Sorozatok a TV-ben 2016. augusztus 15. és 2016. augusztus 28. között

Új sorozatok

 • A királyi ház titkai /Dong Yi/Jewel in the Crown/
  dél-koreai drámasorozat, Izaura TV augusztus 15. 13:00 csatorna premier
 • Kuzey Güney – Tűz és víz
  török drámasorozat, Izaura TV augusztus 15. 20:00 csatorna premier
 • Agatha Raisin
  angol krimisorozat, Duna TV augusztus 19. 20:30 premier
 • Fear the Walking Dead 2. évad
  amerikai drámasorozat, AMC augusztus 22. 22:00 premier

Jelenleg nézett sorozataim

 • A fátyolos hölgy /La dama velata/ kedd 20.20 Duna TV
 • Az éjszaka királynője /Gecenin Kraliçesi/ hétvége 20:00 Izaura TV
 • Az óceán szíve /El corazón del océano/ szombat 11:00 AXN White
 • Barátok közt minden hétköznap 20:40 18. évad RTL Klub
 • Better Call Saul csütörtök 22:00 2. évad AMC
 • Jóban rosszban minden hétköznap 20:30 12. évad TV2
 • Megtört szívek /Paramparça/ hétköznap 16:55 2. évad TV2
 • Öltések közt az idő /El tiempo entre costuras/ vasárnap 13:45 Duna TV
 • Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/ szerda 21:15 3. évad RTL Klub
 • The Walking Dead hétfő, kedd 23:00 Fox

Sorozatok, amiknek olvasom az előzetesét.

A fülszövegek SPOILERT tartalmaznak.

Agatha Raisin

1. A spenótos halálpite
Agatha Raisin úgy dönt, sikeres PR-karrierjét megszakítva maga mögött hagyja a londoni nyüzsgést és új életet kezd az idilli Codswolds egyik aprócska falujában, Carleyban. Lendületes nagyvárosi temperamentumával azonban rögtön kihívja a helybeliek ellenszenvét, különösen azután, hogy a piteversenyre benevezett süteménye révén hamarosan gyilkossággal gyanúsítják. Agatha nem lát más kiutat, hogy kivívja a helyiek tiszteletét, mint hogy maga deríti ki, hogyan került méreg a spenótos pitébe.
A tévéfilm a bevezető epizódja annak a sorozatnak, amely M. C. Beaton magyarul is megjelent sikerkönyvei alapján készült.

2. Az elkóborolt túrázó
A közeli kastély birtokának területén meggyilkolnak egy túrázót, aki előző nap ugyanezen a gyalogösvényen éles szóváltásba keveredett a tulajdonossal. Az áldozat túracsoportjának egyik tagja felkeresi Agathát, mert hallott már sikeres bűnfelderítő képességéről, hogy segítsen megtalálni a valódi gyilkost, mert nem hisz a kastély urának bűnösségében. Agatha a cél érdekében maga is lelkes túrázónak adja ki magát.

A fátyolos hölgy /La dama velata/

10. Búcsúlevél
Carlotta meg akarja látogatni Clarát, de Adelaide közli vele, hogy a grófnő elutazott a betegsége miatt. Luisa, a szobalány azonban elárulja, hogy a bolondokházába záratták, és átad neki egy levelet Matteótól, hogy vigye el az úrnőjének. Clara rájön, hogy otthon is és az kórházban is módszeresen mérgezik, és ettől kezdve titokban nem nyeli le a pirulát. Matteo a levélben beszámol a sztrájkról, és segítséget ajánl Clarának. Guido megparancsolja Matteónak, hogy dolgozzanak tovább, a kukorica árából akarja kifizetni az új selyemhernyó szállítmányt. Clara az első adandó alkalommal megszökik az elmegyógyintézetből, és San Leonardóba megy, de Guido követi. A lány a folyópartig menekül, ám valaki hátulról fejbe vágja és ájultan zuhan a folyóba. A rendőrség a körülményekre való tekintettel öngyilkosságot állapít meg. Clara a rendházban tér magához, és elhatározza, hogy mindenáron kideríti az igazságot, álruhában, fátyol mögé bújva.
11. A fátyolos hölgy
Clara a fekete fátyol mögé rejtett arccal, Emilia di Sant?Ubert álnéven, Matilde segítségével bejut a Grandi házba, ahol zongoraleckéket ad Aurorának. Így lehetősége nyílik arra, hogy szétnézzen a házban és bizonyítékot találjon az ellene elkövetett gyilkossági kísérlet elkövetőjére. Guido látszólag nem bánkódik felesége halála miatt, gyakran de Blemont báróné társaságában mutatkozik. Clara közben terveket sző: elsőként Adelaide-nak kell megfizetnie tetteiért, aztán a férje következik. Matilde nem nézi jó szemmel a bosszúhadjáratot.
12. Fellebben a fátyol (utolsó rész)
Matilde óvatosságra inti Clarát, hisz a harag rossz tanácsadó, de ő biztos abban, hogy a férje, Guido az igazi bűnös. Ezért Clara úgy intézi, hogy a rendőrség gyanút fogjon a korábbi felesége halálát, az ő állítólagos öngyilkosságát és Ludovico támadását illetően is. Ám mikor Guido sorsa megpecsételődni látszik, Adelaide vallomása alapján olyan titkokra jön rá Clara, melyek nagy fordulatot hoznak az életében.

A királyi ház titkai /Dong Yi/Jewel in the Crown/

1. Ármány és összeesküvés
Dong-i, az alacsony sorban élő boncsegéd okos és bátor kislánya, egy holttestet talál a folyóparton. Kiderül, hogy egyidejűleg több magas rangú tisztségviselőt is meggyilkoltak. Az igazságos csendőrfőnök elégedetlen a nyomozás menetével, a hűséges és nagy tudású boncsegédhez, Dong-i apjához fordul segítségért. A nyomok szerinte a Penge Szövetséghez vezetnek, amely szökött szolgálókat menekít biztonságos helyre. Bár nemeseket eddig nem gyilkoltak, a csendőrfőnök tömeges letartóztatásba fog. Dong-i és apja azonban rádöbbentik, hogy mekkorát tévedett. A magas rangú összeesküvők a boncmester életére törnek, és a kislányt elrabolják. Dong-i védelmében összehívják a Penge Szövetség tagjait.
2. A selyem ruha
Choi Hyo-won-t hazafelé menet bérgyilkosok támadják meg, de Cheon-soo segítségére siet, és biztonságos helyre viszi. Dong-i-t az idegen egy előkelő házhoz viszi, ahol régi álma teljesül: köszöntőlány lesz. Choi Hyo-won és lánya ellen elfogatóparancsot adnak ki. Dong-i nem érti, apja miért nem engedi, hogy köszöntőlány legyen, ezért cselt eszel ki, és mégis elmegy annak a miniszterhelyettesnek a házához, aki rá és apjára vadászik. Seo Yong-ki újra akarja indítani a nyomozást, ehhez apja, a befolyásos főállamtanácsos segítségét kéri, akit azonban úton a királyhoz meggyilkolnak. A Penge Szövetséget lépre csalják, és a helyszínen sok tagját elfogják.
3. A titokzatos hölgy
A királyi csendőrfőnök ellen az összeesküvők vizsgálatot indíttatnak, mert védeni próbálja a Szövetséget, és öreg boncsegédjét. A csendőrfőnök azonban döbbenetes értesüléseket szerez öreg barátjáról… A harcosok megmaradt maroknyi csoportja Choi Hyo-won parancsa ellenére megpróbálja kiszabadítani a kivégzésre induló vezért és embereit. Vállalkozásuk kudarcba fullad, a katonák mindenkit lemészárolnak. Dong-i az újév előtti forgatagban egy titokzatos hölgytől ugyanazokat a kézmozdulatokat látja, mint az elhunyt főfelügyelőtől. A látnok szerint a hölgy és a kislány sorsa rejtélyes módon összefonódik.
4. A hajtóvadászat
A csendőrfőnök a második miniszterhelyettes felhatalmazásával hajtóvadászatot indít a Penge Szövetség tagjainak családja, és az esetleg életben maradt tagok ellen. A csendőrség és a Büntető Törvényszék immár karöltve üldözi a Szövetséget… Dong-i étlen-szomjan kóborol. Összeakad barátjával, Gedorával, aki szintén apját gyászolja. Később egy titokzatos társaság viszi magával Szol Hi-hez, az előkelő kurtizánhoz, Dongjó szerelméhez, aki oltalmába veszi a kislányt. Gedorát hamis papírokkal kijuttatják a városból, de Dong-i a fővárosban marad, és Szol Hi segítségével bekerül a Zeneakadémiára szolgaként. A katonák egy gyermek összezúzott holttestére bukkannak, aki Dong-i selyemruháját viseli. Seo Yong-ki, bár rájön a csalásra, nem leplezi le, mert ő akarja megtalálni a kislányt.
5. Baljós előjelek
A zeneakadémián az éves udvari zenevizsgára készülődnek a zenészek, melyen a király is részt vesz. Dong-i, a szolgáló megszegi a szabályt, és a királyi hangszereken játszik, ezzel felkelti az uralkodó figyelmét. Hváng Dzsu-sik ezért elküldi a lányt a palotából a hangszerkészítő műhelybe. Az udvarban közben folytatódik az érdekcsoportok harca. A király vissza akarja hozni Dzsáng Ok-dzsong udvarhölgyet a palotába, ám az anyakirályné ellenzi. Ráadásul az udvarban felbukkanó baljós előjeleket is az udvarhölgy számlájára akarja írni – a Nyugati Frakció miniszterével együtt. Dong-i tovább keresi a pillangós kulcsdísz tulajdonosát és új nyomra bukkan. A születésnapi ünnepségen a zenészek koncertje hangzavarba fullad – ez rossz előjel a királyság sorsát illetően. A király felelősségre vonja az egész Királyi Zeneakadémiát.
6. A bizonyíték
Dong-it elrabolják a palotából és mikor magához tér, a királyi kőharang-készítő holttestére bukkan egy kalyibában. Sikerül megszöknie és elrohan a csendőrséghez, hogy bejelentse, gyilkosság történt. Mire visszaérnek, a holttest eltűnik. A király közben elrendeli, hogy a csendőrség és a törvényszék derítse ki a nép körében egyre nagyobb riadalmat okozó baljós hangzavar okát és találja meg, hogy ki áll mögötte. Az egyetlen bizonyíték, amely esetleg nyomra vezethetné őket, a harangkészítő holtteste, de nem találják. A király megparancsolja, hogy keressék meg a lányt, aki jelentette a gyilkosságot. Azonban nem jutnak semmire, ezért úgy dönt, saját maga is utánajár a dolognak. Közben Dong-i is visszamegy a kalyibába és összetalálkozik az álruhás királlyal…
7. A jutalom
Dong-i kiruccanása az álruhába öltözött Szuk-dzsong király segítségével sikerrel zárult. Ennek hála Szuk-dzsong bizonyítani tudja, hogy a hangzavarra van tudományos magyarázat, Szo Jong-gi csendőrparancsnok végre elindíthatja a nyomozást a hangzavar mögött álló összeesküvők után, és Dong-it is megjutalmazzák. De a dolgok hamarosan visszájukra fordulnak. Amikor Dzsáng úrnő beavatkozik a nyomozás menetébe, kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik, Dong-inak pedig meggyűlik a baja a Királyi Zeneakadémia új vezetőivel – a szolgálólányra a legsúlyosabb büntetés vár.
8. A próbatétel
Dong-i vakmerőségében megkéri, hadd láthassa Dzsáng úrnő legkedvesebb ékszerét, hátha felismeri benne azt az udvarhölgyet, akivel hat évvel ezelőtt találkozott. Arcátlanságáért nemhogy nem büntetik meg, de Dzsáng Ok-dzsong meg is kedveli. Hogy bizonyíthassa rátermettségét, megbízza Dong-it egy egyszerű feladattal, amiből újabb éjszakai kaland kerekedik. Dzsáng nyomására Szuk-dzsong király leállítja az összeesküvés utáni nyomozást, így Szo Jong-gi csendőrparancsnok egy hat évvel ezelőtt látott, Dong-i nevű kislány kiléte után nyomozhat. Tanítványával a városba érkezik Kim Hván, és Csá Cson-szuval elmerengenek a múlton, miközben fogalmuk sincs, hogy az általuk oly szeretett lány a városban van, méghozzá nagy veszélyben: ugyanis O Ho-jáng, a zeneakadémia új jegyzője egy cselt eszelt ki, hogy az érinthetetlennek hitt Dong-ira tehesse a kezét.
9. A vizsgálat
Megtudják, hogy Dong-i orvosságot vitt be a palotába, ezért kihallgatást rendelnek el. Az udvari orvos Szuk-dzsong király vezetésével kideríti, hogy mi történt a királyné gyógyfőzetével, és az eset sokkal súlyosabb, mint ahogyan sejtették. Cson-szu, miután megbizonyosodott, hogy Dong-i még a fővárosban van, határozott lépéseket tervez. Amikor az anyakirálynő politikai szövetségesei újabb cselt eszelnek ki Dzsáng úrnő ellen, színre lép a rettegett Udvari Számvevőszék. Dong-in ezúttal maga Szuk-dzsong király se tud segíteni.
10. A vád
Dzsáng úrnő önfeláldozóan feladja magát az Udvari Számvevőszéknél, hogy Dong-it ne vessék alá kínvallatásnak. Jong Dál és Hváng Dzson-suk, a hűséges barátok, örülnek a szabadulásának, de Dong-i nem nyugodhat, amíg szeretett udvarhölgye fogságban van. Miután kiderül, hogy az egyszerű gyógyfűcsempészési ügy felségárulási üggyé nőtte ki magát, Dong-i mindent megtesz, hogy bizonyítsa Dzsáng ártatlanságát. Eközben Han kamarás igyekszik eltitkolni a történteket Szuk-dzsong király elől, Szon-csu pedig egy merész lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy ráleljen Dong-ira.

Az éjszaka királynője /Gecenin Kraliçesi/

1. Kartal kiskorában elveszítette az édesapját, így Aziz volt az, aki örökbe fogadta az árvát. Aziz egykori segítője és jobb keze, Osman egykor különös okok miatt világgá menekült. Kartalból üzletember válik, akire nevelőapja nagyon büszke, azonban mindezért féltestvére, Mert nagyon féltékeny rá. A férfi egy kis francia városba utazik üzletkötés miatt, ahol megismerkedik Selinnel, Osman lányával.

2. Kartal üzleti útja véget ér és visszautazik Törökországba. Selinnek ígéretet tesz, hogy visszatér hozzá. Hazaérve Kartal bejelenti a feleségének, Esranak, hogy válni akar, mire a nő kiborul és féltékenységből egy fának vezeti az autójukat. Aziz megtudja, hogy Kartal találkozott valakivel.

3. Aziz megfenyegeti Kartalt, hogy megöli, ha elhagyja a feleségét. Selin Törökországba utazik, hogy meglepje szerelmét, de Kartal szakít vele. Selin édesanyja levelet kap Törökországból, a lány féltestvérétől. Selin pedig újra Törökországba utazik a fiával.

Barátok közt

18×8033-8042
– Máté és Péter sokkoló dolgon kapják rajta Stella nagynénjét.
– Rudi és Ágnes nem hétköznapi módon próbálják helyrehozni Krisztián hibáját.
– Zsófi radikálisabb eszközt választ Bence megszerzéséhez.
– Irma ráébreszti Bözsit, milyen rosszul áll a betegségéhez.
– Miklós ráébred, hogy Ottó anyja az egyetlen, akivel üzleten kívüli dolgokról is tud beszélgetni.
– Péter randira hívja Natasát. Vajon lehet köztük szerelem?
– Júlia és Attila házassága menthetetlennek tűnik, és Attila sorsfordító döntést hoz
18×8043-8052 (évadzáró)
– Júlia és Attila kapcsolata egyre erőteljesebb válságba kerül, de Máté mindent megtesz, hogy ne bomoljon fel a család.
– Cuki bajba keveri Bözsit.
– Miklós fontos feladatot bíz Rolandra.
– Aliz és Rudi kapcsolata menthetetlennek tűnik.
– Gizelláék még közelebb kerülnek ahhoz, hogy Stella életét örökre megváltoztassák.
– Ágnesnek újabb célpontja van, akinek megpróbálja megnehezíteni az életét.
– Tóbiásnak választania kell a fia és Kristóf között.
– László megtudja, hogy a cég tönkretételekor mit tett vele Miklós és elhatározza, hogy nem hagyja szó nélkül.

Jóban rosszban

12×2911 – 2915
Hétfő
Nóra elpanaszolja Szilárdnak, hogy Levente kikészíti. Orsinak rosszul esik, hogy Big ennyit kattog Adél új pasiján. Levente nemcsak Nórát, de Szilárdot is megfenyegeti. Szabi és Big nyomozásba kezdenek, ezért Big felhívja Adélt, hogy infót szerezzen Bencéről. Szilárd elmeséli Kardosnak és Dórának, hogy az apja megfenyegette. Károlyi és Sanyi túszul ejtették Alexát.
Kedd
Alexa magához tér. Big közli Szabival, hogy Adél tudtára kell hoznia, hogy Bence hazudik. Betty szerint Mónikának még mindig bejön Péter. Konrád és Aliz megosztják Rolanddal a Vasváritól kapott információkat. Fanni érdeklődésére Mónika elmeséli, hogy mire jutott Péterrel kapcsolatban. Bence megtudja Adéltól, hogy Big gyanúsnak véli.
Szerda
Barbara elmondja Bettinek, hogy Károlyi túszul ejtette Alexát és Alizt követeli cserébe. Adél elmeséli Károly bácsinak, hogy milyen büszke Bencére. Bogdányiné pezsgővel érkezik Károly bácsihoz. Nóra megkéri a fiát, hogy legyen óvatos a tanulmány megjelentetésével. Aliz szeretné meggyőzni Konrádot, hogy ő mehessen Károlyiék találkozójára.
Csütörtök
Levente közli Szilárddal és Viktorral, hogy ha kell, a klinika jóhírét is tönkreteszi. Böbe beavatja Bandit Bogdányiné sztorijába. Konrádnak és Aliznak feltűnik Roland rosszkedve. Károlyi és Sanyi továbbra is fogva tartják Alexát. Mónika elmondja Fanninak, hogy egyelőre jegeli a Péteres témát. Péter közli a kollégákkal, hogy kiáll Szilárd mellett és más megoldást javasol.
Péntek
Konrád és Aliz készülődnek az akcióra. Miközben Gabi és Adél süt-főz, Károly bácsi a randevúra készülődik. Roland elmondja Barbarának, hogy úgy érzi árulást követ el. Bogdányiné elsőként érkezik a randevúra. Bence döbbenten veszi tudomásul, hogy Adél szülei rendőrnyomozók. Gabiék aggódni kezdenek, hogy vajon mi történhetett Károly bácsival.
12×2916 – 2920. (évadzáró)
Hétfő
Konrád felhívja Rolandot, aki tagadja, hogy bármi köze van az átveréshez. Gabi, Adél és Bence Károly bácsi keresésére indulnak, majd később Adél felhívja Bencét, hogy megtalálta Károly bácsit és várja a mentőt. Alexa elkeseredésében elsírja magát. Miközben Péter bánatában iszogat, megérkezik Barbara, hogy hazaküldje. Konrád szerint Roland állhat az átverés mögött.
Kedd
Reggeli készülődés közben Bandi azon tépelődik, hogy kivásárolja-e a műhelyt. Konrád rákérdez Rolandra, hogy miért verte át. Roland azt állítja, hogy csak meg akarta védeni őt és Alizt. Viktor kitessékeli a látogatókat és közli Károly bácsival, hogy minden eredménye jó. Bandit egyre jobban nyomasztja a műhely-dilemma. Roland maga mellé állítja Kellert.
Szerda
Betti és Barbara próbálják lebeszélni Pétert a nyugdíjba vonulásról. Böbe hiába nyüstöli, Bandi nem írja alá a hitelkérelmet. Keller beszámol Konrádnak és Aliznak, hogy Roland készül valamire. Bence társasága bemutatkozik Adélnak. Böbe és Orsi a segítségükről biztosítják Bandit, ha belevág a műhelybe, ám Bandi bevallja, hogy visszavágyik a kórházba.
Csütörtök
Péter a fejébe vette, hogy Alexa nyomába ered, Betty azonban próbálja lebeszélni. Böbe szerint Péter közbenjárásával Dobos visszavenné Bandit. Orsi ráveszi Károly bácsit, hogy hívja haza Adélt. Orsiék kihívják Zseniéket biliárdozni és közben ismerkednek. Roland elmondja Barbarának, hogy összeállt a terv. Károlyi felhívja Rolandot, hogy egyeztessék a találkozót.
Péntek
Miután Bandi megtudja, hogy Hanna sem alkalmazza a továbbiakban, Böbe a kezébe veszi az ügyet. Gyöngyi felhívja Böbét, hogy Péter a Csilliárd Klubba távozott a kórházból. Miután Roland sms-ben értesül, hogy Károlyiék készen állnak, felhívja Kellert és arra utasítja, hogy foglalja le Alizt. Zseni attól tart, hogy megjelennek a zsaruk, de Bence lenyugtatja.

Megtört szívek /Paramparça/

127. rész (II. évad, 44. rész)
Hazal jogosan háborodik fel, hogy miért kell fűtetlen lakásban élnie, miközben az apja milliárdos. Dilara Elmegy Dzsihánhoz, hogy elmondja, kivel van viszonya, de közben hírt kap Ozanról.
128. rész (II. évad, 45. rész)
Harun zsarolással próbálja távol tartani maguktól Dzsandant. Dilara megtudja, hogy terhes. Ozan egy hónap kóma után magához tér, teljesen felépül. A kórházi folyosón viszont Rahmi felismeri Nergisz asszonyt, akinek sötét titkok vannak a múltjában.
129. rész (II. évad, 46. rész)
Dilara nem akarja elvetetni a gyereket, de nem tudja, hogy tálalja a dolgot Harunnak és a családnak. Dzsihán és Gülszeren kibékültek és már az esküvőt tervezik. Derja elutazik Kirklárelibe, mert a férjét felmentették, kiengedik a börtönből.
130. rész (II. évad, 47. rész)
Dzsihán megtudja, hogy Dilara Harunnal jár. Később hiába próbálja kiszedni Dzsandanból, hogy mi köze Dubrovnikhoz. Megtudja, hogy Hajal miatta lett öngyilkos. Gülszeren kidobja az elviselhetetlenül szemtelen Hazalt.
131. rész (II. évad, 48. rész)
Deniz megtudja, hogy Dzsanszu buliban volt és ezért nem ment vele a koncertre. Hazal odaköltözik az apjához. Dzsihán felelősnek érzi magát Hajal haláláért, bár Jildirim szerint nem is biztos hogy a lány öngyilkos lett. Dzsandan annyira fél Haruntól, hogy minden vele kapcsolatos információt felajánl Dzsihánnak, hogy cserébe védje meg.
132. rész (II. évad, 49. rész)
Ozan megtudja, hogy Zejnepnek van egy kislánya, sőt össze is barátkozik a gyerekkel. Dilara az elé tárt bizonyítékok hatására végre elhiszi, hogy Harun Dzsihán esküdt ellensége, de ettől kétségbe is esik. Gülszeren hitelt akar felvenni, hogy Özkan és Engin ki tudja fizetni a műhely bérleti díját.
133. rész (II. évad, 50. rész)
Engin és Özkan nem tudja fizetni a műhely bérleti díját, de Csagatáj leszerződik velük a Marzen cég nevében. Dzsihán erőt vesz magán és elmegy megint Gülszerenhez bocsánatot kérni, de ott találja Özkant. Ozan az első döbbenet után nagyon megszereti Dzsemrét, Zejnep kislányát. Dilara bocsánatot kér Ozantól, majd eltűnik.
134. rész (II. évad, 51. rész)
A család megnyugodhat, mert Dilara Nénjénél töltötte az éjszakát. Hazal egy kisebb balhéba keveredik egy szórakozóhelyen, ahonnan a rendőrségre viszik. Gülszeren nem hajlandó érte menni, és Dzsihán is nagyon mérges. Nergisz asszonyról kiderül, hogy 25 éve Izmirben egy nyilvános házban dolgozott. Dzsihán megtalálja a 14 hetes terhesség ultrahang-képeit.
135. rész (II. évad, 52. rész)
Dzsandan viszonyt kezd Jildirimmel, a volt férjével. Dzsihán szobafogságra ítéli Hazalt a történtek miatt, amit az nehezen visel. Gülszeren viszont úgy érzi, mindenki magára hagyta. Dzsihán szembesíti Dilarát a ténnyel, hogy tud a terhességéről, de próbál segíteni neki.
136. rész (II. évad, 53. rész)
Az egykori ügyfele, Jüdzsel megtalálja Dzsandant és kényszeríti, hogy intézze el neki egy földterület megvásárlását. Harunék rájönnek, hogy Jildirimet kell követniük, ha el akarnak jutni a nőhöz. Gülszeren fogdába kerül, de Harun segít neki kijutni.

Öltések közt az idő /El tiempo entre costuras/ (utolsó rész)

8. Sira már indulásra kész, mikor megjelenik nála a sebesült Marcus, aki figyelmezteti, hogy mielőbb induljon el, mert Da Silva sejthet valamit. Marcus féltése nem alaptalan, hisz a férfi valóban végezni akar Sirával, ezért menekülniük kell és úgy tűnik sikerül is meglógniuk. Hogy visszajutnak-e Madridba és ezzel minden rendeződik-e, az kiderül a sorozat utolsó epizódjából.

Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/

3× 30/2 (188)
Şah szultána megpróbálja újra bevetni Nigart a Hürrem elleni cselszövésbe, de ez a terve nem jár sikerrel. Azt azonban eléri, hogy a háremben fellázadjanak és az elmaradt juttatásukat követeljék, mellyel Hürrem igen nehéz helyzetbe kerül. Úgy tűnik, kölcsönt kell kérnie a hadjárat kiadásai miatt. Diana felajánlja, hogy a maga módján rendet teremt a háremben. Gabriellát leleplezik, és Musztafa száműzi az országból.
3×30/3 (189)
Şah szultána eléri, hogy Hürrem kölcsönt vegyen fel a hárem szolgálóinak a kifizetésére. Hogy lehetetlen helyzetbe hozza ellenségét, lefizetett emberei megtámadják a pénzt szállító hintót, és kirabolják. Gabriella eléri Musztafánál, hogy a húgát szabadon engedjék. Lukrecia azonban egyáltalán nem biztos benne, hogy menni akar. Mihrimah bosszúhadjáratba kezd unokahúga ellen.

Az Onedin család /The Onedin Line/

3×5 A veszély foka
James Onedin egyik hajója most, új legénységgel Lisszabonba tart, Baines kapitány szerint túlsúlyos szállítmánnyal. Mrs. Mandslay is a túlsúly miatt keresi fel Onedint, s embertelenséggel és a legénység veszélyeztetésével vádolja meg. Az egész dologban Fogarty keze van, ugyanis meg akar szabadulni a konkurenciától. Mr. Plimsoll és Fogarty ezért fellázítja a hajó személyzetét. James Onedin befolyásos támogatókat keres a per megnyerése érdekében, s megpróbálja rábeszélni Mr. Plimsollt, álljon el véleményétől, mely szerint a hajó túl van terhelve. Mrs. Mandslay-nak továbbra is az a véleménye, hogy James hajója veszélyesen túl van terhelve. Ugyanez az álláspontja a szakértőnek is. Onedin ezért úgy dönt, másnap megvesztegeti a szakértőt…
3×6 Fekete arany
Mr. Wickham kibérli James Onedin egyik hajóját, hogy a brazíliai Amazonas vidékéről gumi magvakat csempésszenek ki. James azonban visszautasítja az, egyébként előnyös ajánlatot, mert nem vágyik veszélyes kalandokra. Ugyanis a brazil kormány kiviteli tilalom alá vonta ezt az értékes terméket. Eközben a család Charlotte születésnapját ünnepli. Édesapja azonban, önmagához híven teljesen megfeledkezett a nagy eseményről. Leonora mindent megtesz annak érdekében, hogy magára vonja James figyelmét. James Onedin – talán észre sem veszi – egyre féltékenyebb Manuel Ortegára, Dél-Amerika egyik leggazdagabb emberére, amiért nagy érdeklődést tanusít Caroline iránt. A férfi szerelmet vall az asszonynak és megkéri a kezét. Eközben Mr. Wickham – indiánok segítségével – kávémagot gyűjt a dzsungelben, ahol Fogarty kapitány elkapta a maláriát. Ortega azzal zsarolja Caroline-t, tudja, hogy Onedin és Baines kapitány kávémagot akar kicsempészni az országból…
3×7 Ki korán kel, aranyat lel
Jamesnek nagyon nem tetszik, hogy Baines minden konfliktust az öklével igyekszik megoldani és nem az eszével. Ezért megpróbálja rábeszélni, hogy erőszakot csupán végszükség esetén alkalmazzon. Onedin újabb útja Havannába vezet, s a hajón ismét ott tartózkodik Caroline is. Közben Baines kapitányt rosszullét fogja el, elrontotta a gyomrát. Kiderül, hogy a dologban az új szakács a ludas. Elizabeth felkeresi Ms. Leonora Biddulphot és féltékenyen szemrehányást tesz neki, amiért hajóján felkereste Daniel Fogartyt. Ezt követően beolvas magának Danielnek is a történtek miatt. Eközben Baines kapitány azzal vádolja meg Tom Ballantyne-t, hogy meg akarja őt mérgezni, nehogy feleségül vegye a nővérét. A két férfi közötti konfliktus elrendezése céljából James Onedin boksz meccset szervez az érdekeltek részvételével. A küzdelemből Baines kerül ki győztesen.
3×8 Jég és láz
James Onedin kibérli Frazer egyik hajóját, hogy egy szállítmány acélsínt juttasson el a svédországi Luleába. A hajó kapitánya, Daniel Fogarty nem igazán lelkesedik az útért, mert éppen hogy hazatért az előzőről. James azonban a szerződésre hivatkozva kényszeríti őt és a legénységet a munka felvételére. Eközben Caroline gyakorlatilag megkérte James kezét. Ms. Biddulph megoldja azt, ami Jamesnek nem sikerült: megállapodik a jóképű svéd Ericsson gróffal az árakban. Így a két hajó azonnal indulhat vissza Liverpoolba. A Fogarty irányította hajó szerencsétlenül járt: beszorult a jégtáblák közé. A továbbjutás érdekében fel kell robbantani egy nagy jégtáblát.
3×9 Lánykérés
James Onedin immár hat hajóból álló flottával rendelkezik, és most azt tervezi, hogy feleségül veszi Caroline Mandslay-t. Ezt először húgának jelenti be. Elisabeth azonban figyelmezteti, ha elveszi Caroline-t, nagy csalódást fog okozni az őt imádó Leonórának. Időközben Mrs. Mitchell megözvegyült. Megboldogult férje korábban üzlettársa volt mind James Onedinnek, mind pedig Fogartynak. Fogarty meg akarja akadályozni, hogy Onedin megvegye a Skót Leány nevű hajót. Flores ezredes pedig rá akarja venni Baines kapitányt, hogy együtt tulajdonítsák el a hajón lévő 3 millió peso ill. egy millió font értékű arany szállítmányt. Baines részesedése 50 ezer font lenne. A kapitány azonban közli, hogy a becsülete ennél többet ér.

3×10 Túl a horizonton
Mr. Blanchard, James Onedin hajójának egyik utasa különös ember: poggyásza tele van különböző állatokkal és vele tart egy csodaszép néger leány is. James nagyon nehezen viseli ezeket a körülményeket és a néger leányt átrakatja egy gőzösre, melynek kapitánya Baines. A hajó visszaindul Afrikába, azzal a feladattal, hogy kiderítse az egyik folyóról, hajózható-e. Elisabeth elutazik Londonba Mrs. Blanchardhoz és egy ideig nagyon jól is érzi magát, később azonban megromlik a viszonyuk. Eközben Baines kapitány megbetegszik Afrikában és Elis, a néger lány megy el segítségért. Ez idő alatt James és Caroline között heves viták zajlanak: Jamest még mindig zavarja, hogy az asszony kikosarazta őt.
3×11 Az ezüst doboz
James újabb hajót vett. A hajó neve “Teawynd” és a skóciai Aberdeenben készült, Alister Maguire hajógyárában. A hajó immár 4 éves, de kitűnő állapotban van, s James nagyon büszke rá. Most első útjára készül új tulajdonosával. Indulás előtt azonban felkeresi James-et egy úr, Zebediah Pringlehoffer és jó üzletet ajánl neki. James megpróbálja széles ívben elkerülni Ms. Biddulphot és dühbe gurul, amikor meghallja, hogy tanácsokat ad a szakácsnak is. Baines kapitány szemrehányást tesz főnökének a durva viselkedéséért. Majd Jamesnek gondjai támadnak a Szuezi-csatornán való átkelés során: a helyiek túl sok pénzt kérnek érte.
3×12 Kihajózás, irány az otthon!
Robert Onedin alsóházi képviselőként, nejével együtt Londonba költözik. Itt látogatja meg öccse, James. A testvérek között rövid időn belül heves vita tör ki, mert James bolondnak titulálja a bátyját, aki szerinte alkalmatlan arra, hogy ő legyen a Brit-Mexikói Vasúttársaság igazgatóságának elnöke. Ezt követően nagyszabású fogadást rendez új londoni otthonában… Hugh Kernan Robert Onedin házában összeismerkedik Leonora Biddulphal és azonnal heves udvarlásba kezd. Eközben Daniel Fogarty hajója, Baines kapitánnyal és Mr. Wallace-szal a fedélzetén, úton van Angliába, de útközben jégtáblának ütköznek és a hajó elsüllyed. Baines kapitány és Mr. Wallace csónakba szállnak.
3×13 Az utas
Sarah és Elisabeth elhatározzák, hogy átalakítják Leonora külsejét és viselkedését, hogy jobban felhívhassa magára James figyelmét. A hölgy ugyanis mindenáron hozzá akar menni. Eközben James, egyik hajójával Amerikában tartózkodik és elvállal egy üzletet: aranyrudakat és postát kell szállítania Baltimoreból Liverpoolba. Elisabeth bemutatja Leonorának unokatestvérét, Richard Onedint, aki megszólalásig hasonlít nagybátyjára, Jamesre. Onedin hajójának legénysége rátámad Jamesre és Baines kapitányra, s hatalmukba kerítik a hajót. Mr. Draygon a fegyveres lázadók oldalára áll és ezért James lelövi. Eközben Fogarty Liverpoolban arról győzködi Elisabethet, tartson vele Ausztráliába. Az asszony, rövid gondolkodást követően igent mond. Leonora egyre többet tartózkodik Richard Onedin társaságában.
4×1 Veszteség
James Onedin egyik hajója, az Oberon hóviharba kerül és köd is nehezíti az útjukat. Albert Frazer idő közben elhunyt Argentinában. Az Oberon a sűrű ködben, kis híján összeütközik egy másik hajóval, a Helen May-jel, amely ezt követően sziklának ütközik. Baines kapitány megpróbál segíteni a szerencsétlenül járt hajónak, James azonban megtiltja a segítségnyújtást. Elisabeth felkeresi bátyját, hogy szemrehányással illesse, amiért nem kondoleált az idősebb Frazernek, Albert fia halála alkalmából. Kettejük között heves vita támad. Eközben Daniel Fogarty túlélte a hajószerencsétlenséget. Egy éjszaka James kocsiba száll és elhajt valahová, s egy hétig senki sem találja.

A muskétások /The Musketeers/

3×10 Mindenki egyért… (utolsó rész)
A muskétások gyászát kihasználva Grimaud megsemmisítő csapásra készül ellenük. A laktanya elleni robbantásos merénylet után túszejtéssel próbálkozik, és noha a kibontakozó fegyveres összecsapásban súlyosan megsérül, nem adja fel, hogy megmaradt eszközeivel annyi kárt és fájdalmat okozzon a muskétásoknak, amennyit csak tud. Milady de Winter ezúttal a királyné hívására érkezik a palotába.

Kuzey Güney – Tűz és víz

1. Kuzey 4 évet tölt börtönben, ahonnan éppen most szabadul. A szülei és a bátyja mennek érte, és hazaviszik a családi házba, amely a saját pékségük felett van. Az idősebb testvér Güney rengeteget dolgozik az apjának, miközben egy golfpályán is helyt áll, ugyanis egyetemi tandíjra gyűjt. Szerelme, Cemre pincérnő egy étteremben, s a fiatalok idővel szeretnének összeházasodni. A családi vacsorán azonban, amelyet Kuzey hazatérésének tiszteletére rendeznek, előkerülnek a rejtett indulatok.
10. Güney egyre furcsábbnak tartja Cemre viselkedését. Banu megmondja az apjának, hogy miután lediplomázik, saját terveit megvalósítva Güney üzlettársaként szeretne dolgozni, Atillának azonban nem tetszik az ötlet. Ali szerint itt lenne az ideje, hogy Kuzey összeszedje magát és keressen egy tisztességes munkát. Banu az iskola helyett együtt szeretné tölteni a napot Güneyjel. Kuzey eközben elkíséri Cemrét a lány meghallgatására.

Tudorok

3×4 Sir Thomas lassan beleőrül abba, hogy a lázadok ártatlan családtagjait is fel kell akasztatnia. Rohamosan közeledik az idő, amikor a királyné megszüli Henrik harmadik gyermekét, akit a király máris elkeresztelt Edwardnak. Cromwell helyzete a lázadók makacs követelésének köszönhetően megszilárdul, ami újra felbátorítja őt. Henrik férjet keres lánya, Mária számára, és úgy tűnik, Lajos királyra esik a választása.
3×5 Az öröm és a gyász jellemzi a királyi udvart. Végre rendeződött az utódlás kérdése, 1537. október 12-én fia született a királynak. Ugyanakkor a királynő, Jane Seymour gyermekágyban meghal. Miközben Henrik a feleségét gyászolja, az ellenségei kihasználva az alkalmat leszámolnak néhány királypártival. Cromwell elégedetlen a király lépéseivel. Úgy érzi, hogy a katolicizmus még túl erős Angliában, az új református egyház még nem nyugszik elég szilárd alapokon az országban.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: