Japán, koreai és török sorozatok kedvelőinek! Jön az Anya a TV2-re!

Az Anya talán az egyetlen sorozat, ami egy japán és koreai sorozat rajongót is lenyűgözhet. Azért, mert az eredeti japán és  a két adaptáció -koreai és török- is ugyanazt a felkavaró, lelket megérintő történetet mutatja be apró eltérésekkel. És eddig negatív véleményt sem olvastam róla.

Az eredeti történet 11 részes. Suzuhara Nao egy fiatal tanárnő, aki helyettes tanárként érkezik egy általános iskolába, ahol az egyik első osztály osztályfőnöke lesz. Ám nem igazán szereti a munkáját. Azonban egyik kis tanítványa, Michiki Reina egyenesen rajong Naoért. Egy nap Nao rájön, hogy Reina családon belüli erőszak áldozata, és mikor ez újra és újra megismétlődik, majd a kislány kimarad az iskolából, a tanárnő anyai ösztönei működésbe lépnek. Úgy dönt, hogy magához veszi Reinát, aki nem is tiltakozik, így a páros vonatra száll, hogy Hokkaidóból elutazva Tokióba menjenek, ahol új életet kezdhetnek.

A koreai változat 16 részes. Hye Na egy kislány, akit anyja, Ja Young rendszeresen bántalmaz. Bár semmi sincs vele rendben, de a kislány mindenkinek azt mondja, hogy nincs semmi baja. Soo Jin helyettesítő tanárnőként dolgozik Hye Na iskolájában. A fiatal tanárnő rájön, hogy mi történik Hye Na-val, és úgy dönt, hogy a kislány anyja lesz.

A török változat 33 részes. 45 perces részekre vágva több, de 100nál kevesebb. A hét éves Melek (Angyal) édesanyjával és édesapjával él egy tengerparti házban. Melek, és édesanyja, a családfő folytonos bántalmazását és terrorját kénytelen elviselni. A kislány titkon arról álmodozik,hogy egy napon az élete végre megváltozik és ő is boldog lehet mint a többi gyermek. Melek életében változás történik,amikor belép az életébe Zeynep, aki a kislány egyik tanárja. A tanárnő, Zeynep és a kislány között hamar szoros kötelék alakul ki. Amikor Zeynep észreveszi a kislányon a zúzódásokat, és megtudja,hogy milyen a családi háttere, eldönti,hogy kimenekíti a kislányt a földi pokolból. Megrendezi a gyermek halálát, és magához veszi. Majd Zeynep és Melek új helyen, új életet kezd, ám a kislány édesanyja, nem tud beletörődni gyermeke elveszésébe, és míg nem látja a holttestet, nem hiszi, hogy lánya halott…

Hozzánk most a török változat érkezik augusztus első felében. Az Anya főszerepeit Beren Gokyildiz, Cansu Dere (Ezel – Bosszú mindhalálig) és Vahide Percin (Szulejmán, Feriha) alakítják.

Videók:

Bűnös lettél, védtelen és kiszolgáltatott, mert nincs másik otthonod.

Egy gyerek a szüleinek mindent megbocsájt, de az árulásba belehal.

Ez a kislány még csak 7 éves, mégis élete legnehezebb döntését kell meghoznia.

 

7 hozzászólás to “Japán, koreai és török sorozatok kedvelőinek! Jön az Anya a TV2-re!”

  1. Andicilin Says:

    Nem meglepő, hogy a törököt vették meg. A török sorozatok most olyanok, mint régen a dél-amerikaiak. Minden csatornán megy belőle néhány, mert divatban vannak és valószínűleg könnyen és olcsón beszerezhetőek. Már biztos megvannak a bevált török nyelvből fordítók is hozzá.
    A sztori egyébként tényleg elég univerzális: anyaság. Mondjuk én csak a japánt láttam, de abból könnyű elképzelni az összes többit.

  2. Elhaym Says:

    Igazából a török sorozatok többsége nagyon drága, főleg azok, amik nem szappanok. Az utóbbi időben ezért is vettek pár olcsóbb török vackot a komolyabb történetek helyett. Az Anyát pl. csak két éven át tartó tárgyalás után tudták megvenni.

  3. Andicilin Says:

    Egyébként most újra elolvastam az ismertetőt, és mivel a japánt láttam már, lenne észrevételem. A főszereplő tanárnő évek óta abban az iskolában tanít, de csak most lesz osztályfőnök. A történet télen, tél végén indul a hokkaidói Muroran városában. Ez azért lényeges, mert Hokkaido a legészakibb japán sziget a négy főszigetből és hosszú, hideg telek jellemzik. Onnan Tokióba eljutni vonattal azt jelenti, hogy át kell utazni a fél országot.
    A török sorozatban nem tudom mennyire kaphat szerepet a hideg időjárás. Persze, vannak magas hegyeik, ahol hidegebb van, de alapvetően az egész ország melegebb éghajlatú.

    • Elhaym Says:

      Itt is hideg van. Az első részben mutatták, hogy a kislány mennyire fázik a szoknyájában a szabadban. Amikor meg eljutnak a fővárosba a kislány meg is betegszik.

    • Elhaym Says:

      A japán Anyában volt olyan jelenet, hogy a kislányt kukás zsákba zárták? És a tanárnő anyja ott is börtönben volt?

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .