Johanna Lindsey: Malory család 5.-6. kötet

malory5
A Malory család története folytatódik sok-sok humorral és szerethető szereplővel.  Ha a Malory család egyik tagja feltűnik unatkozni már nem fogunk, de botrányra viszont számíthatunk. 🙂

Mondd, hogy szeretsz – A Malory család 5.
Kelsey Langton családját egyik csapás éri a másik után. Az ifjú hölgy nem tudná elviselni, hogy az imádott kishúga egy fillér nélkül az utcára kerüljön, ezért egy árverésen áruba bocsátja magát. Lord Derek Malory nyeri meg a licitet, és így Kelsey a szeretője lesz.
Derek, a jóképű és ellenállhatatlan csirkefogó soha nem tapasztalt gyönyörökkel ismerteti meg ártatlan szeretőjét. Izgalmas kalandjaik során Kelsey mindvégig el akarja titkolni előkelő származását, hiszen nagy szégyent hozna a családjára, ha kiderülne, hogy mit tett. Vajon a kimondhatatlan szerelemnek végül sikerül legyőznie a társadalmi előítéleteket?

Ajandék – A Malory család 6.
A Malory család az ősi birtokon, Haverstonban gyűlik össze, hogy együtt ünnepelje a karácsonyt, de nem mindenki érzi magát emelkedett hangulatban. Sok a feszültség és a megoldhatatlannak tűnő probléma. Ekkor egy szépen becsomagolt ajándék bukkan fel a szalonban, amelyről senki nem tudja, hogy ki tette oda, és kinek szánták. A család fiatalabb tagjai egy idő után nem bírják tovább, és felbontják a rejtélyes csomagot, hogy megtudják, mi van benne.
Egy régi időkben írt naplóra bukkannak, amely elmeséli nekik Christopher Malory és egy Anasztázia nevű cigánylány szenvedélyes szerelmének történetét. Egy ígéret miatt Anasztázia kénytelen olyan férfihoz feleségül menni, akitől irtózik. Az előre elrendezett házasságtól csak úgy menekülhet meg, ha egy nem cigány férfi lesz a férje. A jóképű angol lordot már az első találkozásuk alkalmával megbabonázza a lány különleges szépsége, de elfogadhatatlannak tartja, hogy ilyen alacsony származású nővel kössön házasságot. Ám a béke és az ajándékozás időszakában sok csoda történhet. A naplóból megtudjuk, hogy Christophernek sikerült-e legyőznie előítéleteit, és az úri társaság megvetésétől való félelmét.

Mondd, hogy szeretsz: Még mindig James és Anthony a fő humorforrás, de  a többi szereplőnek is vannak nagyon vicces beszólásaik. Nagyon jó ahogy  a szereplők oltják egymást, szórakoznak egymással.  Ez csak jót tett  a történetnek, gördülékenyebb lett tőle. 5. kötetben nem csalódtam. Végig olvastatta magát, elszórakoztatott, jó kedvre derített. Történet karakter központú, az egész család nagyon szerethető.
Könyv 447 oldalas, 54 részes.

6. kötet  az Ajándék egy rövid novella. 297 oldalas, 30 részes. 6 év telt el , 1825 karácsonyán játszódik  a történet. Malory család is egyre népesedik. Történetileg nem nagy szám, de a szereplők és vicces jelenetek miatt mégis a kedvencem lett.

Fordítással nem voltam mindig megelégedve . A fordító sokszor keverte James és Jason nevét, erre azért jobban odalehetett volna figyelni.

Johanna Lindsey nem fog csalódást okozni. Aki egy humoros történetre vágyik, rengeteg szimpatikus szereplővel, szerelemmel,  izgalommal az semmiképp ne hagyja ki.

Mindkét kötet megérdemli a 10 pontot.

A 2 könyv a Gabo kiadónál jelent meg. Nagyon várom a további 3 kötet megjelenését is..
Történetükről ennyit tudni. 9.-hez sajnos még nincs magyar fordítás.

7, A loving scoundrel – Botrányos szerelem

Ezúttal az ex-kalóz fia, Jeremy Mallory került Ámor nyilának tűzvonalába…

Amikor Danny-t, a fiatal lányt, aki az utcákon nőt fel, és nem emlékszik a családjára, kizárják a bandából, mert a szabályok ellenére segített visszalopni a korhely és jóképű Jeremy Mallory és barátja részére egy ékszert, a férfihoz fordul, hogy adjon neki munkát. Fel is veszi rögtön új agglegénylakásába szobalánynak, bár legszívesebben szeretőjévé tenné. Danny tisztességes életet akar kezdeni, hogy valóra válthassa álmát, és egyszer neki is legyen családja.

Jeremy és unokatestvére Regina Eden irányítása alatt igazi lady lesz belőle. A társaságban Jeremy kíséretében bukkan fel, hogy segítsen a férfinak elkerülni egy botrányt. Magasabb körökben elindul a találgatás, hogy miért lehet ismerős a lány sokaknak. Azonban, ahogy egyre közelebb kerülnek a megoldáshoz, úgy kerül Danny élete egyre nagyobb veszélybe.

8, Captive of my desire – Vágyaim rabszolgája

Johanna Lindsey elvezeti olvasóit az angol arisztokrácián keresztül az egzotikus Karib tenger vidékére a legújabb Mallory kötetben. Ezúttal a jenki Drew Anderson a soros, megtalálja szíve párját, amikor sógora az ex-kalóz bevezeti a londoni előkelőségek világába egy kalóz leányát.

Anyja halálának tragédiája után, a 18 éves Gabriella Brooks felkutatja soha nem látott apját a Karib tenger világában. De egy kereskedőhajó kapitánya helyett, egy kalózkapitányra bukkan. Három csodálatos évet tölt el a tengeren apja hajóján kincsek után kutatva, Gabriell csalódottan hajlik meg apja akarata előtt, aki szerint itt az ideje, hogy lánya rendes életet éljen és családot alapítson. Régi barátjához, James Mallory-hoz küldi, aki bevezeti majd lányát a társaságba.

Gabrielle Londonban James Mallory feleségének, és annak bátyjának, Drew-nak kíséretében jár bálról fogadásra. Bár az amerikai hajóskapitány nem tud ellenállni a csodálatos szépségnek, semmit nem akar egy fiatal lánytól, aki férjre vadászik. Felháborodva Drew közömbösségén, Gabrielle fejébe veszi, hogy felkelti a férfi érdeklődését. De amikor elutazása előtti utolsó estén Drew botrányba keveri a lányt, Gabrielle bosszút esküszik. Apjának kalóz barátaitól kérve segítséget, Gabrielle Drew után ered és elfoglalja a férfi hajóját.

9, No Choice But Seduction

With humor, passionate intensity, and dramatic storytelling, Johanna Lindsey brings to life her beloved aristocratic Malory family of adventurous rogues and spirited ladies, and the glamour and excitement of Regency-era England.

When Sir Anthony Malory’s daughter is abducted from London’s Hyde Park, the ransom note is mistakenly delivered to the home of his brother James Malory. But with James and Georgina in the Caribbean, only their house guest Boyd Anderson, Georgina’s youngest brother, a notoriously hot-headed American sea captain, can help Anthony locate the girl and punish the foolhardy villain.

Vivacious Katey Tyler fled the dull small town of Gardener, Connecticut when her mother died, seeking adventure and romance on a grand tour of Europe. At an inn one night she hears a pitiful mewling in the room next door and finds a little girl bound and gagged. Sweeping the girl to safety, she agrees to escort the girl back to her family in London. But Katey hardly expects to be apprehended by a big, handsome American man and be blamed for kidnapping the very girl she rescued! Little does Katey realize that in having caught the attention of Boyd Anderson she’s about to experience more adventure and passion than the typical young lady encounters on a very grand tour, and in meeting up with the Malorys her life will never be dull again!

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .