Kresley Cole 2. és 3. kötet

Véleményem az 1. kötetről

2. Vámpírszerető

1700-as évek elején Nikolai és Murdoch vámpírként tért haza a háborúból. Kastélyban pestis járvány pusztított és orosz fosztogató bandák is betörtek. Wroth család haldoklott. A 2 fivér Sebastiant és Conradot akarata ellenére vámpírrá változtatta. Mindkét fiút megviseli az átváltozás, ők inkább a halált választották volna. Nikolaiék viszont azt akarták, hogy éljenek.
300 évvel később. Sebastian telve gyűlölettel és örök magányra kárhoztatva nem sok értelmét látja az életnek, amíg egy gyönyörű és veszedelmes teremtés el nem jön hozzá, hogy megölje. A Dermedtszívű Kaderin két imádott leánytestvére a vámpírok áldozatává vált, azóta a valkűrnek nincsenek érzései. Sebastiant mégsem tudja megölni, hanem egyből vonzódni kezd hozzá, érzései is visszatérnek. Sebastiant a valkűr lány visszahozza az életbe, életre kelti a testét. Ezek után Sebastian mindenhová követi  a lányt, nem bír tőle elszakadni.
Talizmán kupát 250 évenként rendezik meg. Ez lényegében a versenyfutás  a világkörül című Amazing race szerű valóságshow halhatatlanok számára kitalált változata. Versenyre több 100an jelentkeznek. Pl Kaderin a valkűr, Lucindeya a szírén, Bowen a  vérfarkas,  Mariketa boszorkány, Sebastian a vámpír, meg még nimfák, koboldok, tündérek, démonok stb. Résztvevőknek körbe kell járniuk  a Földet, begyűjteni a talizmánokat, amuletteket, ékszereket és egyéb mágikus cuccokat. Trófeákhoz harc árán lehet jutni. Minden tárgy pontot ér ami a  feladat nehézségi fokán és a megtalálható tárgyak mennyiségén alapul. Az  a két versenyző aki  a leghamarabb éri el a 87 pontot a döntőbe kerül. Utolsó fordulóig nem szabad gyilkolni, de  a csonkítás, misztikus vagy fizikai fogva tartás megengedett. Ha valaki felhívja magára  az emberek figyelmét azt kizárják. Fődíj Thrane kulcsa, amivel az idő kapuját lehet kinyitni és visszalehet menni  a múltba. Kaderin a halott testvéreit szeretné visszakapni, Bowen az elvesztett szerelmét Mariaht. Verseny végig izgalmakkal és humorral lesz teli, aminek a végén Kaderin választásra kényszerül, szerelem vagy család, élet vagy halál.

2. kötet sokkal jobb lett az elsőnél, izgalmas, vicces, letehetetlen. Valkűrökön lehet most is  a legtöbbet nevetni. Sebastiant és Bowent is nagyon könnyen a szívünkbe lehet zárni. Könyv végén elvarratlan szálak is maradtak, az egyik pont egy izgalmas jelenetnél maradt félbe. Nagyon rossz volt, hogy nem vehettem egyből a kezembe a folytatást.

10/10

3. Vámpírharc

Bowen MacRieve, a Lykae klán harcosa kis híján belepusztul, amikor 180 éve elveszíti az egyetlen neki rendeltetett nőt. A kegyetlen vérfarkas szíve jéggé fagy, nem osztja meg ágyát senkivel – míg össze nem hozza a sors ellenségével a fiatal Marikétával aki boszorkány. Bowen nem érti miért vonzódik  a lányhoz. Marikétában halott szerelme született újjá? Vagy varázslat miatt vonzódik a lányhoz?
A talizmán kupa 3. napján Mariketa és Bowen Guatemala dzsungelében a lidércek sírkamrájában jár. Bowen bezárja a sírkamrába Marikétát 2 démon Rydstrom, Cade és 3 tündér Tera, Tierney és Hild társaságában. Marikéta dühében megátkozza Bowent akinek emiatt a sérülési nem fognak begyógyulni.  Marikétát elragadják  a lidércek. Bowen sérülten ( hiányzik az egyik karja, szeme ) a magyarországi  Tűzsárkány vermének a foglya lesz. Mindenkire pokoli napok várnak.  Amikor Bowen megmenekül, elindul megmenteni Marikétáékat. Bowen megfogadja, hogy megvédi  a lányt a rá leselkedő gonosz erőktől. Elindulnak át a dzsungelen  a 2 démon és 3 tündér társaságában ahol sok veszély leselkedik rájuk. Szemtanúi leszünk hídleszakadásnak, gerilla támadásnak, repülő szerencsétlenségnek is. Végig pörögnek az események, még több izgalom, még több humoros jelenet vár majd ránk. Történet végén több váratlan fordulatra is számíthatunk.
Ez  a kötet eddig a sorozat legjobbja, fantasy kedvelőknek kihagyhatatlan. Más hangulatú mint  a többi paranormális könyv, sokkal fantasysabb, emberek nem is kapnak benne lényeges szerepet. Borító gyönyörű, pont úgy néz ki rajta Bowen ahogy én is elképzeltem. Könyv címe egyébként félrevezető,  ugyanis vámpír egyedül csak  a 5. részben szerepel. Így akit a cím tartott vissza az elolvasásától, de szereti a fantasyt, az nyugodtan neki állhat.

10/10

Rövid részlet.

1. – Megosztozhatunk rajta, vámpír – javasolta. Alig hitte, hogy ilyen ajánlatot tesz; különösen úgy, hogy előnyben van. – Kétszer lehet használni a kulcsot.
– Mindkétszer kell… miatta. – A vámpír szétzúzott karja hirtelen felrándult. Hihetetlen. A kard mintha önszántából emelkedett volna a magasba, hogy gonoszan lecsapjon.
Bowe csuklójából vér spriccelt; lehanyatló csonka karjába kínzó fájdalom hasított. Az ostor fogságából kiszabaduló vámpír átillant a verem hasadékán, hogy Bowe-tól minél távolabb legyen.
Bowe térdre rogyott, és bambán bámulta a testéből patakzó vért. Hogy történhetett ez? A még mindig ostort markoló, elveszett kezére meredt. Hogy emelkedett fel a kard?
Veszítettem? Teste vadul belerázkódott a felismerésbe.
– Baszd meg, vámpír, ezért kinyírlak! – üvöltötte.
Bowe veszített. Nem térhetett vissza, hogy megmentse Mariah-t – megmentse magától.
Elvesztette! Már megint!
– Felzabálom azt a nyamvadt szíved! – De a vámpírnak addigra híre-hamva sem volt, otthagyta Bowe-t a tűzbarlang csapdájában, ahova meghalni jártak a halhatatlanok.

2. – Nem számít. Túl különbözőek vagyunk. Olyan férfira van szükségem, aki kijön a barátnőimmel, a boszorkány barátnőimmel, elég friss hús ahhoz, hogy tudja, mi fán terem az emo rock meg a jangle pop, és képes átvezetni a jégvilágon a Zeldában.
MacRieve törte a fejét, miféle jégdimenzióban található Zelda e rejtélyes földje.

Remélem Júniusban megjelenik  a Halhatatlanok alkonyat után sorozat 4. kötete Vámpírvér címmel. Előzetesek alapján ez  a történet sem lesz mindennapi.

Conrad Sebastiannál is jobban megszenvedte, hogy vámpírként kell élnie, őt ugyanis vámpírvadásznak nevelték. 300 év alatt kegyetlen orgyilkos vált belőle. Testvérei egy kúriába zárják, megakarják menteni a félőrült Conradot a vérszomjtól. Ebben  a kúriában él egy szellem Néomi , akit 80 éve  a vőlegénye szúrt szíven. Conrad az első aki érzékelni tudja  a lányt.

Bővebb vélemény

Vámpírvér utáni kötetek:

Dark Desieres After Dusk: Cadeon Woede (démon) – Holly (valkűr)
Kiss Of A Demon King: Rydstrom Woede (démon) – Sabine (varázsló)
Untouchable:  Murdoch Wroth (megtagadó vámpír) – Jégszűz Daniela (valkűr)
Pleasure Of A Dark Prince: Garreth MacRieve (lykae) – Íjász Lucia (valkűr)
Demon From The Dark:  Malkom Slaine (démpír) – Carrow Graie (boszorkány)

Idővonal+ infók

8 hozzászólás to “Kresley Cole 2. és 3. kötet”

  1. cilicica Says:

    Én szeretem ezeket a könyveket, de hiányolom hogy végre valaki a saját fajtájából essen szerelembe 😀 Ez olyan ritka, pedig szerintem ujdonság hatása lenne ennyi kert szerelem után Coletól. 😀

  2. Elhaym Says:

    Cole-on kívül még melyek a kedvenceid?

    “hiányolom hogy végre valaki a saját fajtájából essen szerelembe”

    Ezt én is hiányolom, de remélem lesz ilyen is. 🙂

  3. cilicica Says:

    Jeaniene Frost – Bonse és Cat sorozat egy hatalmas fav, Nora Roberts a testvériség trilógiájával is nagyot alkotott (Morrigan Keresztje, Istenek Tánca, A Némaság völgye. csak mert nem biztos hogy pont testvériség a tri. neve) Viszont Darren Shan vámpír kötetei rángattak bele a dolgokba, még amikor megjelent magyarul, és igazából ő is szerettette meg velem az olvasást, és azóta falom a könyveket, szóval valamire mégis csak jó az, hogy kiadnak mindenféle könyveket, még ha rossz is, mert maximum nem vesszük meg, mint rutinos könyv szeretők viszont lehet hogy másnak az lesz a vízválasztó 🙂 Te jó ég. Most villant be az agyamba hogy 10 éve olvasok. De öreg vagyok 😀 Viszont az is igaz, hogy anya mint ifjúsági könyvet adta a kezembe, nem tudta hogy vámpíros, ráadásul vérengzős… Hehe, kicsit lehet korán kezdtem 😀
    Szóval ajánlom még a Joe Pitt krónikákat (az elsőt kiadták magyarul) Az egy szupermodell vérfarkas vallomásait, mert az is nagyon üt, főleg ez a hárem feeling, de ha jót akarsz magadnak akkor Angie Sage-től olvasd el a Septimus könyveket. Először kicsit mintha zokni lenne a kölyök (hála égnek nem vele kezdődik a sztori, és nem bátortalanít el) de elég hosszú (3 könyv jelent meg eddig magyarul, összesen 1485 oldal, varázslós, de szerintem jobb mint a HP főleg hogy m.o.- kevesebben ismerik, és nem szedik úgy szét, meg nem kedvetlenítenek el, sőt, a harmadik kötet végére akkora csavar lesz hogy majdnem beájultam a burkoló lapok alá mikor olvastam. Persze minden könyv jól végződik ;)) Huf egy kicsit hosszú lett, de majd rem válaszolsz 🙂

  4. Elhaym Says:

    Frostot én is szeretem. 🙂 Lassan megjelenik a 3. kötet. Ward, Kenyon és Showalter könyveit ismered?

    ” viszont lehet hogy másnak az lesz a vízválasztó :)”

    Egyetértek. 🙂 Velem a Ló népe című könyv szerettette meg az olvasást. 10 éves koromban olvastam, pedig nem ifjúsági könyv. Ebben is volt gyilkolás, erőszak stb.

    Angie Sage: Köszi.

    Ez az első kötet?

    http://moly.hu/konyvek/angie-sage-magia

    Moly oldalon fent vagy? Könyvszeretők kedvenc oldala.

  5. cilicica Says:

    Igen, szerintem olvastam tőlük neten, csak így a személyesbe nem kerültek még be 😀 A kedvenceimet szeretem birtokolni, mert az olyan “Akármikor leveszem, és olvasom” -feelinget ad, és azt szeressük 🙂

    Igen, Mágia, Repülés majd a Medicina, de ha engem kérdezel nem áll meg ennyivel annak ellenére, hogy a Medicina olyan első olvasásra mintha bezárólagos lenne, illetve most ellent kell magamnak mondanom, mert …Spoiler miatt cenzúrázva… . Szóval igen 😀

    nem. Nem is ismerem, annak ellenére, hogy eléggé klikkes természetű vagyok 😀

  6. Elhaym Says:

    Szerintem előbb-utóbb Ward, Kenyon és Showalter is kedvenced lesz. Szereplőket nagyon könnyű megkedvelni ezekben a könyvekben. Gépen is szeretsz olvasni? Ha igen küldhetek tőlük könyvet.

    Kedvenceimet én is birtokolni szeretem. 🙂

    Köszi a választ. 🙂

    Moly

    Könyves oldal. Értékelni lehet a könyveket, be lehet jelölni a kedvenceidet. Azt is, hogy mit olvasol éppen, vagy mely könyvek vannak a várólistádon, mely könyvet szeretnéd megvenni stb. Könyvszeretők kedvenc oldala. 🙂

    Én adatlapom:

    http://moly.hu/tagok/elhaym

    Ez meg anyukámé:

    http://moly.hu/tagok/naomi1

  7. Lady Says:

    Imádom Kresley Cole könyveit, bár a Kiss of a Demon King-et nem volt könnyű beszereznem. De behozták külföldről, szóval minden perfect!

    Én Rydstrommal írok fanfictiont, no meg benne van: Bowen, Mariketa, Cadeon, Lachlain, Emma, Omort, Sabine, Lanthe stb…

    Ha érdekel titeket, majd olvassátok el! Holnap lesz fent az 1. rész!

  8. Elhaym Says:

    Olyan jó neked, már én is olvasnám azt a könyvet. 🙂

    Cole-on kívül még vannak kedvenceid?

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .