Tavasszal olvastam

Tavasz legjobbjai

Még ezeket olvastam


J. R. Ward: Megbosszult szerető 10/10-Feketetőr testvériség  8. (paranormális fantasy-felnőtt)

A New York állambeli Caldwellben halálos harc folyik a vámpírok és gyilkosaik között…
Rehvenge, az alvilág drogbárója a városba érkezett… Kétes hírneve miatt egy titokzatos megbízótól azt a feladatot kapja, hogy ölje meg Wrath-t, a Testvériség vezetőjét. Rehvenge származása hétpecsétes titok, ha kitudódik, egy életre száműzhetik… Eddig kerülte az összetűzést a Testvériséggel, s bár a húga az egyik testvér asszonya, most viszont nincs válaszút.
Miközben a múltbeli események és a titok mázsás súlyként nehezednek rá, Rehvenge ahhoz a vámpír lányhoz menekül, aki sötét életében a fényt jelenti, akit még nem hálózott be a korrupt világ és aki megválthatja az örök szenvedéstől.

J. R. WARD neve fogalom a vámpírtörténetek rajongóinak körében. Akit egyszer rabul ejtett káprázatos, rémséges, baljós és szenvedélyes világa, az odaadó híve marad.

Egy sorozat ahol az újabb kötet mindig felülmúlja az előzőt. Szereplők sokoldalúak, nagyon kedvelhetőek. Rehv a főszereplő drogdíler, dopaminfüggő , strici , de mégis nagyon szerethető. Könyv humora isteni. Történet több szálon fut, egyre izgalmasabb és fordulatosabb, tele van váratlan csavarokkal. Elgondolkodtató, sokat lehet rajta agyalni. Szívbemarkoló. Mély nyomot hagy az emberben. Ward a paranormális műfaj királynője, kihagyhatatlan .

Karen Rose: Halj meg értem-Daniel Vartanian 1. 10/10 (romantikus krimi)

Az első áldozatra Philadelphiában, egy hófödte területen bukkantak. Majd sorra jöttek a többiek… Egy sír még üresen áll – a gyilkos visszatér. Vito Ciccotelli nyomozó egy archeológusnő segítségét kéri, hogy kiderítsék, pontosan mi is rejtőzik a csonttá fagyott földben. Sophie-t teljesen felkészületlenül éri a látvány, az eltemetett áldozatok rémisztő képe éjjel-nappal kísérti. A sorozatgyilkos vérfagyasztó játszmába kezdett, amiből nincs kiszállás. Nem torpan meg, semmi nem riasztja el ördögi tervétől. Még egy sír várja lakóját. Még egy áldozatnak sikítania kell… és a nő még csak nem is sejti, hogy végzete csupán karnyújtásnyira áll tőle. Ed Munch, akár Hannibal Lecter, korunk kiszámíthatatlan, egyszerre bomlott elméjű és zseniális gyilkosa, akinek az ölés művészet. Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, díjnyertes könyveit számos nyelven kiadják, olvasótábora lelkesen várja az írónő bestsellereit.

2. krimi sorozatom amit nagyon megszerettem. Izgalmas, romantikus.

Karen Rose: Sikíts értem-Daniel Vartanian 2. 10/10 (romantikus krimi)

Daniel Vartanian nyomozó megesküdött, hogy megtalálja a várost rettegésben tartó sorozatgyilkost, aki egy tizenhárom évvel korábbi bűncselekmény minden részletét lemásolva szedi áldozatait. Daniel öccse hagyatékában fényképeket talál, amelyek talán nyomra vezethetik, miközben saját családja pokoli történetével is szembesítik. Hamarosan Alex Fallon, a gyönyörű ápolónő is képbe kerül, aki ijesztően hasonlít az egykori bűncselekmények egyik áldozatára, és így esélyes célpontja a megszállott gyilkosnak, része lehet a perverz és érzéki játéknak. Daniel egy ördögi elme csapdájába keveredik, Alex szerelméért pedig a legvakmerőbb ötlettől sem riad vissza…

Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, díjnyertes könyveit számos nyelven kiadják, olvasótábora lelkesen várja az írónő bestsellereit.

Jobban tetszett az első kötetnél. Izgalmas, szívbemarkoló, letehetetlen. Szereplők rettegése, fájdalma átérezhető. Daniel és Luke féle pasit én is eltudnék magamnak fogadni. Szeretem ha egy férfi kitudja mutatni az érzéseit , ha az átélt borzalmak hatására ők is tudnak sírni, de közben mégis férfiasak maradnak. Ettől lesz életszerűbb a történet. Mindenkinek érdemes elolvasni, mert nagyon jó.

Kresley Cole: Vámpírharc-Halhatatlanok alkonyat után 3. 10/10 (paranormális fantasy- felnőtt)

Csókja könnyű…
Érintése ellenállhatatlan…
Bowen MacRieve, a Lykae klán harcosa kis híján belepusztul, amikor elveszíti az egyetlen neki rendeltetett nőt. A kegyetlen vérfarkas szíve jéggé fagy, nem osztja meg ágyát senkivel – míg össze nem hozza a sors ellenségével, és legsötétebb vágyai lángra gyúlnak a vadító találkozástól. Amikor a gonosz erők a lány ellen szövetkeznek, a harcos minden erejét latba veti, hogy megmentse őt.
Ellenállhat-e a lány a testét-lelkét követelő Bowennek, vagy mindent kockára tesz harcias védelmezőjéért, ha sikerül legyőzniük az őket körülzáró gonoszt?
Kresley Cole számos országban megjelenő bestseller regényeit fergeteges akciók, ördögien szenvedélyes szex és lenyűgöző szereplőgárda jellemzi. A világhírű sorozat az olvasókat egy varázslatos és démoni világba vezeti, ahonnan nincs visszaút.

„Forró szex, vakmerő kalandok”

– Romantic Times

„Szexi és eredeti”

– Heather Graham

Izgalmas, vicces , nem lehet letenni. Sorozat egyik legjobb kötete , kihagyhatatlan.

Bővebb vélemény

Sherrilyn Kenyon: Éjféli vad-Sötét vadász 2. 10/10 (paranormális fantasy -felnőtt)

Kyrian gyönyörű férfi, kidolgozott izmokkal, aranybarna bőrrel, áradó erotikával, jó humorral, intelligenciával, bátorsággal megáldva… érthető, hogy Amandát elbűvöli, aki nemrég csalódott a nagybetűs szerelemben. A szenvedély kölcsönös, de Kyrian szörnyű titkot rejteget a lány elől. A férfi ugyanis vámpír, egy rettegett Sötét Vadász, aki kétezer éve küzd az aljas démon Desideriusz ellen. Eljött a leszámolás ideje, és Amandával az oldalán talán Kyrian most le tudja győzni a démont, ha elég erős a szerelmük…

SHERRILYN KENYON szinte összes regénye vezette már a New York Times bestsellerlistáját. Az Álomszerető a Sötét vágyak vadásza sorozat nyitókötete, amelyből eddig 29 rész jelent meg külföldön, a műfaj rajongóinak nagy örömére.

Jól kidolgozott világ, izgalmas, vicces, tele kedvenc szereplővel. Ebben a sorozatban sem csalódtam.

Sherrilyn Kenyon: The Dark Hunters 01 10/10 (paranormális fantasy)

Éjféli vad manga formában. Nagyon tetszett.

Sherrilyn Kenyon: The Dark Hunters 02 10/10 (paranormális fantasy)

Letehetetlen. Olyan jó lenne ha magyarul is megjelenne.

Gena Showalter: Éjsötét csók-Alvilág urai 2. 10/10 (paranormális fantasy-felnőtt)

„Ámulatba ejtő”
– Kresley Cole

Emberfeletti hatalom…
Halhatatlan szenvedély…

Az Alvilág Urai bukott harcosok, akikre Pandóra szelencéje hozott romlást évezredekkel ezelőtt. Bűnükért a földre száműzték őket, míg testüket halálos démonok szállták meg. A harcosok vezérét egy csábító kisisten, Anja akarja megszerezni magának, ezért láthatatlanul követi a halál démonától megszállt férfit. Anja a Mindenek Kulcsának őre, akit a főisten parancsára Luciennek kell meggyilkolnia… de vajon a szenvedély legyőzheti-e a kötelességet?
Az Alvilág Urai megtudják, hogy egy ősi templomban őrzik Pandóra szelencéjét. Eszeveszett hajsza kezdődik, hiszen ha a Vadászok bukkannak előbb a szelence nyomára, annak segítségével elpusztíthatják Lucient és társait…

Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom új csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.

Vicces volt, végefelé izgalmas és megható. Williamet az új szereplőt hamar a szívembe zártam. Azt viszont sajnáltam, hogy Torin nem szerepelt ebben a kötetben.

Bővebb vélemény

Lara Adrian: A vámpír éjjele-Éjfél szülöttei 4. 10/10 (paranormális fantasy-felnőtt)

Legyőzhetetlen vágy, túlvilági érzékiség; az első érintés halálos.
A rettegett harcos, Rio bosszúra szomjazik. Megtorolja a szörnyű árulást. Az útjába kerül azonban egy halandó nő, aki veszélyt jelent a vámpírok klánjára. És egy ősi gonosz erő, amely új életre kel…
Dylan Alexander rosszkor volt rossz helyen. Az újságírónő felfedez egy titkos sírhelyet, amely egy félelmetes és vonzó férfit rejt. Vajon elárulhatja-e azt, aki bevezette a sötét érzékiség birodalmába?
Lara Adrian bestsellersorozatának főhősei félig ember, félig démoni lények, akik több ezer éve velünk élnek. A múltban a Rend őrei garantálták a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő… Véres háború dúl. A vámpírok ellepték az utcákat, kedvükre lakmároznak, senki sincs biztonságban. A világhírű sorozat folytatása még több borzongást, még több szenvedélyt, még több fordulatot tartogat a műfaj rajongóinak.
„Erotikus, vérszomjas, csábító”
– J. R. Ward, az Éjsötét szerető írója

3. kötet jobban tetszett, de ebben sem csalódtam.

Judith McNaught: Végtelen szerelem-Következmények 1. 10/10 (19. századi romantikus)

Victoria Seaton mindössze tizennyolc esztendős, amikor életében először hajóra száll, és keresztülszeli az Atlanti-óceánt. A korán árvaságra jutott, szerény körülmények között, de szerető családban nevelkedett lány sosem látott, dúsgazdag angliai rokonaihoz tart, egy ismeretlen, de előkelő élet felé, maga mögött hagyva az egykori biztonságos otthont és szerelmét, akivel már a közös jövőt tervezgették.
A gyönyörű amerikai lány sugárzó lényével egyetlen szempillantás alatt felforgatja a Wakefieldek ősi nemesi otthonának nyugalmát; őszinte kedvességével, nyíltságával mindenkit meghódít: Charles bácsikáját éppúgy, mint a teljes személyzetet.
Victoria álma és reménye, hogy egyszer még visszatér szülőhazájába szerelméhez, szertefoszlik, amikor rájön, hogy bácsikája, fondorlatos módon, feleségül kívánja őt adni cinikus és arrogáns unokabátyjához, a félelmetes hírű Jason Fieldinghez. Mert milyen sors várna két fiatalra, ha egyikük sem kívánja a másik oldalán leélni az életét? De vajon szembe lehet szegülni ezzel a kéréssel, ha az egy haldokló végakarata?
Jasonnek és Victoriának azonban sejtelme sincs a háttérben munkáló ármányról…

Judith McNaught (Összetört idill, Édes győzelem) fordulatokban gazdag, humoros regénye az állhatatos, odaadó szerelem megejtő története.

Végre egy újabb jó Mcnaught könyv. Jasont nagyon kedveltem. Nem akarta kimutatni az érzéseit, bunkóságával akarta távol tartani magától az embereket, de közben magányos volt és szeretetre vágyott..

Yazawa Ai: Nana 6. 10/10 (romantikus dráma)

A O. Nana kemény munkája végre beérni látszik: a Blast berobban, sorban hozzák a teltházas koncerteket, mígnem egy kiadó is felfigyel rájuk. De a Trapnest, mintha csak ezért létezne, megint az útjában van – előbb Rent csábította el tőle, most pedig, úgy tűnik, legjobb barátnője van soron… Csakhogy Nana ezúttal nem adja egykönnyen!

Letehetetlen és tele van kedvenc Takumis jelenettel.

Brenda Joyce: Halálos gyönyör-Halálos 2. 10/10 (romantikus krimi)

Francesca Cahill és Rick Bragg rendőrfőkapitány ismét együtt nyomoz! A fiatal, csinos, jól szituált New York-i család emancipált lánya egy bűntény sikeres megoldása után – amit a Halálos szerelem című kötetben ismerhettünk meg – elhatározza, magánnyomozónak áll. Takaros névjegyet készíttet magának, amit alkalmanként itt-ott elhelyez. Ezért nem meglepő, hogy nemsokára jelentkezik is az első ügyfele, egy rejtélyes hölgy, aki egy cédulát juttat el hozzá: SEGÍTSEN! JÖJJÖN AZONNAL! MA ESTE! Francesca eleget is tesz a titokzatos idegen kérésének, és éjnek idején felkeresi a megadott címen. Mivel bűnügy történt, hamarosan a jóképű rendőrfőkapitány is megjelenik a színen, aki ezúttal sem örül a cserfes ifjú hölgy jelenlétének, vagy talán csak remekül leplezi valós érzelmeit? Brenda Joyce újabb könyvében ismét a századelő New York-i elitjének mozgalmas világába kalauzolja olvasóit, ahol nem csak a bűnügyek, hanem az érzelmi kötelékek is roppant szövevényesek. A szerző kiadónknál megjelenő következő regénye: Halálos viszonyok.

Hart az új szereplő nagyon hamar kedvencemmé vált, ha valakinek nem jött be az első kötet miatta érdemes folytatni a sorozatot. Remélem Francesca őt válassza Rick helyett.

Brenda Joyce: Halálos szerelem-Halálos 1. 10/9 (romantikus krimi)

A 20. század elején játszódó történet főszereplője, a csinos Francesca Cahill New York egyik előkelő családjának sarja. A talmi csillogást nem sokra tartó, szociálisan érzékeny, rendkívül éles eszű lány saját korának különce: leghőbb vágya, hogy újságíró legyen, e szakmában az első nő. Titokban ezért főiskolára jár; férfiakat megszégyenítő módon tájékozott a politikában, reformer elveket vall, s egyletet alapít a szegények megsegítésére. Egy nap titokzatos körülmények között elrabolják a szomszédjukban lakó dúsgazdag család gyermekét. Francesca a saját otthonukban egy rejtélyes üzenetre lel, amelyet sikerül megfejtenie, így óhatatlanul belesodródik a nyomozás eseményeibe. A gyermek sorsát szívén viselő lány képtelen tétlenül várni, ezért a jóképű Rick Bragg rendőrfőnök munkáját hol segítve, hol akadályozva, magánnyomozásba kezd, számtalan veszélynek téve ki magát. Szerelem, féltékenység és bosszúvágy szövi át a rendkívül izgalmas és fordulatos történetet.

Sokáig halogattam ezt a sorozatot, de pozitívan csalódtam.

Brenda Joyce: Halálos viszonyok-Halálos 3. 10/9 (romantikus krimi)

Francesca Cahill, az okos, ám minden lében kanál milliomoslány és a sármos rendőrfőnök, Rick Bragg újabb rejtélyes bűnügy felgöngyölítésén dolgoznak együtt. A vehemens fiatal lány ismét belekeveredik egy rendőrségi ügy felderítésébe, aminek a jóképű rendőrfőkapitány egyáltalán nem örül. Francesca ugyanis saját életét is kockára téve nyomozásba kezd egy rejtélyes és hátborzongató sorozatgyilkossági ügyben, amelyben az áldozatok brutálisan meggyilkolt fiatal, egyedülálló anyák, nem mellesleg egymás barátnői. Miközben Francesca és Rick felgöngyölítik a félelmetes esetet, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és érzelmeik egyre veszélyesebb helyzetekbe sodorják őket. Vajon sikerül-e nekik még az előtt a gyilkos nyomára bukkanniuk, mielőtt egy új barátnő és maga Francesca is áldozatul esne a titokzatos elkövetőnek?

Brenda Joyce (Halálos szerelem, Halálos gyönyör) legújabb regénye a szerelemről, szenvedélyről, veszélyről és bosszúvágyról szóló, letehetetlenül izgalmas és fordulatos történet, amelyben senki sem az, akinek első pillanatban látszik.

Egyre jobban érdekel a szereplők további élete, ami nagyon kiszámíthatatlan és fordulatos.

Moriyama Daisuke: Chrno Crusade 4. 10/9 (akció fantasy)

A bűnösökre vadászó démonok egyre többen vannak, és a paranormális aktivitás kelet felé haladva egyre erősebb. Chrnoéknak alaposan meggyűlik a baja velük, ráadásul a rend kevés erőforrással rendelkezik a keleti parton – pedig úgy tűnik, Aion itt készül a terve következő lépésére…

Sokkal kidolgozottabb mint az anime, történet is egyre jobb.

Jeaniene Frost: Karó és sírhant-Cat és Bones 2. 10/9 ( paranormális fantasy -felnőtt)

Cat miután leszámolt egy veszedelmes emberkereskedő bandával és fájdalmas búcsút vett vámpír szerelmétől, új névvel és személyazonossággal él tovább. Az FBI egyik különleges és szupertitkos csoportjának vezetőjeként küzd a gyilkos vámpírok ellen. Minden oka meglehetne az elégedettségre, de a sötét múlt árnyai újra kísérteni kezdik. Megváltozott élete új szerelmet is tartogat, ám egy esküvőn váratlanul ismét Bones mellé sodródik, akinek nagyobb szüksége van rá, mint eddig bármikor…
Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel, és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egycsapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.

Jobban tetszett mint az első kötet, izgalmas volt, akciódús, nem lehetett letenni. Szereplők is egyre szimpatikusabbak. Két dolog viszont mindig zavart. Csak egy szemszögből látjuk a történetet, meg túl sok benne a vérívás. Ennek ellenére ez a sorozat is kihagyhatatlan.

Bővebb vélemény

Johanna Lindsey: Szívem ellopott kincsei-Malory család 7. 10/9 (19. századi romantikus)

Danny London egyik legsötétebb negyedében, fiúnak öltözve éli az árva utcagyerekek életét, és lopással keresi a kenyerét. Csak annyit tud, hogy családját megölték, de neki a csodával határos módon sikerült megmenekülnie. Jeremy Mallory nem mindennapi körülmények között találkozik Dannyvel. A lány egy ócska fogadóban megpróbálja kirabolni az ifjú lordot, és akkor még egyikük sem tudja, hogy ez a kaland milyen váratlan fordulatokat hoz mindkettejük életébe.
Ki ez a titokzatos nő, akinek a múltja a feledés homályába vész? Miért akarják még most is eltenni láb alól, és kinek áll útjában? Jeremyről mindenki tudja, hogy soha nem akar megnősülni, és mindennél fontosabbnak tartja a szabadságot. Mi történik, ha egy olyan nővel találkozik, aki hozzá hasonlóan gondolkodik, és határozott elképzelései vannak a jövőjéről? Képes ellenállni a kísértésnek, amikor Danny a szeme előtt változik át rongyos csavargóból gyönyörű nővé?

Az izgalmas történet végigvezeti az olvasót a Malory család életének egy újabb fejezetén.

Humoros, szórakoztató. Könyv végig olvastatja magát.

Catherine Anderson: Hajnali fény-Kendrick/Coulter/Harrington 8. 10/8 ( 21. századi romantikus)

Loni MacEwent különleges jövőbelátó képességgel áldotta meg a sors. A csodaszép, fiatal nő Crystall Fallsba költözik, hogy új életet kezdjen. Itt találkozik álmai férfijával, de egy véletlen érintés a borzalmas jövőbe repíti. Sorsdöntő fordulatokat hoz mindkettejük életében, amikor egy vadrezervátumban rekedt, balesetet szenvedett kisfiút kell megmenteniük. Azért, hogy a gyerek nyomára bukkanjanak, Loninak minden látnoki erejét latba kell vetnie. Megkezdődik a veszélyekkel teli harc az idővel, a természettel, miközben a két merőben más háttérrel rendelkező ember elkezd egymásban bízni. A kimerítő nappalok és hosszú éjszakák során kettejük között láthatatlan kötelék fonódik: a kezdeti feszültségek megértéssé, bizalommá, majd igaz szerelemmé alakulnak. Catherine Andreson nagyszerű regénye tovább szövi a Harrigan család történetét. Jól ismert szereplők bukkannak fel ismét, akiknek történetén keresztül az írónő hűségről, hitről, helytállásról és odaadásról vall.

Most olvastam először Andersontól, szerencsére nem csalódtam. Történet kissé drámai, szereplők kedvesek. Izgalomból viszont lehetett volna több.

Vacuki Nobuhiro: Ruróni Kensin 8. 10/8( történelmi akció)

Kensin nem akarja társait és barátait belekeverni a Sisióval vívott harcba, ezért elbúcsúzik Kaorutól és sietve Kiotó felé veszi az irányt. Ezt azonban senki sem veszi jó néven – külön utakon ugyan, de mindannyian útra kelnek. Időközben Kensin egy örökmozgó nindzsalánnyal kénytelen tovább haladni, aki azért kelt útra, hogy megtalálja korábbi társait – az Onivabansút. Márpedig Aosi is éppen Kiotóba tart, hogy Kensinnel megküzdhessen!

Sok minden nem történt, de mégsem volt rossz. Végre Aosi is feltűnt újra.

Teresa Medeiros: Egy botrányos éjszaka-Fairleigh 2. 10/8 (19. századi romantikus)

Carlotta Anne Fairleigh-nek soha nem volt erőssége az illemszabályok betartása – még akkor sem, amikor a bájos, szenvedélyes ifjú hölgyet végre bevezetik a társaságba. Miközben a belépőjére vár, nem tudja megállni, hogy ne tűnődjön el a szomszédos, elsötétített ház rejtélyén, amelyről kiderül, hogy Hayden St. Clair feltehetően elhagyatott otthona, a férfié, akit a társaság csak a Gyilkos Őrgróf gúnynéven emleget.
Legújabb „kalandja” is katasztrófával végződik, porig rombolva az ifjú első bálozó hírnevét, Carlotta hirtelen azon kapja magát, hogy… eljegyezték! Hamarosan útra kel a vadregényes Cornwall felé a jóképű, rejtélyes őrgróf társaságában, akinek nevét félelemmel vegyes gyűlölettel emlegeti az előkelő társaság.

Gyengébb az első kötethez képest, de legalább tele volt macskával.

Diana Wynne Jones: A vándorló palota 10/8 (fantasy kaland)

Ingary földjén, ahol a hétmérföldes csizmák és a láthatatlanná tévő köpenyek tényleg léteznek, Sophie Hatter felhívja magára a Puszták Boszorkányának figyelmét, aki átkot szór a lányra. Sophie-nak nem marad más választása, mint hogy az egyetlen helyre menjen, ahol segítséget kaphat Howl varázsló vándorló palotájába. Ám Howlról azt híresztelik, hogy megeszi a fiatal lányok szívét és kiszívja a lelküket. A regény alapján Hayao Miyazaki készített Oscar-díjas animációs filmet.

Nem a legjobb fantasy, vannak nála jobbak, izgalmasabbak. Ennek ellenére nem bántam meg, hogy elolvastam. Howlt nagyon könnyű volt megkedvelni.

Jun Mi-Kjong: A vízisten menyasszonya 5. 10/8 (romantikus fantasy)

Habek vitatott döntése, hogy visszahozza Szoát varázslatos királyságába, hatalmas felzúdulást kelt az elemek istenei és istennői között. Különösen érzékenyen érinteti féltékeny imádóját és megkeseredett, hatalmas anyját, akik a vízisten háta mögött intrikálnak. Magának a szeszélyes istenségnek, Habeknek, aki megmentette Szoa faluját az éhínségtől és az aszálytól, egy átokkal gyűlik meg a baja, ami miatt nappal gyerektestben kell élnie, és csak éjszaka veheti fel igazi, felnőtt alakját. Míg birodalmának egyes lakói kedvesek – némelyek talán túlságosan is kedvesek – emberi asszonyához, Habek eleddig eltitkolta az átkot Szoa elől, akit teljesen összezavar az a figyelem és elutasítás, amiben részesül. Éjszakánként Habek a szenvtelen, jóképű Mui alakját ölti magára, akinek ellenállhatatlan karizmája és csábítása hatására Szoa úgy hiszi, máris kész megcsalni gyermeki hitvesét. Itt az ideje, hogy Habek/Mui színt valljon! És vajon ki a felelős előző emberi asszonya haláláért? A vízisten menyasszonya varázslatos és romantikus történetével, lenyűgöző rajzstílusával 2006-ban Korea legnépszerűbb lányoknak szóló manhwája volt.

Tetszik, de lehetne jobb is.

Julie Garwood: Királyi adomány-Korona kémei 3. 10/8 ( 19. századi romantikus)

Az oroszlán asszonya és Az őrangyal szerzője újabb csodálatos románccal ajándékozta meg olvasóit.
A Korona kémei sorozat 3. kötetében két szerelmes elbűvölő, érzéki és kalandos története bontakozik ki a szemünk előtt. A gyermekként férjhez ment Sara Winchester bájos, ifjú szépséggé serdül, és boldogan várja a napot, amikor férje, Nathan St. James márkija végre érte jön. A bájosan ártatlan leány elutasítja a viszályt, mely elválasztja családját Nathanétől… és mit sem sejt férje- a Pogány néven hírhedtté vált rettegett kalóz- sötét múltjáról. A férfi, aki magával ragadja hajójára, a Tengeri Sólyomra, zavarba ejtő, szemtelen és bámulatosan jóképű. Harcos és úriember, akinek gyengéd érintése felkorbácsolja Sarában a szerelem legvadabb és legmélyebb érzéseit.
Nathan még egyetlen asszony előtt sem meztelenítette le a lelkét, de Sara hamarosan megtalálja módját, hogyan csavarja az ujja köré. Bátor és eltökélt. Mindent elkövet, hogy meghódítsa a férfi szívét…
De Angliába visszatérve viszály és összeesküvés várja, mely el akarja szakítani férjétől. Kiállja-e a szerelme a kemény próbát? A jövőjük a tét. És a megpróbáltatások közepette felfedezik igazi végzetüket, az örök szenvedélyt.

Nem lenne rossz, de a női főszereplő Sara eléggé idegesítő volt.

Maki Murakami: Gravitation 4. 10/8 (romantikus vígjáték)

Sindó Súicsit és a zenekarát, a Bad Luckot egy hajszál választja el attól, hogy üstökösként robbanjanak a köztudatba. De Súicsi életében nem csak a karrier az egyetlen, ami megolvasztja a légkört – hirtelen a rejtélyes író, Juki Eiri csillagának vonzásában találja magát. A két szerető;
úgy kering egymás körül, akár az ikerplanéták, és Súicsit mennyei boldogság keríti hatalmába. Taki, a rivális zenekar, az ASK frontembere közben csillagrombolásra készül – nyilvánosságra akarja hozni Súicsi és Juki kapcsolatát. Vajon a szerelmet és a karriert egyszerre nyeli el a fekete lyuk?

Animében meghatóbbak voltak a 4. kötet jelenetei.

Elizabeth Hoyt: Leopárdherceg-Hercegek 2. 10/7 (18. századi romantikus)

A fiatal és gyönyörű Lady Georgina Maitland hatalmas vagyont és birtokot örököl, végleg megszabadulva a nyomasztó társadalmi kötelezettségtől, a férjhez menéstől. Az előkelő londoni társasági életet hátrahagyva új vidéki otthonába költözik, hogy a maga kezébe vegye birtokának irányítását.
Ám a remélt csendes, vidéki idill helyett egy rejtélyes ügybe csöppen: felbőszült birtokosok fogadják, akik majorságuk pusztításával vádolják meg intézőjét. Az ifjú grófnő nem hisz a Mr. Pye ellen irányuló szóbeszédnek, és maga igyekszik a vidéket lázban tartó titokzatos eseteket felderíteni. A kalandokban bővelkedő nyomozás azonban egyre komolyabb veszéllyel fenyeget, amikor Georgie ráeszmél, mennyi fájdalom és gyűlölet munkál a háttérben.
Mindeközben úrnő és intézője kapcsolata semmibe vesz minden megszokott szabályt, Georgie a hallgatag, rendkívül vonzó férfi titkát is meg kívánja fejteni…

Elizabeth Hoyt (Hollóherceg) túlfűtött erotikájú, izgalmakban bővelkedő újabb regénye a 18. századi társadalmi konvenciók ellen lázadó, önmagát megvalósítani igyekvő, szabad gondolkodású és erkölcsű, állhatatos ifjú grófnő izgalmas története.

Jobban tetszett mint az első kötet, izgalmasabb volt, de a szereplők mindig nem lettek a kedvenceim. Történetet is kilehetett volna jobban dolgozni.

Candace Camp: Kincskeresők 10/7 ( 19. századi romantikus)

Özvegy édesapja halála után Cassandra három fiatalabb testvérével együtt a nagynénje kegyelemkenyerén él. Szeretett szülői házukba csak akkor térhetnének vissza, ha jobbra fordulna a helyzetük. Cassandra minden reményét egy másfél száz éve eltűnt kincsbe veti. A legendáktól övezett spanyol hozományt még az ősanyja rejtette el, amikor az esküvője előtti éjszakán megszökött a szerelmével, hogy ne kelljen feleségül mennie Edric Nevillehez. Az ékszereket azonban Cassandra csak Philip Neville segítségével találhatja meg. A két család között már a régi meghiúsult esküvő óta tart az ellenségeskedés, ráadásul Sir Philip a kincs létezésében sem hisz. Végül mégis nekivág a keresésének, mert egyre jobban elbűvöli Cassandra. A spanyol hozományt azonban valaki más is meg akarja kaparintani…

Szórakoztató történet, végig olvastatja magát, de a szereplők nem nőttek a szívemhez.

Kisimoto Maszasi: Naruto 10. 10/7 (akció kaland)

Már csak néhány meccs van hátra a csúninválasztó harmadik körének selejtezőjéből. A sorsolás egy komoly csatát hozott: a titokzatos homokrejteki Gaara és az avarrejteki Lee összecsapását! Vajon Gaara vérszomja és félelmetes technikái győznek, vagy Lee céltudatossága és elképesztő sebessége? Képes lesz-e Lee bizonyítani, hogy kemény munkával és kitartással is lehet valakiből nagyszerű nindzsa?

Végre vége a vizsgának , közeledünk a kedvenc részeimhez.

Kara – Lee Yun-Hee: Démonnapló VII. 10/7 (fantasy vígjáték)

Egyszer minden rossz jóra fordul…
Kiképzés alatt álló démonnagyúrként Raenef hihetetlen dolgokat élt át. Számtalan ellenséggel harcolt, barátokat szerzett, valamint erős érzelmi kötelék alakult ki közte és tanára, Eclipse között. Szétszórtsága ellenére valahogy mégis okosabb, érettebb lett… és ez egyszerre mind köddé vált! Az utolsó kötetben Raenef újra az utcán találja magát, tátongó lyukakkal az emlékezetében, a tárcájában és a szívében. Tényleg ez a sors rendeltetett a világ legimádnivalóbb démonnagyurá­nak?

Utolsó kötettől többet vártam. 😦

Mary Jo Putney: Érzelmek körhintája 10/6 (19. századi romantikus)

A lélegzetelállítóan gyönyörű és dúsgazdag Lady Antonia Thornton minden férfi álma. Az előkelő társaság nem érti, hogy a huszonhat éves nő miért él apja elvesztése óta társalkodónőjével, az ifjan megözvegyült Judith Winslow-val, akinek csendes szépsége és keserű tapasztalatok árán szerzett bölcsessége tökéletes kiegészítője Antonia zabolátlan és lázadó szellemének. Senki sem sejti, hogy Antonia miféle romantikus álmokat dédelget unokabátyjáról, a távoli Indiából hosszú idő után hazatérő Adamről. Mint ahogy azt sem sejti senki, hogy Adam azért töltött nyolc hosszú évet a messzi országban, hogy szégyenletes származását ellensúlyozandó, kemény munkával megszerzett hatalmas vagyonnal térhessen vissza, és méltó módon kérhesse meg imádott unokahúga kezét. Az oly régóta dédelgetett álom megvalósulása azonban szertefoszlani látszik, amikor Adam gyanútlanul hazaérkezik kedves tudós barátjával, Lord Simon Launcestonnal: nincs ugyanis hölgy, akinek szívét a lord szépsége, kifinomult eleganciája és végtelen szerénysége rabul ne ejtené. Mary Jo Putney izgalmakban és kalandokban bővelkedő legújabb regénye az állhatatos szeretet története, amely azt a kérdést járja körül, érdemes-e az embernek beérnie azzal, amit megkaphat, ahelyett, hogy küzdene azért, amire valójában vágyik.

Leggyengébb Putney könyv. Egyedül Simon miatt nem adtam rá kevesebb pontot.

Mary Balogh: Érzéki csapda- Csapda 2. 10/6 (19. századi romantikus)

A huszonegyéves Alexandra Purnell kegyeiért sokan versengenek, de a bimbódzó hajadont egy nála jóval idősebb hercegnek ígérte oda a lány szigorú apja. A házasság küszöbön áll, de hosszas kérlelésre Alex engedélyt kap, hogy a báli szenzont Londonban töltse. Ez a kiruccanás örökre megváltoztatja az életét… Az egyik fényűző bál után elrabolják, és másnap Amberley grófjának ágyához kötözve ébred. Az emberrablás Lord Eden parancsára történt, de Alex fatális tévedés áldozata lett, hiszen a célpont a csélcsap Madeleine, a gróf öccsének ikernővére lett volna. A gróf, hogy helyrehozza a végzetes hibát megkéri Alex kezét, de a lány hallani sem akar az eljegyzésről, amíg titkos információkhoz nem jut…

Hogy mitől letehetetlenek Mary Balogh regényei? A páratlanul izgalmas és érzelmes történetektől? A hús-vér szereplőktől, akiknek sorsáért végigizguljuk az éjszakákat? Mary Balogh csodálatos érzékkel ír a nők szerelmi vívódásáról. A számos sikerkönyvvel rendelkező írónő megindító története barátságról, odaadásról, titokról, és a szerelem mindennél vonzóbb csapdájáról világszerte sikerrel hódította meg az Amanda Quick, Julie Garwood és Johanna Lindsey rajongókat.

Lelkizések tetszettek, de a történet a sok sétálgatás, teázás miatt unalmas volt.

Karen Chance: Megérint a sötétség- Cassandra Palmer 2. 10/5 (paranormális fantasy-felnőtt)

Cassandra Palmer élete koránt sem átlagos. Látomásai véletlenszerűen felvillantják neki a múlt vagy a jövő fontos pillanatait. Emiatt figyel fel rá és rabolja el Tony, a több száz éves vámpír. Hatalmat akar Cassie látomásaiból – mindent tudni akar üzletfeleiről, pedig azt még nem is sejti, hogy a szellemek szintén kapcsolatot tudnak teremteni a lánnyal. Két évvel Tonytól való szökése után Cassandra halálos fenyegetést kap. Ezzel véget érnek az unalmas hétköznapok, menekülnie kell a vámpírok elől. De nem csak nevelője üldözi, nyomába erednek más vámpír nagymesterek, hadmágusok, sötét varázslók és boszorkányok is.
De vajon mit akarnak a fiatal, ártatlan lánytól? Mi köze mindennek Carcassone várának kínzókamráihoz, ahová Cassie látomásai újabban vezetnek? Sikerül-e kideríteni, valójában mi történt pontosan a húsz évvel korábban eltűnt szüleivel?

Nagyon lassan haladtam ezzel a könyvvel. Unalmas, zavaros, vontatott, tömör. Szereplők ellenszenvesek. E/1 is sokat rontott az élvezhetőségen. Sok volt a gusztustalan jelenet is benne. Mircea miatt nem adtam rá kevesebb pontot. Őt a könyv végére már szimpatikusnak találtam.

Anyukám olvasta:

Gena Showalter: Éjsötét vágyak – Az Alvilág Urai 1. 10/10
J. R. Ward: Megbosszult szerető 10/10
J. R. Ward: Beavatás 10/10
Lara Adrian: A vámpír éjjele 10/10
Kresley Cole: Vámpírharc 10/10
Jeaniene Frost: Karó és sírhant 10/10
Candace Camp: Váratlan szerelem 10/10
Gena Showalter: Éjsötét csók 10/9
Juliet Landon: Kettős játék 10/8
Terri Brisbin: Férfihűség 10/8
Louise Allen: Le a kalappal! 10/8
Claire Thornton: Tűztenger 10/8
Sophia James: Pokoljáró angyal 10/7
Anne Herries: Szerelmi törvényszék 10/6

9 hozzászólás to “Tavasszal olvastam”

  1. Petra Says:

    Huh, mennyi idő alatt hoztad össze ezt a posztot, meg a teleset? 😀
    J. R. Ward: A műfaj királynője. Ez tény. Imádjuk őt.
    Gena Showalter: Az Alvilág Urai… Szexisek, veszélyesek, imádni valóak.
    Jeaniene Frost: Cat és Bones, a legjobb vámpírölő páros.
    Sherrilyn Kenyon: Remélem az Ördögi tánc megváltoztatja azon véleményemet, miszerint egyszer olvasható a Sötét Vágyak Vadásza sorozata.

  2. Elhaym Says:

    Véleményeket már tavasszal megírtam. A 2 blog bejegyzést két hét alatt készítettem el.

    Ward, Showalter és Frost: Egyetértek. 🙂

    Kenyon: Remélem. Vagy ha most még nem akkor lehet Valerius, vagy Acheron könyvénél fog a kedvenceddé válni. Ismerőseimnek e két könyv tetszett a legjobban a sorozatból, meg persze Zareké.

  3. Petra Says:

    Most, hogy így olvasom Zarek könyvét kijelenthetem, hogy ez az eddigi legjobb Sötét Vágyak Vadásza kötet. Ejj, Acheron és Valerius könyve érdekel a legjobban 🙂 De mire azok megjelennek…

  4. Elhaym Says:

    🙂 Sasha és Simi neked is szimpatikus?

    Valerius könyve előtt már csak Wulf és Vane van, arra már olyan sokat nem kell várnunk. Jó lenne ha évente megjelenne 4-5 Kenyon, akkor Acheronéhoz is hamar elérnénk.

  5. Petra Says:

    Ohó, jó lenne az az évi 4-5 🙂 Valóban, Valerius könyve már nincs olyan messze. Sasha és Simi nekem is szimpi 🙂

  6. Tems Says:

    Istenem, de sokat olvasol! Imádok olvasni, és rengeteg könyvünk van itthon, de egyszerűen nincs rá időm, még most nyáron se! Áhh, most irigykedek, mert belegondoltam, hogy nyárra beterveztem vagy 6 könyvet és még csak másféllel végeztem. xD

  7. Elhaym Says:

    Petra: Pár napja írtam az Ulpiusnak ahol megkérdeztem fog-e az idén megjelenni még Frost, Kenyon és Showalter könyv. Remélem hamar válaszolnak.

    “Sasha és Simi nekem is szimpi :)”

    Sokat nevettem rajtuk. 🙂

    Tems: Reggeli, ebéd és vacsora közben sincs időd olvasni? Én főleg akkor olvasok és már meg is van a napi 100 oldal.

    Mely 6 könyvet szeretnéd elolvasni?

  8. Tems Says:

    Nem, egyszerűen nincs időm… amikor szabadidőm van olyankor meg a barátaimmal szabadulok el a városba… 😀

    A 6 könyv: Temetői tánc, Viharsziget, Híradás egy ismeretlen univerzumból, Halottnak a csók (True Blood 6.), Pocsék karma és A portobellói boszorkány. Híradás elolvasva, jól jött biosz érettséginál, Coelho könyvével pedig már 3x-ra szenvedek. Szeretem Coelho könyveit, de ezzel nem tudok dűlőre jutni… 😀

  9. Elhaym Says:

    Kánikulában is? Akkor még a tesómnak sem volt kedve elmenni itthonról.

    Mi szerencsére reggeli és ebéd közben mindig tudunk időt szakítani olvasásra. Vagy ott az este. Akkor már nem kell dolgozni, nem megyünk sehová, anyukámmal sokszor akkor is olvasunk. Barátokkal általában délelőtt találkozok és csak Csepelen. Bérlet nélkül csak oda tudok eljutni. Délután a családé, meg otthon is sokat kell segíteni. Este csak tesóm megy el néha itthonról.

    Szereted a True Bloodot?

    Ha majd olvastad ezeket akkor írsz róluk a blogodon véleményt?

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .