Sorozatok a TV-ben 2016. október 24. és 2016. november 6. között

Új sorozatok

The Walking Dead október 24. 22:00 FOX

Jelenleg nézett sorozataim

 • A fény hercegnője /Hwajeong/ minden hétköznap 17:30,  10:55 Story4
 • A királyi ház titkai /Dong Yi/ minden hétköznap 13:00, 22:25 Izaura TV
 • A palota ékköve /Dae Jang-geum/ minden hétköznap 14:15 Duna TV
 • A szultána /Muhtesem Yüzyil: Kösem/ minden hétköznap 20:40 TV2
 • Az éjszaka királynője /Gecenin Kraliçesi/ hétvége 20:00 Izaura TV
 • Barátok közt 19. évad minden hétköznap 21:35 RTL Klub
 • Jóban rosszban 13. évad minden hétköznap 20:20  Super TV2
 • Megtört szívek /Paramparça/ 2. évad minden hétköznap 16:50 TV2
 • Pokoli macskák /My Cat from Hell/ 8. évad hétfő 21:00 Animal Planet
 • Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/ 3. évad szerda 22:00  RTL Klub
 • The Walking Dead hétfő 22:00 FOX

Sorozatok, amiknek olvasom az előzetesét.

A fülszövegek SPOILERT tartalmaznak.

A királyi ház titkai /Dong Yi/

51. A trónörökös könyve
Bár Dong-inak olyan bizonyíték van a kezében, mellyel Dzsang úrnőt és rokonságát végleg tönkretehetné, a két herceg érdekében ajánlatot tesz Dzsangnak a békére. De Dzsang visszautasítja, mert mindenáron ő akar a királyné lenni, hogy bebiztosítsa saját fiának a trónt – noha a királyt továbbra is becsapja, mert eltitkolja előle a trónörökös betegségét. Az ármánykodás folytatódik és azzal vádolják Joning herceget, hogy ellopta a kizárólag a leendő király tanítására szolgáló könyveket, mert a koronaherceg pozíciójára pályázik. Ám a trónörökös megvédi a kisfiút, akit öccseként szeret. Viszont a palotából tett titkos kirándulásuk balul sül el, és emiatt ismét Joning hercegen csattanhat az ostor
52. Csellengők
A trónörökös és legjobb barátja, Joning herceg eltűnik a palotából, nagy riadalmat okozva ezzel a palota népének, főként, amikor kiderül, hogy a trónörököst tolvajlással vádolták, és bevitték a csendőrségre is, ahonnan kalandos úton keveredett haza. A Déli Frakció és a koronaherceg hívei kihasználják ezt a lehetőséget, hogy megszabaduljanak Joning hercegtől. Zsarolással megpróbálják rávenni a királyt, hogy száműzze a palotából kisebbik fiát. A trónörökös azonban nem hagyja cserben barátját, és úgy dönt, hogy elárulja gondosan titkolt betegségét apjának.
53. A tűzvész
A koronaherceg betegségének, és Junsi letartóztatásának híre elterjed a palotában. A Fiatalok Frakciója, amely a Déli Frakcióval együtt támogatta a trónörököst, visszakozik. A Déli Frakció, és Ok-Dzsong úrnő magára marad. Bátyjával kétségbeesett tervet eszelnek ki Joning herceg meggyilkolására. Dong-i fia védelmében súlyosan megsebesül.
54. Nincs kegyelem
Ok-dzsong bérgyilkosai bekerítik Joning herceget, ám Dong-i fia védelmére kel, így őt sebesítik meg és válságos állapotba kerül. Az udvari orvosnak nehezen sikerül megmenteni az életét. Elfogják a bűnösöket. A király súlyos lelki válságba kerül, milyen ítéletet hozzon Ok-dzsong ellen. A koronaherceg három álló napig könyörög kegyelemért édesanyja részére. Szuk-dzsong elgyengül, de végső döntésében nem tudja megingatni.
55. Gyász és nász
Ok-dzsong halálos ítéletét végrehajtják. Utolsó kívánsága, hogy Szuk-dzsong nézze végig halálát. A koronaherceget nagyon megviseli anyja elvesztése, mely a két fiútestvér közé is éket ver. Dong-i úgy határoz, hogy mindkét fiú legyen koronaherceg, és nem vállalja a királynéi rangot. Számára fontosabbak az emberi értékek. Új királyné költözik a palotába, In-Von, aki dölyfös és nagyravágyó. Azt akarja, hogy Joning herceg nősüljön meg, és hagyja el az udvart!
56. A kis herceg házassága
Miután In-von királyné elrendelte, hogy Joning herceget megházasítja abban a reményben, hogy akkor távoznia kell a palotából, Dong-i mindent elkövet annak érdekében, hogy ezt megakadályozza. Az Udvari Számvevőszék felsorakozik Dong-i mögé. Eközben egy titokzatos támadó lecsap Dzsang Mu-jol embereire, de a céljára nem derül fény. O Te-pung és O Ho-jáng – látva a házasság hirdetményét – megkörnyékezik az Udvari Zeneakadémia vezetőjét, hátha beházasodhatnak a királyi házba – igaz, lányuk sincs, akit házasságra ajánlhatnának.
57. A király döntése
Miután Dong-i bevallja Szuk-dzsong királynak, hogy szeretné a két rivális herceget biztonságban tudni, és hogy ennek egyetlen módja, ha mindkét herceg idővel a trónra kerül, a király hosszú időre bezárkózik, és nem fogad látogatókat. Mindenki csak találgathat, hogy milyen döntésen gondolkodik. Dong-i hívei attól tartanak, a király felségárulásnak vette ezt a kijelentést, és a Fiatalok Frakciója is ebben reménykedik. Eközben a király titkos parancsot küld ki, amelyből kiderülhetnek valós szándékai.
58. A nem várt fordulat
In-von királyné trónra kerülésével Dzsang Mu-jol pozíciója megerősödik, hadügyminiszter-helyettes lesz. Galád tervet eszel ki Dong-i és Joning herceg elveszejtésére. A király távollétében azt a látszatot próbálja kelteni, mintha Dong-i a koronaherceg életére törne. Merényletkísérletet színlelve talál ürügyet rá, hogy Dong-it belső utasításra letartóztassa. Ám terve a visszájára sül el, minden ármánykodás ellene fordul. Ehhez szükséges volt persze Dong-i bátorsága és szeretteinek hűsége.
59. Önfeláldozás
Dzsang Mu-jol és társai megbűnhődnek cselszövésükért. Szuk-dzsong levonja a tanulságot, le kell mondania a trónról, ha nem akar hasonló intrikákat többé. Hiába kérleli őt fia, és a miniszterek kara is. A királyné úgy dönt, hogy örökbe befogadja Joningot, ezzel biztosítva a fiú jövőjét. A két nő összebarátkozik és Dong-i úgy dönt, hogy elhagyja a palotát, nehogy összezavarja a kisfiút.
60. (befejező rész) A történet vége
Dong-inak régi vágya, hogy elköltözzön a palotából, és apja és bátyja nyomdokaiba lépve a szegény népnek segítsen ügyes-bajos dolgaikban. Egy kislány kéri a segítségét, mert apját gyilkossággal vádolják. Mivel Dong-i elköltözött a palotából, csak titokban számíthat hű embereire. Ám a nyomozás során olyan visszaélési ügyre bukkannak, amelynek szálai a legfelsőbb körökig vezetnek… A királynak nagyon fáj, hogy Dong-i elköltözött és fia, Joning herceg is úgy érzi, hogy az édesanyja elhagyta őt. De mivel a lány hajthatatlan, a királynak kell kitalálnia, hogyan lehetne ezt a helyzetet megoldani. Ám ehhez egy, az egész királyságra kiható döntést kéne meghoznia.

A palota ékköve /Dae Jang-geum/

40.
Jang-geum csapdába esett a karantén alá vont faluban, de a jóképű Min Jung-ho élete kockáztatásával megmenti a lányt, s ráadásul együtt rájönnek, hogy a falusiak titokzatos megbetegedéseit a fertőzött zöldségek okozzák. A felfedezést később a királyi palotában jelentik be, de a gonosz Choi udvarhölgy kételkedik Jang-geum állításában.
41.
Jang-geum hiába fedezte fel a vidéki falvak lakosságát tizedelő megbetegedések eredetét, a gonosz Choi-klán áskálódásai tovább folytatódnak, s a tehetséges ápolónőt vidéki közispotályba akarják áthelyezni. Szerencsére a jóképű Min Jung-hot kinevezik miniszter-helyettessé, így meg tudja akadályozni a kedvezőtlen döntést. Közben kiderül, hogy Li udvarhölgy, a király ágyasa, Jang-geum gyermekkori barátnője állapotos lett az uralkodótól.
42.
A gonosz Choi-klán befolyása alatt álló segédápolónő el akarja érni, hogy Jang-geum barátnője, az állapotos Li udvarhölgy veszítse el magzatát. Szerencsére Jang-geum még időben rájön az ármánykodásra és megmenti Li udvarhölgyet. Közben a király ismételten megbetegszik, Jang-geum pedig szeretne betekintést nyerni a király kórképébe, hogy elősegítse gyógyulását.
43.
Jang-geum többször jár bent a titkos könyvtárban, hogy szemrevételezze az uralkodó kórképét. Az eunuchok belső ellenőrzésének azonban feltűnik a lány túlzott érdeklődése és nyomozni kezdenek utána. Az elfogott lányt a jámbor Jang-beom eunuch megpróbálja ugyan megmenteni, de a gonosz Choi udvarhölgy közbelépése miatt a belső szabályoknak megfelelően kell megbüntetniük a lányt. Az ítélet végzetes.
44.
A királynő titkos parancsára Jang-geum és Jang-duk nővér a királyi fűszerkertbe kerülnek, ahol az a feladatuk, hogy találják meg a gyógyírt az uralkodó rejtélyes betegségére. Eközben a hatalmi áskálódások elérik a gonosz Choi-klánt is: miután Oh Gyum-ho miniszter leveszi róluk a kezét, rövidesen mindannyian börtönbe kerülnek. A háttérből ugyanis a királyi titkárság korábbi udvarhölgye irányítja a szálakat, akit korábban még a Choi-klán állított félre.
45.
A csinos Jang-geum és a bátor Min Jung-ho miniszterhelyettes bejelentik, hogy a király megbetegedését nem a Choi-klán okozta, így megmentik ellenségeiket a biztos haláltól. Jang-geum igyekszik minél gyorsabban meggyógyítani az uralkodót, de csak lassan áll be javulás a király állapotában. A királyné nagyon rosszul tűri a bizonytalanságot, így a ravasz Oh Gyum-ho miniszter áskálódása miatt Jang-geum ismét tömlöcbe kerül.
46.
Mivel az uralkodó állapota jobbra fordul, Jang-geum visszatérhet királyi kórházba. A gonosz Choi-klán úgy dönt, hogy bérgyilkost küldenek a királyi kórházat vezető Jung doktor meggyilkolására, aki jól ismeri a Choi-család sötét titkait. Közben megpróbálják eltávolítani a palotából a cserfes Young-ro udvarhölgyet is, aki szintén tud a klán bűneiről. Young-ro nehéz választás elé kerül és végülis felkeresi Jang-geum szállását.
47.
A cserfes Young-ro udvarhölgy úgy dönt, hogy nem tart ki tovább a korrupt Choi-klán mellett és inkább feljelentést tesz a család sötét titkairól az ügyészségen. Choi Pan-sool emberei azonban elrabolják és a lányt többé nem látja senki. Jang-geum közli Choi udvarhölggyel, hogy nála van egy példány a meggyilkolt Jung doktor búcsúleveléből, amelyben részletesen leírja a Choi-család bűneit. A gonosz udvarhölgy azonban úgy véli, hogy Jang-geum csak fenyegetőzik.
48.
Megkezdődik az ügyészségi vizsgálat a korrupt Choi-klán és a ravasz Oh Gyum-ho miniszter ellen. A tárgyaláson váratlanul megjelenik a már halottnak vélt Jung doktor, és leleplező vallomást tesz a Choi-család és Oh Gyum-ho miniszter viselt dolgairól. Choi udvarhölgy menekülni próbál, de nem jut messzire, ráadásul még Jang-geum szemébe kell néznie a lány ellen elkövetett szörnyűségek teljes súlya alatt…
49.
A gonosz Choi-klán pusztulását követően Jang-geum egy egyszerű közispotályba szeretne kerülni, hogy ott gyarapíthassa orvosi tudását. Így is lesz, azonban a királyné váratlanul visszhivatja a lányt a palotába, hogy egy rettenetes feladattal bízza meg. A hatalmának elvesztésétől rettegő királyné ugyanis azt akarja, hogy Jang-geum orvosként működjön közre az uralkodó első feleségétől származó trónörökös meggyilkolásában. Joong-jong király azonban kihallgatja a beszélgetést.

A szultána /Muhtesem Yüzyil: Kösem/

27.
Cennet kalifa megtudja, hogy kinek a parancsára csúfították el az arcát. Dervis pasa új életre készül, és a leszámolásra a Giray-fivérekkel. Bülbül aga újra rábeszéli Ahmedet, hogy hívassa Katerinát, de Kösem megtudja, és elhatározza, hogy harcba száll a szerelméért.
28.
Fahriye eltűnése Ahmed fülébe jut, de amikor megkérdezi Safiye szultánát, ő hazudik róla. Dervis pasa örül, hogy Sahin Giray életben maradt. Murad pasa pedig megfontolandó tanácsokat ad a padisahnak.
29.
Kösem elhatározza, hogy bármi áron is, de harcba száll a szerelméért. Fahriye eltűnése eközben Ahmed fülébe jut.
30.
Ahmed úgy dönt, hogy rákérdez a dolgokra Safiye szultánánál, ám ő hazudik róla. Dervis pasának nagy az öröme…
31.
Dervis pasa örül, hogy Sahin Giray életben maradt. Murad pasa pedig megfontolandó tanácsokat ad a padisahnak.
32.
Ahmet csalódik Kösemben, és elküldi őt. A palotában persze mindenki arról beszél, hogy kitiltotta Kösemet a szobájából az uralkodó. Ahmet felkeresi Fahrijét a kolostorban. Nászuh pasa visszatér, majd felelősségre vonják a feltételezett árulás miatt.
33.
Iszkender Szeláhaddinhoz készül, hogy megtudja, mit jelent az ingen látható írás. Megszületik Kösem gyermeke, ám az uralkodó nem enyhül meg. Lala Mehmet pasa rosszul lesz a tanácskozáson. Mehmet Giráj felkeresi Fahrijét. Ahmet megvon minden támogatást Száfije szultánától, Handan szultánát pedig visszahívja a palotába.
34.
Ahmet Kujudzsu Murád pasával készül vadászatra. Zülfikárt bízza meg a gyermekei, és a hölgyek védelmével. Dervis eközben nehéz helyzetbe kerül. Kösem gyermekét elrabolják, és elveszít egy régi barátot is…

Az éjszaka királynője /Gecenin Kraliçesi/

22.
Kartal és Emre nyomába ered Kartal gyanújának. A Vural gyilkosság felderítéséhez érdekes információk kerülnek birtokukba. Közben Osman megjelenése egyre inkább fényt derít a három fiatalkori jóbarát történetére, de a a józanul gondolkodó és csupaszív Sadik is az igazság megsimerésére törekszik.
23.
Kartal nyomoz a régmúltban is, a közelmúltban is. Emlékek villannak fel szeme előtt, a kép világosodni kezd. Közben Esra a véletlennek köszönhetően furcsa dolgokat tud meg a ksi Osmantól, így most már ő is gyanakodni kezd.
24.
Egyértelműen kiderül, hogy Oktay és Osman közösen indították el a bosszúhadjáratot. Esra egyre több jelet rak össze a fejében, amire megpróbálja a kisgyermeket is felhasználni. Osman pedig nyíltan bejelenti Aziznak, hogy mi lenne a hallagatása ára.
25.
Elévült bírósági akták nyomán érdekes nyomra bukkan Kartal és Emre. Az egyre izgalmasabb nyomozás közben azonban Aziz összehívja a családot – ismét fontos bejelentése van. Oktay nem nyugszik, mindenképpen meg akarja szerezni kislányát.

Barátok közt

19×8133-8142. rész
– Alizék Bözsi háta mögött szervezni kezdik a túrát a Parkinson-betegekért, de az események számukra is megdöbbentően alakulnak.
– Máté féltékeny Ottóra Stella miatt.
– Zsófi és Tóbiás gyermekelhelyezési vitája lezárul.
– Péter regisztrál egy online társkeresőre, ahol ismerősre bukkan. A kérdés csak az, hogy ez a felfedezés kinek okozhat majd gondot.
– Emíliáékhoz nem várt vendég érkezik.
– Úgy tűnik, hogy a Berényi Kft. ügyei ismét szakértő kézbe kerülnek.
– Attila sokkoló döntést hoz a házasságával kapcsolatban.
19×8143-8148. rész
– Zsófi jobban örülne, ha anyagilag is számíthatna Ádámra.
– A távoli rokon nehezen illeszkedik be az új környezetébe.
– Kristóf többször is rosszul lesz. A kérdés csak az, hogy mi okozza a rosszulléteit.
– Krisztiánék lakhatása bizonytalanná válik, így megoldást kell találniuk a problémára.
– Ágnes reménykedik, hogy lánya közelgő felülvizsgálata kedvező eredményt hozhat.
– Attila szeretné, ha Júlia áldozatokat hozna a kapcsolatuk kedvéért. Vajon Júlia hajlandó az elvárt kompromisszumokra?

Jóban rosszban

13×2962. rész
Aliz elmondja Bettinek, hogy nem ő ölte meg Mariannt. Roland újra a maffia vezére. Aliz felveti, hogy talán Roland ölte meg Mariannt és Betti segítségét kéri, hogy bizonyítsa az igazát. Roland munkát ad Milánnak, aki Mariann gyilkosa után fog nyomozni. Konrád közli Péterrel, hogy szeretne több munkát vállalni a kórházban.
13×2963. rész
Bori még mindig magát okolja Mariann halála miatt. Meli Dekának, majd Istvánnak hisztizik, amiért Zseni elutazik. Roland közli az embereivel, hogy Károlyit mielőbb ki kell iktatniuk, majd megkörnyékezi Károlyi üzleti partnerét. Szilvia István nélkül készül nyaralni. Betti felveti Péternek, hogy nevezze ki Konrádot is igazgatóhelyettesnek.
13×2964. rész
Dajka kikosarazza Rolandot – akit sürget az idő Károlyi elfogására. Deka szerint Zseninek jobban kéne bánnia Melivel. Barbarát nyomasztja, hogy megint Roland a főnök. Zsófi megelégeli Szilvia és Meli hisztijét. Roland közli Milánnal, hogy mi a feladata. Zseni szakít Melivel. Miközben Deka Melit vigasztalja, István kibékül Szilviával.
13×2965. rész
Megérkeznek a Macsekba a csaló csatornatisztítók. A csalók látszólag nekifogtak a munkának, Big bizonytalan, de végül aláírja a megrendelőlapot és fizet is. Milán jelenti Rolandnak, hogy felvették a takarítócéghez. Orsi hamar kinyomozza, hogy Biget átverték. Orsi szerint Bignek feljelentést kell tennie a rendőrségen a csalók ellen.
13×2966. rész
István és Szilvia visszatérnek a nyaralásukból, miután Big értesítette őket az átverésről. A csaló csatornamunkások megjelennek a Kisboltban is. Dajkát mégis érdekelné Roland ajánlata. Szlávik és Gabi elkapják a csalókat Orsiéknak hála. Milán nekilát Dajka házának bekamerázásához. Szlávik értesíti Biget, hogy megvan a kicsalt pénz.
13×2967. rész
Vera elpanaszolja Szilárdnak, hogy megfeneklett az élete. Gyöngyi felhívja Bandi figyelmét Böbe fogyására. Milán kivágja magát a szorult helyzetből és átmegy Roland vizsgáján. Bandit aggasztani kezdi Böbe hirtelen fogyása, így Gyöngyi és Bandi egyetértenek abban, hogy Böbének azonnali kivizsgálásra van szüksége. Viktor talál egy titokzatos levelet.
13×2968. rész
Viktor elmondja Kardosnak és Dórának, hogy tisztázni akarja a helyzetet Verával. Milán a Dajka-házat figyeli. Viktor puhatolózni kezd Vera kapcsán, és nem veszi észre a páciense rajongását. Bandi és Böbe kölcsönösen félreértik a másik viselkedését. Dajkához váratlan látogató érkezik Mariann halálával kapcsolatban.
13×2969. rész
Bandiék Kardoséktól várják a megoldást Böbe vélt problémájára. Fanni elmondja Verának, hogy Viktor Dorkától kapott szerelmes levelet. Bandi szűrővizsgálatot szervez Böbének – de neki is részt kell vennie rajta. Milán nem hajlandó csatlakozni Rolandhoz – de a bosszúvágya végzetesnek bizonyul. Vera elárulja, hogy Viktor kitől kapott szerelmeslevelet.
13×2970. rész
Milán nem kér Roland segítségéből, bűnhődni akar. Vera felkeresi Lacit, majd megtudja, hogy Laci már másnak udvarol. Roland kész megmenteni Milánt – a fiú válaszúthoz érkezett. Bodolaiéknál helyreáll a béke. Laci és Viktor győzködik Verát, hogy jelentkezzen egy társkereső oldalon. Milán elmondja Borinak és Szabinak, hogy egy időre el kell mennie.
13×2971. rész
Vera belevág az internetes társkeresésbe, majd Szilárd felajánlja neki, hogy megkéri Patríciát, hogy segítsen a netes társkeresésben. Betti gyanakvóvá válik Rolanddal kapcsolatban, amit meg is oszt Konráddal, majd Alizzal. Miután kiderül, hogy Bandi és Böbe egészségesek, Misi elmondja Bandinak, hogy mi a probléma az étteremmel.

Megtört szívek /Paramparça/

177. rész (II. évad, 94. rész)
Ayséhoz beállít egy régi barátja, akit az egyetemről ismer, azonban nem sokkal a férfi érkezése után, Cihan is kopogtat a lány ajtaján, aki félreérti a dolgokat. Cihanéknak sikerül nyélbe ütniük a német üzletemberrel a bizniszt, azonban a tolmácsuk hirtelen kórházba kerül, így Cihan Özkant kéri meg, hogy segítsen az utolsó megbeszélésükön.
178. rész (II. évad, 95. rész)
Özkan Dzsihán segítségére siet a német nyelvű tárgyalás lezárásában. Burhannak is sikerül megkörnyékeznie Rahmit egy pókerpartira. Máhide viszont megelégeli a tétlen várakozást és kézbe veszi a dolgokat.
179. rész (II. évad, 96. rész)
Harun teljesen kiborul a híren, amiben Dzsihánt látja a fiával és elrabolja a gyermeket. Emrah a Hazal iránti szerelme miatt borul ki és már betegesen üldözi a lányt. A lány azonban Özgürt, a zenészt szereti nagyon.
180. rész (II. évad, 97. rész)
Harun teljesen kiborul azon a híren, amelyben Dzsihánt látja a fiával és szörnyű tettre szánja el magát: elrabolja a gyermeket.
181. rész (II. évad, 98. rész)
Emrah a Hazal iránti szerelme miatt borul ki és már betegesen üldözi a lányt. A lány azonban Özgürt, a zenészt szereti nagyon.
182. rész (II. évad, 99. rész)
Dilara és Dzsanszu Harun után erednek, de nem lelik nyomát. Burhan győzködi Denizt, hogy vegye fel Dzsanszuval a kapcsolatot, mert nincs még vége a szerelmüknek.
183. rész (II. évad, 100. rész)
Özkan és Szevincs úgy tűnik, megtetszettek egymásnak, a férfi azonban jobb képet szeretne magáról mutatni, mint a valóság. Burhan, hogy bosszút állhasson, összehaverkodik Rahmival, és igyekszik elnyerni a bizalmát.
184. rész (II. évad, 101. rész)
Harunnak sikerül kikényszeríteni, hogy Dilara elhagyja a családját és elrepüljön vele és a fiukkal. Burhan módszeres és következetes bosszú-hadjáratot indított Rahmi és az egész család ellen. Eközben Hazal és Özgür szerelme már szárnyalni kezd.

Pokoli macskák /My Cat from Hell/

8×8 Twinkle
Jackson segít, hogy egy macska új nevelőszülőket találjon, mert a házban, ahol befogadták, nem tud kijönni a többi macskával.
8×9 Riválisok
Josh és Grace együtt laknak, de a macskáik nem jönnek ki egymással. Emellett Jackson egy anyának és lányának próbál segíteni, akik nem bírnak egy félelmetes, elvadult macskával.

Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/

3×34/3. (198)
Şah szultána és férje, a nagyvezír között elmérgesedik a helyzet, miután a nő minden közeledését elutasítja.
A díványban újra szóba kerül Musztafa herceg ellenszegülése, és olyan részletek jutnak az uralkodó tudomására, melyek mélyen felháborítják.
Hatidzse kénytelen elköltözni a palotából, ahol egykor lakott. Dühében nyíltan szembe fordul Şah szultánával, aki meglehetősen nagy befolyásra tett szert.
3×34/4, 35/1. (199)
Musztafa csalódottan távozik a találkozóról, miután apja több alattvaló előtt is megalázza.
Mihrimah szultána féltékenységében meggondolatlanul megfenyegeti a velencei követ unokahúgát, Sylviát.
Mindenkit megdöbbent a hír, hogy Mihrimah szultána hamarosan megházasodik.
Bali bég helyzete a palotában egyre kellemetlenebbé válik.

The Walking Dead

A 6. évadot egy hatalmas kérdőjellel zárták az alkotók, amelyre csupán a mostani premier ad választ.
Az, hogy kiderül, ki volt Negan ütőjének másik végén, csak egy a sok durva pillanat közül, amivel az írók készültek a friss epizódokra.
A haláleset igencsak szétzilálja a csapatot, megváltozik a hierarchia. Annyira, hogy akár valaki más kerülhet Rick helyett az élre.
De a történet nem lenne teljes, ha Negan karaktere továbbra is árnyékban maradna. Az új évad segít megértetni a nézőkkel, ki is ő valójában.
Mindeközben rengeteg új helyszínnel és karakterrel gazdagodik a széria mint például Shiva és Ezékiel.
A sorozat eddig minden évadában talál módot arra, hogy megújítsa magát, így arra számítani lehet, hogy a mostani évad témája is más lesz.
Várhatóan az újrakezdés lesz a szereplők fő motivációja, hiszen a világ nem az, aminek eddig megismerték, így muszáj mindent elölről kezdeni ebben az új, ismeretlen környezetben…

Az Onedin család /The Onedin Line/

8×3. A vér szava
James Onedin félig telt rakodótérrel és egy szép hölggyel a fedélzeten indul el Luisiana felé. A hölgy, Margarita Juarez nehezen viseli, hogy tulajdonképpen nincs kivel beszélgetnie a hajón: James Onedin mogorva, Baines kapitány pedig gyanakvó, nem szeretik a női utasokat. Tommal tud a leginkább társalogni, de James-szel is szeretne. Ez szép lassan sikerül is neki, mert az özvegyember mind beszédesebbé válik. James Onedin megérkezik Guayadába, azonban kiderül, hogy az árut megrendelő kereskedők nem tudnak fizetni. A cég helyi embere, egy görög származású ügyvéd azt javasolja Onedinnek, rakodjanak vissza a hajóra és hagyják el a kikötőt. Ö azonban úgy dönt, mégis megpróbálja helyben értékesíteni az árut. Felkeresi Margarita Juarez édesapját, Guayada elnökét és segítséget kér tőle, az Elnök azonban nem tud neki segíteni, mert éppen puccs készül ellene…
8×4. A mézeshetek
James és Margarita házasságra léptek, Elizabethnek azonban nem tetszik a fiatalasszony, aki rendszeresen Isabelnek (az Elizabeth spanyol változata) szólítja őt. Az ifjú pár ezt követően nászútra indul az Indiai-óceánra. Útközben James szemrehányást tesz Baines kapitánynak, amiért felfogadott egy olyan veszélyes embert, mint Tyrell, akinek vér tapad a kezeihez. Az új cég és a szingapúri tároló létrehozására 20 ezer fontra lenne szüksége Elizabethnek, s az összeget Samueltől akarja kölcsönkérni. James szerint a holland testvérpárnak, Maxnak és Theodor Van Der Theedének az a célja, hogy megismerje az ő szándékait, üzleti terveit. Eközben Jamesnek, Max legnagyobb döbbenetére sikerült üzletet kötnie a helyi dohánygyárosokkal. A hollandnak azonban eltökélt szándéka, hogy megakadályozza az üzletet. Erre van is esélye, hiszen Jáva szigetén a németalföldiek vannak előnyösebb helyzetben…
8×5. Jonah szerencséje
Az Egyesült Királyság nevet viselő hajózási társaság veszi meg a Murchison cégtől a “Vénusz” gőzhajót, 11500 fontért. Ezzel megmenekül a cég a pénzügyi gondok egy részétől. Baines kapitány 5050 fontot fizetett a “Tengeri Tajték” nevű hajóért, amely így az ő tulajdonába került. Eközben James Sierra Leonéba készül, és azt akarja, hogy ifjú neje maradjon Liverpoolban, mert útközben várhatóan sok veszély leselkedik majd rájuk. A holland Van Der Rheede kikérdezi a Frazer cég egyik munkatársát, Mr. Dawkinst, James anyagi helyzetéről. James és kísérete felkeresi az egyik helyi nigeri törzset, hogy elefántcsontot vegyen tőlük. A faluban felfedeznek egy maláriában szenvedő fehér tiszteletest. Ezt követően James magára haragít egy önjelölt helyi főnököt, Nkászát. Kicsit később a beteg pap belehal betegségébe. Otthon, Liverpoolban egy csavargó rátámad Margaritára, leüti és elrabolja a táskáját. Eközben Afrikában Jamesnek meg kell küzdenie Nkaszával, aki a halálát akarja.
8×6. A büszkeség ára
Onedin hajója hazatért Afrikából Liverpoolba, a kikötőben elbúcsúzik egymástól James és az immár magát önállósító Baines kapitány. Hazatérve James megtudja, hogy neje fekvőbeteg, tüdőgyulladásban szenved, de már túl van az életveszélyen. Eközben Baines kapitány első saját szállítmányát próbálja felhajtani Liverpoolban. James nehezen tudja megbocsájtani az öregnek, hogy elhagyta a cégét, ezért nem engedi meg Tomnak, hogy csatlakozzon Baineshez. Az öreg szemrehányást tesz Tomnak, amiért megszakította James Onedinnel a tanoncszerződést, ezért azt javasolja a fiúnak, hazatérése után adja el tulajdonrészét és kérje meg Mr. Onedint, vegye őt vissza tanoncnak. Eközben James időben kifizeti Van Der Rheedének az adósságát. A holland azonban nem elégszik meg ennyivel, tönkre akarja tenni Onedint, mert őt okolja öccse haláláért…
8×7. Bosszú
Baines kapitány eltemeti kis barátját, Tom Arnoldot, aki az ő első, de szerencsétlenül járt hajóján vesztette életét tűzoltás közben. Ezt követően Van Der Rheede felkeresi Onedint, hogy megvegye három árbócos hajóját, de James időközben meggondolja magát. Ekkor dühös látogatója közli vele, eltökélt szándéka, hogy földönfutóvá teszi őt. Onedin közli Baines kapitánnyal, hogy nagyon sajnálja Tom halálát és hajójának elvesztését. Baines főnöke tudtára adja, hogy ezután a saját útját kívánja járni. James azonban tudja, hogy az öreg Van Der Rheedének dolgozik. A holland arról téjékoztatja a rendőrséget, hogy Onedin valamit rejteget a hajóján. A kiszálló rendőrök valóban találnak egy nyakéket és ezért letartóztatják Jamest…
8×8. Bűnös ártatlanság
Elizabeth felajánl 50 guineát, annak az embernek, aki megtalálja Pendleton hajószakácsot. Ilyen értelmű hirdetést tesz közzé több újságban is. Eközben Charlotte meglátogatja édesapját a börtönben és elmondja neki, hogy felhagyott a színészettel és segíteni akar neki. Eközben Baines kapitány felkeresi a Frazer céget és elmondja, tudja, hol tartózkodik Pendleton. Samuel felveszi a nyílt tengeren talált hajótörötteket, köztük az eszméletlen állapotban lévő Jack Pedletont, aki röviddel ezt követően meg is hal, anélkül, hogy vallomást tett volna. Elizabeth levelet kap Betsytől, Van Der Rheede volt szeretőjétől, aki közli vele, hogy az ominózus ékszert a holland ” vette kölcsön” tőle. Eliabeth attól tart, hogy a bíróság nem fogja bizonyítékként elfogadni a levelet…
8×9. ( befejező rész) Hosszú az út hazáig
James Onedin vissza akarja szerezni a börtönben elveszett pénzét és jó hírét, s ezért újra beleveti magát az üzleti életbe. Közli nejével, Margaritával, hogy 10-12 hónapra Dél-Amerikába utazik. Az asszony vele akar utazni, de James – a sok veszély miatt – nem akarja őt magával vinni. A férfinak nagyon sok terve van: el akar adni 18 hajót, flottája 3/4 részét és négy nagy hajót akar venni a pénzen. Jamesnek gondja adódik egy helyi kiskirállyal, aki nem akarja megengedni, hogy kikötő hidat építsen a hajó és a part között. Margarita közli férjével a váratlan, de örömteli hírt: gyermeket vár. James kitörő örömmel fogadja a bejelentést. Ezt követően az asszony és néhány matróz rábeszéli Scrutton embereit, dolgozzanak Jamesnek. Elizabeth levelet kap, melyben a brit nagykövetség közli vele, hogy férje, Daniel Fogarty a tengerbe veszett…

Kártyavár /House of Cards/

1×6. Egy tégla, ha csattan
Közel egy hónapja, hogy tart a tanársztrájk, mikor egy ismeretlen tettes téglát dob be az Underwood-ház egyik ablakán. Frank körül egyre szűkülnek a lehetőségek és az elnök is egyre türelmetlenebb, egy közelgő tévévita Underwood és Spinella között viszont döntő lehet. Claire meglátogatja korábbi testőrüket, aki kórházban fekszik, Peter Russo pedig immár kitisztulva várja az új kihívásokat.örülni.
1×7. Pók a pohárban
Az elnök végre aláírja az oktatási törvényt és elégedett Frank teljesítményével. Közben folyamatosan készítik fel Peter Russót kormányzójelöltnek, akinek emiatt ki kell teregetnie a nem túl fényes múltját és ez meg is ingatja vállalásában. Zoe egyre többet szeretne Frankből és az információiból, Doug Stampert pedig felkeresi a korábban lefizetett prostituált, hogy még több pénzt kérjen, ezzel egy újabb nem várt probléma kerül elő.

Kolónia /Colony/

1. – 2.
A nem túl távoli jövőben Los Angeles városát katonai megszállás alatt tartják és az emberek elnyomásban élnek. Míg egyesek megpróbálnak hasznot húzni az új helyzetből elfogadván a földönkívüliek által diktált új világrendet, mások lázadásra kényszerülnek. A sorozat két főhőse, a volt FBI ügynök Will Bowman és felesége, Katie együtt próbálnak küzdeni a szabadságukért és harcolni a tőlük elszakított fiuk visszaszerzéséért. Mindeközben komoly kihívásokkal és döntésekkel kell szembenézniük.
3.
Katie az Ellenállás megbízásából tett első küldetésén olyan felfedezést tesz, amely megkérdőjelezi saját elkötelezettségét az ügy mellett. Eközben a titokzatos Geronimo utáni hajsza során Will az Ellenállás célkeresztjébe kerül. Később fiuk, Bram barátnője hatalmas titkot fed fel a Kolónia környezetéről. Bram türelmetlenül próbál minél többet megtudni erről, és ennek során igen ingoványos talajra téved.
4.
Will továbbra is élvezi új kollégái tiszteletét, de amikor az otthona is a támadások célpontjává válik, mindenki gyanús lesz, még azok is, akik a legközelebb állnak hozzá. Eközben Maddie utat talál a magasabb kaszt irányába.
5.
Amikor kiderül az Ellenállás vezetőjének, Geronimonak a kiléte, Proxy Snyder lehetőséget lát arra, hogy megerősítse befolyását a Kolónián belül, és bosszút forral. Eközben Katie megszenvedi a döntései következményét, férje pedig megkérdőjelezi hűségét.
6.
Egy hajtóvadászat során Will, Katie és Proxy Snyder is csapdába esik. Ez a helyzet végeredményben a hűségüket is próbára teszi, majd Will és Katie megdöbbentő híreket kap rég elveszett fiukról.

Kuzey Güney – Tűz és víz

51.
Banu állapota nagyon lassan javul, Ebru aggódik, hogy talán nem is fog teljesen felgyógyulni. Ali terve beválik, Güney színt vall a testvérének, ám az elhangzottak nagyon megsebzik Kuzeyt.
52.
Zeynep nem adja fel, minden alkalmat megragad, hogy Kuzey-jel beszélhessen, aminek Cemre egyáltalán nem örül. Güney Svájcba utazik Banu után, ahol egy véletlen folytán megtudja, hogy a lány nem is vásárolni utazott el.
53.
Handan nagyon nehezen viseli, hogy Güney nem lakik már náluk, ezért elmegy a fiú új lakására, és azt kéri tőle, segítsen rajta. Ferhat elviszi magához Simayt, a lány megpróbálja védeni Kuzeyt, de hasztalan.
54.
Handan elmondja Simay szüleinek, hogy a lányuk megcsalta Kuzeyt és már hetek óta nem él velük. Zeynep és Cemre folyamatosan versengenek Kuzey figyelméért, ez már Gülten asszonynak is feltűnik.
55.
Ali rájön, hogy Kuzey nagy bajba kerülhet Mersinben, azért azonnal repülőre ül, hogy segítsen a barátjának. Sami felhívja Simay családját, hogy felkészítse őket a fia érkezésére, ám nem segít a helyzeten.
56.
Cemre felhívja Simayt, hogy figyelmeztesse, ha Ferhat tesz valamit Kuzey-jel, azért a lány lesz a felelős. Güney Banu hatására nem foglalkozik többet a testvére a gondjaival. Gülten rájön, hogy hogyan tud Cemren segíteni.
57.
Kuzey hazatérését családi vacsorával ünneplik meg, melyen Cemre és Zeynep is részt vesz. Később Güney is megérkezik, hogy bejelentse, mikor házasodnak össze Banuval.
58.
Handan nagyon készül a Sinaner család vendéglátására, még új francia fogások is megpróbál elkészíteni. Kuzey elindítja az új vállalkozását, amely Güneynek egyáltalán nem tetszik.
59.
Güney letartóztatása mindenkit felzaklat, főleg mert éjszakára is benntartják az ügyvéd intézkedései ellenére. Kuzey és Ali elmennek Sümer lakására, hogy kérdőre vonják a férfit a történtek miatt.
60.
A bírósági meghallgatás előtt kiderül, hogy Simay volt az, aki miatt Güneyt letartóztatták. A lányt közben Ferhat teljesen magára hagyja, így nincs aki megvédje az őt kereső családtagok elől.

Tudorok

4×6.
A megint nőtlen Henrik a parlamenttel visszaállítatja a két lánya, Mária és Erzsébet öröklési jogait. A király Hertfordot és Surrey grófját északra küldi, hogy figyelmeztessék Skócia királyát, hogyha tovább folytatja erőszakos lépéseit, az nem marad megtorlatlanul. Az ellentétek a Solway Moss-i csatában csúcsosodnak ki. Eközben a király szemet vet a vonzó Catherine Parr-ra. A katasztrofálisan végződött házassága után éppen egy érett asszony az, akire szüksége van. Franciaország és a Szent Római Birodalom nézeteltérésében mindkét fél Henrik támogatását keresi. Az udvar meglepetésére Henrik a katolikus császár oldalára áll.
4×7.
Henrik feleségül veszi Catherine Parr-t. Az esküvőn Mária és Erzsébet hercegnő is részt vesz. Catherine eltökélt szándéka, hogy szerető mostohaanyja lesz a király gyermekeinek. A tervek készen állnak Franciaország megszállására. A csapatok parancsnokává Charles Brandont nevezik ki. Henrik vendégül látja az udvarban a szövetségese, Károly császár megbízottjait. A katolikus befolyás erősödésével Gardiner püspök nyomozni kezd az új királyné vallási meggyőződését illetően. Azt pletykálják ugyanis, hogy protestáns. Amikor a királyt betegség dönti ágynak, a felesége odaadóan ápolja.

Velvet Divatház /Velvet/

9.
Don Francisco egy panzióban akar találkozni Luisával és amikor a lány nemet mond, megfenyegeti, hogy tönkre teszi az életét. De la Riva úgy ítéli meg, hogy a Velvetben felhalmozott anyagok nem megfelelőek az új kollekcióhoz, és meggyőzi Albertót, hogy utazzanak Párizsba új kelméket beszerezni. Sőt az asszisztensét, Ritát is magával akarja vinni. Az utazás miatt elmarad az Alberto születésnapjára tervezett parti, de Cristina és Ana is meg akarják lepni valamivel a szerelmüket.
Pedro elhatározza, hogy otthont teremt magának és Clarának.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: