Sorozatok a TV-ben 2016. szeptember 26. és 2016. október 9. között

Új sorozatok

A konyhafőnök 4. évad szeptember 26.  18:50  RTL Klub

Jelenleg nézett sorozataim

 • A fény hercegnője /Hwajeong/ minden hétköznap 17:30,  10:55 Story4
 • A királyi ház titkai /Dong Yi/ minden hétköznap 13:00, 22:25 Izaura TV
 • A palota ékköve /Dae Jang-geum/ minden hétköznap 14:15 Duna TV
 • A szultána /Muhtesem Yüzyil: Kösem/ minden hétköznap 20:40 TV2
 • Az éjszaka királynője /Gecenin Kraliçesi/ hétvége 20:00 Izaura TV
 • Barátok közt 19. évad minden hétköznap 21:35 RTL Klub
 • Better Call Saul 2. évad csütörtök 22:00  AMC
 • Fear the Walking Dead 2. évad hétfő  22:00 AMC
 • Jóban rosszban 13. évad minden hétköznap 20:20  Super TV2
 • Megtört szívek /Paramparça/ 2. évad minden hétköznap 16:50 TV2
 • Pokoli macskák /My Cat from Hell/ 8. évad hétfő 21:00 Animal Planet
 • Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/ 3. évad szerda 22:00  RTL Klub

Sorozatok, amiknek olvasom az előzetesét.

A fülszövegek SPOILERT tartalmaznak.

A királyi ház titkai /Dong Yi/

31. A nagy választás
Dong-it a király a Déli Frakció tiltakozása ellenére a királyi külön lakosztállyal ajándékozza meg a palotában. A szemérmes Szuk-dzsong csak bizalmas emberei tanácsára meri megkörnyékezni a lányt, aki fél, hogy kiderül: apja a Penge Szövetség vezetője volt. A király két gyűrűt is ajándékoz a félénk lánynak, aki elmenekül a lakosztályából, és a keresésére indult Szuk-dzsong egy hegyi sziklánál találja meg könnyek között.
32. A járvány
Szuk-dzsong király bátortalanul közeledik Dong-ihez. Az ifjú szerelmeseknek segítségére siet az időjárás, a nagy felhőszakadás elől egy kunyhóban találnak menedéket kettesben. Dong-i megkapja új lakosztályát a palotában, ahol nem sokkal ezután súlyos járvány tör ki. Félő, hogy a koronaherceg is megbetegszik, akinek elismerését a kínai követek érkezése jelzi. Dong-it gyanúsítják, hogy szándékosan fertőzte meg a környezetét, és Büntető Törvényszéki vizsgálatot rendelnek el, amelynek keretében letartóztatják szolgálóit is. Dong-i elmegy Ok-dzsonghoz, hogy tisztázza magát és környezetét, de a királyné megalázza.
33. Nyomozás a járvány után
Miután Dong-i megígérte a királynénak, hogy három napon belül kinyomozza, mi áll a járvány hátterében, látszólag zsákutcába ér a vizsgálat. Csak a véletlennek köszönhető, ha kiderül az igazság, de akkor sem biztos, hogy időben ahhoz, hogy a királyné megkegyelmezzen neki, és ne a Büntető Törvényszék kínzómesterei elé vesse. Eközben az a hír járja, hogy egy rendkívüli kínai követség indult el a főváros felé.
34. A kínai követség
A fővárosba megérkezik a kínai követség, hogy elhozza a hírt: a kínai császár elismeri a koronaherceget. Ez azt jelenti, hogy a Déli Frakció tagjai megingathatatlanul hatalmi pozíciókba kerülnek. Úgy tűnik, Dong-i és Sim Von-tek cselszövése mind hiábavaló volt. Eközben a Déli Frakció tagjai Jong Dálon és Hváng Dzsu-siken keresztül igyekszenek minél többet megtudni Dong-iről, de a legvégső eszköztől se riadnak vissza. Dong-i félve rejtett titka veszélybe kerül.
35. Lelepleződések
Szó Jong-gi testőrparancsnok rájön, hogy Dong-i Csve Hjon Vo lánya, akit már régóta keresett. Csalódottságát nem titkolja, és közli vele, hogy neki, és Csonszjónak felelniük kell a régi “bűnért”. Beszélgetése Csonszjóval azonban ráébreszti, hogy helytelenül ítélt, ezért úgy dönt, hogy Dong-i helyett ő fedi fel az “igazságot” a király előtt. Kegyes hazugsága megnyugtatja a királyt. Ok-dzsongnak, akit szintén érdekel Dong-i kiléte, feltűnik, hogy a testőrparancsnok a régi aktákat vizsgálja, és rászabadítja az embereit. A Déli Frakció tagjai, hogy a bőrüket mentsék, lázasan keresik az eltűnt határvédelmi naplót, amit titokban át akarnak adni a kínai követeknek. Ok-dzsong végső kétségbeesésében hatalmas fogadást rendez a külföldi vendégek számára, amelyre mindenkit meghív a palotába. Ezalatt átkutathatják a házakat.
36. A napló
A hataloméhes Ok-dzsong a kínai küldöttségnek rendezett bankettet használja fel arra, hogy átkutattassa Dong-i és a hozzá közelállók házát a határvédelmi napló után – amit Kína kezére akar játszani, cserébe azért, hogy az ő fiát ismerjék el hivatalosan trónörökösnek. Mivel a királyné megtiltja, hogy bárki is eltávozzon a fogadásról, Dong-iék nem tehetnek semmit, hogy a tervét megakadályozzák…
Mikor a király tudomást szerez az összeesküvésről, szörnyű haragra gerjed, és mindenáron ki akarja deríteni, kik vettek részt a hazaárulásban…
37. Vívódások
Dong-i egyszerű kémiai módszer segítségével bebizonyítja a királyné bűnösségét. Az új királyné, Dzsang kénytelen meghajolni a bizonyíték súlya alatt. Vallomásából kiderül, hogy feláldozna mindent, még tulajdon kisfiát is, csak hogy hatalmát megtarthassa. Dzsang Hi-dzsét és mindazokat, akik segítettek neki, letartóztatják. A kegyvesztett királynénak végső kétségbeesésében még azzal is szembesülnie kell, hogy a Déli Frakció is cserbenhagyja. Ez a politika. Szuk-dzsong vívódik, hisz a fia, az ifjú koronaherceg helyzete a tét. De végül mégis győz az igazság, és a királyné trónfosztása mellett dönt.
38. A megvalósult álom
A király döntése nyomán Ok-dzsong királynét megfosztják hatalmától, ám a koronahercegre való tekintettel visszahelyezik királyi ágyasi posztjára. Dzsang úrnőnek így is súlyos lelki megrázkódtatást jelent a változás. A többi ítéletet is végrehajtják, száműzik Dzsang Hi-dzse t, és O Te-pungot is, fiával együtt. Dong-i együtt érez a királlyal, de boldogan veszi a hírt, hogy In Hjon királyné végre visszatérhet a trónra. In Hjion nagyon hálás Dong-inak, hisz ő volt, aki élete kockáztatásával bebizonyította ártatlanságát. Mindenki boldog, még a király is, de úgy érzi, még egy valami hiányzik a teljes boldogságához: a gyermekáldás. Dong-i t kinevezi királyi ágyasnak…
39. Egy új kezdet
Miután Dong-i Szukvon úrnővé vált és a Déli Frakció bűnösei meglakoltak, egy időre minden nyugvópontra tért. Azonban az udvari intrika nem halt ki, csak épp annyi ideig merült tetszhalálba, hogy elaltassa Dong-i és szövetségesei gyanúját. A Déli Frakció újabb cselszövésbe fog. Amikor újrakezdődik az évekkel ezelőtti gyilkosságsorozat, fény derül egy régi titokra.
40. A Penge Szövetség nyomában
Dong-i engedélyt kapott In Hjon királynétól, hogy eltávozzon a palotából, és nyomozásba kezdjen Sim Un-tek segítségével. Álruhában indulnak el a városba, hátha kiderítik, mit jelenthetnek a kézjelek által takart kínai számok. Mivel a gyilkosságsorozat folytatódik, Cson-szu régi ismereteit felhasználva a merényletekkel gyanúsított Penge Szövetség nyomába ered. Eközben a Déli Frakció gépezetének a fogaskerekei lassan forogni kezdenek.

A palota ékköve /Dae Jang-geum/

20.
Jang-geum arra kéri Han udvarhölgyet, hogy egyedül is főzhessen őfelségének. Han udvarhölgy teknőclevest készít, de Choi udvarhölgy is egy különlegesség elkészítésén fáradozik és ehhez bátyja segítségét kéri. Choi két titkos receptjét is beveti, így teljesen biztos a győzelmében.
21.
Az első udvarhölgy személyének kiválasztása tartja lázban a palotát. Kezdetét veszi az ádáz küzdelem, melyben az egyik oldalon a gonosz Choi-klán, a másik oldalon pedig a szépséges Jang-geum és Han udvarhölgy áll.
22.
Jung udvarhölgy állapota rosszabbra fordul, ezért el kell hagynia a palotát. Han első udvarhölgy helyzete így még inkább meggyengül, a gonosz Choi udvarhölgy ugyanis nem akarja elfogadni vereségét és fellázítja a királyi konyha udvarhölgyeit az új vezető ellen. Jang-geum eközben hűségesen ápolja az idős Jung udvarhölgyet utolsó óráiban.
23.
Han udvarhölgy újabb próbán bizonyítja rátermettségét, és végleg elnyeri a királyi konyha első udvarhölgyi tisztségét. A gonosz Choi udvarhölgy azonban nem nyugszik bele vereségébe, ugyanis családjának sötét üzleti összefonódásai miatt komoly anyagi haszontól esne el, ha elveszítené pozícióját. Közben Han udvarhölgy és Jang-geum vizsgálatot indít a Choi-klán korrupt ügyeinek felderítésére.
24.
A gonosz Choi udvarhölgy rájön, hogy Jang-geum nem más, mint az általa meggyilkolt Park udvarhölgy lánya. A Choi-klán nagyon megijed, ugyanis ha a történtekre fény derül, az egész família kegyvesztetté válhat. Jang-geum közben nem is sejti, hogy édesanyja egykori legjobb barátnője nem más, mint Han első udvarhölgy.
25.
Jang-geum végre rájön, hogy halott édesanyjának legjobb barátnője nem volt más, mint Han udvarhölgy. A boldog egymásra találás azonban korántsem felhőtlen: a Choi-klán bűnösségét bizonyító levél ugyanis már nincs náluk. Han udvarhölgy időt akar nyerni, ezért a gonosz Choi udvarhölgyet és segítőit átmenetileg eltávolítja a palotából. A király egészsége közben váratlanul rosszra fordul.
26.
Az uralkodót ismeretlen kór dönti le lábáról. A királyi orvos mérgezésre gyanakszik, és a ravasz Choi-klán gyanúba keveri Han udvarhölgyet és Jang-geum-öt. A vizsgálat idejére a két hölgyet a palota tömlöcébe vetik. Egyedül Min Jung-ho, a királyi testőrség tisztje hisz ártatlanságukban.
27.
A gonosz Choi udvarhölgy befolyásos bátyja révén el akarja érni, hogy a királyi palota tömlöcében raboskodó Han udvarhölgyet és Jang-geum-öt ítéljék halára. A szintén félreállított Min Jung-ho gárdista ezt meg tudja akadályozni, de a Choi-klán befolyása alatt álló vizsgálóbíró úgy dönt, hogy a két hölgyet egy messzi szigetre száműzik.
28.
Han udvarhölgy meghal, miközben a távoli Jeju-sziget felé halad a száműzöttek csoportja. Jang-geum képtelen beletörődni a helyzetébe és minden lehetőséget megragad, hogy elmeneküljön a szigetről, de ezzel csak felbőszíti a fegyencekre felügyelő katonákat. Min Jung-ho, a királyi testőrség tisztje elindul szerelme után, hogy megpróbálja kiszabadítani.
29.
Min Jung-ho, a királyi testőrség korábbi tisztje hivatalosan is a távoli Jeju sziget helyőrségének katonai parancsnoka lesz. A jóvágású fiatal katonatiszt így Jang-geum közelében lehet, és segíthet száműzött szerelmének. Jang-geum közben a sziget gyógyszer-kereskedésében kezd dolgozni, ahol hamar felfigyelnek tehetségére. A lány ugyanis rájön arra, hogy a szigetlakók gyakori megbetegedéseit a tengervízzel kevert rossz ivóvíz okozza.

A szultána /Muhtesem Yüzyil: Kösem/

3. rész
Valaki merényletet próbál meg elkövetni Ahmet ellen, elvágják az oroszlán láncát, melyhez csak maga a szultán jár be. Handan azt sugallja a fiának, hogy Safiye áll a gyilkossági kísérlet mögött. Ahmet találkozóra hívja a nagyanyját.
4. rész
Az egész palota Halime és a kis herceg szökése miatt nyomoz, Ahmet Dervisht bízza meg azzal, hogy Mustafa nyomára bukkanjon. Safiye magához hívatja Anastaziát, hogy kifagassa, mi történt azon az éjszakán, melyet a szultánnal töltött.
5. rész
Handan addig ügyeskedik a háremben, amíg Ahmet végre fogadja Mahfiruz közeledését, ám az éjszaka nem úgy alalul, ahogy a lány számít rá. Safiye meglátogatja Halimét és a kisfiát a börtönben.
6. rész
Safiye nem fogadja el harc nélkül a száműzetését, a janicsárok megvesztegetésével okoz kellemetlenséget az unokájának. Anastasia egyedül sétálgat a palota titkos folyosóin a kijáratot keresve, amikor meghall egy beszélgetést, amely a szultán apjának haláláról folyik.
7. rész
Ahmet nagyon szomorú lesz, amikor megtudja, hogy Anastasia akkor került életveszélyes helyzetbe, amikor tőle akart elszökni. Halime felajánlja a szövetségét Handannak, mert úgy véli, hogy Safiyet ketten valóban száműzetésbe kényszeríthetik.
8. rész
Sahin nagyon haragszik Mehmetre, amikor rájön a férfi titkára, mert veszélyben érzi miatta a közös terveiket. Ahmet kihívja Iskandert a janicsárok laktanyájában egy tusára, ahol a fiú elragadtatja magát, ezzel magára haragítva az uralkodót.
9. rész
Handan és Halime rájönnek, hogy úgy tudják legkönnyebben meggyengíteni Safiye befolyását, ha a hozzá közel álló magasrangú embereket áthelyeztetik a távoli vidékekre. Anastasia közben pont akkor jár Ahmetnél, amikor Iskander megérkezik a szultán hívására.
10. rész
Anastasia rájön, hogy a családjának írott levelei sosem jutottak ki a palotából, ezért ismét megkéri Ahmetet, hogy engedje haza. Fahrije Halimétől tudja meg, hogy Safiye felajánlotta a kezét Dervishnek.
11. rész
Ahmet megtudja Gölge asszonytól, hogy megverték Anastasiát, ezért azonnal kérdőre vonja a felelőst, és a lányra bízza az ítélet kiszabását. Handan megdöbben, amikor megtudja, hogy Dervish elfogadja Safiye ajánlatát, és feleségül veszi Fahriyeh szultánát.
12. rész
Halime szultána ármánykodásának hatására Dervish megtalálja Mehmet Giray Fahriyeh szultánához írott levelét, s azonnal elfogatja a férfit, akit Ahmet halálra ítél. Sahin Giray nincs a fővárosban, így Reihan aga megpróbálja értesíteni a férfit.
13. rész
Sahin Giray megbízza Reihan agát, hogy mérgezze meg Ahmetet és Valide szultánát, ám a férfi elmulasztja az alkalmat, mivel Anastasia levele elvonja a figyelmét. Iskender nem érkezik meg az Anasatasiával való találkozóra, ezért a lány nagyon dühös.
14. rész
Safiye szultána magához hívatja Halimét, hogy előkészítsen egy esetleges szövetséget az új szultán anyjával. Dervish megpróbálja eltitkolni a díván elől Ahmet betegségét, ám így is gyorsan megindul a szóbeszéd.
15. rész
Ahmet állapota nem javul, a Birodalom minden orvosa a gyógyításán fáradozik. Handan rájön, hogy Anastasia önzetlenül szereti a fiát, ezért megenyhül a lány iránt. Eközben Mustafa is megbetegszik…
16. rész
Safiye szultána Sahin helyett Mehmed Girayt választja. Amikor a pénteki üdvözlésen nem jelenik meg az uralkodó, a szpáhik feltüzelik a népet, és megtámadják a palotát. Anastasia nem hajlandó elmenekülni, hanem Ahmed mellett marad. Dervish pasa pedig bevallja Handan szultánának élete nagy titkát.

Az éjszaka királynője /Gecenin Kraliçesi/

14. rész
Hakan és Hüma között egyre nő a feszültség. A felfogadott magánnyomozót Kartal elkapja és felrakja egy hajóra, de Aziz a férfi útjába áll. A férfi tudomást szerez Selin és Kartal néhai kapcsoltáról, ezért magához rendeli a vejét. Mert folyamatosan lázad Selin és apja házassága ellen.
15. rész
Kartal bejelenti, hogy Esra-val elköltöznek Isztambulból és új életet kezdenek külön. Oktáj és Hüma találkoznak. A nő aggódik a lányáért, és azért, hogy a titka ne derüljön ki.
16. rész
Mert, miután nővére jobb belátásra bírta, hazamegy. Otthon viszont megrohamozzák az emlékek és az érzelmek, ezért altatót vesz be és kórházba kerül. Aziz készül valamire.
17. rész
Aziz miután rájött veje és leendő menyasszonyának titkára úgy dönt, hogy pokollá teszi az életét Selin-nek. Selin, hogy óvja a férfit akit szeret, enged Aziz erejének és úgy cselekszik, ahogy a férfi mondja. Oktáj egyre jobban magamellé állítja Hüma-t, aki enged a férfi fenyegetéseinek.

Barátok közt

19×8093-8102.
– Ágnes és Attila nyomozni kezdenek a történtek ügyében.
– Aliz és Rudi meghozzák a döntést kapcsolatukról.
– Stella másfajta szabadidős foglalkozást választana, és ezért olyat tesz, amiből később akár problémái is adódhatnak.
– Kristófot súlyos trauma éri, de nem mer beszélni róla Tóbiásnak.
– Ottó szégyelli elmondani Erikának, hogy mi az új munkája.
– A ház több lakója nehéz helyzetbe kerül a történtek miatt, és ez kihat az egész ház hangulatára.
– Miklós és Ágnes is rájön, hogy Júlia milyen döntést hozott a terhességével kapcsolatban.
19×8103-8112.
– Rudi meghozza a döntést azzal kapcsolatban, hogy miként viselkedjen Alizzal és Krisztiánnal.
– Nóra elutazik Rolanddal a falunapokra, de azt még nem lehet tudni, hogy ez mélyebb kapcsolatot is jelenthet-e kettőjük között.
– Vilmos és László nézeteltéréseik rendezésére különleges versenyt szerveznek, ami az egész házat megmozgatja.
– Zsófi és Tóbiás gyermekelhelyezési pere mindenki számára sokkolóan alakul.
– Júlia elhatározza, hogy beszél az elmúlt időszak eseményeiről Attilával. Vajon ez a beszélgetés milyen eredménnyel zárul majd?
– Attila megkezdi terveinek végrehajtását, amelyek Miklóst célozzák.
– Ágnes és Attila egyre több dolgot tudnak meg Félix mesterkedéseivel kapcsolatban.

Jóban rosszban

13×2942 – 2946.
Hétfő
Konrád, Keller és Makai a fenyegető levélen agyalnak. Gabi azzal fogadja Mülleréket, hogy a Barlangban is bombariadó van. Konrád azt szeretné, ha Roland indulna Makai helyett a polgármester-választáson, majd Kellerre terelődik a figyelem. Kardos megtudja Patríciától, hogy összejöttek. Szilárdért kiállnak a kollégái.
Kedd
Keller bemutatkozik a választók előtt, Konrádék pedig betámadják az ellenfelet. Bori beavatja Szabit, hogy össze akarja hozni az anyját Konráddal. Károly bácsit is átveri a csillagkúton tevékenykedő banda. Makai bejelenti, hogy visszalép és Keller indul helyette. Kriszta, Alexa húga bejelentkezik Péternél. Kardosék tervet szőnek Szilárd apja ellen.
Szerda
Garai, Müller, Szlávik és Gabi a várost fosztogató bandáról egyeztetnek. Gyöngyi megállítaná a tolvajt, de őt is kirabolja. Bandi és Gyöngyi feljelentést tesznek a rablók ellen. Kardos felvázolja Szilárdnak, hogy milyen cselt találtak ki Leventének. Péter és Kriszta nem jut egyezségre. Fidó elrabolja Krisztát.
Csütörtök
Viktor segítséget kér Pétertől Szilárd ügyében. Böbe és Orsi a városban elharapózó bűnözésről beszélnek. Konrád betoppan Mariannhoz a DNS-teszt eredményével, majd vacsorázni hívja Mariannt. Bodolaiék rádöbbennek, hogy nincsenek biztonságban Csillagkúton. Kriszta meglepi Konrádot: tud a maffiáról és várta a találkozást.
Péntek
Böbe felveti, hogy Bandi szervezhetne testőrszolgálatot. Konrád arra a következtetésre jut, hogy Kriszta Károlyi embere. Miközben Bori és Mariann Konrádot várják, Keller megtudja a választás eredményét. Mariann letesz Konrádról. Bandi tettre kész, meg akarja menteni Csillagkutat. Kriszta alkudozni próbál Konráddal és Rolanddal.
13×2947 – 2951. rész
Hétfő
Bandiék bővítenék az őrző-védő vállalkozásukat, amivel egész Csillagkút védelmét ellátnák. Kardos megelégeli, hogy a kollégái komolytalannak tartják. Betti megkéri Konrádot, hogy mielőbb rendezze a Kriszta-ügyet. Bandi és Böbe előadják az őrjárat tervét, de Keller nem támogatja. Rolandnak segítségre van szüksége a tervéhez, ezért felfedi a titkát Barbara előtt.
Kedd
Roland elmagyarázza Barbarának, hogy miért volt szükség beszervezni Krisztát. Konrád mit sem sejt az egészről. Kardos Patríciát akarná csaliként bevetni Leventénél. Bandiék terve befuccsol, ráadásul Müllerék is szorult helyzetbe kerülnek. Kardos megosztja Dórával, hogy még nem talált senkit, aki eljátszaná a csábítót.
Szerda
Kardos megtudja Patríciától, hogy Szilárd gyerekesnek tartja Kardos ötletét. Barbara rábeszélésére Mariann randit kényszerít ki Konrádtól. Müllerék elfognak egy bandatagot. Miután Konrád távozik, Roland gratulál Barbarának, hogy összehozta a randevút. Kardos tanácstalan – de Meli és Szilvia konfliktusa ötletet ad neki.
Csütörtök
Szlávik és Müller kihallgatnák Marcit, aki azonban nem hajlandó vallani. István arra kéri Szilviát, hogy béküljön ki Melivel. Károly bácsi elújságolja Bandinak és Böbének, hogy elkapták a csalót. Roland terve bedőlni látszik. Károly bácsi története arra inspirálja Bandit, hogy önkéntes őrséget szervezzen. Konrádék randija váratlan fordulatot vesz.
Péntek
Szlávikék továbbra is képtelenek vallomásra bírni Marcit. Viktor támogatja Bandi ötletét az önkéntes járőrözésre. Bandi önkéntes csoportja egyből népszerű lesz, és a rendőrség is beadja a derekát. Roland örömmel konstatálja Barbarának, hogy bejöttek a számításai. Szilvia felhívja Melit és bocsánatot kér tőle. Kriszta visszalép a Péter ellen indított pertől.

Megtört szívek /Paramparça/

157. rész (II. évad, 74. rész)
Özkan megpróbálja ellopni a fegyvert Harun házából, de a rendőrségen köt ki. Dilara elolvassa a kis naplót és rájön, hogy Harun milyen régen és milyen nagyon szereti. Egy bolti eladó dulakszik Hazallal, mire Dzsihán kötelességének érzi megverni a férfit.
158. rész (II. évad, 75. rész)
Dzsihán elmegy a boltba és megveri az eladót, akiről Hazal állította, hogy megütötte. Máhide asszony vázolja a helyzetet Dzsandannak és együttműködést ajánl neki. Ajse egy háztetőről hozza vissza egy elkeseredett páciensét, amivel egyből a hírek élére kerül. Rahmi bevallja Dzsihánnak, hogy ő vitte el a fegyvert.
159. rész (II. évad, 76. rész)
Özkan és Dzsihán számára kiderül, hogy a holding felkérése mögött is Harun áll. Dilara rájön, hogy Harun valóban mennyire szereti őt, viszont Dzsihán óvja tőle, hogy akár csak beszéljen is vele. Kerimán a babával ismét a villába költözik. Máhide asszony kezdi kézbe venni a bosszú ügyét és egyre több információt szerez meg. Deniz nem hajlandó szakítani Dzsanszuval továbbra sem.
160. rész (II. évad, 77. rész)
Szuat váratlanul talál egy régi plakátot Nergisz asszony éjszakai mulatós korszakából. Eközben Deniz sikertelenül próbál hitelt vagy kölcsönt szerezni. Dilara megtudja, hogy fiúgyermeket vár. Közben kiderül, hogy Hazal bántalmazással vádolt meg egy bolti eladót, de alaptalanul. A számonkéréstől való félelmében nem is mer hazamenni.
161. rész (II. évad, 78. rész)
Az interneten terjed a videó, amiben Hazal és Dzsihán bántalmazzák a boltost. Dzsihán még mindig az eltűnt Hazalt keresi, de Ozan ezen csúnyán összevész a szüleivel. Közben Dzsihán megtudja, hogy Emrah Hazalt az egyik rokonához vitte és azonnal elindul érte. Ajse, a pszichiáternő is a segítségére siet. Azonban nem haza, hanem a kórházba kell sietniük vele.
162. rész (II. évad, 79. rész)
Hazal magához tér és Dzsihán hazaviszi. Özkant is kiengedik, Kerimánék is hazaköltöznek. Lejla megismerkedik Harunnal, Ajse doktornő rokonával. Hazal pszichésen javulást mutat, de továbbra is heves és sértett.
163. rész (II. évad, 80. rész)
Fény derül Nergis múltjára, s hogy ki is Deniz édesapja valójában. Cihan elmegy a fiához, hogy arra kérje, bocsásson meg az anyjának, ám Ozan erről hallani sem akar, így édesapja úgy dönt, eljött az idő, hogy tiszteletre tanítsa a fiút. Dilara eközben vajúdni kezd.
164. rész (II. évad, 81. rész)
Cihan megtudja Rahmitól, hogy miért vágott Deniz százezer lírát hozzá. Deniz apja minden követ megmozgat, hogy megtalálja Nergist. Harun Ayşénél van látogatóban a klinikán, amikor megérkezik Hazal a kezelésre.
165. rész (II. évad, 82. rész)
Ozan megtudja, hogy az apja pénzt ajánlott Zeynepnek. Mindezt azért, hogy szakítson vele, melyet a lány boldogan el is fogadott.
166. rész (II. évad, 83. rész)
Rahmi próbál beszélni Ozannal, hogy béküljön meg, s térjen haza. Özkan és Engin látogatást tesznek a night clubban, hogy Nergis felől kérdezősködjenek.

Pokoli macskák /My Cat from Hell/

8×4. Katrina beviharzik
Jackson találkozik egy halk szavú zenésszel, aki úgy érzi, befogadott macskája méltatlanul viselkedik vele és szégyelli, hogy nem tudja kitalálni, mit kellene tennie.
8×5. Kóbor macskák
Jackson megpróbál segíteni Ellennek, aki a környék kóbor macskáit eteti és próbálja kordában tartani őket szinte egymaga, immár 20 éve.

Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/

3×32/4, 33/1. (194)
Hürrem a végsőkig elmegy, hogy visszatérhessen száműzetéséből, s ezért magához kéreti Şah szultána férjét. Rüsztem pasa látszólag elfogadja Şah szultána ajánlatát, ám hamarosan egy még merészebb ajánlattal keresi fel Hürremet.
A szultán úgy dönt, hogy sem ő, sem pedig a családja nem hagyja el a palotát, amikor kiderül, hogy nem tudják megállítani a pestist.
3×33/2. (195)
Hürrem kétségbeesett helyzetben van, s emiatt hajlandó belemenni abba, hogy Mihrimah hozzámenjen Rüsztem pasához.
Musztafa herceg ismét ellenszegül apja akaratának, és arra készül, hogy hajóra száll a kalózok megfékezése érdekében.
Hürrem sikeresen eljuttatja levelét az uralkodóhoz Mihrimah segítségével, amelyből kiderül, hogy korábbi üzeneteit eltitkolták.

Agatha Raisin

7. Az áradás napja
A kastély parkjában rendezett esküvői fogadáson Agatha csodálkozva állapítja meg, hogy sem a menyasszony, sem a vőlegény nem tűnnek különösebben boldognak. A helyzet csak rosszabbodik, amikor nem sokkal később a menyasszony holttestét emelik ki a megáradt folyóból. Agatha és segítőtársai valóságshow-t tervező tévéseknek adják ki magukat, hogy felderítsék a menyasszony múltjának egyre sötétebbnek tűnő titkait.
8. A balszerencsés boszorka
Agatha egy ódon kastélyszállóban töltene pár napot pihenni, azonban nem sokkal azután, hogy a környék boszorkányától hajápolási tanácsokat kapott, a nőt holtan találják. Mikor barátai is a helyszínre érkeznek, Agatha a szokásos vehemenciával veti bele magát a nyomozásba, amelynek során az áldozat nővére vezetésével szellemidézést is végeznek, ám az est egy újabb gyilkossággal ér véget.

Az Onedin család /The Onedin Line/

6×2. Az ütközés
William már nagyon unja, hogy bár elvileg ő vezeti a Frazer céget, mégsem kapott szabad kezet és még Mr. Dunwoodynak is nagyobb a tekintélye, mint neki. Robert Onedin arra készül, hogy immár belátható időn belül átadja cége vezetését a fiának. Időközben James egyik hajója, a Neptun sűrű ködbe kerül a tengeren és kénytelen ideiglenesen lelassítania a hajó haladási sebességét. Robert azt ajánlja öccsének, hogy működjenek együtt: ő adná az árut, amelyet James szállítana a gyarmatokra és egyéb országokba. James kedvezően fogadja az ajánlatot. Robert hasonló ajánlatot tesz Daniel Fogartynak is. Ezt követően James elhatározza, hogy mindenáron megszerzi a 7500 fontos kártérítést a Neptun hajó balesetéért…
6×3. Kétszínűség
Robert Onedin végrendelkezett a vagyonáról, majd elhunyt. Neje, Sarah nagyon nehezen viseli férje elvesztését. Mr. Buxton, a hajómentők képviselője felkeresi James Onedint, hogy felkérje, vizsgálja ki az “Indián királynő” nevű hajó elsüllyedésének körülményeit. Mr. Lillynek hívják azt az üzletembert, aki megvette és biztosíttatta a hatalmas rakományt. James, a hajó fedélzetén egy búvárral útra kel, hogy megtalálja az elsüllyedt Indián királynőt. Eközben szülei komoly szemrehányással illetik Williamet, amiért az ő megkérdezésük nélkül rézlemezeket vett az elsüllyedt hajó szállítmányából. William azonban abban reménykedik, hogy a beruházás gyorsan megtérül.
6×4. Készenlétben
6×5. Egy tisztességes ember
Kiderül, hogy Letty terhes, de még nem merte elárulni a férjének. Elizabeth összekülönbözik Mr. Beaumonttal, fia barátjával, mert a bankár meg zsarolta őt. James meg szeretné venni Mr. Murchison hajóit, de az illetőnek nem áll szándékában eladni neki, mert a Frazer cég is vásárlási ajánlatot tett és Mr.Beaumont is. Úgy tűnik, James meg fog tudni állapodni Mr.Beaumonttal a Murchison-flotta részét képező vitorlás megvételéről. Murchison úr azonban továbbra is azt szeretné, ha flottája egyben maradna. Eközben James, egyik hajójával, a Christian Radickkal elindult Norvégia felé. A hajó egyik rakománya egy zongora, amelyet Baines kapitány szeretne eladni a skandináv országban.
6×6. A papkisasszony
Daniel Fogarty végre meg szeretné építtetni a Liverpool-Manchester csatornát. Ennek érdekében összehív néhány befolyásos politikust és üzletembert. Elizabeth nagyon zokon veszi, hogy férje nélküle tárgyal és egyébként is ellenzi a csatorna megépítését. Időközben James Afrikába készül és magával akarja vinni nejét, Lettyt is. Egyébként továbbra sem tud az asszony terhességéről. Ms. Webster felelősségre vonja a hajóácsot, amiért – kényszerűségből – árvaházba adta a gyermekét. A fentiek miatt Baines kapitány azt javasolja James Onedinnek, hogy a kisasszony ne érintkezzék a legénységgel. Elizabeth szemrehányást tesz Danielnek, amiért egyes családokat földönfutóvá tesz: felvásárolja telkeiket, amelyeken szegényes otthonaik vannak.
6×7. Robbanékony
James hazatér Afrikából, s megtudja, hogy neje a 6. hónapban jár. Óriási botrányt csap, amiért korábban nem közölte vele a tényt, s egyébként sem akar több gyereket. Ezt követően Baines kapitányt is szemrehányással illeti, mert ő sem említette Letty terhességét. A kapitány azzal próbálja nyugtatgatni, hogy biztosan fia lesz. James Onedin elindul Belfastba és váratlanul vele tart unokaöccse, Samuel is. William eközben betöltöti 21. életévét, nagykorúvá válik. Ezért édesanyja ünnepélyesen átnyújtja neki a családi cég okmányait és vállalat irányítását is. A születésnapi ünnepségen Elizabeth összerúgja a port Beaumonttal, aki megfenyegeti az asszonyt…
6×8. Baj hátán baj
Baines kapitánynak jelentik, hogy az “Amarillis” hajón egy ismeretlen hölgy tartózkodik. A kapitány meglátogatja a hölgyet, akinél ott találja régi ellenségét, Robert Bragget is, aki haldoklik és a hajót magáénak tartja. Samuel szemrehányással illeti unokatestvérét és eddigi barátját, Williamet, amiért ígérete ellenére nem akarja feleségül venni Charlotte-ot. Vitájuk verekedésbe torkollik. Végre James Onedin – Lettytől – megtudja, hogy leánya terhes és irtózatos haragra gerjed…
6×9. A becsület lovagjai
Mr. McCormack, a Lloyd ellenőre felszáll James hajójára, hogy hivatalból megtiltsa a kikötő elhagyását, mivel szerinte a hajó “nem teljesen megbízható”, ugyanis a kátrányozás nem tökéletes. Ezt követően egy újabb úr teszi tiszteletét a fedélzeten, Mr. O’Mally, a Kereskedelmi Hajózási Vállalat képviseletében. Látogatásának oka, hogy a hajó legénységének két tagja panaszt tett náluk, a hajók korára és állapotára vonatkozóan.
6×10. Hozományvadászok
Letty és James gyermeke születése után meghalt, a tragédia nagyon megviseli mindkettőjüket. Eközben Baines kapitány Afrikába készül. Daniel Fogarty váratlanul átnyújtja lemondólevelét Elizabethnek, melyben leköszön a Társaság igazgatói tisztjéről. Samuel Onedin váratlanul bejelenti, hogy megkérte unokatestvére, Charlotte kezét. Anyja hevesen tiltakozik az esetleges házasság ellen. Egyik reggel James és Baines holtan találja utasukat, Mr. Petersont: kiderült, hogy rázuhant a homokból kiálló árbóc. Ez a baleset azonban semmi ahhoz képest, hogy észreveszik, a hajó eltűnt a látókörükből: vagy zátonyra futott vagy egyszerűen csak “önállósította magát”. Találnak egy csónakot és a “szökevény” nyomába erednek…
7×1. Irány Liverpool
James Onedin egyik hajójával, a Christian Radickkal közeledik Angliához, már csak egy hét van hátra. Letty egyre nehezebben viseli az utazást, amely már 6 napja tart. Idő közben kimentenek egy hánykolódó csónakból egy apát és a leányát. Az apa Dawson professzo, a lányát pedig Emmának hívják. Letty szerint nem kellene vesztegzár alá helyezni Dawson professzort és leányát, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy ők is leprások. Samuel Onedin arról tájékoztatja Elizabethet, hogy William fia rövidesen haza érkezik és látni akarja a gyermekét, Robertet…
7×2. Hazatérés
Baines kapitány a kikötőben összeverekszik néhány matrózzal, azonban egy ismeretlen kapitánytársa, Burgess a segítségére siet. Samuel Onedin megtudja Daniel bácsitól, hogy William levelet irt Charlottenak, miszerint találkozni akar vele és fiával. Ö azonban nem szeretné, ha erre sor kerülne. Szemrehányást tesz Charlottenak, hogy nem szólt neki a levélről. Charlotte közli férjével, Samuellel, szerinte William nem fog lemondani fia láthatásáról. Daniel erkölcsi prédikációt tart Williamnek, mire Elizabeth azt javasolja férjének, jobban tenné, ha a saját erkölcsével foglalkozna. William egy parkban véletlenül összetalálkozik Charlottetal és a fiával, az asszony azonban nem hajlandó szóba állni gyermeke apjával.

Kártyavár /House of Cards/

1×3. Barackoid
Autóbalesetben életét veszti egy fiatal lány Frank választási körzetében. A képviselő helyi ellenlábasa megpróbálja ráhúzni az ügyet, ezért Franknek haladéktalanul a helyszínre kell mennie, hogy beszéljen a lány szüleivel és csillapítsa a kedélyeket, mielőtt nagyobb botrány dagadna. A gond csak az, hogy közben a szakszervezetekkel is fontos tárgyalása van.
1×4. Éhező farkas, reszkető birka
A házelnöknek nem tetszik a leendő oktatási törvény, ezért nem támogatja azt, Franknek viszont muszáj száz nap alatt elkészülnie, ezért ismét kavar egyet a szálakon. Megint szükség lesz Peter Russo képviselőre, aki egyre nehezebben viseli a rá nehezedő nyomást és emiatt a magánélete lassan elkezd széthullani. Claire felhívja fényképész ismerősét, hogy képeket kérjen egy leendő pénzgyűjtő aukcióhoz, Zoét pedig előléptetik fehér házi tudósítóvá, de ennek valamiért mégse igazán tud örülni.

Kuzey Güney – Tűz és víz

31. rész
Sami döntésével a Tekinoglu házban senki sem ért egyet, de a leghangosabban Handan tiltakozik Simay beköltözése miatt. Zeynep nagyon megbántva érzi magát Kuzey viselkedése miatt.
32. rész
Simaynak nem megy könnyen a beilleszkedés, pedig nagyon igyekszik, azt sem teszi szóvá, amikor rájön, hogy Handan átkutatta a holmiját. Güney és Banu vállalkozása a Sinaner Csoport újévi rendezvényén debütál.
33. rész
Zeynep megtudja az igazat Kuzey házasságáról Cemrétől. Handan és Simay között egyre feszültebb a viszony, és ezen a lány szemtelensége sem segít.
34. rész
Handan úgy dönt, hogy elhagyja Samit, amiért folyton Simay pártját fogja. Kuzey úgy dönt, hogy új életet kezd, amelyben Zeynepnek is helyet szán.
35. rész
Handan visszatér a városba, mert rájön, hogy senki sem fogadja szívesen a családjából. Zeynep remek lehetőséget kap, elutazhat Párizsba egy munka kapcsán, azonnal elfogadja az ajánlatot.
36. rész
Kuzey nagyon lelkesen veti bele magát a munkában, az sem keseríti el, hogy Güney nem segít neki. Gülten kellemetlen helyzetbe hozza Cemrét, amikor arra kéri a lányt, hogy adja át az ajándékot Kuzeynek.
37. rész
Banu nagyon ideges lesz, amikor nem tudja Güneyt telefonon elérni a szállodában, mert arra gondol, hogy Cemrével tölti az idejét. Zeynep hírt szerez az esküvőről Gültentől.
38. rész
Cemre bevallja Alinak, hogy sokszor gondol arra, hogy milyen máshogy alakult volna az élete, ha nem Güneyt választja. Simay felkeresi a fotósüzletet, hogy ott hívassa elő az esküvői fotókat, és persze Zeyneppel is összetalálkozik.
39. rész
Banu mesterkedésének köszönhetően Zeynep és Kuzey együtt utazik Antalyába, aminek egyikőjük sem örül. Ebru asszony úgy véli, hogy Güney nem a lányához való, és ezt egy megbeszélésen ki is fejezi a fiúnak.
40. rész
Kuzey és Zeynep együtt töltenek egy estét Antalyában, a múltjukról mesélnek egymásnak. Simay megismerkedik valakivel egy bárban, aki haza is viszi, majdnem lebukik Ali előtt.

Tudorok

4×2.
Nemcsak Henrik lovászában, Thomas Culpepperben kelt vágyakat az ifjú királynő. Sok férfi epekedik Katherine után, nem kevésbe a király, aki ajándékok sorával halmozza el feleségét. Lady Rochford számos szaftos pletykát hall az úrnőjéről a királynő udvarhölgyétől, Joan Bulmertől. Lady Rochford igénybe veszi Culpepper szolgálatait. Amikor megtudja, hogy a férfi a királynőre pályázik, felajánlja, hogy segít neki az elcsábításában. A karácsonyi mulatság részeként Henrik meghívja előző feleségét, Cleves-i Annát a palotába. Míg az öregedő király korán aludni tér, a két feleség remekül szórakozik együtt.
4×3.
A fiatal feleség jótékony hatással van a korosodó királyra. Henrik jókedvű és boldog, toleránsabb és megbocsátóbb, mint a régi Henrik. Megkegyelmez egy bűnözőnek, meglátogatja az elhidegült lányát, Erzsébet hercegnőt, és észak-angliai látogatást tervez a lázadók földjére. A király nem tudja, hogy a felesége – Lady Rochford közbenjárásával – a lovászával flörtöl. Már csak azért sem, mert más foglalkoztatja: az egykor csúnyának tartott feleségével, Cleves-i Annával bújik ágyba. A király északra, Lincoln városába látogat, és megbocsát a városnak a lázadásért.

Velvet Divatház /Velvet/

5.
A friss tőke révén a Velvetben új eladókat vesznek fel. Köztük van Massimiliano Esposito is, egy jóképű fiatalember, akit senki sem ismer. De amikor Dona Blanca méretet vesz róla az új egyenruhához, meglepő felfedezésben lesz része. Clara a meghallgatáson is elbűvöli Mateót így valóban ő lesz az új titkárnő, ami máris változásokat hoz a kapcsolatában Pedróval. Bármennyire szeretné Alberto halogatni a leánykérést, Gerardo nem engedi ki a kelepcéből, az eljegyzés elkerülhetetlen, és Ana úgy érzi, legjobb, ha megfogadja bácsikája tanácsát és elhagyja az áruházat.
6.
Alberto kezébe veszi a Velvet megújításának ügyét és tárgyalásokat kezd egy különleges divattervezővel, Raúl de la Rívával. Patriciát bántja, hogy nem szólhat bele az áruház vezetésébe. Alberto azt ajánlja neki, hogy előbb ismerkedjen meg a munkával amit az eladók végeznek. A boldog Cristina már szervezi az esküvőt és azt akarja, hogy Ana legyen az, akivel majd megtervezi és megvarratja a menyasszonyi ruháját. Felbukkan Don Rafael egy régi ?üzletfele? és ez nagy gondot okoz Gloriának. Mateo már az első nap vacsorázni hívja Clarát.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: