Revenge vagy Intikam? Melyik Bosszú első része a jobb?

A történet mindkét sorozatnál szinte ugyanaz volt. A rész ugyanazzal az idézettel kezdődött, majd az eljegyzéssel, gyilkossággal folytatódott. Aztán pár hónappal korábbra ugrottunk, ahol megismertük a szereplőket, majd az első bosszúállást is láthattuk. Ez is megegyezett mindkét változatban.

Hiába a sok azonosság, az egyik sorozatnak mégis sikerült sok mindenben felülmúlnia a másikat. Általában az eredeti szokott a jobb lenni, most viszont nem így történt.

Az amerikai változatban olyan gyorsan történik minden, hogy idő sem jut a szereplők lelkivilágának megismerésére, sőt a szereplők sokkal tinisebben is viselkednek. Néha olyan érzésem volt, mintha egy Reign részt néztem volna. Meghatni sem tudott egyszer sem, pedig egy dráma attól jó, ha megérint. Kidolgozatlannak éreztem, az első bosszú is nagyon össze lett csapva.

A török változat szereplői sokkal szerethetőbbek, elsőre megkedvelhetőek és hiába hosszabb náluk a rész, 40 helyett 90, egy percig sem lehetett rajta unatkozni. Izgalmas volt, humorral és lelket megérintő pillanatokkal teli. És ami fontos minden aprólékosan ki volt dolgozva. Az is pozitívum, hogy nekem hangulatilag sokszor az Öltések közt az időt juttatta az eszembe.

A Revenge-ben a főszereplőnk a nyaralóját szerzi vissza, az Intikamban viszont a házukat, ahol az apjával élt. Ez sokkal személyesebb, mint egy nyaraló. Emiatt a drámai hatás is sokkal átütőbb.

A kutya neve is a török változatban nyerte el a tetszésemet. Ott Kavicsnak nevezik, a Revenge-ben viszont egy átlagos ember nevet (Sam) kapott.

A Revenge-nél soknak tűnik nekem a négy évad. Ezt a sztorit nem lehet olyan sokáig elhúzni szerintem úgy, hogy ne laposodjon el. Az Intikam viszont csak két évados, szintén 22-22 résszel.

Zenében is az Intikam a jobb. Tele volt nekem tetsző dallamokkal.

Az amerikai változatot kaszálom, de a törököt nem tudnám. Érdekel mi vezetett a nyitó jelenetig, érdekel Yağmur mennyire mélyre fog süllyedni a bosszúállás közben és az is, hogy ő is megkapja-e a büntetését a végére, mert meg kell kapnia. Egy olyan befejezés csalódás lenne, ahol a bosszúálló boldogan él a végén, mintha semmi rosszat nem tett volna.

Az Intikamban két szereplőt már ismerhetünk. Az egyik Beren Saat, aki most nem Vágó Bernadett hangján szólal meg, hanem Kelemen Katáén, de ez a hang ebben a sorozatban jobban passzol hozzá. A másik Ezgi Eyüboğlu a Szulejmán sorozat Aybigéje. Nála sem zavaró, hogy nem Nemes Takács Kata hangját hallom, hanem Szabó Zselykét, mivel itt sokkal kislányosabb a szerepe.

Nem gondoltam volna, hogy az Intikam elsőre ennyire meggyőző lesz, A megtört szívek varázsolt még el a török sorozatok közül ilyen hamar. Ha tartja végig ezt a színvonalat és nem követi a Megtört szívek példáját egy csalódást okozó befejezéssel, akkor kedvenc is lehet belőle.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: