Sorozatok a TV-ben 2016. szeptember 12. és 2016. szeptember 25. között

Új sorozatok

 • A szultána /Muhtesem Yüzyil: Kösem/ TV2 szeptember 13. 21:50 premier Trailer

A látványos filmsorozat az Oszmán Birodalom történetébe enged betekintést, amely tele van váratlan fordulatokkal, izgalmas és lüktető történettel, de természetesen kiemelt szerepe van a szerelemnek, az ármánynak és a bosszú iránti vágynak is. Kösem szultána meghatározó alakja volt annak az időszaknak a történelemben, amit „a nők szultanátusaként” tartunk számon. Ez a korszak Hürrem szultánával kezdődött, és Kösem halálával ért véget 1651-ben.

A történet főszereplője Nasia egy 13 éves görög lány, aki idilli életet él Tinosz szigetén. Egy őt ábrázoló festmény a Topkadi Palotába kerül, és a frissen trónra lépett szultán, Ahmed elsőre beleszeret a képen látható lányba. Később Safiye szultána a palotába hozatja a lányt, akit Ahmed szultán trónlépési ajándékának szánt. Nasia a szultán kedvence lesz, ám hamarosan megtapasztalja, milyen intrikák és harcok folynak a palotán belül a hatalom megszerzéséért. Bátor fellépésével kivívja az elismerést, és később Kösem szultána néven az oszmán történelem egyik leghatalmasabb asszonya lesz.

 • Kártyavár /House of Cards/ Duna TV szeptember 18. 21:30 premier Trailer

Az utóbbi évek tévésorozat hullámának főszerepeiben gyakran találkozhattunk antihősökkel, olyan figurákkal, akiknek személyiségük megosztó, cselekedeteik sok esetben elítélendőek, vagy társadalmilag nem elfogadottak. A példák között találunk kábítószert gyártó kémia tanárt, maffiavezért, sorozatgyilkost, vagy éppen marihuánát terjesztő kertvárosi családanyát.

A Duna televízión most induló Kártyavár című amerikai sikersorozat főszereplője egy mindenkin és mindenen átgázoló, önző és törtető politikus. Frank Underwood (Kevin Spacey) kongresszusi képviselő az elnökválasztás után várja beígért külügyminiszteri székét, ám a frissen kinevezett elnök meggondolja magát és jobbnak látja, ha a politikus inkább a kongresszusban marad. Frank úgy érzi átverték és jól kitervelt bosszút indít, melynek során nem válogat az eszközökben.

Ahogy az élet más területein, ebben is hű társa a felesége, a szintén rideg és kimért Claire (Robin Wright). Mindeközben egy fiatal újságírónő, Zoe Barnes (Kate Mara) szeretne előbbre jutni a Washington Herald c. napilapnál és ehhez a képviselőben látja meg az ideális lehetőséget. Franknek már csak egy megbízható képviselőtársra lesz szüksége, akit megzsarolva majd dróton rángathat, amikor csak szüksége lesz rá.

Az izgalmas fordulatokkal és feszült pillanatokkal teli, többszörös Emmy- és Golden Globe-díjas filmsorozat a politika legsötétebb arcát mutatja meg nekünk.

Jelenleg nézett sorozataim

 • A fény hercegnője /Hwajeong/ minden hétköznap 17:30,  10:55 Story4
 • A királyi ház titkai /Dong Yi/ minden hétköznap 13:00, 22:25 Izaura TV
 • A palota ékköve /Dae Jang-geum/ minden hétköznap 14:15 Duna TV
 • Az éjszaka királynője /Gecenin Kraliçesi/ hétvége 20:00 Izaura TV
 • Az óceán szíve /El corazón del océano/ vasárnap 2:00 AXN White
 • Barátok közt 19. évad minden hétköznap 21:20 RTL Klub
 • Better Call Saul 2. évad csütörtök 22:00  AMC
 • Fear the Walking Dead 2. évad hétfő  22:00 AMC
 • Jóban rosszban 13. évad minden hétköznap 20:20  Super TV2
 • Megtört szívek /Paramparça/ 2. évad minden hétköznap 16:50 TV2
 • Pokoli macskák /My Cat from Hell/ 8. évad hétfő 21:00 Animal Planet
 • Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/ 3. évad szerda 22:00  RTL Klub

Sorozatok, amiknek olvasom az előzetesét.

A fülszövegek SPOILERT tartalmaznak.

A királyi ház titkai /Dong Yi/

21. A kincstár
A kegyvesztett In Hjon távozása előtt még Dong-i lelkére köti, hogy vigyázzon a királyra. Az erőviszonyok átrendeződésével többen úgy érzik, itt a lehetőség, hogy magasabb pozícióba kerüljenek. Az udvarhölgyeket beosztják az udvar hivatalaihoz, Dong-i a kincstárba kerül. Az eunuchok régóta a palota korlátlan urai és nem nézik jó szemmel, hogy egy udvarhölgy át akarja vizsgálni a számlakönyveket. Dong-i azonban nem hajlandó meghátrálni. Fontos bizonyítékra bukkan, amely az anyakirályné halálának körülményeit más megvilágításba helyezi, és Dzsáng udvarhölgyre nézve katasztrofális lehet…
22. Hátsó szándék
Dong-i nyomozásának ürügyén hivatali összetűzés kerekedik a számvevőszék és a királyi kincstár között. A vita elmérgesedik, és az ügy a király elé kerül, aki meglepő döntést hoz. Közben a palotában Dzsáng udvarhölgy megkoronázására készülődnek. A király ágyasa egyszeri lehetőséget teremt testvérének, Dzsáng Hí-dzsének arra, hogy Dong-ivel együtt eltüntesse a bűnösségüket bizonyító iratokat. A király elutazik szülei sírjához. Mivel szinte az egész udvartartása elkíséri, a palotában maradók az ő távollétét akarják kihasználni arra, hogy lecsapjanak ellenségeikre…
23. Küzdelem az életért
Dong-it, aki a megszerzett bizonyítékokkal elmenekült a palotából, ismeretlenek meg akarják ölni. Segítőit is megölik, ő maga megsebesül, és a hegyekbe menekül. A jobboldali csendőrség azzal a hamis váddal, hogy Dong-i gyújtotta fel a Kincstárat, minden udvarhölgyet elfogat, aki részt vett a nyomozásban. Seo csendőrfőnök ellen is vizsgálat indul, és Dzsáng királyné áskálódásának köszönhetően, távoznia kell a Rendészeti Hivatalból. A csendőrfőnök nem törik meg, elhatározza, hogy megkeresi Dong-i-t, és felmutatja a királyné, és a Déli Frakció bűnösségét bizonyító iratot. Közben azonban Ok-dzsongot hivatalosan is királynévá koronázzák, így teljesnek tűnik a Déli Frakció győzelme…
24. Újra veszélyben
A királynét rémálmok gyötrik, mert fél a lelepleződéstől. Pozíciójának biztosítása érdekében mindenáron keresztül akarja vinni, hogy fiát mindenütt elismerjék trónörökösként. Egyre kétségbeesettebben akar elfojtani minden ellenszegülést. A városban közkézen forgó írást, amely a rossz nyelvek szerint róla szól, elkoboztatja. Szuk-dzsong Szo Jong-gi segítségével titokban tovább keresi Dong-i-t, akinek az életét egy tekintélyes kereskedő mentette meg. Megkedvelte a lányt, mert okos és dolgos, és magánál akarja tartani, ezért nem küldi el Dong-i Csonszjóhoz írt leveleit. Dong-i azonban rájön erre, és megszökik.
25. Az árulás
Amikor Dong-i megpróbál megszökni a Bjon kereskedőháztól, hirtelen szembetalálkozik Dzsáng Hi-dzsével, aki korábban az életére tört. Az Üidzsuba száműzött Sim Von-tekkel megpróbálják megtudni, hogy mi járatban van itt a magas rangú úr, aki a találkozóját éppen Dong-i régi ismerősénél, Szol Hi bordélyházában szervezi meg. A kutakodás közben nem is tudják, mekkora veszélynek teszi ki magát Sim Von-tek, és Dong-i is azt kockáztatja, hogy Dzsáng Hi-dzse megtudja, még életben van.
26. Szabadítók
Üidzsuban Dzsáng Hi-dzse elfogja Dong-it, és kínzómesterével igyekszik kiszedni belőle, hogy hol van Sim Von-tek, aki szintén ismeri alattomos tervét. Eközben Cson-szu és Szo Jong-gi hiába sietnek Üidzsu felé, hogy megtalálják Dong-it, váltás lovak híján elakadnak. A fővárosban Dzsáng Ok-dzsong királyné és O Te-szok miniszter újabb fondorlatot tervez a trónfosztott In Hjon királyné ellen.
27. Ármány és szerelem
Dong-i fiú ruhába jut be a palotába. Hajtja a vágy is, hogy találkozhasson Szuk-dzsong királlyal és a király is sokat gondol rá. A palotában egy szertartás közben Ok-dzsong királynő elájul. Mérgezésre gyanakszanak. De ki a tettes? Egyesek fejében az is megfordul, hogy öngyilkossági kísérletével In Hjon trónfosztott királynőt akarja gyanúba keverni. Dong-i épp a király sétája idején keveredik szóváltásba az őrrel, aki felfigyel a perpatvarra.
28. Egymásra találás
Dong-inek sikerül cselédlányként munkát kapni az udvarban. Ok-dzsong királynő állapota egyre javul, és titkon beismeri, hogy féltékeny Dong-ire. Dzsáng Hi-dzse emberei nem pihennek, megtámadják a volt királynő, In Hjon kunyhóját. Szuk-dzsong király sok viszontagság után véletlenül meghallja a jól ismert dallamot, amit Dong-i játszik apjától örökölt hangszerén. A szerelmesek egymásra találnak.
29. Szorul a hurok
Dong-i megszökik a bérgyilkosok elől, az egyetlen helyre, ahol biztonságban lehet és nem találhatják meg. Az új királyné cselszövését és a kincstári elöljárók bűnösségét igazoló bizonyítékot átadja a királynak – de ők erről nem tudnak. Ezért mindenáron elő akarják keríteni a lányt, hogy végleg elhallgattassák, és ezzel minden szálat elvarrjanak. A király a kezében levő bizonyíték alapján csapdát állít a cselszövőknek. Ám lehet, hogy Dong-inek még így sem sikerül megmenekülnie.
30. Élet-halál harc
Dong-i a királyi rezidencián lassan visszanyeri erejét. Hollétét szigorúan titokban tartják, hogy a kellő időpontban leleplezzék a bűnösöket. Dzsang Hi-dzsét letartóztatják, őt és társait vallatni kezdik. Ok-dzsong és a Déli Frakció kétségbeesett tervet sző Dong-i eltüntetésére, és a bizonyítékot szeretnék hiteltelenné tenni. A gyilkossági kísérlet kudarcba fullad. A Déli Frakció nyomást gyakorol a királyra: adja ki nekik és a Büntető Törvényszéknek Dong-it. A király teljesíti a kérésüket, de az uraknak kellemetlen meglepetésben van részük.

A palota ékköve /Dae Jang-geum/

11.
Jang-geum nagy bajba kerül, mert őt gyanúsítják a királynőt elátkozó talizmán elrejtésével. Han udvarhölgy hiába próbálja megmenteni, Jang-geum nem hajlandó a saját védelmében megszólalni. Choi udvarhölgy mindenáron azt szeretné, ha Jang-geum örökre eltűnne a palotából, és védence, Geum-young viselkedésével sem teljesen elégedett. Jang-geum mostohaapját letartóztatják, mert olyan levest főzött a királynak, amitől lebénult.
12.
Jang-geum megfejti, mi okozhatta a herceg lebénulását, és ezzel nevelőapját is sikerül megmentenie. Jong főudvarhölgy egyre többet betegeskedik, így a királyi titkárság vezetőjének születésnapi lakomáját sem tudja egyedül elkészíteni. Jang-geum segítségét kéri, aki azonban súlyos árat fizetett azért, hogy megoldja a rejtélyt, és ezzel akaratlanul is veszélybe sodorja a főudvarhölgy pozícióját.
13.
Han udvarhölgy Jang-geumot választja segédjének a főudvarhölgyi címért folyó versenyben. A lány eleinte nem akarja elvállalni a megtisztelő megbízást, mert nem érez ízeket. Han azonban biztos benne, hogy kedves tanítványa ízlelés nélkül is képes legyőzni Choi udvarhölgyet és Geum-youngot. Choi szokás szerint tisztességtelen eszközöktől sem riad vissza annak érdekében, hogy a megszerezze a főudvarhölgyi címet, amely véleménye szerint csakis az ő családját illeti…
14.
Jang-geum Han udvarhölgy segítségével megoldja a rossz ízű szójapaszta rejtélyét. Az ízeket azonban továbbra sem érzi, így a fűszerkertbe megy, hogy ott keressen valamilyen gyógyírt a bajára. Han és Choi udvarhölgyek folytatják versengésüket az első udvarhölgy címért.
15.
Choi udvarhölgy hiába leplezi le Jang-geum betegségét, ezúttal sem tudja eltávolítani a palotából, mert Han udvarhölgy segítségével ízlelés nélkül is kiválóan megtanult főzni. A fűszerkert vezetőjének szokatlan módszerétől Jang-geum meggyógyul, így Choi udvarhölgy kénytelen beismerni vereségét. A következő próbatételben azonban semmiképpen nem akar alulmaradni.
16.
A hétköznapi emberek ételeinek főzőversenyében Han udvarhölgy alulmarad, mert az anyakirálynőnek a Choi udvarhölgy által készített fogások ízlenek jobban. Mivel a vereség oka Jang-geum levese volt, Han szigorúan megbünteti a lányt. Elküldi a palotából és azt parancsolja neki, hogy a királynő beteg dadáját gondozza. Jang-geum eleinte vigasztalhatatlan, ám kedves nevelőapja és egy váratlan vendég érkezése miatt mégis jobb kedvre derül.
17.
Jeng-geum kivívja Geum-young féltékenységét, mert szemtanúja lesz, amint titkos szerelme ajándékot vásárol vetélytársának. A királynő új étrendet akar kipróbálni, nem csekély fejtörést okozva ezzel az udvarhölgyeknek. Jang-geum visszatér a palotába, de Han udvarhölgy még mindig haragszik rá.
18.
Jung udvarhölgyet a járvány miatt eltávolítják a palotából, mert állítólag ő is elkapta. Távollétében Choi udvarhölgy tovább mesterkedik, hogy megszerezze a főudvarhölgyi címet. Mivel sok udvarhölgy valóban elkapta a betegséget, a konyhában mindenki munkájára nagy szükség van és Jung udvarhölgy pozíciója is veszélybe kerül.
19.
A Ming dinasztia követe Jang-geum és Han főztjét követeli, ami ismét keresztülhúzza Choi számításait. Jung udvarhölgy végül tényleg beteg lesz, de az orvosa nem akarja elhinni, hogy valóban a járványt kapta el. Han odaküldi Jang-geum nevelőapját, hogy derítse ki: mi történhetett a főudvarhölggyel.
20.
Jang-geum arra kéri Han udvarhölgyet, hogy egyedül is főzhessen őfelségének. Han udvarhölgy teknőclevest készít, de Choi udvarhölgy is egy különlegesség elkészítésén fáradozik és ehhez bátyja segítségét kéri. Choi két titkos receptjét is beveti, így teljesen biztos a győzelmében.

A szultána /Muhtesem Yüzyil: Kösem/

1.
Ahmet, apja hirtelen halála után nagyon fiatalon kerül az Oszmán Birodalom élére. A hagyományok és az ország fennmaradása érdekében meghozott reformok között kell egyensúlyoznia, melyet a háremében élő asszonyok intrikái csak még nehezebbé tesznek. Ebben a nehéz helyzetben kell méltó társat találnia magának.
2.
Anastasia rosszul viseli, hogy távol kell lennie a családjától, és nehezen illeszkedik be a hárem szabályokkal nehezített életébe. Az első adandó alkalommal pedig megpróbál elszökni a palota egyik titkos járatán keresztül.

Az éjszaka királynője /Gecenin Kraliçesi/

10.
Aziz felkeresi azt az embert, akit megbízott Osman megölésével. Kartal és a kisfiú egyre több időt töltenek együtt. Esra a fejébe veszi, hogy szeretne egy gyermeket, ezért kivizsgálásra megy, ahol összeszólalkozik egy másik anyukával.
11.
Kartal rádöbben arra, hogy apja és Selin apja régen jó barátok voltak Aziz-zal. Aziz kedveskedni akar Selin-nek, ezért meglepi őt egy parfüm-laborral, a leánykérés megszervezését pedig Esra-ra bízza. Mert Zerin segítségét kéri.
12.
Hüma újra találkozik lánya valódi apjával, amiről Hakan-nak nem szól. Aziz vendéségbe hívja Selin édesanyját, hogy megkérje tőle hivatalosan is a nő kezét, házzassági szerződéssel áll elő Selin-nek. Kartal pedig rájön, hogy Osman tényleg az ő fia.
13.
Mert és Aziz összeszólalkoznak és a fiú eltűnik otthonról. Kartal megpróbálja újra rávenni Selint, hogy hagyja ott Azizt és fejezze be ezt a veszélyes játékot. Hüma teljesen kiborul testvére viselkedése miatt és nem érti, miért nem a családja mellett áll ki a férfi.

Barátok közt

19×8073-8082. rész
– Natasáék kénytelenek Ágnessel üzletelni, ha meg akarják valósítani a tervüket.
– Rudi szeretné visszaszerezni Alizt. Vajon Aliz érez még valamit Rudi iránt?
– Tóbiás és Zsófi is szerez ügyvédet a perhez.
– Júlia megtudja az apasági vizsgálat eredményét, amit kénytelen elmondani Ágnesnek is, aki sokkoló módon kezeli a megtudott információt.
– Bözsit megműtik.
– László felelőtlen döntése miatt Stella komoly bajba kerül.
– Juli fájdalmas döntést hoz.
– Úgy tűnik, hogy a Tóbiás és Zsófi közötti harc mindenkire hatással van.
19×8083-8092. rész
– A fiatalok kreatívan állnak ahhoz, amit Natasa elrontott, és igyekeznek megoldást találni.
– Júlia bizonytalan gyermek-kérdéssel kapcsolatban, Attila álláspontja viszont egyértelmű, ami újabb bonyodalmakhoz vezethet.
– Péter megtudja, Júlia terhességének a titkát.
– Vilmosék Parkinson-kórosokat támogató sétát terveznek.
– Miklóstól elfordul a családja és a barátai.
– Rudi tudomást szerez arról, hogy mi történt Aliz és Krisztián között.
– Ádám és Zsófi kapcsolata még szorosabbá válik.
– Gizelláék aggódnak, hogy Stella jól érzi-e magát náluk.
– Ágnesnek gyanússá válik Félix.
– A házban történő tragédia, majdnem emberéleteket követel.

Jóban rosszban

13×2932 – 2936.
Hétfő
Meli arról győzködi Adélt, hogy Bencét le kell buktatni. Orsi nem tud igazán örülni a diplomájának. Péter írásban is lemond Alexa örökségéről az alapítványok javára. Miután Böbének is el kell mennie Big és Orsi kettesben maradnak ünnepelni. Bence az otthonában támad Adélra, de Big Adél segítségére siet. Orsi aggódik, hogy nem elég fontos Bignek.
Kedd
Meli összehívta Dekát, Bencét és Zsenit egy búcsúbulira. Roland felveti Milánnak a családi összeborulás tervét, de Milán elutasítja. Big nem tudja eldönteni, Orsi vagy Adél a fontosabb neki. Adél telefonon közli Gabival, hogy Bencénél drog van. Szabiék megértik, hogy Orsi féltékeny. Megjelenik egy lejárató cikk Péterről.
Szerda
Adélék teljes sikert aratnak: Bence zárkában. Péter és a rendőrség egyetért: muszáj személyesen beszélniük Alexa húgával. Miután Szlávikék megtalálták a drogot Bencénél, Zsenit is át akarják kutatni. Zseni hallja, amint Adél felhívja Melit és a beszélgetésükből megérti, hogy Meli miatta akciózott. Big teljesen összezavarodik és úgy dönt, hogy inkább szüneteltessék a kapcsolatukat Orsival.
Csütörtök
Bandi tart a visszatéréstől a kórházba. Roland a Mariannal való találkozásra készül, hogy befűzze a tervéhez. Orsi nem békül Biggel – újra szabad az út Adélnak? Big elmondja Szabinak, hogy szakítottak Orsival. Viktor Dia védelmére kel egy dühödt beteggel szemben. Bandi nem hiszi el Misinek, hogy tényleg balhé van a büfénél.
Péntek
Bandi ráncba szedi a büfében cirkuszoló beteget. Zseni vallomást tesz a rendőrségen. Misi és a kórháziak szeretettel köszöntik Bandit visszatérése alkalmából. Roland és Barbara együtt fogadják Mariannt. Big épp bocsánatot kér Orsitól, de Meli elkotyogja, hogy Big Adéllal csókolózott. Adél rászól Orsira, hogy szedje össze magát, mert Big még mindig őt szereti.
13×2937 – 2941.
Hétfő
Böbe rápörög, hogy ő is Fehér Roland rokonává válhat.Szilárd az apját leleplező cikk befejezésén dolgozik. Big bevallja Orsinak, hogy még mindig őt szereti. Milán kérdőre vonja Rolandot, hogy miért zargatja a családját. Konrád megkéri Rolandot, hogy őt hagyja ki a Révészékkel való barátkozásból. Patrícia nem találja a helyét Csillagkúton.
Kedd
Bandi és Orsi megpróbálják kiszedni Böbéből, hogy mi a terve Szabival. Révészék Rolandékhoz készülődnek vendégségbe. Szilárd, Péter és Betti a cikk megjelentetéséről és következményeiről beszélnek. Roland drasztikus módszerhez folyamodik, hogy Mariannt és Konrádot összehozza. Szilárd anyja megfutamodik a férje megvádolása elől.
Szerda
Mariann kórházba kerül, Bori és Milán aggódnak érte. Mindenki győzködni próbálja Nórát, aki végül elmenekül. Patrícia rászól Szilárdra, hogy szedje össze magát. Konrád megvizsgálja Mariannt, de igyekszik erős maradni a nő közelében. Szilárd kiönti a lelkét Patríciának, majd közel kerülnek egymáshoz. Meli összeveszik Bigékkel.
Csütörtök
Zseni üzleti ajánlattal érkezik Szilviához és Istvánhoz. Mariann felkeresi Konrádot, hogy Zsuzsannáról beszéljenek. Szilárd randira hívja Patríciát. Zseni üzletelni kezd Bodolaiékkal. Konrád hazaengedi Mariannt. Levente közli a fiával, hogy tönkreteszi a karrierjét. Nóra visszamegy Leventéhez. Konrád bevallja Rolandnak, hogy Mariann hatással van rá.
Péntek
Bori rájön, hogy az anyjának tetszik Konrád. Zajlik a borkóstoló, amikor Kovács érkezik és kiürítteti a Macsekot bombariadó miatt. Szilárdot felfüggeszti a kamara. Makai fenyegető levelet kap, hogy lépjen vissza a jelöltségtől. Szilvia megvádolja Melit, hogy kirabolta a kasszát. Mariann jelzi Konrádnak, hogy szívesen töltene vele időt.

Kártyavár /House of Cards/

1×1. A kép peremén
Frank Underwood dörzsölt és tapasztalt kongresszusi képviselő, aki nem válogat az eszközökben és épp az amerikai elnökválasztás utáni, jól megérdemelt külügyminiszteri kinevezését várja. Amikor a leendő elnök váratlanul mégis másra bízza a pozíciót, a képviselő kíméletlen bosszút esküszik, amiben felesége Claire is teljes mellszélességgel támogatja. Eközben Zoe Barnes, egy fiatal újságírónő pont a karrierjét szeretné beindítani és ehhez Frankben látja meg a nagy lehetőséget. A politika mocsarában pedig még sokan süllyednek el, vagy pont abból emelkednek ki.
1×2. Fitnesztömlöc
Miután Frank Zoén keresztül kiszivárogtatta az oktatási törvény tervezetét, ténylegesen is átveszi az előkészítés irányítását és berendel egy csapat szakértőt. Kern külügyminiszteren hamar fogást találnak, de ehhez Peter Russónak fel kell keresnie Kern egy korábbi ismerősét, aki esetleg tudhat kellemetlen dolgokat a férfi múltjából. Claire cégénél elérkezik a kirúgások napja, Zoe pedig egymás után hozza a nagy sztorikat az újsághoz.

Megtört szívek /Paramparça/

147. rész (II. évad, 64. rész)
Harun nagyon örül, hogy Mázli gyorsan gyógyul, és végre eléri Tundzsájt is, hogy visszamondja a megbízást. Ozan a történtek ellenére sem akar szakítani Zejneppel, de a nő megszakítana minden kapcsolatot vele. Viszont a fiú ismét beiratkozik az egyetemre.
148. rész (II. évad, 65. rész)
Hazal egyre inkább szakszerű segítségre szorul, de a család többi tagja sincsen jól. Ozan számára kiderül, hogy az anyja valószínűleg terhes. Dilara tanácstalan. El nem mehet, de nem is maradhat sokáig. Zejnep feladja a régi életét és elköltözik, hogy ne találkozhassanak Ozannal.
149. rész (II. évad, 66. rész)
A család mindkét fele tanácstalan a terhesség miatt kialakult helyzetben, s az csak tetézi a dolgot, hogy Hazal megint úgy érzi, kihagyják mindenből, és nem része a családnak. Dzsihán úgy dönt, feleségül veszi Dilarát, hogy a gyermek házasságban szülessen. Hazal egy jóképű matematikatanártól vesz külön órákat.
150. rész (II. évad, 67. rész)
Özkan összefut Ozannal és később az éjszakába is követi. Megakadályozza, hogy Ozan komoly verekedésbe keveredjen, majd hazaviszi. Dilara és Dzsihán úgy döntenek, hogy a születendő gyermek apja a külvilág számára Dzsihán lesz. Deniz számon kéri Rahmin, hogy miért akarja elválasztani őket. Rahmi nem árulja el az igazat, de sejteti, hogy az anyja múltjában sötét titok lappang.
151. rész (II. évad, 68. rész)
Hazal beleszeret a matematikatanárába, és kémkedni kezd utána. Dilara és Dzsihán tervezett házasságáról értesülnek nemcsak a gyerekek, de Rahmi és Özkan is, majd a hír eljut Harunhoz. Deniz úgy tudja, hogy az anyja pénzt fogadott el Rahmitól a szakításukért cserébe.
152. rész (II. évad, 69. rész)
Harun beköltözteti magához a vidéki nagynénjét, Máhidét. Végre sikerül beszélnie Dilarával, aki nem hiszi el, hogy Harun őszintén szereti. Jildirim rajtakapja Dzsandant, amint az üzleti titkaik után kémkedik. Rahmi továbbra is azon ügyeskedik, hogy elválassza Dzsanszut és Denizt.
153. rész (II. évad, 70. rész)
Nénje majdnem elszólja magát Harunnak Dilara terhességéről. Harun elhatározza, hogy lelövi Dzsandant, ám a nőt menekülés közben elgázolja egy autó, és kómába esik. Hazal közben kezd jól teljesíteni a matematikateszteken.
154. rész (II. évad, 71. rész)
Özkan hazaköltözteti a családját Dilaráéktól. Özkan gyanakodni kezd, amikor Deniz a segítségüket kéri a kocsija eladásához. Eljön Dilara és Dzsihán újabb házasságkötésének napja, de Dzsihán egy épületben ragad Ajséval, a csinos pszichiáterrel. Harun ellenben megjelenik az eseményen.
155. rész (II. évad, 72. rész)
Nergisz asszony meggyőzi Dzsanszut, hogy Deniz anyagilag nem bírja ezt a kapcsolatot, és szakítania kell a fiával, ha nem akarja tönkre tenni a fiú jövőjét is. Csagatáj és Máhide titokban intézik Dzsandan kórházi kezelését és kijuttatását. Dzsihán rájön, hogy eltűnt a fegyvere, és számon kéri az apján, és a fián. Ők visszaszereznék, de nem tudják, hogyan.
156. rész (II. évad, 73. rész)
Özkan megpróbálja ellopni a fegyvert Harun házából, de a rendőrségen köt ki. Dilara elolvassa a kis naplót és rájön, hogy Harun milyen régen és milyen nagyon szereti. Egy bolti eladó dulakodik Hazallal, mire Dzsihán kötelességének érzi megverni a férfit.

Pokoli macskák /My Cat from Hell/

8×2. Négy vak macska
Egy dühkitörésekre hajlamos macska fél a lakásban élő másik két cicától. Jackson tanácsokat ad egy tasman ördögre hasonlító macska gazdájának.
8×3. Az ijesztő farok
Jacksonnak egy olyan macskával akad dolga, amelyik szó szerint fél a saját farkától. Később pedig találkozik egy párral, akiknek a cicája folyamatosan mindent felborít.

Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/

3×32/2. (192)
A szultán magához kéreti Hürremet, miután Şah szultána megvádolja, és bizonyítani is tudja a vádakat.
Musztafa úgy dönt, hogy nem várja meg apja engedélyét, és hajókat épít a kalózok megfékezésére.
Szulejmán elrendeli Hatidzse esküvőjét, és mindössze néhány napot ad az esküvő megszervezésére.
Nigar továbbra sem fedi fel Ibrahim pasa sírját, ezért Hatidzse megfigyelteti.
3×32/3, 33/1. (193)
Hürrem gyermekei aggódnak anyjuk távolléte miatt, és úgy döntenek, hogy összefognak, és segítik a visszatérésében.
Közeledik Hatidzse esküvője, ami komoly aggodalommal tölti el a húgát. Hatidzse ugyanis a végsőkig elszánt, és inkább meghal, minthogy férjhez menjen.
Az uralkodót felháborítja, hogy Musztafa engedély nélkül hajókat építtet, megszegve minden törvényt.

Agatha Raisin

5. Az elültetett kertész
Egy éjszaka barbár módon feldúlják a falu legszebb kertjeit, de az elszánt amatőr kertészek így sem adják fel, hogy részt vegyenek a közeledő kertépítési versenyen. A lendületet megtöri azonban, amikor egyiküket holtan találják, bizarr körülmények között a saját kertjében. Agatha, aki maga is benevezett a versenyre, gyanúsítottak egész sorát veszi számba, míg el nem jut a valódi gyilkosig.
6. A parázna lódoktor
jóképű, új állatorvos figyelméért vetekednek a falu asszonyai, a doktor pedig ki is használja a helyzetet egészen addig, amíg holtan nem találják egy lóistállóban. Agatha, aki maga is érdekelt volt a doki magánéletében, gyilkosságot szimatol, és nyomozni kezd. Hamarosan újabb haláleset történik.

Az Onedin család /The Onedin Line/

5×2. Mentőakció
James Onedin háromhavi távollét után hazatér Liverpoolba, azonban áruval telt hajóival egy távolabbi kikötőben horgonyoz le, nehogy Mr. Harris behajtsa rajta a tartozását. Mr. Mac úgy dönt, felvásárolja James adósságait. James Onedin és a hajó legénysége előveszi a hajón található fegyvereket, hogy szükség esetén megvédhessék magukat és utasukat, Mr. Margesont. A fokozott kockázat miatt James felsrófolja az akció árát. Mr. Morgeson 750 fontot ajánl fel. A lázadók felfedezik Onedin hajóját, s nagy veszélybe kerülnek, de James sikerrel kivágja magát.
5×3. Koporsóhajók
James Onedin hajójával szerencsésen túléli a törökországi kalandot és visszatér Liverpoolba. Útközben felvették néhány szerencsétlenül járt matróz holttestét, hogy Angliában temessék el őket. Azonban Harrisnak tett ígéretét nem tudja teljesíteni, s ezért hitelezője el akarja árvereztetni az Onedin család ingatlanainak egy részét. James megtudja a tőzsdén, hogy Mr. Sampsontól, hogy a “Charlotte Rhodes”-ra nagy összegű biztosítási kötvényt kötöttek két társaságnál. Az egyiket 5000 font értékben, ami háromszorosa a hajó értékének. Ezzel egyidejűleg a tőzsdén bejelentik, hogy hajnalban elsüllyedt a Quincy nevü hajó és minden matróza életét vesztette, s a szállítmány is odaveszett.
5×4. A passzátszél
Daniel Fogarty hosszú távollét után hazalátogat Ausztráliából, s elmondja Elizabeth-nek, hogy Mr. Macauley az ő tulajdonostársa és vagyonának a fele az övé. James egy éttermi vacsora alkalmából végre megkéri Mrs. Letty Gaunt kezét. Onedin leányának volt nevelőnője azonnal igent mond. Fogarty felesége időközben elhunyt, s vagyonát férjére hagyta. Az Onedin család James és Letty esküvőjére készül. Eközben Macauley és Daniel Fogarty csúnyán összevész egymással. Daniel közli társával, hogy bizonyítékai vannak az úgynevezett “koporsó hajókkal” elkövetett bűnökre vonatkozóan és majd feljelenti őt a rendőrségen. Robert Onedin, a cég egyik hajójával New Yorkba utazik, hogy tanulmányozza a híres amerikai nagyáruházakat.
5×5. A potyautas
Samuel, Robert Onedin fia mindenáron hajóra akar szállni, hogy eljusson Dél-Amerikába, bár szülei azt szeretnék, hogy majd átvegye a családi üzletet. James elindul Dél-Amerika felé, s Samuel titokban szintén felszáll a hajóra. A Charlotte Rhodes útközben nagy viharba kerül és Baines kapitány azt javasolja, engedje le az árbócról a büntetésben lévő Samuelt, akinek igen sanyarú a sorsa a hajón. A fiatalember elfogadja bácsikája javaslatát, hogy Liszabonból egy Frazer-hajóval utazzon haza. Eközben Daniel Fogarty ragaszkodik ahhoz, hogy William végre megtudja, hogy ö az édesapja. Elizabeth azonban nagyon fél fia reakciójától.
5×6. A halott rakománya
Robert Onedin dühösen felelősségre vonja Baines kapitányt, amiért a hajón foglalkoztatja a fiát, Samuel Onedint. Azzal fenyegeti meg, hogy bíróságra viszi az ügyet, ha nem hagy fel a dologgal. Majd elrohan öccséhez, Jameshez és őt is “lemarja” ugyanezért. Letty Gaunt 200 fontot fektetett be William gőzgép kísérleteibe és tárgyalt egy malom megvételéről is. A Charlotte Rhodes, James Onedinnel a fedélzetén az Egyesült Államokba indul, hogy 2000 véka búzát vegyen fel, azonban üzletfele, Washburn ezredes- úgy tűnik – nem rendelkezik ekkora mennyiséggel. James mindenáron meg akarja szerezni az árut, s ennek érdekében több pohár rizspálinkát iszik meg az ezredessel. Iszonyúan berúg, de az üzletet sikerül megkötnie.
5×7. Sanyarú sors
James Onedin ismét Amerikába tart, 150 európai kivándorlót szállít a hajóján. A hajón tartózkodik William, Daniel Fogarty és Elizabeth fia is. James gyorsan kitalálja, hogy a fiatalember családi okokból jött el otthonról. Útközben elromlik a gőzgép, s ezért kénytelenek Liverpoolban kikötni és megjavíttatni. Ekkor James felajánlja a kivándorlóknak, hogy átviszi őket a Charlotte Rhodesra, de az utasok tiltakoznak, mert nekik gőzhajót ígértek. Letty Gaunt kiprovokálja, hogy James ismét megkérje a kezét, majd közli vele, majd akkor kerül sor az esküvője, ha ő úgy akarja. Samuel Onedin rábeszéli az egyik emigráns lengyel lányt, hogy maradjon Angliában. A lány beleszeret a fiatalemberbe és úgy dönt, hogy nem utazik tovább. James Onedint mind jobban zavarja leánya és William kapcsolata.
5×8. A túsz
James Onedin az “Esther Lohse” hajó fedélzetén Palermóba érkezik, hogy pénzt vegyen fel szicíliai emigránsok szállításának fejében. Azonban sok kivándorló jelölt meggondolta magát, mert nem tartja biztonságosnak a hajót. Döntésük komoly anyagi károkat okozna Onedinnek, s ezért felkeresi azt a falut, ahol ezek az emberek élnek és megnyugtatja őket, hogy a hajó biztonságos. James Onedin megtudja, hogy gyanúja beigazolódott: az “Esther Lohse”hajót megszállta a maffia. Helyi vezetőjük, Signor Ranocci követeli a “pénzüket”. Közli James-szel, amennyiben megkapják, szabadon engedik a hajó személyzetét és eltávozhatnak a kikötőből. Amennyiben azonban nem így történik, egyenként lelövi az embereket.
5×9. Ismeretlen vízeken
James úgy dönt, hogy az alacsony árak miatt a hajó rakományát elviszi Skóciába, hátha ott jobb árat kap érte. Eközben Baines kapitányt baleset éri: egy nagy bála rázuhant és eltört a karja. Onedin kifizeti minden tartozását, s így már nincs semmi adóssága. William és Charlotte titokban találkozik egymással. James Onedin – ismeretségük óta először – felajánlja Lettynek, szálljon vele hajóra és menjenek együtt Skóciába. Eközben Robert azt szeretné elérni, hogy öccse 18 ezer fontért vegye meg a részvényeit. James azonban egyelőre túl magasnak tartja az összeget. Daniel Fogarty 1000 fontot adományoz egy tengerész otthon létrehozására Sara Onedinnek…
5×10. Hajszál híján
James Onedin újabb két hajót vásárolt. Bátyja, Robert pedig csodaszép új ház tulajdonosa lett. Eközben David Frazer és Elizabeth egy hajógyárral gazdagodott. Egyébként David és Elizabeth úgy határoznak, hogy összekötik életüket, egybekelnek. A Trident fedélzetén az egyik matróz észreveszi, hogy Mrs. Gaunt ékszereket tart egy dobozban, s elhatározza, hogy megszerzi. A két matróz támadása szerencsére kudarccal végződik, mert egy öreg matróz, Bill megmenti James Onedin és Baines kapitány életét és a hajót. Az elkövetőit pedig lefogják. Így a Trident szerencsésen visszatér Liverpoolba, s Billt gazdagon megjutalmazzák. Ezt követően Baines kapitány megtudja, hogy az öreget előző este egy csapat nő társaságában látták. Gyanút fog és a keresésére indul…
6×1. Ahol füst van, ott tűz is
David Frazer egy láda rúd aranyat szeretne elszállítani James hajóján. Az értékes szállítmány a férfi dél-afrikai bányáiból származik. James fuvardíjként értékének két százalékát kéri. Ez 2000 fontot tesz ki, de Frazer végül elfogadja sógora feltételeit. Eközben Elizabeth és fia, William között heves vita támad a cég vezetésével kapcsolatban. Samuel Onedin nem óhajt egész életében üzletben dolgozni, még a sajátjában sem. Eközben tűz üt ki James hajóján és fenyegeti az egész szállítmányt, sőt a hajót is. Nagy erőfeszítések árán végül sikerül eloltani a tüzet…

Kuzey Güney – Tűz és víz

21. rész
Banu teljesen összeomlik, amikor megtudja, hogy az édesapja szívinfarktust kapott, Güney egyetlen percig sem hagyja magára. Cemre állásajánlatot kap Cantól, a férfi a személyi aszisztensének szeretné felvenni.
22. rész
Kuzey születésnapján végre megnyit a Tekinoglu család pékésége az új épületben. Cemre munkába áll Can mellett, Gülten nagyon büszke rá. Ebru úgy dönt, hogy nem utazik vissza Amerikába, hanem maga fogja a Sinaner csoportot vezetni.
23. rész
Cemre úgy tesz, mintha nem esne neki rosszul, hogy Kuzey születésnapján Güneyt és Banut együtt látja, ám Gülten látja rajta, hogy ez nem így van. Zeynep már a megérkezése napján kellemes fogadtatásban részesül.
24. rész
Ebru kíváncsi Güneyre, mert szeretné tudni, hogy ki az a fiú, akit Banu ennyire szeret, ezért meghívja vacsorára. Kuzey és Simay elutaznak, hogy elmondják a lány szüleinek, hogy összeházasodtak.
25. rész
A rosszul sikerült családi látogatás után az este még más kellemetlenségeket is tartogat Kuzey számára, Simay elmondja neki a kórházban, hogy már nem terhes. Güney rájön, hogy Banuval milyen vállalkozást kellene indítaniuk.
26. rész
Mindenki meglepődik, hogy Kuzey ilyen hamar hazatér az üzleti útjáról. Güney az apjától vár segítséget az üzlet beindításához, ám ehhez előbb bocsánatot kell kérnie Samitól. Gülten kénytelen Cemre meggondolatlansága miatt Zeynepet és az apát vendégül látni.
27. rész
Kuzey nagyon feldühödik, amikor kiderül, hogy az öccse riasztotta a rendőrséget, főleg, amikor őt is beviszik. Cemre véletlenül rájön, hogy Zeynepnek tetszik Kuzey, Gülten pedig nem érti, hogy ez miért zavarja a lányát.
28. rész
Sami teljesen belebetegszik abba, hogy a fia miatta hozott áldozatot, csak iszik és kesereg. Kuzey úgy dönt, hogy elhívja Zeynepet moziba, a lány azonnal szól Cemrének, végül Ali is csatlakozik hozzájuk.
29. rész
Az egész Tekinoglu család megdöbben, amikor kiderül, hogy Kuzey elvette Simayt. Előkerül Attila úr végrendelet tervezete, amiből egyértelműen kiderül, hogy Banunak is részesednie kellett volna a vállalatból.
30. rész
Kuzey úgy dönt, hogy mégis betársul Güney cégébe. Simay elmegy Banuhoz, hogy érdeklődjön a munka miatt, ám csalódás éri. Cemre nagyon élvezi, hogy kínos pillanatokat okozhat Güney új barátnőjének.

Tudorok

3×8.
Mária beleszeret a királyné öccsébe, Fülöpbe, annak ellenére, hogy a férfi lutheránus. Sir Charles és Seymour addig ügyeskednek, míg sikerül Cromwellt csőbe húzniuk, aki elvesztette a király támogatását, az új királyné, Anna hercegnő miatt. Henrik addig szorongatja a jogászait, amíg azok találnak egy kapaszkodót a házasság érvénytelenítésére.
4×1.
1540, VIII. Henrik uralkodásának harmincadik éve. London a hosszú, forró nyártól szenved. Míg az alattvalók kókadoznak a hőségtől, a király életereje nem csökken. Henrik házasságot köt az alig tizenhét éves Katherine Howarddal. Az ötödik feleség nemcsak az életkorát tekintve különbözik a korábbiaktól, de alacsony sorból származik és egy akaratos fiatal lányoknak fenntartott panzióban fedezték fel a király barátai. A gyermekkori barátnője, Joan Bulmer lesz az udvarhölgye, aki sok botrányos részletet tud a múltjából. A király jóképű lovásza, Thomas Culpepper nem titkolja az új királynő iránt érzett vonzalmát.

Velvet Divatház /Velvet/

1.
Az 1950-es évek vége felé az elegáns madridi Velvet Divatház a megmaradásáért küzd. Don Rafael, a divatház tulajdonosa, ezért visszahívja külföldről a fiát, Albertót, akit hét évvel ezelőtt Londonba küldött tanulni. Alberto már az új divathullám képviselője, és emiatt hamar összetűzésbe kerül az apjával. De más is van, amit Don Rafael nem tud az ellenőrzése alatt tartani. Albertónak nemcsak azért kellett annak idején elmennie Madridból, hogy tanuljon, hanem azért is, mert beleszeretett egy egyszerű lányba, a személyzeti főnök elárvult unokahúgába, a szép és tehetséges Anába. Most úgy tűnik, ez a szerelem hét év távollét után is még mindig él mindkettőjükben.
2.
Ana vegyes érzelmekkel fogadja a Londonból hazaérkező Albertót, hiszen hét év alatt egyetlen levelet sem kapott tőle. Alberto igyekszik meggyőzni a lányt, hogy a levelei csak elkeveredhettek és Ana végül rászánja magát, hogy megpróbálja felkutatni őket. A bemutató alatt Alberto és Don Rafael komolyan összevesznek, és ez megerősíti a fiú szándékát, hogy Anával Párizsba menjen. Azonban egy tragikus esemény áthúzza minden számítását. A szabóműhely vezetője, Doňa Blanca elbocsátja Ana egyik barátnőjét, Luisát, mivel a lány anyagot lopott a műhelyből. Doňa Blanca nem veszi figyelembe azt sem, hogy Luisa súlyosan beteg férjének orvosi költségeire akarja előteremteni a pénzt.
3.
Don Rafael halála alaposan átrendezi a Velvet Divatház helyzetét. Gloria és Patricia nagy felháborodására a végrendeletből kiderül, hogy Alberto örökölte a részvények többségét. A könyvelő viszont arról világosítja fel az új tulajdonost, hogy a céget súlyos adósságok terhelik. Ha nem találnak új befektetőt, a patinás áruházat el kell adniuk. Ana kiszökik a kórházból, hogy Alberto mellett lehessen, de a temetésen rosszul lesz. Alberto úgy érzi, itt az ideje, hogy új fejezet kezdődjön a kapcsolatukban.
4.
Gloriának nem sikerül átjátszania a Velvet részvényeit, Don Rafael testvérének, Pilárnak, de Alberto gondjai ezzel nem oldódnak meg. A cég megmentése érdekében Gerardo Oteguihez, a család régi barátjához fordul kölcsönért, aki olyan súlyos feltételt szab, amelyet Alberto semmiképp sem kíván teljesíteni. Ana azonban másként látja a helyzetet. Úgy érzi, a Velvetben dolgozók munkahelyének megmentése érdekében nekik is muszáj áldozatot hozniuk, bármily nehéz legyen is az. Az elbocsátott Luisa váratlan és érthetetlen segítséget kap az egyik törzsvásárló férjétől, Don Franciscótól. Rita nővére, Clara, elhatározza, hogy jelentkezik az igazgatóságon megüresedett titkárnői állásra.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: