Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása-Bridgerton család 4.

Humor, romantika, 19. század

Kedvenc szereplőim: Penelope, Colin, Eloise, Simon, Anthony.

Mindenki tudja, hogy Colin Bridgerton a legelbűvölőbb férfi egész Londonban.
LADY WHISTLEDOWN TÁRSASÁGI LAPJA,
1824. március

Penelope Featherington titokban imádta legjobb barátnője bátyját, már… nos, már egy örökkévalóságnak tűnő ideje. Miután fél életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta Colin Bridgertont, azt hiszi, mindent tud róla, mígnem véletlenül megismeri a férfi legféltettebb titkát…

Colin Bridgertonnak elege van abból, hogy a társaság csak üres fejű szépfiúnak tartja, elege van az élet soha véget nem érő egyhangúságából és legfőképp elege van abból, hogy mindenki folyton a hírhedt pletykalapszerző Lady Whistledownnal foglalkozik, aki soha egyetlen lapszámban sem hagyja őt említés nélkül. De amikor Colin hazatér külföldi útjáról Londonba, rájön, hogy életében már semmi sem ugyanaz, mint volt… különösen Penelope Featherington változott meg.

Penelope Featherington 16 éves korában szeretett bele Colinba, majd 17 évesen debütált a londoni társaságban. Teltebb volt a kelleténél, nem tartották szép lánynak, azt sem vették észre, hogy okos, kedves, humoros. Penelope helyzetén a ruházata sem segített, anyja mindig olyan ruhákat adott rá amik nem illettek hozzá. Sárga, narancssárga, vörös ruhák szomorúnak, sápadtnak mutatták. Még Lady Whistledown is egy túlérett citrus gyümölcshöz hasonlította. 18 éves korára sikerült egy kicsit lefogynia, de udvarlója továbbra sem akadt. 21 éves korában utolsó reménye is elszállt, Colin kijelentése összetörte a szívét. Colin azt mondta a testvéreinek, hogyha egyszer megnősül, akkor biztos nem Penelopet fogja feleségül venni. 1824-ben Penelope már 28 éves vénkisasszony. Belenyugodott, hogy így kell leélnie az életét, de szerelme Colin iránt nem múlt el.
Penelopéval könnyen tudtam azonosulni, sokszor ő is mellőzve érezte magát  a Társaságban azért mert más mint a többiek.

Bridgerton férfiak szépek, vonzóak, vidámak, gazdagok és kedvesek, de az életük nekik sem tökéletes.
Colin 33 éves, de nincs életcélja. Úgy gondolja, hogy sokan csak egy üresfejű sármőrnek tartják. Egy nap hirtelen felfigyel Penelopere, nem érti miért nem vette eddig észre a lányt. A lány változott meg, vagy ő komolyodott meg? Colin rengeteg helyre elutazott eddigi élete során, útinaplóit én is szívesen elolvasnám.  Aranyos volt amikor húgát Daphnét kérdezte arról, hogy honnan lehet tudni, hogy az ember szerelmes. Én is elfogadnék magamnak egy olyan férfit mint Colin. 🙂

Lady Whistledown tíz éven át elgondolkodtatta és megnevettette a Társaságot. Lapjaiban a  Társaságról írt mulatságosan, érdekesen és szellemesen miközben mindenki tudja,  hogy az többnyire igen unalmas. Lady Danbury ebben a részben felajánl 1000 fontot annak aki felfedi Lady Whistledown kilétét. Mindenki elkezd találgatni, hogy ki lehet a rejtélyes író, rengeteg név felmerül, még Coliné is. 🙂 Ebben a kötetben fény derül a  titokra, akit érdekel, hogy ki valójában Lady Whistledown az semmiképp ne hagyja ki ezt a könyvet.

Eloise Bridgerton is sokat szerepel ebben a kötetben, jól fel lett vezetve az ő története, amit már nagyon várok. 🙂

4. kötet tetszett, de gyengébbnek találtam az előzőkhöz képest. Hiányoztak Lady Whistledown írásai, az is zavart, hogy az előző részek főszereplői itt csak egy-két fejezetben tűntek fel. Sorozatoknál elvárom, hogy azokról is sokat olvassak akik már megtalálták a párjukat. Az sem jó, ha egy könyv szinte csak két szereplő egymásra találásáról szól.
Ennek ellenére érdemes elolvasni. Jól esik a krimik, fantasyk és paranormálisok között ilyen könnyed, humoros romantikust is olvasni. 🙂

Értékelésem 10/8
Molyon 5/4

Kiadó: Gabo
Eredeti cím: Romancing Mister Bridgerton
Oldalak száma: 426
Borító: Puha fedeles
Fordító: Bozai Ágota
Teljes ára:  2290 Ft
Megjelent:  angolul 2002, magyarul 2011
Rendelhető: Kelly, Bookline

Más vélemények

Molyos értékelések

Francica 5/5

Angi 5/5

Hachi 5/5

Szilvamag 5/5

Tempy 5/5

Korábbi kötetek

1. Herceg és én

2. A vikomt, aki engem szeretett

3.  Tisztességes ajánlat

További kötetek

5. To Sir Phillip, With Love- Sir Phillipnek szeretettel (Várható megjelenés 2011)
Phillip Crane – Eloise Bridgerton

…Tudom, azt mondod, hogy egyszer majd megkedvelem a fiúkat, de én azt mondom:
soha! SOHA!!! Három felkiáltójellel!!!
Eloise Bridgerton az anyjának, Violet Bridgerton ajtaján bedugva, Eloise nyolcéves korában.

… Sosem álmodtam volna, hogy a szezon ilyen izgalmas lehet! A férfiak olyan jóképűek és elbűvölőek! Tudom, hogy rögtön szerelmes leszek. Hogy lehetne mésképp?
Eloise Bridgerton fivérének, Colinnak londoni első bálozása után.

… Biztos vagyok benne, hogy sosem fogok férjhez menni. Ha lenne valaki, aki feleségül akar venni, szerinted nem kellett volna már megtalálnom?
Eloise Bridgerton kedves barátnőjének, Penelope Featheringtonnak,
hatodik báli szezonjában.

… Ez az utolsó táncom. Két kézzel ragadom meg a sorsot és elhajítom az elővigyázatosságot. Sir Philip, kérem, kérem, legyen mindaz, aminek képzelem.
Mert ha olyan férfiú, mint amilyennek levelei leírják,
azt hiszem, tudnám szeretni. És ha ön is így érez …
Eloise Bridgerton egy fecni papíron útban a Sir Philip Crane-nal való első találkozóra.

6. When He Was Wicked
Michael Stirling – Francesca Bridgerton

7. It’s In His Kiss
Gareth St. Clair – Hyacinth Bridgerton

8. On the Way to the Wedding
Gregory Bridgerton – Lucinda Abernathy

2 hozzászólás to “Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása-Bridgerton család 4.”

  1. Tempy Says:

    Nagyon szórakoztató történet volt, bár tény, hogy a többiek keveset szerepeltek benne, na de majd a következőben …
    Bárcsak már a kezemben lenne *sóhajtózik nagyokat*

  2. Elhaym Says:

    Remélem tavasszal tényleg megjelenik az 5. kötet. 🙂

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .