nem is bánja, ő ezért szereti. Az sem zavarja, hogy a szerelem gyengíti. Könnyebben sebesül, lassabban gyógyul. Ez halálos lehet egy arkangyal számára, de ő az életét is feláldozná Elenáért.
Régen az anyja  egy elhagyatott helyen hagyta a sérült Raphaelt. Emiatt gyűlöli őt, de közben szereti is. Nem tudja elképzelni, hogy milyen lesz vele a találkozás 1000 év után. Szeretné ha az anyja olyan lenne mint régen, de ha mindig őrült akkor meg kell ölnie a saját anyját. Képes lesz ezt megtenni? Raphael nem tudja. Nagyon vártam a találkozásukat, ami több meglepetést is tartogatott. Raphael attól is fél, hogy szülei őrülete egy nap az ő elméjén is eluralkodik és szörnyeteggé változik. Ez remélem nem fog bekövetkezni.

A hetek tagjairól is egyre több titok derül ki, remélem Singh hamar  megírja a történetüket, már most olvasnám őket.

A kék szárnyú Illium az életét is feláldozná Raphaelért. Neki még azt is elnézik, hogy nyíltan vonzódik Elenához. A vicces, mókázós illium nyomott hangulatba kerül amikor az anyja megérkezik New Yorkba.  Mély fájdalmát nagyon át tudtam érezni, olyan jó lett volna átölelni és megvigasztalni. Megsajdult érte a szívem.  Vajon mi történt Illium anyjával? Mitől lett ilyen?  Raphael is nagyon szereti Illium anyját, 1000 éve ő talált rá amikor elhagyva, összetörve, megcsonkítva feküdt a földön. Kolibri fiaként törődött Raphaellel, aki azóta is nagyon hálás neki.

Jasonnak nincsenek szép emlékei, az életből is menekülni szeretne. Vele vajon mi történhetett?

Aodhan gyönyörűen szép, de nagyon rideg. Teljes magányt kedveli, zaklatott a  tekintete. Mindig visszahúzódik önmagába, mint ahogy  a sebzett állatok szoktak.  Gyengéden kell vele bánni, mert a lelke nagyon mélyen sérült. Mi tehette ilyenné?

Dmitri is egyre közelebb kerül hozzám, neki is vannak titkai. Mi történhetett 500 évvel ezelőtt Favashi és közte?

Az öltönyös Méreg is egyre szimpatikusabb. Kígyó szemei ellenére neki is van szíve.

Jó volt újra találkozni Ransommal is,  jó volt bepillantást nyerni Elena és Raphael meghitt hétköznapjaiba is.  Még mindig tanulják, hogy bánjanak egymással. A világ továbbra is lenyűgöz. Olyan jó, hogy itt az angyaloknak és a vámpíroknak nem kell rejtőzködni a halandók elől.A legegyedibb erotikus jelenettel is ebben a könyvben találkoztam. Angyaltáncot nehéz volt elképzelni, de látványos volt.

A novellákra is volt utalás. Ashwini és Janvier novellája is érdekelne, de ami most fontos az Noel novellája, ez ugyanis már magyarul is olvasható. Anouskha támadása után Raphael a lelki sérült Noelt Nimra birodalmába küldi. Miért küldenek egy sérült vámpírt egy halálos terepre?  Nimra brutális és kegyetlen , mi vár ott szegény Noelre, akinek nyugalomra lenne szüksége?  Angyaltánc kiolvasása után  ezt is érdemes kézbe venni, senki nem fogja megbánni. 🙂 Már nagyon várom, hogy megérkezzen. 🙂

Könyvet köszönöm az Egmont Kiadónak!

Értékelésem 10/10
Molyon 5/5

Kiadó: Egmont
Eredeti cím: Archangel’s consort
Oldalak száma: 440
Borító: Puha fedeles
Fordító. Bottka Sándor Mátyás
Megjelent: angolul, magyarul 2011
Teljes ára: 3999FT
Rendelhető: Egmont , Bookline , Alexandra , Moly

Más vélemények
Molyos értékelések, jelenleg 93 %

Dinky 5/4,5

Angi 5/5

Francica 5/4,5

Niki 5/5

Zsani 5/5

Korábbi kötetek

1. Angyalvér 10/8
2. Angyalcsók 10/9

További kötetek

4. A sötétség angyalai antológia  
Noel – Nimra

5. Archangel’s Blade
Dmitri – Honor

6. Angels’ Flight antológia
Sara – Deacon
Ashwini – Janvier
Galen – Jessamy

 
Psy Changeling sorozat

1. Vonzódás 10/9

2. Látomás 10/9

3. Caressed By Ice
Judd Lauren (mentál) – Brenna Shane Kincaid (farkas)

4. Mine to Possess
Clay Bennett (leopárd) – Talin McKade (ember)

5. Hostage to Pleasure
Dorian Christensen (leopárd) – Ashaya Aleine (mentál)

6. Branded By Fire
Riley Kincaid (farkas) – Mercy (leopárd)

7. Blaze of Memory
Dev Santos – Katya Haas (mentál)

8. Bonds of Justice
Max Shannon (ember) – Sophia Russo (mentál)

9. Play of Passion
Drew Kincaid (farkas) – Indigo Riviere (farkas)

10. Kiss of Snow
Hawke (farkas) – Sienna Lauren (mentál)

11. Tangle of Need

2 hozzászólás to “Nalini Singh: Angyaltánc – Angyali vadász 3.”

  1. Dinky Says:

    Örülök, hogy neked ennyire tetszett. 🙂 Én már untam Elena fájdalmát, múltját, családját.

  2. Elhaym Says:

    Én szerencsére még nem, de azért örülök, hogy a folytatásban már nem Elena lesz a központban. 🙂

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .