Sorozatok a TV-ben 2016. december 19. és 2017. január 1. között

Új sorozatok

 • Kuzey Güney – Tűz és víz 2. évad december 20. 20:00 Izaura TV
 • Outlander – Az idegen 2. évad december 22. 22:00 AXN White

Jelenleg nézett sorozataim

 • A császárság kincse /Empress Ki/ minden hétköznap 14:25 Duna TV
 • A korona hercege /Yi San/ minden hétköznap 13:30, 22:00 Izaura TV
 • A szultána /Muhtesem Yüzyil: Kösem/ minden hétköznap 20:40 TV2
 • Az éjszaka királynője /Gecenin Kraliçesi/ hétvége 20:00 Izaura TV
 • A visszatérők /The 100/ 1. évad  kedd, vasárnap 22:00,  RTL Spike
 • Barátok közt 19. évad minden hétköznap 21:35 RTL Klub
 • Jóban rosszban 13. évad minden hétköznap 20:20  Super TV2
 • Megtört szívek /Paramparça/ 2. évad minden hétköznap 16:50 TV2
 • Outlander – Az idegen 2. évad minden hétköznap 22:00 AXN White
 • Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/ 3. évad szerda 22:00  RTL Klub
 • Válótársak csütörtök 21:30 RTL Klub

Sorozatok, amiknek olvasom az előzetesét.

A fülszövegek SPOILERT tartalmaznak.

A császárság kincse /Empress Ki/

26. rész – Korbácsütések
A császárné tajtékzik ura új hitvese láttán, akibe igyekszik minél gyakrabban belekötni. Vang Ju és Bej Szu útjai ismét keresztezik egymást, miközben a király váltóhamisítókat próbál fülön csípni. Szüng-Nyáng igyekszik rátermett uralkodót faragni a császárból, úgy dönt, hogy megtanítja olvasni és kiállni önmagáért. A Sasok Házában Huk-Szu rájön, hogy kém épült be közéjük.
27. rész – A császár tanul
A császárné igyekszik megelőzni, hogy a hitvesek teherbe essenek, a kormányzók pedig háborognak a lányaikkal való bánásmód ellen. Szüng-Nyáng szigorú tanítónak mutatkozik a császár mellett. Bej-Szu, akiről kiderült, hogy a Sasok Házának dolgozik, tudomást szerez, hogy a hamisított váltók után nyomozó Vang Jut csapdába akarják csalni, úgyhogy a segítségére siet. A császárné gonosz büntetést ró ki Szüng-Nyangra, amit már a császár sem tűrhet tétlenül.
28. rész – Szüng-Nyáng bosszúja
Vang Ju kimenti Mu-Szongot Hok-Szu karmaiból. A császár egyre elszántabban folytatja a tanulást. Szüng-Nyáng úgy dönt, hogy fortélyos csellel szabadul meg lassan a császárnétól. Terve sikerrel jár, Tanasirit méregkeveréssel gyanúsítják. A Sasok Házának feje Vang Ju meggyilkolására utasítja Hok-Szut.
29. rész – A vizsgálat
A méregkeverő utáni vizsgálatot a császárné vezeti, csakhogy Szüng-Nyáng közbenjárására természetesen bebizonyosodik a bűnössége. Az Anyakirálynő száműzetésre ítéli, amit a Jégpalotában kell eltöltenie. Vang Juék megtalálják a Sasok Házának feljegyzéseit, csakhogy nem tudják megfejteni a kódolt szöveget. Vang Ju megtudja, hogy Szüng-Nyáng ismét a palotában él, ráadásul császári hitvesként.
30. rész – Trónfosztás
Tal-Tal és Vang Ju leszámolnak Hok-Szuval, de Vang Ju megkíméli Bej Szu életét, aki segít nekik megfejteni a titkosírást. A császárnéfájó szívvel hagyja hátra fiát, amikor beköltözik a Jégpalotába. Szüng-Nyang hűvösen bánik Bang eunuchhal, amikor az Vang Ju nevében felkeresi. A régens erőszakkal lemondatja a császárt, Bajan és az Anyakirálynő a kormányzók segítségével próbálják semmissé tenni a trónfosztást, őket azonban a régens megfenyegeti.
31. rész – A császár beszéde
A császár ékesszólásával meggyőzi a kormányzókat, akik immár őt támogatják. Vang Ju segítségével megelőzik a váltók ügyében eljárt Tal-Tal seregének lemészárlását. Mielőtt a császár visszakaphatná pecsétjét, Jom Bjong Szu beront a trónterembe és közli, hogy a koronaherceg eltűnt, holott tudják, hogy Tanasiri vitte magával a Jégpalotába. A régens rájön, hogy legnagyobb ellensége egy egyszerű szolgálólányból lett császári hitves, ezért gonosz tervet eszel ki, melyben érintett saját unokája is.
32. rész – Vadászat
A régens alattomos terveit Szüng-Nyang bátorságával még csírájában elfojtja, de az egyik kormányzó életével fizet. A császár hiába szedte össze bátorságát, a megfélemlített kormányzók nem merik támogatni. Tanasiri visszamegy a palotába, és apjával együtt ismét tervet forral a császár és Ki úrnő éltének kioltására.
33. rész – Csapdában
Jom Bjong Szuék csapdáit Bang eunuchék tönkre teszik. Tanasiri kettesben marad Szüng-Nyanggal és megpróbálja megölni a hitvest, de terve visszafelé sül el. A császár megsebesül, életüket ismét Vang Ju közbeavatkozása menti meg. Tangviszi parancsára Jom Bjongnak magára kell vállalnia a merényletet. Szüng-Nyang kétségbe esve ápolja a súlyosan sebesült uralkodót.
34. rész – Az átok
A császár meghatódik Ki úrnő gondoskodásától. Bej Szu elindul, hogy felkutassa a Sasok Házának fejét. Elérkezik Jom Bjong Szuék kivégzésének napja, de Tangviszitől segítséget kapnak. Az Anyakirálynő Ki úrnőre bízza az államkincstár kezelését. Tanasirinek udvarhölgye ördögi tervet sugall.

A korona hercege /Yi San/

31. rész Az alvó oroszlán
A királynak nagyon tetszik Song-yeon festési stílusa, és úgy dönt, több képet is megrendel tőle. A palotában nagy riadalmat kelt Lee San eltűnése, azonban a herceg csak megpróbált lenyugodni magányában a királyi döntés miatt. Li-cheon félreérti a herceg eltűnését és Song-yeon kimaradását, ezért azt mondja Dal-honak és Mak-seonnak, hogy a lány királyi ágyas lett. A pletyka alapján Cho-bi elterjeszti a damók között, hogy Song-yeon biztos bosszút áll majd azokon, akik eddig keresztbetettek neki. Hwa-wan azzal a tervvel áll Hu-gyeom elé, hogy királyt akar csinálni belőle; mivel a királyné már nem tekinthető hatalomnak, így az urak segítségével mindezt véghezviheti. Young-jo megkéri Guk-youngot, hogy mindenben segítse Lee San munkáját, akinek ezentúl kikéri a véleményét udvari ügyekben. Amikor Lee San leissza magát és a városban dorbézol, Sa-cho magával viszi hozzá Song-yeont és Dae-soo-t, hátha ők meg tudják nyugtatni a háborgó lelkű herceget.
32. rész Hamis vádak
Hye-gong azzal vádolja Song-yeont, hogy manipulálta a herceget, hogy előléptesse a festői posztra. Ezért elküldi Song-yeont a kínai küldöttséggel a Császári Művészeti Iskolába, amelyben majdnem egy évtizedig tart a képzés. Song-yeon senkinek nem árulja el elutazása igazi okát, így alaposan összeveszik Dae-soo-val és Dal-honak sem esik túl jól a lány távozása. Dal-ho és Li-cheon beszélnek Guk-younggal, hogy segítse őket abban, hogy helyet kapjanak a küldöttséggel tartó kereskedők között. Dal-ho megígéri Mak-seonnak, hogy ha visszatér Kínából, elveszi feleségül. Hu-gyeom biztosítja Hwa-want arról, hogy ha visszatér Kínából, biztos tervével tönkreteszi a koronaherceget. A király lemondja a királyné születésnapi ünnepségét és megtiltja, hogy bárki is felköszöntse. Song-yeon Lee Sannak sem mondja el, hogy elutazik, így csodálatos estét töltenek együtt a városban. Lee San megdöbben, mikor megtudja, hogy Song-yeon évekre elutazott; Dae-soo átadja neki a lány levelét, amelyben a lány felfedi iránta való érzéseit.
33. rész Meglepetések
Song-yeon megérkezett Kínába, ahol festészetet tanulna, de amikor a kínaiak megtudják, hogy ő nő, visszautasítják felvételét. Hje-gjong felveti Lee Sannak, hogy feleségével együtt utazzanak el egy kis pihenőre. Lee San magával viszi minisztereit is. Young-jo ellátogat a királynéhoz. Úgy beszél vele, mintha semmi sem történt volna és a királyné testvére felől érdeklődik. Amikor pedig legközelebb a királyné látogat el Young-johoz, a király ráförmed és nem érti, hogy merészelt eljönni hozzá. Dae-soot és Jang-bot elveri egy helyi paraszt, Dong-su. Lee San is megtudja ezt és kíváncsi erre a férfira.
34. rész A kínai utazás
Lee San és kísérete a déli országrészbe megy, ahol csodálatos tehetségeket fedez fel, akiket származásuk miatt eddig mindenhonnan kirekesztettek. Song-yeon megérkezik Kínába, ahol először elutasítják felvételi kérelmét a Birodalmi Művészeti Akadémián, de végül Hu-gjeom közbenjárásának köszönhetően esélyt kap, hogy mégis megmutassa a tudását és az akadémia vezetőjét teljesen elvarázsolja a tehetségével. A királyi udvarban feje tetejére áll minden, amikor a kormány aktuális ülésén Seok-ju felveti a királynak, hogy reformokkal frissítsék a régen elavult rendszert és adjanak újra politikai esélyt az évtizedekkel korábban elűzött Námin frakciónak. Dal-ho és Li-chon hatalmas üzlet reményében megy Kínába, de végül csak súlyos adósságokkal térnek haza.
35. rész Aggasztó hírek
Csve miniszter árulása felháborítja a Bjok frakció embereit: Hwa-wan hercegnő egyenesen Csve úr elhallgattatását tervezi. De a herceg felkészült a támadásra, ezért fokozott őrizetet rendel el. A királyné újabb mesterkedései nyomán a király időszakos memóriazavarban szenved. Egyik ilyen alkalommal a királyné titokban felkeresi őt, és ráveszi, hogy kegyelmi rendelettel hívja vissza bátyját, Gui-ju-t a királyi udvarba. Lee San nagyon aggódik Song-yeon miatt, ezért ráveszi Dae-soo-t, hogy menjen el Kínába, és látogassa meg a lányt. De sajnos Pekingben politikai zavargások törnek ki, Song-yeont eltanácsolják a Császári Művészeti Akadémiáról és mire Dae-soo Pekingbe ér, a lány nyomtalanul eltűnik.
36. rész A nagy visszatérés
Lee San, miután rátalált Song-yeonra, mindent megtesz azért, hogy a lány felépüljön a gyötrelmes út után. Míg ő távol van a palotából, addig régi ellensége, Kim Gui-ju visszatér, hogy újra betöltse pozícióját az udvarban. Ennek láttán rémület tölt el mindenkit, csak a királyné tudja, mi áll megkegyelmezése mögött. A király szellemi leépülése miatt már nem emlékszik kiadott parancsaira, és egyre inkább a királyné befolyása alá kerül. Hwa-wan és fia kétségbeesetten igyekeznek szorult helyzetükből valami kiutat találni.
37. rész A titokzatos kór
Hye-gyong megdöbben azon, hogy Gui-ju visszatért a palotába és még a király bocsánatát is elnyerte; annál is inkább, mert a megbocsátásról senki nem tudott. A királyné ismét magához édesgeti a királyt: kijelenti, hogy tudja, mi a betegsége és mi a gyógyír rá. Dal-ho még mindig bánatos amiatt, hogy Mak-seon nem bocsát meg neki. A király megbízza írnokát, hogy egy hónapig jegyezzen fel mindent, amit tesz és mond, és a nap végén ő visszamondja neki, amire emlékszik – azonban a királyné és Gui-ju megvesztegeti az írnokot. A királyné parancsára az udvari gyűlésről eltávolítják Hwa-want és a hercegnőnek megalázó jelenetben kell bocsánatot kérnie. Young-jo megkéri Song-yeont, hogy segítsen neki egy térképről felidézni városok neveit. A lány ezt elmondja Dae-soo-nak, aki értesíti Guk-youngot, így a herceg is tudomást szerez nagyapja betegségéről.
38. rész A festmény titka
Young-jo felteszi a kérdést Lee Sannak: igazi vagy örökbefogadó apját tekinti édesapjának? Amikor a koronaherceg az áruló Sadót nevezi meg, Young-jo ultimátumot ad neki: vagy visszavonja kijelentését, vagy megvonja tőle a koronahercegi címet. Lee San megbízza Guk-youngot, szerezzen bizonyítékot a király betegségére; mivel Guk-young úgy dönt, megszerzi a királynak felírt gyógyszerek listáját, Dae-soo közbenjárásával Dal-ho megy be álruhában a palotába és csellel meg is szerzi a listát, amely alátámasztja az aggkori elbutulás diagnózisát. A királyné Lee San ellen uszítja a királyt Sado herceg sírjának rendbehozatala ügyében. Lee Sannak eszébe jut a festődobozban levő festmény, amit apja valaha rábízott. Előkeresi a képet és úgy gondolja, megpróbálja megfejteni, mit jelent.
39. rész Az új király
A király úgy dönt, hogy lemond a trónról Lee San javára. De ehhez meg kell teremtenie a megfelelő körülményeket, hogy az ellenségeik ne tudják ezt megakadályozni. Ezért a seregek nagy részét kirendelik a városból. Lee San is elolvassa azt a levelet, amit az apja írt a Királynak, így megtudja az igazat az apjáról. Megpróbál bizonyítékokat szerezni az ellenségei ellen az apja volt testőreitől. Kiderül, hogy létezik bizonyíték, de nem tudják, hol. Lee San azonban egy festmény alapján kitalálja, hova rejtette el az apja a bizonyítékokat. Az ellenség értetlenül áll a csapatok kivonultatása előtt, de rájönnek, mi a célja a királynak. A királyné terve az, hogy meg kell ölni vagy a királyt vagy a herceget.
40. rész Füstbe ment tervek
Lee San a hegyekbe megy, hogy megkeresse azt a bizonyítékot, amivel sarokba szoríthatja ellenségeit, és bizonyíthatja, hogy Sado herceg ártatlanul halt meg. Ám útközben megtámadják a királyné bérencei: alig sikerül megúsznia a merénylet-kísérletet. A király készül a nagy bejelentésre, amelyben lemond a trónról Lee San javára, de agyvérzése lesz, és öntudatlan állapotba kerül. A királyné így most már nyíltan mesterkedhet, hogy meggátolja a herceg trónra kerülését.

A szultána /Muhtesem Yüzyil: Kösem/

65. rész Törökül 24. rész
Iszkendert elfogják, majd a szultán elé viszik. Ahmet bizonytalan, hogy megbízhat-e benne. Elrendeli később, hogy Dilruba Davud pasával köt házasságot. Új orvos kezeli a szultánt, orvosságot ad neki, amely látszólag segít az állapotán…
66. rész Törökül 24. rész
Ahmet elrendeli, hogy Dilruba Davud felesége legyen, ezért ünnepséget rendeznek. Ahmet elmondja Zülfikárnak, hogy súlyos beteg, és közli vele a döntését Iszkenderről. Kinevezi őt szandzsákbégnek, s az útra Zülfikár kíséri el.
67. rész Törökül 24. rész
Musztafa herceg szökni akar, de megállítják őt. Ahmet bocsánatot kér tőle azért, amit vele tett. Majd Ahmet később felszabadítja Köszemet és feleségül veszi. A nászéjszaka után Ahmet azonban hirtelen rosszul lesz…
68. rész Törökül 25. rész
Bejelentik Ahmet szultán halálát. Köszem javaslatára Musztafa herceg lesz a következő uralkodó. Oszmánt bántja, hogy az anyja nem bízik benne és elmenekül…
69. rész Törökül 25. rész
Musztafa-t hivatalosan is beiktatják, mint uralkodót. Halime válide szultánaként él a hatalmával, és a Régi palotába küldi Köszemet. Később a hercegeket kivégzésre ítéli…

A visszatérők /The 100/

1.
97 évvel ezelőtt nukleáris csapás tizedelte meg az emberiséget. Mindössze az éppen a föld körül keringő űrállomások négyszáz lakója maradt életben.Három generáció született az űrben, de az űrbéli „Bárka” erőforrásai kimerülőben vannak. Közel egy évszázad elteltével az emberiség kénytelen hát visszatérni a Földre.A népesség megmentése érdekében a túlélők száz fiatalkorú bűnözőt küldenek le a felszínre, hogy megtudják, lakható-e az emberiség egykori otthona.A száz számkivetett között van Clarke, a Bárka vezető orvosának tizenéves lánya, Wells, a Bárka kancellárjának fia, Finn, a fenegyerek, és egy testvérpár, Bellamy és Octavia, akik a szigorú törvények miatt mindig szabálykerülőkké válnak, hogy Olivia születésének körülményeit titokban tartsák. A Bárka vezetői – Clarke özvegy anyja, Abby, Jaha, a kancellár és titokzatos helyettese, Kane – nem is sejtik, mi történik odalent a bolygón, mégis nehéz döntéseket kell meghozniuk életről, halálról, és az emberi faj fennmaradásáról.A Földön lévő száz fiatal számára az idegen bolygó titokzatos birodalom, ami az egyik pillanatban varázslatos, a következőben pedig halálos. A száz visszatérőn múlik az emberiség fennmaradása, így hát kénytelenek áthidalni a nézeteltéréseiket, összefogni, és új világot létrehozni a teljesen átalakult Föld ősi, vad, ismeretlen világában.
2.
Egy mentőakció meglepetéssel zárul. Közben Raven segít Abbynek megalkotni egy mentőkabint.
3. A gyilkos Föld
A Földre érkezett fiatalok antibiotikumot keresnek, hogy kezelhessék Jasper sebeit. Közben Bellamy és a csapata ételre vadásznak.
4. Murphy törvénye
Clarke és Finn közelebb kerülnek egymáshoz, miközben a Bárkával igyekeznek kommunikálni. Közben Bellamy helyreállítja a rendet a csoportban.
5. Az alkony utolsó sugarai
Finn és Clarke új kapcsolata bonyolódni kezd. Octaviát leüti és elrabolja egy földi.

Az éjszaka királynője /Gecenin Kraliçesi/

38. rész Törökül 12. rész
Aziz megteszi a vallomást Kartal ellen. Esra nem akarja engedi ezt és felkeresi Sadikot. Ám a férfi arra kéri, hagyja őket békén. Elif és Mert kapcsolata megerősödni látszik. Sadik ellop egy CD-t az apja zsebéből.
39. rész Törökül 12. rész
Azizt kiengedik a kórházból, de az első útja nem a hazafelé vezető út. Kartal, Sadik és Emre elmennek Oktájhoz és megbeszélnek egy találkozót Osmannal. Esra érdekes dologra szánja el magát.
40. rész Törökül 13. rész
Kartal megkeresi Selint és végre együtt lehetnek. A kicsi Osman nagyon boldog, hogy újra az apjával lehet. Kartal üzletet ajánl Oktájnak.
41. rész Törökül 13. rész
Aziz megfenyegeti Osmant, amiért rálőtt. Selin és Kartal, a kis Osmannal együtt el akarnak menekülni Törökországból. Burgu felhívja Oktájt, hogy megbeszélni akar vele.

Barátok közt

19×8209-8218. rész
– Aliz beleegyezik Rudi tervébe.
– Ádám egyre komolyabb áldozatokat hoz a nyomozás kedvéért, ami akár Zsófival való kapcsolatát is veszélyeztetheti.
– Tóbiás megvalósíthatja tervét, de túl komolyan veszi a feladatát.
– Juli meghozza a döntést a kapcsolatáról.
– Attila majdnem tönkreteszi a Szilviával alakuló kapcsolatát.
– Gigi döntésre jut a vízprojekt sorsát illetően.
– Ágnes próbálja megmenteni Lizát Ludwigtól, és egyáltalán nem válogat az eszközökben. Olyat tesz, ami az egész életére kihathat.

Jóban rosszban

13×3002. rész
Lívia elmondja az igazságot Müllernek. Roland megosztja Barbarával, hogy szerinte Konrád és Betti ellene szövetkeznek. Bandi rákérdez Verára, hogy tényleg megtetszett-e neki Misi. Roland erősítést küld Milán mellé, és nyíltan kérdőre vonja Konrádot. A vacsora botrány nélkül ér véget, de Vera maga alatt van. Judit szakít Müllerrel.
13×3003. rész
Aliz arra kéri Bettit, hogy szerezzen információkat Milánék mozgásáról. Kardosnak köszönhetően Vera megtudja, hogy Gyöngyinek bejön Anton. Szlávik és Vári megtudják Klárikától, hogy a HR-esüket szintén támadás érte. Gyöngyi megkéri Verát, hogy falazzon neki. Roland elfogadja Betti segítségét Fidó munkájának koordinálásában.
13×3004. rész
Szlávik, Gabi és Müller megbeszélik a HR-es rajtaütés tervét. Vera megpróbálja lebeszélni Gyöngyit a randevúról Antonnal. Péter már izgatott az esküvő miatt. Egy bandatag kész lenne teljes körű vallomást tenni a Sintérről, de Judit közbelép. Fidóék megszerzik Károlyi címét – amiről Aliz is értesül. Vera segít Gyöngyinek falazni Misi előtt.
13×3005. rész
Betti felhívja Rolandot, hogy Fidóék Károlyi nyomára bukkantak. Bandi megpróbálja lebeszélni Gyöngyit a randevúról. Müllerék megzsarolják Juditot, aki így kénytelen segíteni a Sintér elleni nyomozást. Vera közli Bandival, hogy akár harcolni is képes Misiért. Penge közli, hogy hajlandó vallomást tenni Sintérről. Fidóék hiába keresték, Károlyi Aliznál van.
13×3006. rész
A vendégek gyülekeznek az esküvőre. Misi őszintén elmondja Verának, hogy mit érez iránta. A kihallgatáson Penge mindent elmond a Sintérről. Misi megtudja, hogy Gyöngyi más férfival randizik. Aliz megjelenik az esküvőn, hogy szembesítse Konrádot az igazsággal. Anton fogva tartja Gyöngyit és Kardost is behúzza a tervébe.

Megtört szívek /Paramparça/

215. rész (III. évad, 10. rész) Törökül 75. rész
Burhan dühében, hogy Dzsihán Deniznek átadta a dokumentumot, amelyben az áll, hogy Burhan ölette meg Nedzsip nyomozót, életveszélyesen megfenyegeti Dzsihánt. A család megpróbálja rávenni Dzsanszut, hogy minél előbb végeztesse el az MR-vizsgálatot. Ászuman megsértődik Dilarára, és elhagyja a villát.
216. rész (III. évad, 11. rész) Törökül 75. rész
Ászuman tippeket ad arra Hazalnak, hogy miképp hálózza be Mithatot. Mithatot azonban nem kell nagyon behálózni, magától is keresi Hazal társaságát. Dzsihán eközben – Dilarára való tekintettel – nem hajlandó feljelenteni Harunt…
217. rész (III. évad, 12. rész) Törökül 75. rész
Dilara a régi és az új családja problémái között őrlődik. Mithat és Hazal elmennek egy partira, ahonnan azonban Hazalnak, Máhide hívása miatt hirtelen távoznia kell. Ászuman elújságolja Dzsandannak, hogy Harunt bevitte a rendőrség, de nem elégszik meg ennyivel, Dilarának az ügyfelek előtt jelenti be a fejleményeket…
218. rész (III. évad, 13. rész) Törökül 76. rész
Harun vallomást tesz a rendőrségen, ahol elmondja, hogy fogalma sincs, ki lehet a robbantás mögött, majd megpróbálja Dilarának is bizonyítani, hogy ő ártatlan. Burhan találkozik Dzsanszuval, és igyekszik meggyőzni a lányt, hogy segítsen neki kibékülni a fiával, Denizzel. Miután elválnak, Dzsanszut baleset éri…
219. rész (III. évad, 14. rész) Törökül 76. rész
Deniz felkeresi Burhant, hogy egyértelművé tegye az apjának, hogy szakított vele. Harun megtudja, ki jelentette fel. Özkán pedig felkerekedik, hogy megtalálja Gülszeren unkatestvérét, hátha ő tud valamit arról, előfordult-e Parkinson-kór a családban. Máhide szövetséget ajánl Burhannak – Gürpinárék ellen…

Outlander – Az idegen

2×1
Claire a saját idejébe visszatérve igyekszik feldolgozni a történteket. Közben az is kiderül, hogy miként jutott el a történet eddig a pontig: Murtagh, Jamie és Claire megérkeznek Franciaországba, ami komoly kihívást jelent nekik.
2×2
Claire és Jamie a királyi udvarban próbálnak szerencsét a jakobita felkelés ügyében. Jamie egyességet köt a herceggel.
2×3
Claire végre talál egy helyet, ahol nővérként tud segíteni, miközben Jamie egy zsebtolvaj segítségét kéri a felkelés miatt. Claire új ismeretségre tesz szert Madame Hildegarde személyében.
2×4
Claire megosztja Jamie-vel a titkát, amire Jamie szokatlanul reagál. Louise segítséget kér Claire-től, ami az esti vacsorapartin kisebb bonyodalmat okoz.
2×5
A vacsora után Claire Mary-t és Alexet ápolja. Jamie továbbra is a felkelés ügyével van elfoglalva.
2×6
Jamie és Claire, Claire képességeit bevetve megpróbálnak megállítani egy szállítmányt, amely Charles herceg malmára hajtaná a vizet.
2×7
A doktorok próbálják életben tartani Claire-t és a babát. Lajos király arra kéri Claire-t, hogy ítélkezzen két férfi felett, akik állítólag “sötét varázslatokat” gyakorolnak.

Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/

206. rész, Törökül 3×37/3, 100. rész
Az uralkodón elhatalmasodik a kétely Musztafával szemben.
Şah szultána kegyelmet kér férje számára, és elintézi, hogy a nagyvezír száműzetésbe menjen élete végéig.
Megkezdődik a versengés a megüresedett címért, és többen is attól tartanak, hogy Rüsztem kapja meg a legmagasabb pozíciót.
Szulejmán magához rendeli Musztafát, de ezúttal a saját kíséretét küldi érte. Mahidevran biztos benne, hogy ezúttal valóban veszélyben van a fia.

Válótársak

2×6. rész
A fiúk elhatározzák, hogy kempingezni mennek. Kiderül, Péter elárulta Zsófinak, hogy Bálint kölcsönt kért tőle. Bálint dühében beront öccse irodájába, kínos helyzetbe hozva magát. Dávid ki akarja békíteni a testvéreket, ezért titokban Pétert is elhívja túrázni. A kiruccanás rosszul kezdődik: otthon hagynak véletlenül minden kaját, Dávid pedig lesérül. Bálint kiakad, hogy testvére is eljött. Hiába a nyugodt erdő, az évek alatt felhalmozott sérelmek előtörnek, Bálint és Péter egymásnak esnek.

Kártyavár /House of Cards/

2×1 Tíz perc pokol
Janine, Zoe és Lucas folytatják a nyomozást Peter Russo halála körül, de egyre inkább zsákutcába jutnak, miután Stamper gondoskodik róla, hogy Rachel lehetőleg ne legyen szem előtt. Claire és Gillian perének előkészülete továbbra is folyamatban van, de Claire talál valamit, amivel véget vethet az egésznek. Frank az utódját keresi és közelgő alelnökségének fényében megpróbálja Zoét jobb belátásra bírni.

Kuzey Güney – Tűz és víz

112. rész (2. évad, 5. rész)
Kuzey továbbra is magánál tartja Denizt, próbálja elnyerni a bizalmát, de a lánynak kezd gyanús lenni a helyzet. Baris nyaka körül egyre jobban szorul a hurok, lassan az egész családja ellene fordul. Dzsemre és Zejnep viszonya továbbra sem javul, a lányok nem tudnak dűlőre jutni. Güntel a lánya érdekében beszél Kuzej-jel, aki hajlik a szóra. Ferhat vérszomja nem csillapodik.
113. rész (2. évad, 6. rész)
Dzsemre elkeseredésében, Kuzey visszautasítását hallva Baris karjaiba rohan. Baris egy étteremben hivatalosan is megkéri Dzsemre kezét, aminek Kuzey is szemtanúja lesz. Bánu és Güney a terjedő pletykák hírére el akarják bocsátani Dzsemrét a cégtől. Ebru és Bánu nem fogadják lelkesen Baris eljegyzésének hírét.
114. rész (2. évad, 7. rész)
Dzsemre igent mondott Barisnak, ezért a házasság Kuzey erőfeszítése ellenére létrejön. Dzsemre Kuzey karjaiba vágyik, ám a szerelmesek nem lehetnek együtt. Seref hadnagy osztozik Kuzey fájdalmában. Bánu igyekszik gúnyt űzni Dzsemre és Baris házasságából. Kuzey csapdát állít Ferhatnak, aminek Szimáj anyja issza meg a levét. Burak lecseréli Vénuszt és helyette Zejnepre vet szemet. A bál estéjén nem várt fordulat következik be.
115. rész (2. évad, 8. rész)
Ferhat gyilkosának felderítése a vártál több időbe telik. Vénusz igyekszik lejáratni Burakot Zejnep előtt. Szimáj Kuzejt okolja anyja halála miatt, a lány bosszút esküszik. Baris meg akarja győzni az anyját, hogy ne jelentse fel a hamisításért. Dzsemre véget akar vetni a házasságának, de Baris meggyőzi az ellenkezőjéről. Handan asszony biztosítja Banut arról, hogy mindenben számíthat rá.
116. rész (2. évad, 9. rész)
Senki sem tudja pontosan, mi történt Ferhat meggyilkolásakor, így mindenki mást gyanúsít. Kuzey megpróbálja hazahívni Handant, de ő hajthatatlan és válni akar. Zejnep elmondja Kuzeynek, amit Baristól hallott, így Baris végül a rendőrségen köt ki, hogy vallomást tegyen. Kuzey elkezd lakást keresni Szimájnak, és megígéri, hogy anyagilag is segíti egy ideig. Güney megtudja, Kuzej hol talált száz embert az új Tekercs üzletekbe.

Totál szívás /Breaking Bad/

5×7 Mondd a nevem!
Miután Declan elfogadja Walt ajánlatát, hogy társuljanak, Walt megpróbálja meggyőzni Jesse-t, hogy ne szálljon ki, de nem jár sikerrel, ezért kénytelen új asszisztenst találni. Hankék megkapják a házkutatási engedélyt Mike ellen, de nem találnak semmit. Hanket kiosztja a felettese, mert túl sok energiát áldoz Mike-ra, miközben elhanyagolja az egyéb teendőit. Gomez letartóztatja Mike ügyvédjét, aki hajlandó vallomást tenni, ezért Mike-nak menekülnie kell.
5×8 Rengeteg pénz
Mike halála után Walt úgy dönt, hogy leszámol a börtönben lévő 9 emberrel, ehhez Todd nagybátyjának bandáját béreli fel. Lydia joggal tart Walttól, ezért felajánlja, hogy segít neki terjeszkedni Európa irányába. Walt beleegyezik, és a vállalkozás jövedelmezőnek bizonyul. Annyira, hogy Skyler már nem tudja tisztára mosni a rengeteg pénzt. Walt úgy dönt, hogy kiszáll. Látszólag rendbe jön Walt és Skyler házassága, és megoldódik minden, de Walt megfeledkezett egy apróságról.

Velvet Divatház /Velvet/

16.
A divatbemutató napján mindenki ideges, ráadásul az egyik manöken nem jelenik meg a ruhapróbán. Találni kell valakit, akinek a ruhamérete pontosan megfelel. Szerencsére Ritának eszébe jut egy nagyszerű megoldás. Carment nagy csalódás éri, mert Max megmondja neki, hogy valaki másba szerelmes. Miután Alberto nem reagál a levelére, Ana újabb cselt eszel ki, hogy a férfi szóba álljon vele és ezúttal sikerül is bejutnia hozzá, de ez csak még további sebeket okoz mindkettőjüknek. Ana nem adja fel, a divatbemutatót követő partin még egyszer megpróbálja visszaidézni a napot, amikor Alberto hazatért Londonból.
17.
A divatbemutatót követő reggel Ana újabb elhatározásra jut, és elmegy, hogy otthon lepje meg Albertót. Azonban a férfi nem egyedül töltötte az éjszakát. Bár Ana még időben elmenekül, Alberto rájön, hogy ott járt nála. A reggel egyébként sem hoz semmi jót. A bemutató sikere dacára egyetlen vásárló sem érkezik a Velvetbe, úgy tűnik, Raul ruhakölteményeire senki sem áldoz pénzt. Új megrendelés csak Doňa Cayetánától érkezik. Gyászruhára van szüksége. Alberto nehéz helyzete még tovább romlik, mert megjelenik nála Gerardo, aki előző éjjel megtalálta az irodában Ana levelét, és közli, hogy lefújja az esküvőt. Rosa Maria is eljön, hogy magával vigye Manolitót, ezúttal jóval messzebb, mint Pedro remélte. Egyedül Clara boldog, mert előző este manökenként nagy sikert aratott, és egy filmproducer máris meghívta vacsorára.

Végtelen szerelem /Kara Sevda/

18. rész
Kiderül, hogy Zeynep egy ügynökséghez jelentkezett és ebből óriási balhé lesz a családban. Vildan el akarja venni Lejlától a házát. Kemál és Emir ugyanarra a házra pályáznak, ami anno Nihan álma volt.
19. rész
Kemál meglátja Lejlát Emirék háza előtt és furcsállja a dolgot. Ászu megbízásából Nihannak felajánlanak egy társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos új projektet. Kemált megkeresi Emir egyik munkása, hogy nem biztonságosak a munkafeltételek.
20. rész
Nihan rájön, hogy Emir követteti őt. Kemál megtudja, hogy Lejla Vildan testvére. Ászu meglátogatja Nihant a műhelyében. Kemált hazamegy, de az apja még mindig nem látja szívesen, amiért eltitkolta előlük, hogy Zejnep bajba keveredett.
21. rész
Kemál megkéri Nihant, hogy Ozan ne menjen Zeynep közelébe. Baleset történik Emir építkezésén, sok a sebesült. Gálip megfenyegeti fiát, hogy ha nem tudja a kezében tartani az irányítást, akkor átveszi tőle azt. Eldől, hogy kié lesz a ház, ami Nihan álma volt.
22. rész
Kemál beköltözik Nihanék szomszédjába. Emir elmondja Nihannak, hogy tud a múltjáról Kemállal. Kemál kezdi sejteni, hogy volt valami oka annak, hogy nem maradtak együtt Nihannal. Zeynep igyekszik kibékülni Szálihhal.
23. rész
Nihan megkéri Lejlát, hogy figyelmeztesse Kemált arra, hogy Emir tud róluk. Gálip kérdőre vonja fiát a zsarolási ügy miatt, de Emir nem vallja be neki az igazságot. Kemál bebiztosítja magát arra az esetre, ha Emir felbontja vele az együttműködési szerződést.
24. rész
Kemál áldását adja Szálihra és Zeynepre, de a lány nem akar hozzámenni a fiúhoz. Kemál és Nihan egy alapítványnál találkoznak, ahonnét hazamenet beragadnak a sárba és gyalog vágnak neki az erdőnek.
25. rész
Miután Kemal és Nihan eltévedtek az alapítványtól hazafelé menet, úgy döntenek, meghúzzák magukat egy vadászlakban. Emir egyre idegesebbé válik felesége távolléte miatt, és megpróbál utánajárni a dolognak.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: