Új koreai sorozat: Hwajung – A fény hercegnője

Premier: augusztus utolsó hétfőjén, 17:30-kor a Story4-en. Ismétlés másnap 10:55.

hwajungMűfaj: romantikus, történelmi, dráma
Részek száma: 50
Eredeti premier: 2015-04-13

Történet:

Egy 2015-ös koreai drámasorozat.

Jungmyung hercegnő az egyetlen egyenes ági leszármazottja volt Seonjo királynak, aki még élt, amikor ő megszületett. A király halála után Gwanghae került a trónra és az első parancsa az volt, hogy eltűntesse a herceget és száműzze a királynőt a palotából. A következő célpontja a hercegnő volt. Amikor Inmok királynő megtudta, hogy lánya veszélybe került, elküldte és elbújtatta. De a bérgyilkosok a nyomára bukkantak Jungmyung hercegnőnek. A hercegnő testőrének és dadájának heroikus önfeláldozása következtében a hercegnőt sikerült egy hajóra menekíteni. A hercegnőt a tengeren sodródva egy Japán felé tartó hajó találta meg. Eladták rabszolgának. Azért, hogy túlélje az ellenséges környezetet elhallgatta azt, hogy ő egy hercegnő. Fiúnak álcázva magát, Jungmyung munkásként egy kénbányában kezdett el dolgozni. Barátra lelt, ami segítette abban, hogy túlélje a megpróbáltatásokat és megtalálta a reményt a kétségbeesés legmélyén is. De sosem adta fel, hogy egyszer újra visszatérjen Joseon városba, az otthonába és megbuktassa Gwanghaet, aki mindent elvett tőle. Hamarosan alkalom adódik és valóra válhat az álma, hogy visszatérjen.

Forrás: 

http://musorvizio.blog.hu/2016/08/11/irgalmatlan_mennyisegu_premier_jon_a_story4-re

 

Reklámok

37 hozzászólás to “Új koreai sorozat: Hwajung – A fény hercegnője”

 1. Szür Eszter Says:

  Remélem hogy ez tényleg igaz. És ha igaz akkor úgy látszik hogy most nagyon beindultam a tévécsatornák a koreai sorozatok iránt.

 2. N.Ildikó Says:

  Ez nagyon jó lesz, én már láttam, eredeti hanggal Biri66 fordításában. van egy idős ismerősöm, aki ugyancsak rajongó, de nincs számítógépet, így nagyon fog örülni.

 3. Andicilin Says:

  Vagyis augusztus 29-én. Ugyanaznap, mint A palota ékköve. Bár ez jóval érdekesebb, hisz még nem láttam. 😛 Meg gondolom mások se…vagyis nem annyian, mint a palotát.

  “Jungmyung hercegnő, Seonjo király egyedüli leszármazottja.” – Nem tudom ki írta ezt az ismertetőt, de már ha csak a wikipédiát megnyitja, akkor láthatja, hogy nettó hülyeség. A királynak volt egy rakás gyereke, aki túlélte őt. Ilyenkor mindig megnézem a Csoszon dinasztia családfáját…bár így is vannak számomra fehér foltok.
  Amúgy a családfára pillantva, gondolom az lehet ebben a sorozatban a konfliktus oka, hogy bár ez a Gwanghae a legidősebb fiú, tehát a trónörökös, de az ő anyja csak egy ágyas, míg a jóval fiatalabb Jungmyung hercegnő anyja a királyné. (A királynénak lehet, hogy ő az egyedüli leszármazottja, de a királynak nem. Talán ezt fordították rosszul az ismertetőben.) Persze ez csak feltételezés a részemről, mert még nem láttam a sorozatot.

  • István Császár Says:

   Én már láttam a sorozatot, tényleg olyan írhatta az ismertetőt, aki nem látta a sorozatot. Igazából a Lee (Csoszon) dinasztia öröklési rendje sosem volt kőbe vésve – ami már a második, harmadik királynál kiderült. Trónörökös lehetett ágyastól származó fiú is, megelőzvén akár a királynétól született fiúutódot is.

   Valamint ez már a konfuciuszi eszmék kora, egy lánynak semmi esélye nem volt trónra kerülni – ellentétben 1000 évvel korábban a sillai királynővel.

   A sorozat forgatókönyvirónője írta A királyi ház titkait és A korona hercegét is – és majdnem pontosan ugyanazokat az erényeket csillogtatja itt is. A kivétel az, hogy a sorozat első fele sokkal cselekményesebb mint az előző sorozatoknál, viszont utána nagyobb holtpont jön – szerencsére a végére újra erőre kap a dráma.

   Nagyon, de nagyon kicsi SPOILER – Jungmyung hercegnő ük leszármazottja lesz Lee San édesanyja (Sado koronaherceg felesége).

  • biri66 Says:

   Közelebb jártak volna az igazsághoz, ha azt írják, hogy Jungmyung hercegnő Seonjo király egyedüli törvényes leszármazottja. Az első feleségének, Uiin királynénak ugyanis nem születtek gyermekei, a második feleségétől, Inmok királynétól való Jungmyung hercegnő és az öccse, Yeongchang nagyherceg.

   Remélem, hogy az 1. rész senkit sem fog elrettenteni, mert kicsit zavaros, nem ártana előtte megnézni a The King’s Face (A király arca) c. 23 részes sorozatot, ami Gwanghae ifjúkorát dolgozza fel.
   Egyébként Gwanghae nem a legidősebb fia volt Seonjo királynak. Az ismertetőmből, amit a d-addicts oldalra, illetve a Kagylóhéj blogomba írtam, ez is kiderül:

   http://birikorea.blogspot.hu/2015/05/hwajung.html

   http://www.d-addicts.com/forums/viewtopic.php?t=160996

   • Andicilin Says:

    Igen, néztem, hogy születtek korábban is gyerekei, de sokan hamarabb meg is haltak, mint az apjuk. Azt hiszem úgy értettem, hogy amikor az előző király, az apja meghalt, akkor ő volt a legidősebb fia. Bár meg kéne néznem újra a családfát. :/

  • biri66 Says:

   Helyesebb lett volna, ha azt írják, hogy Jungmyung hercegnő Seonjo király egyedüli törvényes leszármazottja. Az első feleségétől, Uiin királynétől ui. nem született gyermeke, Jungmyung hercegnő a második feleségétől, az ifjú Inmok királynétól származik.

   Egyébként Gwanghae sem az első gyermeke, mert Imhae volt a legidősebb fia.

  • Szür Eszter Says:

   Igen egy napon de nem egy időben. Az egyik délután 14:15-kor a másik meg 17:30-kor. Szerintem ez így pont jó.

 4. Veronika Dombai Says:

  Már várom 🙂 !!!!

 5. István Császár Says:

  Egyébként “A tűz hercegnője” pontosabb cím lett volna, dehát…. 🙂

  • Andicilin Says:

   Lehet, de a fény hercegnője kicsit elegánsabban hangzik. A tűz hercegnőjéről egy olyan sorozat jutna eszembe, mint a Xena. Gondolom itt is angolból fordították a címet (valószínűleg az egész sorozatot angolból fogják, szóval lesznek rendesen eltérések az eredetitől), mert az úgy hangzik, hogy Princess of Light. De úgy is megtaláltam, hogy Splendid Politics. Bár ezzel a címmel nem hiszem, hogy Magyarországon eladható egy romantikus dráma. 😀

   • Szür Eszter Says:

    Szerintem ebben a drámában több a politika mint a romantika. És szerintem ez teszi izgalmassá.

   • Andicilin Says:

    Biztos igazad van, de itt nagyon úgy tűnik, hogy romantikus drámaként van eladva. Story4-en a legkomolyabb sorozat, amit láttam a Poirot. 😛 Lehet abban valami, amit a napokban olvastam, hogy ez egy alacsony nézettségű sorozat volt Koreában, vagyis valószínűleg olcsón tudták megvenni. Meg mindenhol azt olvasom róla fórumokban,hogy az első kb. 30 rész jó, utána unalomba fullad és önmagát ismétli. :/

   • Szür Eszter Says:

    Azt nem tudom hogy mekkora volt ennek a sorozatnak a nézettsége,és azt sem tudom hogy ettől függött-e az eladási ár,minden esetre én örülök hogy lesz a tévében. Én biztos nézni fogom bár kicsit fura lesz ilyen hosszú sorozatot nézni hosszú idő után. Átlagban rövid sorozatokat néztem az elmúlt években az egyetlen ami hosszú volt az a Merchant Gaekju (A kalmár) az 41 részes volt.

 6. Elhaym Says:

  Szür Eszter: szerencsére igaz. 🙂

  Andicilin: hivatalos ismertető, bár azokban mostanában gyakoriak a hibák. A megtört szíveknél is azt írták, hogy azért cserélték el a két kislányt, mert azonos a család nevük, közben nem is.

  István Császár: Köszi az infókat. 🙂 Pont ezt szerettem volna megtudni.

  biri66: a törvényes szót bele is írtam. Jobban hangzik úgy. A blogod nagyon jó. 🙂 Engem nem fog elrettenteni. 🙂

 7. biri66 Says:

  István Csiszárnak:
  Az még hagyján, hogy “Jungmyung hercegnő ük leszármazottja lesz Lee San édesanyja (Sado koronaherceg felesége).”

  A Hwajung sorozat fordítása közben arra is rájöttem, hogy Lee San (azaz Jeongjo király) mindkét szülője Seonjo királytól (Jungmyung hercegnő apjától) származik. íme, a levezetés:
  http://birikorea.blogspot.hu/2016/01/a-hwajung-folytatasa.html

  • István Császár Says:

   🙂
   SPOILER

   Mivel a hercegnő nagyon szép kort ért meg – még találkozhatott a palotában a fiatal Dong Yi-val a vízhordó lánnyal és annak későbbi “férjével” Sukjong királlyal, akik leszármazottja lesz Sado koronaherceg.

   • Andicilin Says:

    A palotában élt? Mármint úgy értem, hogy a valóságban. Mert ugyan rákerestem, hogy ki ő, de csak olyan adatok voltak, születés, halál, kik a szülők, testvérek, házastárs, gyerek, de olyan dolgokról nem olvastam, hogy hol élt.

  • István Császár Says:

   SPOILER

   Valamint kapcsolódik a forgatókönyvírónő harmadik munkájához is, hiszen a Horse Doctor a koronaherceg (Injo király első fia) “tisztázatlan” halálával indul.

 8. István Császár Says:

  “A palotában élt? ” – Andicilin -nek válaszolva. Nem akarok spoilerkedni – ezért nem akarok néhány dolgot még megemlíteni sem. Nagyon idős királyi leszármazottként viszont egész biztos bemehetett a palotába, ha esetleg nem ott élt volna. 🙂

  • Andicilin Says:

   Értem. Köszi.
   Én azt gondoltam, hogy a valóságban (nem a sorozatban) egy előkelő városrészben lakhatott, de nem konkrétan a palotában. Mármint azután, hogy férjhez ment.

 9. Elhaym Says:

  A sorozat két időpontban is látható lesz: 17:30 és 10:55

 10. Zsuzsa Bognár Says:

  További segítséget kérnék a tévében vetített sorozatok időrendjéről. Azt hittem, “történelmileg” egymás után következtek, de itt olvasom, hogy nem.

 11. Zsuzsa Bognár Says:

  Milyen sorrendben következnek egymás után a tévében látott sorozatok?

 12. Andicilin Says:

  Korábban, amikor egy új koreai sorozat ment a tv-ben, akkor mindig a “Koreai sorozatok” témában kommenteltük. Gondoltam javaslom, hogy oda írjunk A fény hercegnőjétől, ne két témába egyszerre.
  https://elhaym.wordpress.com/2015/12/25/koreai-sorozatok-14/

  • István Császár Says:

   Köszönöm, akkor én is oda megyek át. El is olvastam néhány hozzászólást, és majd válaszolok ott valamit neked, amire ott már nem lehetett konkrétan visszahivatkozni (már sokadik beágyazás volt és nem jelenik meg a “válasz” opció).

 13. Errorka Says:

  A fény hercegnője magyar szinkronos változat letöltés (Hwajung) (The Princess of Light) 2015 360p HDTV XviD 1-6. rész
  Ne töltsd fel addig online sorozatnéző, videómegosztó oldalra, torrentre vagy más oldalra amíg nem ért véget a sorozat, mert nem lesz következő szinkronos rész! Köszönöm.
  depositfiles.com/files/3akhlr52l
  depositfiles.com/files/hslpvf5dy
  depositfiles.com/files/styjs895s
  depositfiles.com/files/tynmafcy7
  depositfiles.com/files/7arhu6549
  depositfiles.com/files/o5rvx0x4m

  A fény hercegnője magyar szinkronos változat letöltés (Hwajung) (The Princess of Light) 2015 720p HDTV 1-6. rész
  Ne töltsd fel addig online sorozatnéző, videómegosztó oldalra, torrentre vagy más oldalra amíg nem ért véget a sorozat, mert nem lesz következő szinkronos rész! Köszönöm.
  depositfiles.com/files/6kqxanuqy
  depositfiles.com/files/q5iwfaeej
  depositfiles.com/files/1fqp4xry8
  depositfiles.com/files/ohywx2uom
  depositfiles.com/files/6qf7lhggg
  depositfiles.com/files/y1bpbhntu

  A palota ékköve magyar szinkronos változat letöltés (Dae Jang Geum) (Jewel in the Palace) 2003 H264 Webrip 1-5. rész
  Ne töltsd fel addig online sorozatnéző, videómegosztó oldalra, torrentre vagy más oldalra amíg nem ért véget a sorozat, mert nem lesz következő szinkronos rész! Köszönöm.
  depositfiles.com/files/aqj97ss86
  depositfiles.com/files/sc92dinqa
  depositfiles.com/files/hi1fu5yk6
  depositfiles.com/files/hk21ppa0o
  depositfiles.com/files/k16yyqeon

  Jelszó:Errorka

 14. hagyma50 Says:

  Köszönöm!Várom a fény többi részét is!

 15. Kiss Bence András Says:

  Bár a magyar sorozat is hasonló lenne a koreaiéhoz. Történelmi kosztümös sorozat némi fantasy-val vagy sci-fivel megfűszerezve. Dr. Jin magyar változata de jó lenne már.

  • Szür Eszter Says:

   A magyaroktól ne várjunk ilyeneket. Sose lesz mert a koreai sorozatok nyomába se érhetnek 🙂 Meg ahhoz pénz is kéne ami természetesen nincs. Én nagyon szívesen látnám a The Night Watchman-t vagy a Joseon X-files sorikat a magyar televizió valamely csatornáján. Persze nem magyar verzióra gondolok hanem eredetire.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: