Sorozatok a TV-ben 2016. október 10. és 2016. október 23. között

Új sorozatok

Kolónia /Colony/ október 19. 22:00 Viasat6

Az Éhezők Viadala – A kiválasztott befejező rész október 22. 21:50 RTL Klub

Jelenleg nézett sorozataim

  • A fény hercegnője /Hwajeong/ minden hétköznap 17:30,  10:55 Story4
  • A királyi ház titkai /Dong Yi/ minden hétköznap 13:00, 22:25 Izaura TV
  • A palota ékköve /Dae Jang-geum/ minden hétköznap 14:15 Duna TV
  • A szultána /Muhtesem Yüzyil: Kösem/ minden hétköznap 20:40 TV2
  • Az éjszaka királynője /Gecenin Kraliçesi/ hétvége 20:00 Izaura TV
  • Barátok közt 19. évad minden hétköznap 21:35 RTL Klub
  • Jóban rosszban 13. évad minden hétköznap 20:20  Super TV2
  • Megtört szívek /Paramparça/ 2. évad minden hétköznap 16:50 TV2
  • Pokoli macskák /My Cat from Hell/ 8. évad hétfő 21:00 Animal Planet
  • Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/ 3. évad szerda 22:00  RTL Klub

Sorozatok, amiknek olvasom az előzetesét.

A fülszövegek SPOILERT tartalmaznak.

A királyi ház titkai /Dong Yi/

41. A Hat Tan Könyve
A Penge Szövetség újjáéled, hogy bosszút álljon a nemeseken. Ám a király ágyasa elleni támadás során kiderül, hogy az ágyas a szintén szolgasorból származó Dong-i, a Penge Szövetség új vezére pedig gyermekkori barátja, Ge Duo-rá. A további esztelen öldöklés megakadályozása érdekében Dong-i, Sim Un-Tek és Szo Jong-gi még nagyobb erőfeszítésekkel próbálja kideríteni, ki áll a főállamtanácsos és a Penge Szövetség tagjainak meggyilkolása mögött. Így a Hat Tan Könyvében keresik a megfejtést a kézjelekre, amivel a haldokló főfelügyelő próbált üzenni.
42. Hátbatámadás
Miután megfejtették, ki áll a több mint 10 évvel ezelőtti álnok cselszövés mögött, Dong-i, Cson-szu és Szo Jong-gi megpróbál bizonyítékot szerezni a bűnösök ellen. Közben a király visszaengedi a fővárosba a száműzött tisztviselőket. Dzsang rájön, hogy Dong-i mindent tud és a gyilkosságtól sem riad vissza, hogy megakadályozza a bizonyíték megszerzését. Dong-i gyermekkori barátja, a gyilkosságokkal hamisan vádolt Penge Szövetség vezére ellen hajtóvadászat indul és halál jár annak, aki rejtegeti.
43. Törvényesség vagy szerelem
Dong-i segít Ge Duo-rának, a Penge Szövetség vezérének megszökni, s az utolsó percben Őfelsége tetten éri. Dong-it a legfőbb bűnnel vádolják, halálbüntetés vár rá. Azonban Szuk-dzsong nem akarja elveszíteni szerelmét, s hazugságra akarja rábírni. Ok-dzsong és Dzsang Hi-dzse már örült, hogy megszabadul a lánytól. Erre a hírre ismét új tervet kell kieszelniük. Letartóztatják Dong-i udvarhölgyeit, hogy bűntudatot keltsenek benne. Dong-i végül mégis, a Király tiltása ellenére elmegy a minisztériumba…
44. Az ítélet
Dong-i vallomást tesz a minisztériumban. Szuk-dzsong már későn ér oda, nem tudja megakadályozni, így kénytelen ítéletet hozni szerelme ellen. A Penge Szövetség vezérét halálra, tagjait, köztük Cson-szut, Dong-i bátyját száműzetésre ítéli. Dong-inak el kell hagynia az udvart Szuk-dzsong nagy fájdalmára? Még egy csapás éri őket, kisfiuk kanyaróban meghal. Dong-it elvonultságában felkeresi Szuk-dzsong király. A látogatást követően Dong-i ismét áldott állapotba kerül, és fiú utódnak ad életet.
45. A tehetséges Joning herceg
Miután Dong-i megtalálja az elcsatangolt Joning herceget, szigorúan megbünteti. Az események azonban felkeltik a fiúban az érdeklődést apja iránt, és kieszeli, hogyan intézhetné el, hogy édesanyja visszaköltözzön a palotába, és vele ő is. Ugyanakkor az iskolában nem alakulnak jól a dolgok. Eközben Dzsang úrnő minden igyekezetével megpróbálja titokban tartani a koronaherceg gyengeségét. A Joning herceg által beindított események láncolata több megdöbbentő találkozáshoz is vezet.
46. Gün napja
Joning herceg kihagyja az iskolát, és inkább az álruhás Szuk-dzsong királlyal tölti a napot – anélkül, hogy tudná, ő az apja. Dong-i, miután felfedezte fia különleges tehetségét, igyekszik megfelelő körülményeket biztosítani: kiváló tanárt szerezni, ugyanakkor megvédeni őt a rivális politikai frakciók támadásaitól. A találkozás hatására Szuk-dzsong király nagy lépésre határozza el magát. Eközben In Hjon királyné megpróbálja igazolni gyanúját a koronahercegről. A párhuzamos események olyan folyamatokat indítanak be, amelyek mind, egy elkerülhetetlen végkifejlet felé mutatnak.
47. Ki lesz a koronaherceg?
Joning herceg beköltözik a palotába, és megismerkedik királyi apukájával. Régebben már álruhában találkoztak, a gyerek most meglepődik, hogy félrevezették. Mivel már iskolás korban van, tanulnia kell a Királyi Akadémián. Nagyon okos gyerek, mindent jól tud, ám Dong-i megígérteti vele, hogy a vizsgán tudatlanságot színlel. A terv egy darabig sikerül, de Joning nem akar szégyent vallani apja előtt, így felfedi, hogy még a többieknél is többet tud. Apja büszke rá, de Ok-dzsong bosszúszomjas. Az ő fia a koronaherceg, nemzőképtelen. Ha a titok kiderül, nem lehet uralkodó. In Hjon királyné szívbetegsége súlyosbodik. A királyné nem akar úgy meghalni, hogy előbb ne rendezze a trónöröklés sorát.
48. A beteg királyné utolsó nagy tette
Joning herceget kiemelkedő tehetségének köszönhetően, különleges, csak a koronahercegnek kijáró oktatásban akarják részesíteni. Ám Ok-dzsong és a Déli Frakció ellenzi ezt, mert féltik a koronaherceg pozícióját. Szuk-dzsong azonban nem változtatja meg döntését – büszke kisfiára, és a lelkiismerete is rossz, mivel 6 évig nem tett érte semmit. Elmegy Kim Gu-szon mesterhez, aki elvállalja, hogy tanítani fogja Joning herceget.
49. Boszorkányság
In Hjon királyné lehetőséget akar adni Ok-dzsongnak, hogy maga hozza nyilvánosságra fia betegségét. A nála tett látogatás után azonban súlyosan megbetegszik. Dzsang Hi-dzse egy sámán segítségét veszi igénybe, hogy boszorkányos praktikákkal elveszejtsék. A királynén kívül csak a királyi dajka tud a trónörökös betegségéről, őt a királyné egy rejtekhelyen őrzi. Ezt a rejtekhelyet a királynén kívül csak egy udvarhölgy ismeri. Dzsang Hi-dzse emberei elrabolják, és kiszedik belőle a dajka hollétét. Valakik azonban megelőzik őket. A királyné állapota végzetesre fordul.
50. Az utolsó esély
In Hjon királyné meghal. A királyt gyászolni sem hagyják a miniszterek: követelik, hogy azonnal nevezze ki az utódját. Szuk-dzsong őrlődik, hogy Dzsangot vagy Dong-it tegye meg királynénak. A koronaherceg sok időt tölt együtt a kis Joning herceggel. A fiúk nagyon megkedvelik egymást, és testvéri viszony alakul ki közöttük. Ám ezt Dzsang nem nézi jó szemmel, mert meggyőződése, hogy Dong-i a fiát akarja felhasználni arra, hogy megingassa a koronaherceg pozícióját. Közben Dong-i megtudja, hogy Dzsang bátyja és anyja bérelte fel a sámánt, aki egy rontással a királyné halálát okozta. Ha ezt elmondja a királynak, biztos, hogy övé lesz a trón és Dzsangnak vége.

A palota ékköve /Dae Jang-geum/

30.
Jang-geum egyre inkább elmerül az orvostudomány tanulmányozásában. Tanárnője, a távoli Jeju-sziget orvosaként tevékenykedő Jang-duk ugyanis elvállalja, hogy felkészíti a lányt arra, hogy kórházi nővérként térhessen vissza a szöuli királyi palotába. Közben egy régi kedves ismerős érkezik a szigetre, akit Jang-geum még a Királyi Fűszerkertből ismer.
31.
A helyőrség katonáinak távollétét kihasználva japán kalózok támadják meg Jeju szigetét. Céljuk, hogy egy orvost kerítsenek a súlyos beteg kalózkapitány meggyógyítására. Mivel nincs más orvos a szigeten, Jang-geum-nak kell elvállalnia a feladatot. Szerencsére Min Jung-ho, a helyőrség parancsnoka tudomást szerez a támadásról és egy kisebb katonai egységgel visszafordul a szigetlakók és szerelme kiszabadítására.
32.
Jang-geum-öt koholt vádak alapján felelősségre vonják, amiért elsősegélyben részesítette a japán kalózok kapitányát. A bátor Min Jung-ho fellépésének köszönhetően azonban ejtik a vádat, s Jang-geum a fővárosban részt vehet az ápolónői képzés felvételi vizsgáján. Ezzel a lánynak megint esélye nyílik arra, hogy visszatérjen a királyi palotába.
33.
Megkezdődik az ápolónői képzés. Shin Ik-pil professzor, a képzés vezetője rendkívül szigorúan osztályozza a lányokat. Lee professzor, az iskola vezetője ugyanakkor felajánlja, hogy kihúzza azoknak a lányoknak az elégtelenjét, akik hajlandóak ágyasként szórakoztatni a kormányzati hivatalnokokat.
34.
Véget ér az ápolónői képzés. Jang-geum is megkapja oklevelét és így lehetősége nyílik arra, hogy visszatérjen a királyi palotába, ahol korábban udvarhölgy-növendékként tanult. A jóképű Min Jung-ho és Kang Dok-gu királyi szakács osztozik a lány örömében.
35.
Jang-geum évek múltán újra visszatér a királyi palotába és az ottani ispotályban megkezdi ápolónői munkáját. A gonosz Choi-klán körében nem kis megdöbbenést vált ki az egykori udvarhölgy visszatérése. Közben a királyné egészsége váratlanul megrendül.
36.
A királyi palota orvosai tanácstalanok a királyné hirtelen vetélésével kapcsolatban, ráadásul a felséges asszony állapota egyre rosszabbra fordul. Jang-geum azonban megtalálja a megoldást és megmenti a királyné életét. Eközben a jóképű Min Jung-ho feletteseivel ráveszi az uralkodót, hogy törvényileg korlátozza a korrupt földesurak hatalmát.
37.
A legyengült anyakirálynő a gonosz Choi-klán áskálódásainak hatására úgy dönt, hogy addig nem engedi, hogy az orvosok kezeljék, amíg az uralkodó fel nem hagy a korrupt földesurak megfékezését célzó politikával. Janggeum egy ravasz feladvánnyal ráébreszti ugyan az anyakirálynőt álláspontjának helytelenségére, de a felséges asszony szervezete már visszafordíthatatlanul legyengült.
38.
Jang-geum gondos odafigyelésével megtalálja a megfelelő gyógymódot a legyengült anyakirálynő meggyógyítására. Ezzel kivívja a királyi család tiszteletét és bizalmát, a gonosz Choi-klán azonban igyekszik minden követ megmozgatni, hogy a tehetséges ápolónőt eltávolítsák az uralkodó közeléből.
39.
Jang-geum dicséretben és elismerésben részesül a királyi család részéről, ugyanakkor egyre többen féltékenykednek a lány sikereire. A gonosz Choi-klán így megszervezi, hogy a tehetséges ápolónőt küldjék el a járvány súlytotta országrészbe. Ráadásul nem szólnak neki arról a szörnyű igazságról, hogy a falut, ahol a lány gyógyítani fog, a katonák hamarosan karantén alá vonják és felégetik…

A szultána /Muhtesem Yüzyil: Kösem/

17. rész
Zülfikar meglátja, hogy Rahsa nem halt meg, hanem a dzsalil táborban őrzik. Safiye összehívja a pasákat, hogy a trón utódlásáról tárgyaljanak. Dervis pasa figyelmezteti Sahin Girayt, hogy ne bízzon a testvérében. Anastasia pedig megkéri Bülbül agát, hogy juttassa ki a palotából, mert meg akarja keresni a javasasszonyt.
18. rész
Safiye siratja az elveszett fiát, és a birodalomra áldozott életét. Mivel Ahmet a halálán van, Handan szultána megengedi, hogy használják a javasasszony gyógyszerét. A pénzosztás napján ismét tanácskozik a díván. Bülbül aga pedig új nevet ad Anastasiának.
19. rész
Zülfikarnak sikerül megszöknie a dzsalil táborból. Ahmet a Régi Palotába száműzi Safiye szultánát, aki Kösemet akarja felhasználni, hogy ne kelljen elmennie. Handan megparancsolja Dervis pasának, hogy hagyja el a fővárost, és menjen minél messzebbre.
20. rész
A Giray testvérek megzsarolják Dervis-pasát. Safiye szultána az apján keresztül akar bosszút állni Kösemen, Handant pedig Halime ellen fordítja, elhitetve vele, hogy Ahmed távollétében Musztafát akarja a trónra emelni.
21. rész
Handan nem hisz Haliménak, és száműzi a régi palotába annak ellenére, hogy Kösem azt kéri, ne döntsön elhamarkodottan. Az uralkodó a csapatával kimenti Rahsát. Mehmed Giray olyan iratokat juttat el Fahriye szultánához, amelyekkel a kezében tarthatja Dervis pasát.
22. rész
Safiye megzsarolja Kösemet: az apja életéért cserébe el kell mondania az uralkodónak az igazságot. Dervis pasa elhatározza, hogy bevallja a bűnét, de Handan lebeszéli. Halimé attól fél, hogyha Rahsa fiút szül, Musztafa hátrányba kerülhet.
23. rész
Ahmed nem hisz Rahsa vádaskodásainak. Kösem kiszedi Cennet asszonyból, hogy hol tartják fogva az apját, de Safiye meghiúsítja tervét, hogy kiszabadítsa. Ahmed szeretné beteljesíteni elődei tervét és elfoglalni Rómát.
24. rész
Safiye meghiúsítja Kösem tervét, hogy kiszabadítsa az apját. Ahmed szeretné beteljesíteni elődei tervét és elfoglalni Rómát.
25. rész
Safiye tudni szeretné, hogyan került ki Mehmet Giray a börtönből. Hiába is kérdezősködik, Fahriye nem hajlandó neki elárulni.
26. rész
Kösem elmondja a padisahnak, hogy Handan meg akarta öletni Musztafát. Reyhan aga eközben meglátogatja Dervis pasát.

Az éjszaka királynője /Gecenin Kraliçesi/

18. rész
Aziz-t és Kartal-t a beviszik kihallgatásra a rendőrségre. Esra-t teljesen kiborítja a helyzet ezért apjának esik és összevesznek. Aziz a legnagyobb nyugalommal fogadja, hogy Selin és Osman eltűntek.
19. rész
A kis Osmant kórházba kell vinni, mert belázasodik. Kartal egyből intézkedik, de Selin aggódik és ezért bekapcsolja telefonját. Aziz keresi őket, és a telefonon lévő nyomkövető elárulja a lány hollétét. Esra teljesen ki van borulva, ezért Mert barátnőjének a tanácsát kéri.
20. rész
Selin, hogy óvja szerelmét és kisfiát visszakozik és visszamegy Aziz-hoz, aki még aznap feleségül veszi a nőt. A házasságkötés után közvetlenül megjelenik Selin apja, Aziz nagy meglepetésére. Kartal elveszíti hitét Selinben.
21. rész
Kiderül, hogy Aziz és Osman a meggazdagodást pénznyomtatásban látták fiatal korukban, amihez Kartal édesapja, Mustafa nyomdász tudása is kellett. Selin elárulja bátyjának, hogy gyermeke édesapja Kartal. Kartal elkeseredésében beleegyezik Eszra kérésébe, hogy költözzenek külföldre. Osman nemcsak a családban jelenik meg, hanem Aziz cégében is, és nem rejti véka alá szándékát…

Barátok közt

19×8113-8122.
– Aliz és Krisztián hibája miatt sokkoló események történnek a kisboltban.
– Gizella el akarja adni a lakásukat Félixnek.
– Tóbiásék azon gondolkodnak, hogy felhasználják-e Zsófi ellen azt, amit találtak.
– Margó megtalálja, amit Kristóf eddig eltitkolt.
– Emília megpróbálja kideríteni Félix titkát.
– Attila és Miklós között nem enyhül a viszony és ennek ékes bizonyítékát is adják.
– Júlia elüt valamit.
– Nórának egyre gyanúsabb Roland, és Nóra számára nincs olyan jel, ami megnyugtató lenne vele kapcsolatban.
– Miklóst senki sem találja.
19×8123-8132.
– Emília hatalmas áldozatot hoz Félix miatt.
– Margó megpróbálja oldani a Tóbiás és Zsófi közötti feszültséget.
– Krisztián, Aliz és Rudi meghozzák a döntést az életükkel kapcsolatban.
– Natasa ismét próbát tesz vendéglátósként. Vajon most sikerrel jár?
– Stellát és Mátét boldoggá teszi a hír, amit Laciéktól kapnak.
– Júliáék mindent megtesznek, hogy megtalálják eltűnt rokonukat, aki a szabadságáért küzd.
– Nóra mindent megtud Juliról és Mikiről, és megdöbbentő elhatározást hoz.

Jóban rosszban

13×2952 – 2956.
Hétfő
Péter elmeséli Bettinek, hogy Kriszta ügyvédje visszavonta a feljelentést. Kardos és Meli meggyőzi Szilárdot, hogy a tervük működni fog. Milánnal ellentétben Bori örül, hogy az anyjuk szerelmes. Meli magabiztosan készül a Levente elleni akcióra, Szilárd pedig tele van aggodalommal. Fidó elmondja Rolandnak, hogy nem bízik Konrádban.
Kedd
Milán, Bori, Szabi és Böbe megünneplik Bandit és az önkéntes járőrszolgálatot. Konrád cserbenhagyja az embereit, Fidó Rolandot hívja segítségül. Bandi rájön, hogy még ki kell dolgoznia a szolgálat működését. Szilárd aggodalmai ellenére Meli könnyedén behálózza Leventét. Szlávik letöri Bandi lelkesedését a járőrszolgálattal kapcsolatban.
Szerda
Bori, Orsi és Szabi arra biztatják Bandit, hogy lépjen túl Szlávikék reakcióján. Úgy tűnik, Levente besétált a csapdába, de Zseni végül elront mindent. Bandi már feladná az önkéntes járőrözést, de végül Szlávikkal együtt sikeres akciót hajt végre. Roland Fidó segítségére siet, régi emberei őt akarják vissza főnöknek.
Csütörtök
Mikor Szilárd már majdnem feladná az apja elleni akciót, Meli újra felpörgeti az eseményeket. Bandinak helyettes kell, de túl sok a jelentkező. Konrád felkéri Rolandot kisfőnöknek, de Roland visszautasítja. Milán arra kéri Konrádot, hogy vessen véget az anyjával való kapcsolatnak. Konrád visszaadná a vezetést Rolandnak, de Aliz megakadályozza.
Péntek
Aliz nem hagyja, hogy Konrád lemondjon a maffia vezetéséről. Leventét sikerül végre csapdába ejteni, Szilárd győzelemre áll. Bandi elmondja Misinek és Gyöngyinek, hogy meghirdeti a helyettesi pozíciót, majd úgy dönt, bevonja a rendőröket is a legjobb helyettes kiválasztásába. Roland elintézi, hogy Aliz gyanút fogjon: Konrád csalja őt.
13× 2957 – 2961.
Hétfő
Kardosék győzelmet arattak Szilárd apja felett. Aliz megtudja, hogy Konrád megcsalta őt, de nem úgy reagál, mint ahogy azt Konrád várta. Patrícia megelégeli Szilárd tehetetlenségét, és cselekvésre bíztatja az anyjával kapcsolatban. Böbe is jelentkezik a helyettesi posztra, Kardost pedig megpróbálják távol tartani a versenytől.
Kedd
Konrád úgy dönt, megtartja Alizt és a szervezetet. De Roland vajon beletörődik? Meli és Zseni beszámolnak a Levente elleni akcióról Szilviáéknak. Nóra végre rászánja magát, hogy kiálljon Szilárd cikkét mellett. Már csak két jelölt maradt a helyettesi pozícióra, de Bandi nem tud választani közülük. Mariann levelet kap.
Szerda
Mariann eltűnik, Milánék a keresésére indulnak, de csak a telefonját találják meg. Megjelenik Szilárd cikke, aminek köszönhetően visszakapja az állását, de Patrícia szakít vele. Roland Barbarának bosszankodik, amiért mégsem tudta visszaszerezni a maffia vezetését. Bandinak végül két helyettese és egy tiszteletbeli helyettese is lesz a járőrszolgálatban.
Csütörtök
Szabi felhívja Bandit, hogy riadóztasson minél több önkéntest Mariann keresésére, később majdnem mindenkit őt keresi. Dóra aggódik Patrícia és Szilárd kapcsolata miatt. Szilárd azt szeretné, ha újra egy pár lennének Patríciával. Egy nőt holtan találnak Bandiék a híd alatt. Patrícia és Szilárd újra összejönnek.
Péntek
Mariann halála felforgatja a viszonyokat. Roland és Barbara azt gyanítja, hogy Aliz ölte meg Mariannt. Konrád rákérdez Alizra, hogy ő ölte-e meg Mariannt. Konrád közli Fannival, hogy látleletet akar venni Mariann holttestéről. Szabit megrémíti Milán bosszúvágya. Konrád visszaadja a vezetést Rolandnak, Barbarának gyanússá válik Roland.

Megtört szívek /Paramparça/

167. rész (II. évad, 84. rész)
Deniz arra ér haza, hogy édesanyja szívrohamot kapott, a mentők kórházba szállították. Hazal, a születésnapján Dzsanszunak szánt meglepetése után, próbálja magát mentegetni, de Dzsanszu nem hisz neki, mert tudja, hogy ő akarta Deniztől elválasztani. Dzsihán felkeresi Ajsét a lakásán, ahol azonban utoléri Dilara telefonja, így sietve távozik, hogy igazságot tegyen a két lánya közt. Nergisz a kórházba szállítás után meghal.
168. rész (II. évad, 85. rész)
Miután Hazal a születésnapján kegyetlen meglepetéssel várta Dzsanszut, Dzsihán szobafogsággal és teljes internet- és telefonmegvonással bünteti a lányt. Emine helyét a villában átmenetileg Kerimán tölti be, aki ezt a helyzetet arra használja, hogy minél több információhoz jusson a Gürpinár családról. Deniz meg van győződve arról, hogy Rahmi látogatása az oka annak, hogy Nergisz szívrohamot kapott, és meghalt, ezért elmegy a villába, hogy számon kérje ezt Rahmin. Dzsihán elmondja Dzsanszunak, hogy Nergisz fiatal korában konzumhölgy volt.
169. rész (II. évad, 86. rész)
Dilarához látogatóba jönnek az alapítványi tagok, s köztük Mahide is, hogy szerezzen valamit, amin rajta van a baba nyála. Harun felkeresi Dilarát, hogy láthassa a fiát, azonban Candan is figyeli őket, lesben állva, hogy elintézze Dilarát.
170. rész (II. évad, 87. rész)
Harun kórházba kerül, s miután Mahide értesül a történtekről, mindent elkövet, hogy kiderítse a részleteket. Cansu felkeresi Denizt, hogy megbeszélhesse vele a dolgokat, a fiú azonban úgy tűnik, már továbblépett.
171. rész (II. évad, 88. rész)
Dilara meglátogatja Harunt a kórházban, ahol megígéri a férfinak, hogyha felépül, láthatja a gyermekét. Eközben Deniz felkeresi Özkant, s arra kéri, vigye el őt a night clubba, hogy beszélhessen anyja régi barátjával.
172. rész (II. évad, 89. rész)
Burhan megtudja, hogy Deniz az ő fia – amint azt mindig is sejtette. Ezt közli Denizzel is, aki viszont elutasítja őt. Ajsét gyötri a Dzsihán iránti szerelem, de Dzsihán nem merne belevágni egy kapcsolatba. Dilara elviszi Harunhoz a fiukat, és továbbra sem tudja, hogy tálalja a fejleményeket Dzsihánnak.
173. rész (II. évad, 90. rész)
Dzsihán úgy dönt, hogy minden félelme ellenére kész viszonyt kezdeni Ajséval. Szevincsnek sikerül kijuttatnia Hazalt a villából, majd vissza. A két lány csatározásai azonban egyre komolyabb méreteket öltenek.
174. rész (II. évad, 91. rész)
Deniz próbál megbarátkozni az anyja múltjával és a valódi apjával, miközben zaklatások érik a szégyen teli múlt miatt. Ozan megtudja, hogy valójában az apja pénzeli, és még inkább megpróbál elszakadni a családjától. Máhide közben egyre szorosabbra fonja a hálót Dzsandan körül, hogy fel tudja használni a lányt céljai elérésére.
175. rész (II. évad, 92. rész)
Deniz elfogadja az apjának Burhant, aki védelmezi, majd az étterme élére helyezi. Mivel Ozant sehova sem veszik fel, Özkan és Dzsihán megegyeznek, hogy a szervizhez szerződtetik le a fiút. Dzsihán Ajse mellett megtalálja a boldogságot.
176. rész (II. évad, 93. rész)
Deniz és Dzsanszu bár nem is találkoznak, továbbra sem tudják elfelejteni egymást. Harun kétségbeesett kísérletet tesz, hogy rávegye Dilarát, hogy szökjenek meg a magánrepülőjén, a nő azonban hajthatatlan, és el akarja rendezni a dolgokat. Máhide pedig továbbra is nyomoz a Gürpinár családot érintő bármely információ után.

Pokoli macskák /My Cat from Hell/

8×6. Brooklyni macskaháború
Jackson Brooklynba utazik, ahol egy pár attól tart, hogy a macskáik közötti véres háborúnak a kapcsolatuk látja kárát.
8×7. Segítség
Jackson New York Cityben találkozik egy apával és fiával, akik a házuk udvarában próbálnak gondoskodni egy csapat kóbor macskáról, de nagy szükségük lenne segítségre.

Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/

3× 33/3. 34/1. (196)
Musztafa személyesen megy tárgyalni a kalózokkal, hogy kifizesse a fogságba esett fiúért a váltságdíjat.
Şah szultána megpróbálja maga mellé állítani Mihrimaht, aki kétségbe van esve Rüsztem pasa miatt. Şah szultána emberei elhíresztelik, hogy Ajas pasa dögvészben szenved.
Hürrem nem hajlandó elhagyni a palotát, hiába próbálják a járvány miatt elköltöztetni.
3×34/2. (197)
Hürrem átgondolja helyzetét, és arra az elhatározásra jut, hogy támogatja Rüsztem pasa és Mihrimah házasságát. Még arra is hajlandó. hogy meggyőzze az uralkodót a frigyről.
Mihrimah szultána megfigyelteti Bali béget, aki időközben beleszeret egy külföldi nemes hölgybe.
Az uralkodó kérdőre vonja Musztafa herceget, s úgy tűnik, ezúttal nem bocsát meg.

Agatha Raisin

9. Az életveszélyes esküvő
Agatha és James esküvőjét hívatlan vendég érkezése szakítja meg: Agatha halottnak hitt férje, Jimmy jelenik meg, aki hajléktalanként élt az utóbbi években. Miután egy Agathával folytatott veszekedés után Jimmyt holtan találják, a rendőrség természetesen Agathát gyanúsítja a gyilkosság elkövetésével. Hamarosan kiderül azonban, hogy valaki más is volt a környéken, aki nem örült Jimmy váratlan felbukkanásának.

Az Onedin család /The Onedin Line/

7×3. Az iskola
James Onedin New Yorkba készül, vasúti síneket és egyéb árukat szállít. Charlotte képtelen túltenni magát William váratlan halálán. Úgy véli, ő és Samuel okozták a tragédiát azzal, hogy nem engedték megnézni a fiát. Azonban Samuel cáfolja ezt az állítást. Eközben James azt tervezi, hogy részt vesz egy Long Island-i beruházásban. Kiderül, hogy a Paddy West által toborzott emberek közül egy sem dolgozott még matrózként. Közöttük van Orsova gróf és neje is, akik Romániából menekültek a törökök elöl és Amerikában akarnak új életet kezdeni. Eközben Sarah Onedinnél megjelenik egy londoni ügyvéd, Mr. Pettifer, s közli vele ill. Elizabethtel, hogy az elhunyt William Frazer 20 ezer fontot helyezett letétbe halála előtt fia, Robert javára…
7×4. Rejtélyes rakomány
Elizabeth elorrozza bátyja rakományának egy részét, s most úgy néz ki, James kénytelen lesz fél rakománnyal útra kelni. Eközben Baines kapitánynál munkára jelentkezik egy volt másodtiszt, Mr. Sharp, aki Kínáig ismeri az összes tengert. A férfi elmeséli Jamesnek, hogy ismeri Herr Beckert, aki egy bolgár üzletember, Zaharov ügynöke és fegyverrel kereskedik. James attól tart, nem érik utol idejében Elizabethet és ezért jutalmat tűz ki a gyorsabb haladás érdekében. Útközben az egyik matróz füstölgő hajót pillant meg, Elizabeth hajóját. Mikor James hajója megközelíti húga hajóját, Elizabeth és kapitánya átmegy bátyjához, aki közli vele, hogy beszélniük kell egymással, azonban Elizabeth megsértődik…
7×5. Tisztelet és engedelmesség
Baines kapitánynak feltűnik, hogy valaki meg akarja fordítani a hajót, ezért Onedinnel felmennek a fedélzetre, ahol kiderül, hogy Adams meghalt és vizbe dobták. “Glasgow” azt állítja, Adam tökrészeg volt, rátámadt Thomra, aki kénytelen volt ártalmatlanná tenni a férfit. Még a bibliára is megesküszik…
7×6. Szabadon
Valaki egy kisbabát helyezett el egy kosárban az Onedin-ház kapuja előtt. A kislány neve Lizy. Az anya Letty Onedin volt kolléganője, aki képtelen eltartani gyermekét. Mindezt levélben közölte Lettyvel. Eközben James Onedin az Angela nevű hajóval kíván útra kelni egy porcelán szállítmánnyal, de ezúttal nem Baines kapitánnyal. A vén tengeri medvét azzal bízza meg, hogy a szárazföldön nyomozzon Burgess után, mert nem bízik meg benne.
7×7. A kérő
Amikor James Onedin megtudja, hogy húga elhalászott előle egy szerződést, rosszullét fogja el. Az orvos gyomorfekélyt állapít meg és kíméletesebb életmódot ajánl paciensének. Jamesnek azonban esze ágában sincs változtatni eddigi életmódján. Még nejére, Lettyre sem hallgat. Eközben Mr. Marston megkéri James-et, hozza vissza Liverpoolba Mr. Bullent, aki becsapta öt egy üzleti ügyben. Baines kapitány megkapja James Onedin sürgönyét, melyben az áll, hogy “Bullen tolvaj, hozza haza!”. A kapitány kissé meglepődik, de végre kell hajtania főnöke utasítását. Sarah elárulja udvarlójának, Dampier kapitánynak, hogy szellemidézőhöz jár, aki közölte vele, megboldogult férje ellenzi kettejük kapcsolatát. Eközben Mr. Bullen hazatérte után megszökik a hajóról, Mr. Marston elől…
7×8. Viharfelhők
James kerestetni kezdi leányát, Charlotte-ot és megszöktetőjét, Burgess kapitányt, de egyelőre nem találják őket. Eközben Letty Onedin gyermekotthont szeretne nyitni 10-15 gyermek számára és ezért kiválaszt egy házat. Mr. Marston mind hevesebben udvarol Elizabeth-nek. Két úriember felkeresi Lettyt, hogy tiltakozzanak a tervezett gyermekotthon létrehozása ellen. Letty – a tulajdonosok álszent ellenállása miatt – képtelen házat bérelni a tervezett gyermekotthon számára. Eközben Samuel Onedin el akar válni Charlotte-tól, azonban barátja felvilágosítja, válást csupán 7 év elteltével mondják ki. Mr. Ralston szerelmi vallomást tesz Elizabeth-nek, majd – első alkalommal – csókolóznak is. James-ék útközben meglátnak egy vészjelzéseket leadó hajót…
7×9. Kihajózás
Charlotte attól tart, hogy apja rátalál, de Burgess kapitány megnyugtatja. Egyébként James Onedin valóban mindenütt keresteti leányát. Eközben Samuel Onedin, kijózanodva egy fiatal színésznő ágyában ébred. Kiderül, hogy előző este egy színházban alaposan felöntött a garatra. James nem repes az örömtől, hogy neje csaknem luxus árvaházat hozott létre leendő védenceinek. Samuel bemutatja a családjának Mr. Fergus Doyle-t és színésznő leányát, Helent. Eközben a leányát kereső James Onedin Ciprus irányába veszi az útját és rátalál a szökevényekre. Burgess már harmadik napja rostokolt egy kikötőben egy beígért szállítmányra várva, de úgy tűnik, becsapták. Kiderül, hogy a csapdát James állította a kapitánynak…
7×10. Hazafele
James Onedin felajánlja a kis Thomnak, legyen tisztjelölt tanonc, s az oktatás költségeit az Onedin Társaság állja. A fiú boldogan elfogadja a nagyvonalú ajánlatot. Eközben Charles Marston elmondja Elizabeth-nek, hogy Londonban felkereste a férjét, Daniel Fogartyt. Az asszony igen morózusan fogadja a magánéletébe történt beavatkozást és a háta mögötti szervezkedést.Thom tönkreteszi a Black Perle nevű hajó motorját, homokot szór bele, majd egy csónakkal elmenekül. Elizabeth az újságokból tudja meg, hogy férjét törökországi nagykövetté nevezték ki. Ő azonban nem kíván hozzá csatlakozni és Törökországba utazni. Charlotte megkísérli visszahódítani a férjét, egyelőre azonban sikertelenül…
8×1. Királyi visszatérés
Elizabeth a tervezettnél korábban tér haza Konstantinápolyból Mr. Donwoody sürgönyére, miszerint anyagi gondok vannak a cégnél. Eközben Charlotte nem hajlandó visszatérni a férjéhez, Samuelhez. Véleménye szerint ugyanis az a ház egy börtön. Egyébként is Samuel válópert kezdeményezett ellene és gyermekét is el akarja venni tőle. Kiderül, hogy Alexander herceg nehezen tűri a kötöttségeket és szereti kipróbálni a bátorságát. James Onedin egy nap észreveszi, hogy a herceg felmászott az árbócra, és figyelmezteti a herceg kísérőjét, Boriszovot, hogy ha a herceg továbbra is így viselkedik, őt fogja vasra veretni. Kicsit később az egyik matróz kis híján megöli a herceget…
8×2. Elégtétel
Bulgáriát elhagyva James Onedin úgy dönt, Törökországba mennek és dohányt vásárolnak a magas rangú utasuktól kapott aranypénzből. Sikerül olcsó áron beszerezni a dohányt, azonban útközben útonállók támadtak rájuk. A túlerőben lévő banditák leütötték mind James-et, mind pedig Baines kapitányt és ismeretlen helyre hurcolták őket. Elizabeth azon töri a fejét, hogyan szedhetné össze a váltságdíjat. Charlotte-tal együtt úgy döntenek, hogy eladják James néhány hajóját. Eközben James és Baines kapitány újabb szökési kísérletet tesznek: falat bontanak. A család úgy dönt, Elizabeth és Samuel viszik el a váltságdíjat. Tom, a kismatróz rátalált arra a helyre, ahol fogva tartják a rabokat. A következő ételosztás idején James és Baines leütik fogva tartóikat és lovakkal megszöknek…

Kártyavár /House of Cards/

1×5. Enni azért muszáj
A tanárszakszervezetek egyik vezére, Spinella szembeszáll Frankkel, miután kiderül, hogy csak az nem kerül bele az oktatási törvénybe, amiért éjszakákon át dolgoztak. Spinella keresztbe tesz Claire aukciójának, így kénytelenek improvizálni a helyszínt illetően és ha ez nem lenne elég még egy tűntetést is rászervez az eseményre. Zoe eközben új munkahelyen gondolkozik, Peter Russónak pedig szembe kell nézniei a bezárandó hajógyár munkásainak reakcióival.
1×6. Egy tégla, ha csattan
Közel egy hónapja, hogy tart a tanársztrájk, mikor egy ismeretlen tettes téglát dob be az Underwood-ház egyik ablakán. Frank körül egyre szűkülnek a lehetőségek és az elnök is egyre türelmetlenebb, egy közelgő tévévita Underwood és Spinella között viszont döntő lehet. Claire meglátogatja korábbi testőrüket, aki kórházban fekszik, Peter Russo pedig immár kitisztulva várja az új kihívásokat.örülni.

Kuzey Güney – Tűz és víz

41. rész
Venus hazaérkezik New Yorkból, és azonnal sikerül veszekedést kirobbantania a Sinaner család tagjai között egy közös reggelin. Güney bankszámlát nyit Handannak, hogy az asszony biztonságban érezhesse magát.
42. rész
Gülten megpróbál beszélni Zeynep apjával, aki nagyon haragszik a lányra az Antalyában történtek miatt. Güney és Banu nagy meglepetéssel szolgálnak az egész Sinaner családnak a közös vacsorán.
43. rész
Sami lelkiismeretfurdalást érez, amiért hagyta, hogy Kuzey magára vállalja a testvére bűnét. Ebru nem örül Banu bejelentésének, nem akarja, hogy Güney legyen a veje.
44. rész
Ebru bevallja Barishnak, hogy beleegyezett az esküvőbe, de csak úgy, ha házassági szerződést írnak, és Banu újra elkezdi kezeltetni magát. Handan nagyon készül a Sinaner családdal való közös vacsorára.
45. rész
A Tekinoglu család bemutatkozása Banu családja előtt nem zajlik kellemetlenségek nélkül. Ali megfenyegi Simayt, hogy mindent elmond Kuzeynek, amire rájött, ha nem lép ki a férfi életéből.
46. rész
Güney hallgat az édesanyjára, és úgy dönt, hogy beszél Banuval az őt ért sérelmekről. Kuzey és Cemre is azonnal a rendőrségre sietnek, hogy segítsenek Alinak.
47. rész
Ali és Cemre nagyon félnek, hogy Kuzey valami butaságot tesz Simay tette miatt, ezért mindent megtesznek, hogy megakadályozzák. Zeynep visszatér a városba az apjával és a nagynénjével.
48. rész
Simay bemegy a Sinaner Csoport székházába, hogy alkudozzon Güney-jel a válással kapcsolatban. Ebru úgy dönt, hogy elkíséri pár napra Banut egy klinikára pihenni, ám másoknak azt mondják, hogy Európába mennek vásárolni.
49. rész
Ali és Cemre azt javasolja Kuzeynek, hogy álljon ki végre magáért, és ne hagyja, hogy az öccse így elbánjon vele. Simay felkeresi Zeynepet a munkahelyén, kellemetlen helyzetbe hozva ezzel a lányt.
50. rész
Simayt folyamatosan segíti egy titokzatos idegen, akiről sejtése sincs, hogy ki lehet. Sami úgy dönt, hogy ő sem akar tovább részt venni Güney és Banu üzletében, ezért kiteszi az üzletből a gépeket.

Tudorok

4×4.

Henrik a Yorkshire-i Pontecraft kastélyba látogat, ez volt az egyetlen királyi tulajdon, amelyet a lázadók elfoglaltak. Henrik valósággal megfiatalodik az Észak-Angliában tett utazástól, féktelen vágyat érez a királynő iránt. Katherine azonban mással van elfoglalva, felbukkant egy férfi a múltjából. Francis Dereham egyike azon férfiaknak, akikkel viszonya volt, mielőtt feleségül ment Henrikhez. A férfi megzsarolja, hogy munkát adjon neki. A baj nem jár egyedül. Henrik névtelen levelet kap, melyben a felesége szexuális kapcsolatait taglalják. Henrik nyomozást rendel el, melynek vezetésével Lord Hertfordot bízza meg.
4×5.
A király parancsára Katherine-t bezárják a lakosztályába, látogatókat sem fogadhat. A nyomozás gyorsan halad, Henriket felzaklatják a feleségéről szóló információk. Francis Derehamet letartóztatják. A férfi bevallja a viszonyukat, és elmondja, azt tervezték, hogy összeházasodnak. Henrik eltávolíttatja az udvarból Katherine-t, és visszavonják a királynői címét. A fellebbezését figyelmen kívül hagyják, és örülhet, hogy egyáltalán életben maradt. Derehamet megkínozzák, hogy bevallja a házasságtörést. Mindent tagad, és Culpeppert vádolja, akit elfognak. A király díszebédet ad, melyen 26 fiatal nő is részt vesz.

Velvet Divatház /Velvet/

7.
A Divatház páncélszekrényét kirabolják és ezzel Alberto ismét nehéz anyagi helyzetbe kerül. Bár ez megnehezíti De la Riva szerződtetését, Alberto mégsem kér újabb segítséget jövendő apósától, sőt el akarja előtte titkolni a helyzetet. Gloria kifizeti a zsaroló Fernandót, de Emilio sejti, hogy a férfi nem éri be ennyivel. Luisa beteg férjét váratlanul felveszik egy madridi klinikára és nyilvánvaló, hogy e mögött csakis Don Francisco állhat. Pedro érzi, hogy a kapcsolatukban Clarával valami nincs rendben, ezért igyekszik a lány mellett lenni, így Mateo is megtudja, hogy Clarának vőlegénye van.
8.
De la Rivát nagyon rosszul érinti, hogy Alberto nem tárta fel előtte a Divatház nehéz anyagi helyzetét. Úgy érzi, hazudtak neki, és emiatt mégsem kíván szerződni a Velvettel. Ez végképp meghiúsítaná Alberto minden tervét. Clara egyre kevésbé tudja értékelni Pedro udvarlását, de amikor Mateo alaposan megleckézteti, mégis Pedro karjában köt ki. Max feltárja Doňa Blancának, hogy súlyos adósságai vannak. Don Francisco világosan értésére adja Luisának, mit vár tőle a segítségéért cserébe.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: