Január 2012

 • Elmúlt hét megjelenései (dec. 24.jan. 1.)

Megjelent könyvek

Agave

Philip K. Dick : A Frolix-8 küldötte (scifi)

Nick Appleton egyszerű kétkezi munkás, az élete csalódások sorozata, és reménye sincs rá, hogy valaha feljebb kerülhet a szigorú társadalmi ranglétrán. Willis Gram igazi kényúr, az evolúciós fejlődésben kiemelt elit élén áll, és az egész Földet irányítja. Amikor mindketten beleszeretnek ugyanabba a lányba – aki ráadásul a kormány ellen lázító propagandát terjeszt – sorsuk összefonódik.

Ráadásul éppen ekkor tér vissza az űrből az elveszettnek hitt forradalmi vezér, Thors Provoni, méghozzá nem egyedül: egy minden tekintetben idegen lényt hoz magával, hogy segítségével megváltoztassa a merev, zsarnoki világrendet. Ez azonban csak az egész világ megváltoztatása árán lehetséges.

Animus Kiadó

Stieg Larsson : A tetovált lány – Új borító! (krimi)

Negyven éve történt. Az agg milliárdos elveszítette unokahúgát, akit gyermekeként szeretett. S azóta is, évről évre, valaki – mintha az őrületbe akarná kergetni – minden születésnapján emlékezteti az idős urat arra a tragikus napra… Az évek óta tartó nyomozás új lendületet kap, amikor a férfi felfogad egy vesztes sajtóper után állás nélkül maradt, rámenősnek tűnő újságírót, hogy kísérelje meg az igazság kiderítését. Hisz sokan élnek még a rokonságból, akik akkor ott voltak. A gyilkosnak köztük kell lennie… Ugyanakkor egy jó hírű magánnyomozó iroda munkatársnője rááll az újságíróra, s szinte mindent kiderít róla, ahogyan mások sem bízhatnak abban, hogy titkuk rejtve marad a kivételes tehetségű, tetovált lány előtt.

Egmont

Nalini Singh : Borzongás – Egy világ, két faj, állandó küzdelem 3. (paranormális)

Judd Lauren mentál képességei gyilkolásra valók. A mentálhálón egy titkos osztag katonájaként iszonyatos dolgokat tett; most a farkas alakváltó falka odújában a Mentál Tanács végzetes tervének meghiúsítására használja erejét. Az Elcsendesedést azonban nem törheti meg, mert ezzel a környezetére szabadítaná gyilkos hajlamait. Brenna Shane Kincaid ártatlan farkas alakváltó lány volt, mielőtt egy sorozatgyilkos mentál elrabolta és megtörte az elméjét. Azóta látszólag felgyógyult, de a sérülések mélyebbek, mint ami a felszínen látszik. Kísérti a múltja. Juddhoz fordul segítségért, de bármilyen erős is közöttük a vonzalom, a rideg mentál nem tudja megadni a lánynak azt, amire a teljes gyógyuláshoz szüksége van.

Európa Könyvkiadó

 Christian Jacq: Tutanhamon utolsó titka (kaland)

Tutanhamon utolsó titka olyan kincs, amelyet hasztalan kutatnak, így válhatott e titok legendává, akárcsak az átok, amely a fáraó örök nyugalmát megzavaró betolakodókat sújtja…

Mark Wilder politikusi ambíciókat tápláló, fiatal, amerikai sztárügyvéd 1951-ben New Yorkban különös levelet vesz kézhez, melyben a kairói Szent Szergiusz-templomba hívják találkozóra azzal, hogy ott megtudhatja… ki is ő valójában!

Útra kel hát a fáraók földjére, ahol Pachomius atya lesi jöttét, aki az ókori Egyiptomban tisztelt Amon isten utolsó papja, és megtudja tőle, hogy ő valójában nem Mark Wilder, hanem a Tutanhamon-sír legendás fellelőjének, Howard Carternak a fia. Amon papja elmondja, hogy Howard Carter nem pusztán rendkívüli képességű, sokszor gáncsolt régész volt, hanem isteni életerő letéteményese, melyet a leszármazottja is örökölt.

Mark nem hisz a fülének, és a fiúi kötelességhez sem fűlik a foga, de mivel beleszeret a szerzetes kezére játszó idegenvezetőjébe, a szépséges Ateyába, elvállalja a felettébb kockázatos megbízatást: nyomába ered Tutanhamon utolsó titkának, egy olyan kincsnek, amelyet maga a fáraó rejtett el egykor. Amióta feltárták a sírt, mindenki hasztalan kutatja, így válhatott e titok legendává, akárcsak az átok, amely a fáraó örök álmát megzavaró betolakodókat sújtja.

Hozzálát a kutatáshoz angol és amerikai múzeumokban, majd rövid idő múltán az Ateya iránti szenvedély visszahúzza Egyiptomba, ahol menthetetlenül belekeveredik az Egyiptomot sújtó felfordulásba, a gátlástalan zsarnok, Faruk király, a hatalom megdöntését tervező földalatti mozgalom és a mindenütt jelen lévő CIA politikai harcába…

General Press Kiadó

 Mary Jo Putney: Egy hamis hölgy (romantikus)

Lady Kiri Lawford mindent megtesz, hogy tökéletes úrinőként tagja lehessen az előkelő angol társaságnak, indiai gyökereit azonban nem hajlandó megtagadni. Miután származása miatt vérlázítóan megalázzák egy vidéki összejövetelen, elköt egy lovat és éjnek évadján egyedül indul vissza Londonba. A viharos éjjelen csempészek fogságába kerül, ahonnan a kétes erkölcsű, ám felettébb vonzó Damian Mackenzie menti ki. Kiri menthetetlenül beleszeret a férfiba, ám ő hallani sem akar a tiszteletre méltó családból származó lányról. A sors akaratából azonban Lady Kiri és megmentője Londonban újra találkoznak: együtt akadályoznak meg egy gyilkossági kísérletet a trónörökös ellen. Ettől kezdve a brit korona titkosszolgálati megbízottjaiként a nap minden óráját együtt töltik: vágy és tisztesség, ész és érzelem között gyötrődve újra és újra egymás karjában kötnek ki, pedig mindketten tudják, hogy ez a lángolás csak a közös nyomozás idejére szólhat, hiszen az őket elválasztó társadalmi szakadék áthidalhatatlan. Ám az együtt töltött idő során kiderül, egyikük sem az, akinek látszik… Mary Jo Putney (Elveszett szerelem, Egy igaz hölgy) folytatja lebilincselő sorozatát a Westerfield Akadémián végzett ifjú lordokról, akik időközben bátor férfiakká értek, és akikre veszélyes kalandjaik közepette rátalál az igaz szerelem.

Linda Castillo: Megtört csend (krimi)

Painters Millben, Ohio egy nyugodt kisvárosában négy amish gyermek marad árván, szüleiket és nagybátyjukat holtan találták a családi csűrben. Az ügy első ránézésre balesetnek tűnik, de a boncolás során az egyik áldozaton olyan sérüléseket találnak, amelyek gyanút ébresztenek Kate Burkholder rendőrfőnökben, talán mégis inkább gyilkosságról van szó. Kate amish kötelékei miatt jól ismeri a közösség zártságát, ismeri saját démonaikat és a külvilág démonait, amelyek tragikus sebeket ejthetnek az egyedül maradt gyermekeken.
Vajon kapcsolódik ez a hármas gyilkosság az utóbbi időben amishok ellen elkövetett bűncselekményekhez? Kate Burkholdernek és segítőjének, John Tomasettinek ártatlanság és gonoszság ellentéte között kell navigálniuk az ügyet a megoldás felé, amelynek egyre nagyobb tétje van, hiszen újabb emberéletek kerülnek veszélybe.
Linda Castillo (Néma eskü, Könyörgés) előző regényeihez hasonlóan lenyűgözően bonyolítja a szálakat, hogy aztán a könyv végére olyan felfedezésig juttassa az olvasót, amely hátborzongatóbb mindennél.

Brigitte Riebe: A rajnai kolostor (történelmi)

Hildegard von Bingen állandó összetűzésben él korának uraival, s kisebb baja is nagyobb annál, hogy segítsen a fiatal Theresán, aki a kolostora falain belül keres védelmet. Ám a szenvedélyes lány hamar a rendfőnöknő szívébe lopja magát, annak ellenére, hogy a zárdaélet nem neki való. Szerelmes lesz egy kereskedő fiába, s távoznia kell az apácák közül. Hivatását végül Eva, a bába mellett találja meg, aki az ügyes lányból szülésznőt nevel. De Theresa nem tudja elfelejteni szerelmét, Willemet, s nem is sejti, hogy a fiú egy veszélyes eretnek szekta tagja. Csakis Hildegard segíthet, ám épp ő tűnik a legnagyobb ellenségnek…

Brigitte Riebe (A sienai bűnös) regénye a 12. századba, Barbarossa Frigyes uralkodásának kezdeti időszakába kalauzolja az olvasót, aki ezáltal bepillantást nyerhet a középkori kolostorok és városok életébe, és megismerkedhet a korszak egyik legcsodálatosabb nőalakjával, Hildegard von Bingennel.

Harlequin

Nora Roberts : Tündérvarázs (romantikus)

Vajon ki ez a légies, kecses mozgású asszony, aki éjnek évadján sétál a szomszéd kertben? A telihold megvilágítja kibontott haját, amely csillogó vízesésként ömlik alá vékony, világoskék köpenyén, miközben valami különös hangzású dalt énekel és a kosarába virágot szed.
Boone Sawyert, a nemrég megözvegyült férfit ez a látomás a meséiben szereplő tündérhercegnőkre emlékezteti, és nem is jár messze az igazságtól. Anastasia ugyanis boszorkány, természetfeletti képességekkel rendelkezik, a családfája egészen a kelta istennőig, Fionáig nyúlik vissza, és birtokában van a gyógyítás adománya. Ám ennek a hatalomnak ára van. Sokkal érzékenyebb, mint mások, magányos, csendes életet él, noha ő is akár a többi halandó, vágyik az igaz, örök szerelemre…

Kepregeny.hu

Robert Kirkman  The Walking Dead – Élőhalottak 3.: Menedék (képregény)

Könyvmolyképző Kiadó

Norbert Vonnegut: Top producer (thriller)

A Wall Streeten minden változik, a barátokból ellenségek, az ellenségekből barátok lesznek – és még az is megtörténhet, hogy az embert megeszik a cápák.

A pénzpiacok sebesen mozgó világában a top producerek három lépéssel előre gondolkodnak, és villámgyorsan hozzák meg a döntéseiket. A saját labilis valóságukban élnek, ahol mindenki eltitkolja a szándékait, de a bátor húzások elnyerik a jutalmukat. A szélhámosságokat túlságosan egyszerű sikernek álcázni, a cselszövést pedig könnyű összekeverni az egészséges rámenőséggel. Minden csak játék és szórakozás… amíg valakinek baja nem esik.

Grove O’Rourke top producer. A munka az élete. A munkatársai a barátai, mind közül a legjobb pedig Charlie Kelemen, egy igazi legenda.
A kövér és sikeres Charlie-t mindenki ismeri és szereti. Legalábbis úgy tűnt, amíg több száz bulizó vendég szeme láttára látványosan meg nem gyilkolják. Amikor Charlie özvegye megkéri Grove-ot, hogy segítsen neki, a legenda kezd összedőlni, ráadásul az özvegyről is kiderül, hogy sötét titkot rejteget. Grove még magához sem tér barátja halála után, amikor sorozatos hazugságokra és hamisított dokumentumokra bukkan. Meg emberekre, akiknek drasztikusan megváltozott az élete abban a pillanatban, hogy aláírtak egy hazug egyezséget. Grove-nak arra kell rájönnie, hogy a pénz -az irdatlan mennyiségű pénz- elrejtheti egy kapcsolat legnyilvánvalóbb tökéletlenségeit is, és bárkit félrevezethet.
Vagyis majdnem bárkit.

Pongrác

Derek Meister : Ghost Fighter – Gyilkos fény (ifjúsági)

Léteznek. Ian Boroughs tudja ezt. Látja őket. SZELLEMEK.
Ez a nyár lehetne kettejük nagy közös kalandja. Ian és Bpm barátságának azonban kemény próbatételt kell kiállnia, amikor felkerekednek New Yorkba, hogy megleljék Ian elveszett nagyapját és az igazságot a kegyetlenül gyilkoló fénylényekről. Az izgalomból életveszély lesz, a találgatásokból pedig megdöbbentő valóság. Az pedig, aki a nyomukban van, nem csupán a tudást szomjazza. Hatalomra vágyik. Még a világegyetemen is túlmutató hatalomra.
Íme Derek Meister Mistery-Thriller-trilógiájának második kötete, amely az első könyvnél is több izgalmat és meglepetést kínál.

Ulpius-ház

Bíró Szabolcs: Sub Rosa (krimi)

A templomos lovagok titkát évszázadok óta próbálják megfejteni. Történészek, valláskutatók, kalandorok. Kik is voltak ők valójában? Mitikus hősök, Jedi-lovagokhoz hasonló harcművészek, varázslók, alkimisták, súlyos titkok őrzői, ősi vallások örökösei, világrengető összeesküvések kiötlői? Ennek az izgató – és mint kiderül – veszedelmes titoknak a nyomába ered egy prágai antikvárius, aki egy napon különös megrendelést kap: kis cédulát hagynak az asztalán, rajta egy telefonszámmal és a Sub Rosa felirattal. Az antikvárius megpróbálja felkutatni az ismeretlen könyvet a száztornyú Arany Prága kusza labirintusában, de lassan rá kell ébrednie, hogy a titokzatos mű vagy nem létezik, vagy csak valakik nem akarják, hogy létezzen. Furcsábbnál furcsább helyszíneken furcsánál furcsább alakok keresztezik az útját, akik mind egyet akarnak: a templomosok titkát, a tiltott tudást, a Sub Rosát. Bíró Szabolcs Umberto Eco-i vagy talán Dan Brown-i ihletésű lélegzetelállítóan izgalmas művészettörténeti thrillere tisztelgés a könyvek és Európa szellemi-kulturális öröksége előtt.

TV

Animax

jan. 2 (hétfő) 21:15 Slayers Revolution – újra
jan. 5 (csütörtök) 21:15 Blade – premier
jan. 24 (hétköznap) 22:05 Vampire Knight – újra
jan. 28 (hétvége) 21:20      Afro szamuráj – újra

Reklámok

17 hozzászólás to “Január 2012”

 1. Andicilin Says:

  Jeee! Penge! Remélem hozza azt a színvonalat, mint az X-men és társai.

 2. Elhaym Says:

  Szerintem még az előzőeknél is gyengébb lesz.

 3. sallylla Says:

  Nagyon remélem, hogy amikor a Mondoban új animék premierjéről “csiripeltek” nekünk, nem erre gondoltak. Úgy tudom, hál’ istennek ez az utolsó animés Marvel “remekmű” (és ezt mondom úgy, hogy csak a Vasember első két részét láttam XD ). Mindenesetre annak azért annak örülök, hogy nem vagyok egyedül a Marvel animékről, ill. azok minőségéről alkotott véleményemmel. 🙂

  Elhaym, egyébként esetleg te tudsz valamit arról, hogy januártól az RTL Klubon, vagy az (állítólag) újonnan induló, hazai RTL II-n újra leadják a Sailor Moont? Az Animax műsorblogon merült fel a téma, de mivel igen nagy bizonytalanság lengte be az egészet, igencsak kételkedem a hír valóságtartalmában.

  • Andicilin Says:

   De. 🙂 Persze biztos ide értik még a Naruto, Bleach és a Kilari folytatásait, illetve a D.Gray-mant. A kedvedért most direkt megnéztem, hogy mik azok a már bejelentett címek, amik még nem kerültek adásba, sőt még csak tervben sincsen, hogy mikor fognak:
   Inuyasha: Kanketsu-hen (Ennek mondjuk előfeltétele kéne, hogy legyen az Inuyasa utolsó harmadának megvétele/leadása.)
   Code Geass – Hangyaku no Lelouch
   Nodame Cantabile Pari-hen
   Hello Kitty

   Death Note: L, change the WorLd
   Nana
   Nana 2

   Egyébként az “újonnan induló” RTL Klub 2 tudomásom szerint az eddig is az RTL tulajdonában lévő Cool Tv lesz, csak új névvel. Persze én is csak pletyka szinten hallottam erről az egészről.

   • Barbara-chan Says:

    Code Geass tuti nem lesz, Tonya eléggé ellene van.

   • Andicilin Says:

    Hát nem tudom. Én azokat írtam fel, amiket bejelentettek, hogy lesznek. Igazából én a Lovely Complex filmre vagyok kíváncsi. Végül is az anime már lement, a manga még megy, jöhet a film. Mint a Death Note esetében is.

 4. Elhaym Says:

  sallylla: Nem hiszem, hogy leadná. Ha adnának animét akkor az Inuyashát adnák le először. Szerintem a fórumon a német RTL2-re gondoltak.

  Andicilin:
  Remélem az RTL2 nálunk is be fog majd jönni. Gondolom ezentúl minden olyan műsort ott fognak adni ami az RTL klubbon nem olyan nézett.

 5. CsepeLee fiú Says:

  Az Animax MűsorBlogon az alábbi volt a téma. Valaki egy fórumon olvasta, hogy a magyar RTL-esek újraszinkronizálják az SM-et, és még idén adásba kerülne. Én mondtam erre, hogy szerintem ilyen animés befektetés esetleg csak a magyar RTL 2-re várható.
  A magyar RTL 2 tutira nem a Cool helyett lesz, mert a Cool-nak már van saját, működőképes csapata. Friss pletykák szerint a Prizma fog átalakulni, amire már mutatnak jelet. Ezen kívül én is úgy tudom, hogy olyan műsorok kerülnek oda, amik az RTL Klubon mostanában nem mentek jól, de az új helyen fel akarják azokat éleszteni.

  • Barbara-chan Says:

   Várj a Prizma csak nem régóta prizma, előtte poén tv volt, már megint nevet változtat? Mondjuk ja ott mese is szokott menni, megnézném a Sailor Moont újra szinkronizálva, kevesebb csilivili szó nélkül:D

 6. CsepeLee fiú Says:

  *mutatnak jelek

 7. Elhaym Says:

  Én is a Prizmáról hallottam, de nekünk nincs olyan csatornánk, így nem tudom , hogy nálunk hol fog bejönni az RTL2. Várom milyen műsorok lesznek ott. Ott remélem leadják a Lost utolsó évadát is.

 8. Zsocaika Says:

  Hát, hogy a Coda Geasst honnan vettétek azt nem vágom. A beszélgetéseken eléggé erősen volt szajkózva, hogy nem várhatóak a pont ahhoz és a Gurren-Lagannhoz hasonló animék.

  • Andicilin Says:

   Onnan, hogy egyszer be lett jelentve. Annyira nem követem az eseményeket, hogy halljak róla, ha visszavonják a szavukat. Nagy törést biztosan nem okoz az életemben, az tuti.

 9. Elhaym Says:

  Régebben az egyik conos összefoglalóban volt megemlítve, hogy gondolkodnak rajta, de ez már nagyon rég volt, azóta már sok minden változott az Animaxnál.

 10. Elhaym Says:

  Én azért megnéztem volna a Code Geasst, gépen úgysem lesz hozzá kedvem.

 11. Elhaym Says:

  Wagner :
  “Az X-men azért megütötte a nézhető szintet, olyan erős közepesnek tűnt két rész alapján. ”

  Egyetértek. Másik 3 untatott, ez szerencsére nem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: