Barbara Wood


Wood könyvei letehetetlenek, van benne kaland, krimi, történelem, dráma, romantika. Sok az izgalom, váratlan fordulat, egyik történet sem kiszámítható, mindegyik klisé mentes. Wood mielőtt megír egy könyvet alapos kutató munkát végez, így mindent valósághűen ír le.

Szereplők sem sablonosak, mindenkit nagyon könnyű megkedvelni, hamar azonosulni lehet velük, így mi is  a történet részévé válunk. Aggódunk értük, átérezzük a fájdalmukat stb.

Amikor kiolvasok egy Wood könyvet mindig üresség fog el. nagyon nehéz megválni a szereplőktől. Pl a Léleklángot olvastam volna tovább is, érdekelt volna a leszármazottak további élete.

Izgalmak mellett a könyvek elgondolkodtatóak és komolyak  is, így lehet, hogy van aki ezek miatt fogja megszeretni Woodot.

Utolsó sámánban megismerjük az Azték kultúrát, hogyan éltek, gondolkodtak.

Tökéletes Harmóniában a kínaiakat ismerjük meg jól, milyen volt az életük Amerikában, hogy sikerült beilleszkedniük.

Léleklángban több ókori ország gondolkodását ismerjük meg. Kiderül milyen volt az élet Julius Caesar halála után., hogy boldogult egy nő aki gyógyítani szeretne.

Amiket lentebb felsorolok  azok közül mind 10 pontot érdemel.

Könyvekben mindenki megtalálhatja amit szeret, érdemes megismerkedni a könyveivel nem fognak csalódást okozni. Főleg azoknak nem akik szeretik a fordulatos, izgalmas sztorikat és nem zavarják a megrázó, megható, drámai , életszerű jelenetek sem.
Én és anyukám most mindenképp Woodot tartjuk a legjobb írónak.

Tökéletes harmóniából film is készült Széttört szívek háza címmel. Könyvhöz képest a sztori le lett egyszerűsítve, át lett írva., krimi száll és a sok drámai jelenet kimaradt. Könyvben 100 év is eltelik, filmben nem igazán telik az idő.

Pár különbség még a könyv és film között.

Harmony első lánya Iris volt, aki betegen született. Adrian Gideonék rendes gyereke volt, nem örökbefogadott. Sokkal több minden történet a könyvben, több év telt el stb. Pl Olívia a könyv végén nem vált el Gideontól, így Harmony csak titkos szerető maradt. 2. gyerekük Charlotte lett és, hogy ne derüljön ki a viszony azt mondták, hogy Iris gyereke, aki szintén akkor szült, csak az ő gyereke meghalt. De még nagyon sok a különbség ami már spoiler lenne.

Film is jó, de az inkább happy endes romantika, könyv meg teljesen más hangulatú.

Széttört szívek háza

Meiling, a csodálatosan szép fiatal nő egy, a háborúban megsebesült amerikai katonát ápol. Amikor a férfi végre magához tér, szinte azonnal egymásba szeretnek és tiltott kapcsolatba kezdenek. Richard-nak egy nap azonban maga mögött kell hagynia Szingapúrt és vissza kell utaznia Amerikába, hiszen ott várja őt a családja. De megígéri szerelmének, hogy visszatér hozzá, s egy gyűrűt hagy neki emléknek és biztosítékként. Ám Meiling soha többé nem hall róla, így kénytelen egyedül, kitagadva és állapotosan szembenézni az élettel. Amikor pedig a lánya, Harmony felnőttként úgy dönt, hogy megkeresi az édesapját, nem áll az útjába. Harmony hamarosan rábukkan Richard családjára, a féltestvérére és az apja feleségére, de elhunyt apját már nem ismerheti meg. A mostoha nem nézi jó szemmel a lány felbukkanását, akit egyenesen a hatalmas örökségre pályázó csalónak tart. Ellenérzését pedig csak tetézi, hogy a két fiatal, a két állítólagos féltestvér, Gideon és Harmony között szerelem szövődik.

Könyvek:

Lélekláng

Szelenét titkokkal övezett születése percétől nagy feladatra szemelték ki az istenek. Csodálatos gyógyító képességekkel megáldott gyönyörű teremtés, aki hihetetlen és hátborzongató kalandok árán leli meg hivatását, deríti fel származása rejtélyét, és egyesül újra, örökre, első és egyetlen szerelmével, akitől hosszú évekre elszakította a végzet. Szeléné sorsa a szíriai Antichiából Magnán, Babilonon és Jeruzsálemen keresztül az egyiptomi Alexandriáig és a császári Rómáig űzi. Minden új város új ismeretekkel, újabb tudással gazdagítja, de új megpróbáltatásokkat és veszélyeket is rejt a számára. Csodákra is képes gyógyító tehetsége nem csak tiszteletet és hálát vált ki, hanem félelmet és irigységet is. Szelénét azonban semmi sem téríthet le útjáról, mert tudja hogy az út végén várja az igazság, a hivatás és a szerelem. A hősnő hányattatásai során föltárul az olvasó előtt az ókori keleti birodalmak ragyogó színes és fényűző, egyszersmind kegyetlenséggel és borzalmakkal terhes világa, és egyúttal nyomon követheti az ókori kuruzslás és orvoslás pártalanul izgalmas, a legjobb krimik feszültségével és fordulatosságával vetekedő történetét is.

Tökéletes Harmónia

Tökéletes Harmónia – így, nagy kezdőbetűkkel – egy különleges, nehéz sorsú, nehéz múltú, erős kínai asszony beszélő neve, olyan beszélő név, amely a kínai névadás sajátja. Az ő neve után a Harmónia nevet kapja az általa alapított vállalat, a kaliforniai Harmónia Biotechnika. A magas szintű kínai orvoslás legjobb hagyományait átvevő, virágzó gyógynövénygyártó cégnél, melyet napjainkra már Charlotte, Tökéletes Harmónia félig amerikai unokája vezet, bajok vannak: termékeik három asszony halálát okozzák. A nagy múltú cég hírneve veszélyben… Charlotte maga is merénylet céltáblája… Egy zsaroló további bűntények elkövetésével fenyegetőzik… Hogy lehet megállítani a gyilkost? Ki áll a háttérben? Ipari kémkedés? A rivális vállalatok szabotázsa? Vagy talán a kiterjedt kínai-amerikai család valamelyik tagja a tettes? De hiszen még az sem bizonyos, ki tartozik a híres és gazdag amerikai Barclay famíliához, s ki eredeti, kínai Lee. A jó krimi minden izgalmát a családregény hagyományaival ötvöző könyv négy nemzedék sorsán át mutatja be az Amerikába a 20. század elején betelepülő kínaiak nehéz sorsát, a beilleszkedés akadályait, ugyanakkor azt az amerikai álmot, mely a mai napig hirdeti: bármit elérhetsz, ha nagyon akarod és megküzdesz érte.

Az utolsó sámán

Morgana Hightower különleges lány. Az óceán kellős közepén született, nevét egy szicíliai délibábról kapta, homlokán tetoválást visel, és egy nyolcszáz évvel korábban élt indián lány iránt érez különös kötődést.

A Nap Népének egyszerű gyermeke, Hoshitiwa annak idején csodálatos esőedényt készített, mert az ősök szelleme vezette a kezét. Az istenek mégis elpártoltak a város népétől, ám gondoskodtak arról, hogy hátramaradjon valaki, egy sámán, aki majd továbbadja a nehezen megszerzett bölcsességet.

Morgana rajongva szereti a vadságában is gyönyörű új-mexikói sivatagot, és mindent tud róla. Miközben családja sötét titkai után kutat az óriásjukkák és hatalmas sziklák között, megfejti egy nyolcszáz éve eltűnt indián nép rejtélyét. Ezután már csak azt kell kiderítenie, ki lehet az utolsó sámán.

Izgalmas kalandok, döbbenetes felfedezések, heves indulatok, forró szerelmek.

Az áldást hozó kő

Évmilliókkal ezelőtt egy gyönyörű kék kő született egy földre hullott meteoritból. Százezer évvel ezelőtt az afrikai síkságon egy Sudár nevű fiatal lány megtalálta a követ, és a kristály meghatározta későbbi életét – akárcsak a következő generációkét. A kő sorsát a történelembe ágyazva az ősi Izraeltől a Római Birodalmon, a középkori Anglián, a tizenötödik századi Németországon, a tizennyolcadik századi Karib-szigeteken át a tizenkilencedik századi amerikai nyugatig követhetjük nyomon. Minden egyes történet árulásról, a szív gyötrelmeiről és az emberi szellem kereséséről szól. Miközben Barbara Wood művéből az olvasó megismeri a regényhősök életének intim részleteit, az az érzése támad, hogy az emberiség sodró történelmének részesévé válik.


Árnyak a napfényben

Kenyában, ebben az érintetlen paradicsomban akarja megvalósítani az életét az előkelő angol Treverton család. 1919-ben települ át a család feje az angol ködből az örökös napfénybe feleségével és annak nővérével, Grace-szel, akinek álma: meghonosítani a modern gyógyászatot Afrikában. Ám hamarosan kiderül: Afrika nem alakítható át Nagy-Britanniává, ennek a gyönyörű, vad földnek is vannak évszázados hagyományait, amelyeknek őrzője a vajákos asszony, Wachera Mathenge, a kikuju törzs feje. Ez a kibékíthetetlen ellentét csak fokozódik angol gyarmatosítók és bennszülöttek között, miközben a két család, a Trevertonok és Mathengék sorsa szerelemben és gyűlöletben folyton-folyvást találkozik. Ősi, sötét átkok teljesednek be, a két család tragikus véget ér, Kenya pedig a “napfény országa” önálló állammá lesz.


A prófétanő

1999 decemberét írjuk. A közelgő ezredforduló lázában ég a világ. Izgatott, szorongó várakozás tölti be az emberek szívét, felizzanak az ősi félelmek, mert ki tudja, nem a végítélet napja köszönt-e be, amikor az óra elüti az éjfélt az év legutolsó másodpercében. Catherine Alexander, a szép, fiatal régésznő ekkor bukkan rá a Sínai-félsziget homokjában a hat ősi papirusztekercsre, amelyek talán megfejtik múlt és jövő titkát. A felbecsülhetetlen értékű lelet, amely feltehetően Mózes nővére, Mirjam prófétanő kútjából került elő, magyarázatot adhat a világ és a vallás valódi történelmére. A csaknem kétezer éves tekercsek olyasmit rejtenek magukba, amit a politikusok és az egyházi hatalmasságok semmiképpen nem akarnak nyilvánosságra hozni, s amelyek megszerzéséért Miles Havers, a dúsgazdag komputercsászár még a gyilkosságtól sem retten vissza. De bennük van a hetedik tekercs titka is, azé amely hiteles választ adhat az emberi lélek legfontosabb kérdéseire. A megoldás Catherine kezében van, s ez az életét fenyegeti, miközben az FBI, a Vatikán és a kibernetika fenegyerekei elől menekülve megpróbálja lefordítani a tekercsek szövegét, hogy a világ elé tárja az üzenetet. Két nem mindennapi férfi, szerelme, Julius, és Michael atya szegődik segítőtársául élete legnagyobb kalandjában, amelyből győztesen kell kikerülnie. Barbara Wood újabb regényének több szálon futó története bepillant a bibliai idők kútjába, jelenükbe és jövőnkbe, s izgalmas cselekményszövése valódi olvasmányélménnyé avatja.

Megszentelt föld

Egy pusztító kaliforniai földrengés kapcsán rejtélyes barlang kerül napvilágra, igazi régészeti szenzáció: egy indián asszony mintegy kétezer éves földi maradványai. A feltárást végző tudós, dr. Erica Taylor munkáját sokan akadályozzák, az élete is veszélybe kerül, miközben megdöbbentő és titokzatos tárgyi emlékekre bukkan a barlangban… És feltárul előttünk a kétezer évvel ezelőtt volt csodaszép öböl, zsályával, citrusfákkal, fenyővel teli illatos, békés vidék. És a topaa nevű indián törzsben élő Mirami élete, a gyönyörű gyógyító asszonyé, akit a törzs féltékeny sámánnője örökletes átokkal sújt. És feltárul Mirami megátkozott női leszármazottainak sorsa, szerelmeik, megcsalatásaik, megpróbáltatásaik története az ősi idők Kaliforniájától a spanyol felfedezők napjaiig, a gyarmatosítás korától a hetvenkedő cowboyok idejéig, sőt egészen napjainkig… Barbara Wood ragyogó regénye, miközben bepillantást enged a múltba, olyan asszonyokkal ismerteti meg az Olvasót, akiket nem lehet egykönnyen elfeledni.

4 hozzászólás to “Barbara Wood”

  1. Wounded Says:

    Köszi az ismertetőket! 🙂 Mostanában egyre többször “jön rám”, hogy olvasni kéne valamit, ami nem tananyag. Talán, ha majd vége lesz a zsúfolt hétköznapoknak, megveszem az egyiket a felsorolt könyvek közül. Szia!

  2. Elhaym Says:

    Szívesen. Könnyű megszeretni a könyveit, nem fogsz benne csalódni.

  3. Garunrine Says:

    Szió 🙂
    Nekem a Prófétanő az egyik kedven könyvem, anno ajándékba kaptam egy könyvklubban, és nagy 1999-es lázban égtem, hát kiolvastam. Nem hogy letenni nem tudtam, de pár nap után újra elolvastam. A kedvencem, emlékszem, egy Atlantiszos jelenet volt illetve mikor a szállodában voltak. A Minosaurus labirintusánál annyira izgultam hogy remegett a kezem 🙂

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .