Télen olvastam

Könyves oldalakon láttam, hogy sokan eltervezték, hogy egy év alatt elolvasnak 100 könyvet.  Tavaly sajnos nem tudtam elolvasni egy év alatt ennyit, de remélem idén sikerül. Időm nincs sok, napi 100 oldalnál többre nem is jut idő, de olyan nap nincs amikor ne vennék a kezembe könyvet.

Olvasni szeretőknek ajánlom  a Moly oldalt. Értékelni lehet  a könyveket, be lehet jelölni a kedvenceidet. Azt is, hogy mit olvasol éppen,  vagy mely könyvek vannak a várólistádon, mely könyvet szeretnéd megvenni stb. Könyvszeretők kedvenc oldala. 🙂

Anyukám adatlapja , enyém.

Összefoglalóban amely címeket zölddel írom, azokról szeretnék bővebb véleményt is érni ebben az évben. Mangákról majd az utolsó kötet után írok hosszabban.

Tél legjobbjai

Amiket még olvastam

Barbara Wood: Lélekláng 10/10 ( ókori történelmi kalandregény)

Szelénét a szülést levezető javasasszony neveli föl, aki megosztja vele orvosi-varázslói tudományát. A felcseperedő Szeléné így kora, a Krisztus utáni első évszázad legnagyobb orvosnőjévé válik. Hihetetlen kalandok történnek vele a Kelet legnagyobb városaiban: Antiochiában, Babilonban, Jeruzsálemben, Alexandriában, végül Rómában. Gyógyít, varázsol, és származása rejtélyét is kutatja… A regény végig izgalmas, félelmetes és titokzatos.

Több ókori ország gondolkodását megismerjük. Kiderül milyen volt az élet Julius Caesar halála után., hogy boldogult egy nő aki gyógyítani szeretne. Letehetetlen. Van benne kaland, történelem, dráma, romantika. Sok az izgalom, váratlan fordulat. Történet sem kiszámítható, klisé mentes. Történelmi háttér valósághűen van leírva. Szereplők sem sablonosak. Mindenkit nagyon könnyű megkedvelni, hamar azonosulni lehet velük, mi is a történet részévé válunk. Aggódunk értük, átérezzük a fájdalmukat. Izgalmak mellett a könyv elgondolkodtató és komoly is.

Bővebb vélemény

Mary Mackie: A ló népe 10/10 (történelmi-ókori)

A történelmi legendák korába, a mesés druida múltba, mindenható varázslók, jósok közé vezeti az olvasót Mary Mackie, angol író világsikert aratott könyve. Valós történelmi események, s a kelta icen törzs vallási-szexuális szokásai alkotják azt az anyagot, amiből teljes univerzumot teremt az írói fantázia. Néró császár uralkodása idején a rómaiak megszegik a Britanniában élő keltákkal kötött egyezséget. A légionáriusok betörnek falvaikba, megerőszakolják asszonyaikat, foglyul ejtik a férfiakat. Boudicca, a kelta icenek királynője elhatározza, leszámol a hódítókkal és megindítja a Bosszú Háborúját. A királynő túl a csalódásokon, a magánélet és a történelem tragédiáin, női és uralkodói büszkeségében megalázva ragad fegyvert a könyörtelen betolakodók ellen. Leánya, Rhiannon egy pogány szertartás során, kábító, vágynövelő italok mámorában egyesül istennek vélt szerelmével Farann herceggel. A szerelmeseket a római támadás elválasztja. Farannt rabszolgaságba vetik. Vajon egymásra találnak-e újra? Meglátja-e Farann a gyermekét? Hogyan végződik az icenek háborúja? Sikerül-e megszeretett hőseinknek túlélni a harcokat? Felépülhet-e még egyszer az ősi hagyományok kormányozta icen törzsi élet? Hogyan teheti teljessé egy nő az életét? Miről mondhat le, mihez kell ragaszkodnia, hogy női léte kikezdhetetlen egész legyen, fájdalmak közepette is? Mindezt megtudhatja az olvasó Mary Mackie lenyűgözően izgalmas történelmi-szerelmi kalandregényéből. Olyan asszonyokról, férfiakról olvashatunk, akiknek sorsába a vonzó írói előadás hatására beleképzelhetjük magunkat, akik igazi hősök, mert képesek az emberségért, barátságért, becsületért, hűségért, népük sorsáért az életüket is feláldozni.

20 éve olvastam el először, majd később többször is. Letehetetlen, izgalmas, klisé mentes, életszerű és lebilincselő. Egyik legjobb történelmi könyv amit olvastam. Élethűen mutatja be a druidák világát, az icén törzs mindennapi életét és a harcokat is.

Kate Mosse: A kripta 2. kötet 10/10 (misztikus kalandregény)

A bátorság, a szeretet és a gonosz harca Kate Mosse legújabb kalandregényében, mely éppoly izgalmas, mint a Labirintus.

1891 októbere: A tizenhét éves Léonie Vernier és bátyja, Anatole otthagyja Párizs gázlámpás utcáit, hogy a Carcassone városától néhány mérföldre délre fekvő Cade-i birtok menedékében nyugodt pihenésre találjon. De a magányos vidéki házat körülvevő erdőségben Léonie egy romos vizigót kriptára bukkan – s vele együtt egy örök misztériumra, melynek nyomait vérrel írták. S ahogy Léonie fölfejti a múlt rétegeit, rábukkan egy pakli különleges kártyára, amely a suttogva továbbadott hírek szerint életről és halálról képes dönteni.

2007 októbere: Meredith Martin életrajzíró Claude Debussy, a híres francia zeneszerző életét kutatja a Pireneusok előhegységeinek látszólagos nyugalmában, s közben szeretné megérteni saját, bonyolult örökségét is. Egy hátborzongató zongoradarabbal s egy fénymásolt fényképpel kezd neki a kutatásnak, ám hamarosan tragikus szerelemről, elveszett lányról, nyugtalan lélekről, s egy több mint száz évvel ezelőtti, megrendítő éjszaka különös eseményeiről szóló, bonyolult történet közepében találja magát.
Ahogy közeledik mindenszentek ünnepe – amikor oly áttetszővé válik az élet és a halál közötti fátyol –, Mereditht ellenállhatatlan erő vonzza az erdő távoli zugában egy tisztásra, ahol a múlt titkai egyáltalán nincsenek eltemetve…

Misztikus, izgalmas, letehetetlen.

Mary Jo Putney: Megtört szivárvány-Bukott angyalok 7. kötet  10/10 ( 19. századi történelmi romantikus)

Lord Michael Kenyon, a napóleoni háborúk idején játszódó történet főhőse csupa ellentmondás: békeszerető harcos, az elvek embere, aki képtelen megbocsátani magának a saját erkölcsi kódexe ellen elkövetett vétséget, ugyanakkor magas hőfokú szerelemre képes férfi, aki a múltban súlyosan tévedett a szív dolgaiban: esztelenül, őrülten szeretett. Veszélyes és zaklatott életében minden megváltozik, amikor a gyönyörű, önzetlenségéért és erényességéért Szent Katalinnak becézett ápolónő megmenti az életét. A férfi Catherine Melbourne-nél leli meg azt a melegséget és együttérzést, amelyre mindig is áhítozott. Első találkozásuk azonban nem a megfelelő pillanat a szerelemre, amikor pedig újra összehozza őket a sors, Catherine féltve őrzött titka áll közéjük. Szerelmük erejének, hűségüknek, bátorságuknak igen kemény próbatételeket kell kiállnia, hogy övék lehessen a megérdemelt boldogság. A kalandokban és izgalmakban bővelkedő regény a becsület, a hűség és az önzetlen bátorság lebilincselő története.

Egyik kedvenc Putney könyvem. Izgalmas, megható, romantikus . Michael nagyon szerethető.

J. R. Ward: Kapzsiság – Bukott angyalok 1. kötet 10/9 (paranormális fantasy)

Jim Heron a bosszú angyala. Nem ismer sem kegyelmet, sem szánalmat. A bűn a lételeme. Amikor bukott angyalként a Földre érkezik, mégis sorsszerű megbízatást kap: hét ember lelkét kell megmentenie a főbűnöktől. Fegyvere: a szeretet ereje. Ellensége: a legsötétebb gonosz. Nem vallhat kudarcot.

Vin diPietro velejéig romlott üzletember, aki csak a pénz szavának engedelmeskedik. Váratlanul azonban feltűnik az őrangyal és egy gyönyörű nő, és Vin válaszút elé kerül: vajon a végzete, a józan esze és a szíve mind ugyanabba az irányba mutat? Egy gonosz erő készen áll rá, hogy bekebelezze a lelkét. Kénytelen együtt dolgozni a bukott angyallal, hogy megnyerje magának szíve választottját, és megváltsa lelkét az örök kárhozattól…

J. R. Ward bestsellersorozata a hét főbűnről, szerelemről és szenvedélyről, sikerről és gazdagságról világszerte meghódította a Fekete Tőr Testvériség sorozat rajongóit.

FTT spin-off sorozata , de más hangulatú . Sokkal misztikusabb. Történet lassan indult be, de aztán egyre jobb lett. Egyedül az zavart, hogy csak 3 nap telt el a könyvben.

Teresa Medeiros: Felejthetetlen csók- Fairleigh 1. 10/9 ( 19. századi romantikus)

A megrögzött élvhajhász hírében álló Sterling Harlow herceg anyja halála után elhatározza, hogy megszerzi az ardeni birtokot. A hercegnek gyermekkorában sem volt egyszerű az élete, most pedig anyja gyámleánya, Laura Fairleigh állhat az örökség útjába. Ráadásul, amikor Sterling a birtok felé tart, szerencsétlen kimenetelű baleset éri. A vetélytárs, a szeszélyes Laura már több házassági ajánlatot utasított vissza, mint amennyit számon tud tartani. A válogatós természete gyámanyja halála után jelent igazán nagy gondot számára: a végrendelet értelmében ugyanis csak akkor lehet övé a birtok, ha huszonegyedik születésnapja előtt, azaz három hét múlva férjhez megy. Ebben a kiélezett helyzetben valami egészen váratlan történik: reggeli sétáján Laura egy gyönyörű férfira bukkan, aki eszméletlenül fekszik az erdőben, majd amikor magához tér, arra sem emlékszik, hogy kicsoda is ő valójában. Az érdekek és érzelmek harca elkezdődik…

Aranyos, vicces , szórakoztató romantikus történet.

Mary Jo Putney: Tűzfolyó-Bukott angyalok 8. 10/9 ( 19. századi történelmi romantikus)

Kenneth Wilding tékozló apja után nem örököl mást, csak adósságokat, és úgy tűnik, el fogják árverezni az ősi családi birtokot is. Egy nap felkeresi egyik fő hitelezője, Lord Bowden, és különös ajánlattal áll elő. Egy feladattal bízza meg Wildinget, amit ha teljesít, elengedi a tartozását. Bowden öccse, Sir Anthony Seaton gyönyörű felesége, Helen nemrégiben gyanús körülmények között halt meg. Helen valamikor Bowden menyasszonya volt, de az öccse az esküvő elött megszöktette. A két fivér azóta is gyűlöli egymást. Wildingnek az lenne a feladata, hogy kiderítse a Helen halála körüli rejtélyt. Az igencsak szövevényessé váló nyomozásban akaratlanul is Rebecca, Seaton lánya van a segítségére.

Történet jól indult, de a közepén ellaposodott. Festészeten kívül nem szólt másról. Ennek ellenére mégsem okozott csalódást a könyv.

Julie Garwood: Az őrangyal-Korona kémei 2. 10/9 ( 19. századi romantikus)

A KORONA KÉMEI SOROZAT második kötetében intrika és szerelem, kaland és szenvedély fonódik össze egyetlen felejthetetlen és lélegzetelállítóan csodálatos történetté.
A Smaragd fantomként suhan a tengeren, fedélzetén Pogánnyal, a hírhedt kalózzal,  a Társaság előkelőségeinek esküdt ellenségével és a szegények bálványával, aki a gazdagoktól rabol, hogy a megszerzett kincseket szétossza a rászorulók között. Cainewood márkija esküvel fogadja, hogy bosszút áll a kalózon fivére haláláért. Amikor Jade, a tűzvörös hajú és smaragdzöld szemű csábító látomás megjelenik ajtajánál, és az oltalmáért könyörög, a márki beleegyezik, hogy megvédelmezi a gonosztevőktől, akik az életére törnek. Jade makacs, idegesítő ésÉ elragadó teremtés. Caine nemes, erős akaratú és nagyhatalmú úr. Egyetlen nő sem zavarta még össze ennyire, egyetlen nő sem keltette még fel ennyire a vágyát. Ám miközben Jade ártatlan, vad önfeledtséggel válaszol a férfi szakavatott közeledésére, árulás és összeesküvés titkos hálója szövődik körülöttük, mely próbára teszi szerelmüket.
Az oroszlán asszonya folytatása!

Korona kémei sorozat legjobbja.

Vacuki Nobuhiro: Ruróni Kensin 7. 10/8 ( akció, történelmi)

Egy különös alak feltűnésével veszi kezdetét Kensin történetének egyik legsötétebb szakasza – Szaito Hadzsime, a Sinszengumi harmadik osztagának egykori kapitánya látszólag azért jött, hogy befejezetlen ügyét lezárja az emberölővel. Valójában azonban jóval többről van szó… a tét nem más, mint Japán jövője, és a szálakat a legmagasabb szinteken mozgatják.

Eddig ez a kötet tetszett a legjobban. Végre kezd beindulni a történet, harc sem volt sok.

Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz-Cat és Bones 1. 10/8 ( paranormális fantasy)

Senki sem hisz a vámpírokban. Catherine azonban tudja az igazságot. Anyját egy vámpír erőszakolta meg, ezért bosszúból a félvámpír lány évek óta üldözi az élőhalottakat, hátha egyszer a tettes is horogra akad. Egy nap azonban óvatlanul besétál a vámpír fejvadász csapdájába. Bones az egyik vámpírmester, akit gyilkos horda üldöz, így ajánlatot tesz Catnek; együtt talán legyőzhetik a hordát és felkutathatják Cat apját, de ahhoz a lánynak előbb osztoznia kell Bones sorsában; vámpír harcossá kell válnia.

Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász-sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egy csapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.

Kedvenc szereplő nem nagyon volt. Bones bírtam, mert vicces beszólásai voltak , de Cat nekem túl érzelem nélküli volt. Események is túl gyorsak voltak, gyorsan teltek a hetek, hamar váltották egymást a helyszínek, sok volt a harc, vérívás.
Az is zavaró volt, hogy mindent csak Cat szemszögéből láttunk, csak neki voltak belső monológjai. Az is zavart , hogy vámpírok élőhalottak, hideg a testük, rózsaszín a könnyük, ez egy romantikus sztoriban nagyon taszító.
Ha a történet több szálon futott volna, ha lett volna benne pár megható jelenet, több fordulat akkor sokkal jobb lett volna.
De így sajnos a történet nem érintett meg, nem hagyott bennem mély nyomott.
Sok negatív vélemény ellenére nem untam a könyvet . Izgalmas volt , humoros, csak a többi vámpíros könyvhöz képest lett gyengébb.

Bővebb vélemény

Lorraine Heath: Házasság receptre-Gazfickók Texasban 3. 10/8 ( 19. századi romantikus)

Amint Kit Montgomery belépett Ashton Robertson életébe, a nő tudta, hogy szíve örökre a rámenős angol nőcsábászé lesz. évekkel később Ashton bátyja elhatározza, hogy húgát Kithez adja feleségül, hogy legnagyobb álmát teljesítse. Noha Ashton tudta, hogy Kit szíve soha nem lesz igazán, az övé, karjaiban megtalálta azt a szabadságot, amelyre egész életében vágyott. De vajon néhány nap a Paradicsomban kárpótol-e egy életnyi visszautasításért?
Kit olyan ember volt, aki mindennap a saját maga által teremtett pokolban élt és egy olyan döntés súlyát cipelte a vállán, amelyet egyetlen férfinak sem kellene meghoznia. Ashton szelíd bája és szenvedélyes lelke – mellyel az élet minden pillanatát élvezni tudta – lassan meghódította a megrögzött nőcsábászt. kit nemsokára azon kapta magát, hogy mindent megtesz azért, hogy Ashtonnak megmutassa a világot és, hogy maga mellett tartsa…de egy reménytelen fickó vajon képes lesz-e elengedni az egyetlen nőt, aki megmentheti a lelkét?

Nem rossz, de néha túl csöpögős volt a sztori.

Jun Mi-Kjong: A vízisten menyasszonya 4. 10/8 ( romantikus fantasy)

Az istenek és a halandók is Szoát akarják! Miután haza kellett térnie férje, Habek varázslatos birodalmából, földi élete – sok tisztelője ellenére – sem alakul rózsásan. Közben Habek isteni anyja és pár állítólagos barátja az elátkozott vízisten ellen ármánykodik, de ő vajon észhez tér-e végre, és megmenti-e Szoát? Humor, dráma és egy cseppnyi horror színezi az eseményeket, amikor az emberi menyasszony, Szoa megpróbálja felfedni különös férje titkát és hogy mi rejlik az előző feleség korai, erőszakos halála mögött. A dolgokat pedig épp hatalmas és szeszélyes férje bonyolítja, akinek nappal egy kisfiú testében kell élnie, és csak éjszaka veheti fel igazi, felnőtt alakját. A vízisten menyasszonya varázslatos és romantikus történetével, lenyűgöző rajzstílusával 2006-ban Korea legnépszerűbb lányoknak szóló manhwája volt.

Misztikus része továbbra is tetszik, de a történet néha eléggé zavaros. Kedvenc szereplőm sincs.

Kisimoto Maszasi: Naruto 9. 10/7 (akció-kaland)

Még mindig a Csúnin választó harmadik körének selejtezőjében, a nindzsatanoncok sorban vetik be különleges technikáikat a kiesés ellen, és gyakran az életükért küzdve. Naruto egy új technikával áll elő – de vajon elég lesz-e ez a győzelemhez? És amikor a Hyuga-klán tagjai összecsapnak, vajon a régi családi gyűlölködés nem fajul-e véres leszámolásba?

Shounen fight nem a kedvenc műfajom, de ezt mégsem tartom rossznak.

Sherrilyn Kenyon: Álomszerető-Sötét vadász 1. 10/6 ( 21. századi romantikus)

Egy férfi, akit arra kárhoztattak, hogy örök élete során több ezer asszony szeretője legyen. Julian mindent tud a nőkről; miként szóljon hozzájuk, mi a lelkük kulcsa és legfőképpen, hogyan tüzelje fel a testüket. Ám Julian átkozza azt a napot, amikor büszke spártai katonából szerelmi rabszolga, dicsőséges hadvezérből vágyakozó nők szexuális játékszere lett. Másnak a gyönyörű testek, a kéjes női sikolyok elérhetetlennek tűnő vágyak, neki véget nem érő kínok. Egy napon Grace Alexander hívatja a szexrabszolgát, hogy kielégítse vágyait, de a fenséges asszony – oly sok nő közül először – felfigyel a büszke férfira, és kettőjük szerelme talán még a szörnyű átkot is megtörheti…

A paranormális romantikus regények királynője, J.R. Ward, és Charleine Harris mellett a legnagyobb név a műfajban. Az Álomszeretővel induló Sötét Vágyak Vadászai sorozata a műfaj legnagyobb sikersorozata, regényei pedig világszerte több, mint tízmillió példányban fogytak eddig, és uralják a sikerlistákat. Kinley MacGergor néven Magyarországon is népszerű kosztümös romantikus regényeket ír.

Zavart, hogy minden rész csak szexről szólt, emiatt eléggé lassan haladtam vele. Vége mégis olyan ami miatt nagyon vártam a folytatást.

Elizabeth Hoyt: Hollóherceg-Hercegek 1. 10/6 ( 18. századi romantikus)

Edward de Raaf gyermekkorában elveszítette valamennyi szerettét: az Anglia-szerte pusztító pestisjárványt egyetlen családtagja sem élte túl. A haladó szellemű, művelt, de magányosan élő, mogorva gróf hosszú évek elteltével visszaköltözik gyermekkori otthonába: a Ravenhill-kastélyba, azzal a szándékkal, hogy megmenti az ősi fészket. Modern gazdálkodásba kezd a birtokon, és tapasztalatait tudományos munkában foglalja össze. Mivel Edward kiállhatatlan, lobbanékony természet, az alkalmazottai nem bírják sokáig mellette, ezért kénytelen újabb és újabb titkárt keresni.

Anna határozottsága, humora és szókimondása az első pillanattól lenyűgözi a férfit, ahogy az asszonyt is a gróf érzékenysége, ugyanakkor arroganciája is, amelyet egyszerre talál bosszantónak és izgatónak. Mivel azonban mindketten tisztában vannak társadalmi helyzetükkel és a konvenciókkal, kölcsönös vonzalmukat igyekeznek leplezni. A boldogtalan házasságának kudarcát és magányos sorsát évek óta példásan viselő, saját vágyait háttérbe szorító özvegy azonban fellázad a szigorú társadalmi kötöttségek és elvárások ellen, s mert jól tudja, hogy vonzalmát nem vallhatja meg nyíltan Edwardnak, különös, pajzán, ugyanakkor meglehetősen kockázatos megoldást választ…

Elizabeth Hoyt első magyarul megjelenő, szellemes replikákkal tarkított, eleven humorú, erotikától fűtött regénye a 18. század végi Anglia prűd erkölcsiségéről és látszatvalóságáról lebbenti fel a fátylat egy önmagát kereső és megvalósítani igyekvő erős és bátor asszony sorsán keresztül.

Szereplők nem voltak szimpatikusak, történet sem volt nagy szám.

Yuya Aoi – Funato Akari: Csillagsivatag – A Talshas éjjele 10/5 (sci-fi)

Kizaki Manami csendes, magának való gimnazista lány. Nem felhőtlen a kapcsolata édesanyjával, és ikeröccse, Kenji is szüntelenül aggódik érte. Egy napon a két testvér életébe a Talshas nevű drágakő ereje váratlan fordulatot hoz. Ez a rejtélyes kristály képes isteni hatalommal felruházni tulajdonosát, ezért két rivális, idegen civilizáció is magának akarja tudni. Egy sorsszerű találkozás története ez, időn és csillagokon túl.

Közepes történet , szereplők átlagosak.

Anyukám olvasta:

Lara Adrian: A vámpír vére-Éjfél szülöttei 3. 10/10
Julia Byrne: A hódító 10/10
Barbara Erskine: Suttogás a homokban 10/9
Judith McNaught: Édenkert 2. 10/9
Anne Gracie: Dáma lábujjhegyen 10/9
Lyn Stone: Észbontó ajánlat 10/9
Margo Maguire: A csodás ereklye 10/9
Deborah Simmons: A zárda kulcsa 10/8
Helen Dickson: Nemesnek születni 10/8
Shari Anton: Büszke szívvel 10/8
Barbara Erskine: A múlt árnyai 10/7

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .