Sorozatok a TV-ben 2016. augusztus 1. és 2016. augusztus 14. között

Új sorozatok

Tövismadarak /The Thorn Birds/ amerikai drámasorozat DUNA Televízió augusztus 5. 19:30 újra

Az óceán szíve /In the Heart of the Ocean/ spanyol drámasorozat AXN White augusztus 13. 11:00 újra

Az éjszaka királynője /Gecenin Kraliçesi/ török sorozat Izaura TV augusztus 14. 20:00 premier

Victoria, a rabszolgák megmentője /La Esclava Blanca/ kolumbiai kosztümös sorozat Izaura TV augusztus 14. 21:00 premier

Jelenleg nézett sorozataim

  • A fátyolos hölgy /La dama velata/ kedd 20.20 Duna TV
  • Barátok közt minden hétköznap 20:40 18. évad RTL Klub
  • Better Call Saul csütörtök 22:00 2. évad AMC
  • Jóban rosszban minden hétköznap 20:30 12. évad TV2
  • Megtört szívek /Paramparça/ hétköznap 16:55 1. évad TV2
  • Öltések közt az idő /El tiempo entre costuras/ vasárnap 13:45 Duna TV
  • Szerelemben, háborúban /Kurt Seyit ve Sura/ hétköznap 19:30 2. évad Duna TV
  • Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/ szerda 21:15 3. évad RTL Klub
  • The Walking Dead hétfő, kedd 23:00 Fox
  • Trónok harca hétfő 20:00 6. évad HBO

Sorozatok, amiknek olvasom az előzetesét.

A fülszövegek SPOILERT tartalmaznak.

A fátyolos hölgy /La dama velata/

7. Újrakezdés
Annabelle hozzálát feladata teljesítéséhez, és Guido beleesik a csapdába. A férfi azzal tér vissza Bruges-ből, hogy anyagi támogatást tudott szerezni De Blemont bárónőtől a selyemgyár elindításához. Ám hamarosan rájön, hogy a szerződés, melyet anélkül kötött meg, hogy partnerét, Ludovicót beavatta volna a részletekbe, tulajdonképpen csapda. Clara elhanyagolja Guidót, mivel Matteóval közösen teljes erővel a gazdaság működtetésébe vetették bele magukat, így nem veszi észre, hogy házassága egyre inkább Cornelio és Adelaide ármánykodásának áldozata lesz.

8. Rettenetes gyanú
Clara úgy sejti, hogy Guido megcsalja őt De Blemont bárónővel. Ám mikor kérdőre vonja férjét, Guido mindent tagad. Lassan mindketten kezdik elveszíteni bizalmukat a másikban. Clara hirtelen megbetegszik, egyre gyengébb és gyengébb lesz. Guido a felesége akarata ellenére alkalmazza Cecile-t, akit Adelaide javasolt az állásra azzal, hogy vigyázzon Aurorára. Clara az összeomlás szélén van, úgy érzi mindenki hazugsággal veszi körbe. Lassan Ludovico is kételkedni kezd Guido őszinteségében.

9. Az őrültség magva
Clara rosszul lesz a koncerten, állapota egyre súlyosabbá válik, a család úgy dönt, hogy orvoshoz kell vinni. De ő az igazságot akarja tudni, amit Guido félig-meddig el is mond neki. Az éjjeliőr hajnalban holtan találja Ludovicót a selyemgyári irodában, a rendőrség rablógyilkosságra gyanakszik. A temetésen Carlotta ellenségesen viselkedik Guidóval, elmondja Clarának, hogy Ludovicónak hazudott a társa a kölcsön ügyében, és a férfit okolja férje haláláért. San Leonardóban fellázadnak a parasztok, sztrájkot hirdetnek, de Matteo bízik Clara szavában, és nem csatlakozik. Meg akarja látogatni Clarát, de Guido nem engedi be hozzá.
Clara végső elkeseredésében öngyilkosságot akar elkövetni, ami okot ad a családnak, hogy bolondokházába zárassa, Corneliónak pedig ötletet, hogy Guido, felesége elmeállapotára hivatkozva átvegye a gyámságot Aurora felett, és ezzel a San Leonardói birtok igazgatási jogát is.

Barátok közt

18×8013-8022
– Zsófi egyre jobban érzi magát az anyaszerepben, aminek Tóbiás egyáltalán nem örül.
– László próbálja elérni, hogy Stella hozzájuk kerülhessen.
– Amikor az autójuk lerobban a tanyára menet, Júlia és Miklós között felforrósodik a hangulat.
– Ágnest bosszantja, hogy az szerzi meg a képét, akire egyáltalán nem számított, és minden eszközt bevetve próbálja visszakapni azt.
– Zsolt levelet hagy Krisztiánnak.
– Bözsinek elege lesz a kiszolgáltatottságból, és megdöbbentő lépésre szánja el magát.
– Először Hanna, majd Natasa kerül komoly veszélybe.

18×8023-8032
– Vilmosék megtalálják Bözsit, és őszintén megdöbbennek az állapotán.
– Júlia nem tölti otthon az éjszakát, és Attila gyanút fog, de rossz irányban kezd nyomozni.
– Zsófi és Tóbiás kapcsolata hullámvasúthoz hasonlít, ha Bencéről van szó.
– Emília mindent megtesz annak érekében, hogy megoldja a kialakult helyzetet, de ennek a karrierje lehet az ára.
– Péter és Natasa szándékai a kapcsolatukat illetően nem igazán egyeznek.
– Előkerül Ottó anyja, aki Nórának is komoly problémát okoz.
– Krisztián meglepő dologra jön rá Hárs Félixszel kapcsolatban.
– László megpróbálja rábizonyítani Stella rokonaira a bántalmazást, de végül egészen más információk birtokába jut.

Jóban rosszban

12×2901 – 2905
Hétfő
Viktor beszámol Péternek Alexa állapotáról. Szilárd elmondja Verának, hogy először az anyjával akar beszélni a Szabinát ért traumáról. Milán megkéri Mariannt, hogy költözzön el. Konrád, Roland és Aliz azon tanakodnak, hogy életben hagyják-e Kellert. Mariann elindul albérletet keresni. Bori arról győzködi Milánt, hogy fogadja el Kata döntését.
Kedd
Szilárd beszámol Viktornak a szülei reakciójáról. Makai figyelmezteti Kellert, hogy Károlyival nem ajánlatos újat húzni. Bori megpróbálja jobb belátásra bírni Milánt az anyjukkal kapcsolatban. Milánt megdöbbenti az Alexa elleni merénylet. Gabi behívja Viktort a szembesítésre, Dóra és Vera meglepődik Viktor reakcióján.
Szerda
Dóra, Kardos és Vera ráveszik Szilárdot egy Macsekos lazulásra. Kardosék azt szeretnék, ha Szilárd nem hibáztatná magát a történtekért, szerintük felelősségre kell vonnia a szüleit. Szilárd csalódottan veszi tudomásul, hogy Mülleréknek nincs jogalapjuk szembesíteni Szabinát a szüleivel. Makai megmutatja Kellernek a szerződéseket.
Csütörtök
Szabi és Mariann fellelkesül Bori külföldi felkérésén. Alexa felveti Rolandnak, hogy talán nem is ő volt a célpont. Milán felajánlja Borinak, hogy elkíséri a munkamegbeszélésre. Zotya követni kezdi Milánt és Borit. Müller és Szlávik rákérdeznek Rolandra, hogy nem fenyegette-e meg valaki. Miután Borit majdnem elgázolja egy autó, Milán indulatos Zotyával.
Péntek
Betty és Barbara tudni szeretnék, hogy állnak Müllerék a nyomozással. Makai átadja a neveket Aliznak és Kellernek. Nórát nem érdekli Szilárd tanácsa. Szabi és Bori úgy érzik, hogy megoldást kell találniuk Milán túlzott aggodalmaskodására. Szilárd megosztja aggodalmát Dórával és Verával, miszerint az anyja képtelen lesz megbánást tanúsítani a szembesítésen.

12×2906 – 2910.
Hétfő
Szabi elújságolja a családjának, hogy Révészék Párizsba utaznak. Péter mérges Alexa döntése miatt. Konrád és Aliz azon ötletelnek, hogy hogyan rabolják el Károlyi emberét. Böbének feltűnik, hogy valami nyomja Károly bácsi lelkét. Böbe rá akarja venni Károlyt, hogy induljon a táncversenyen. Keller vázolja Vasvári elrablásának tervét Makai segítségével.
Kedd
Konrád és Aliz megbeszélik Makai kampányának indítását. Viktor győzködi Szilárdot, hogy beszéljen még egyszer az apjával. Konrád megtudja, hogy Roland indul a polgármester-választáson. Big és Orsi épp csókolóznak, amikor Adél meglátja őket. Szilárd és Nóra együttes erővel próbálnak hatni Leventére. Böbe megtudja Károly bácsitól, hogy Irénke lesérült.
Szerda
Adél megtudja Károly bácsitól, hogy Irénke sérülése miatt nem indulnak a táncversenyen. Böbe és Adél Bogdányinéban látja meg a potenciális táncpartnert Károly bácsi számára. Mónika kérdésére Péter őszintén elmondja, hogy Alexa elhagyta. Makai megtudja Kellertől és Aliztól, hogy Roland is indul a választáson. Péter tájékoztatja Fannit Alexa távozásának igazi okáról.
Csütörtök
Makai felhívja Alizt, hogy leütötte Vasvárit. Konrád elindítja az akciót. Viktor és Szilárd a megoldáson agyalnak, miután megtudták, hogy Levente kirúgta Nórát. Károly bácsi megköszöni Bogdányinénak a közreműködést, de nem akar indulni a versenyen. A biztonsági őr kissé megakasztja Alizékat, akik épp indulnának az ájult Vasvárival.
Péntek
Bogdányiné táncruhában érkezik és ráveszi Károly bácsit, hogy menjenek el a táncversenyre. Miközben Roland és Barbara a kampánymegnyitóra készülődnek, Konrádról beszélgetnek. Konrád arra kéri Rolandot, hogy ne induljon a polgármester-választáson. Orsi és Big magyarázatot kapnak Adél különös viselkedésére.

Megtört szívek /Paramparça/

117. rész (II. évad, 34. rész)
Gülszeren és Dzsihán rájönnek, hogy Hazallal régóta húzódó és komoly baj van. Gülszeren számon kéri Dilarán, hogy miért nem vállalja fel a lányát, és a fejére olvassa a hibáit. Harun óva inti Dzsandant, hogy ártson Dilarának. Kerimán bevállalja, és még élvezi is az éjszakai taxizást. Hazal közli Özkannal, hogy számára halott.
118. rész (II. évad, 35. rész)
Dzsihán végre eléri, hogy a két anya és a két lány egy asztalhoz üljön megbeszélni a dolgot. Hazal váratlanul mindenkitől bocsánatot kér és feltárja az érzelmeit. Csak Ozan nem örül a friss családi békének. Rahmi egyre jobban eladósodik. Harun továbbra is szenved a Dilara iránti érzelmeitől.
119. rész (II. évad, 36. rész)
Kerimán hangfelvételt készít Rahmi és Szuat beszélgetéséről az adósságról. Dilara boldog a Harunnal kezdett viszonyban, Ozan viszont kiakad az anyja éjszakai távollétén. Dzsihán megkéri Gülszeren kezét, aki igent mond. Dzsanszu nem tudja, hogyan jelentse be a családnak, hogy járnak Denizzel. Harun próbálja meggyőzni Rahmit, hogy Dzsihán érdekében segítsen kikémlelni annak üzleti titkait.
120. rész (II. évad, 37. rész)
Dzsihán számára kiderül, hogy Harun az, aki el akarja lehetetleníteni üzletileg. Ozan viszont épp Harunnal osztja meg aggodalmát, hogy az anyjának van valakije. Dzsandan meglátja Harunt és Dilarát a romantikus vacsorájuk közben.
121. rész (II. évad, 38. rész)

Dilara és Cansu elbeszélget Denizről. Rahmi nem tudja eldönteni, mit tegyen. Alper elkezd Dilara alatt dolgozni. Keriman este megjelenik Rahminál. Cihan összefut egy régen látott barátjával.
122. rész (II. évad, 39. rész)
Kerimán megalkuszik Rahmival a hallgatás áráról. Dzsihánt újra megválasztják a cégcsoport elnökének, ami felzaklatja Dilarát. Dzsandan megőrül a tudattól, hogy Harun nem őt szereti, de tehetetlen az ügyben.
123. rész (II. évad, 40. rész)
Dzsihán cége leszerződik az egyik legnagyobb amerikai vállalattal, miközben Harun azt hiszi, hogy csőd szélén áll és eladni készül a részvényeit. Ennek hatására Ozan kibékül az apjával és Dilara visszatér a cég ügyeihez.
124. rész (II. évad, 41. rész)
Gülszeren retteg a nagyvilági társasági vacsorától, ahova Dzsihánnal kell mennie, ezért kapóra jön neki, hogy a főnöke lesérül és be kell ugrania helyette. Ezzel hosszú időre megbántja Dzsihánt. Rahmi közli Kerimánnal, hogy nem ad neki pénzt, sőt rögzítette a beszélgetésüket és bármikor kész átadni a felvételt a rendőrségnek. Hacsak nem lesz ingyen a bejárónője. Gülszeren megismeri Denizt.
125. rész (II. évad, 42. rész)
Alper elújságolja Dzsandannak, hogy Dzsihán számokérte Dilarát, és a szeretőjéről faggatta. Dzsanszu és Hazal egy asztalhoz ültetik szüleiket, hogy a jövőjükről beszélgessenek, de Ozan nem hajlandó részt venni a családi összejövetelen. Nergisz és Deniz otthonában látja vendégül Dzsanszut. Dzsihán és Gülszeren között egyre nő a feszültség, mikor Csídem sérülése miatt Gülszeren még több munkát vállal magára.
126. rész (II. évad, 43. rész)
Dzsanszu elmeséli apjának, hogy Deniznél vacsorázott, és nem érti, apja miért neheztel rá emiatt. Deniz rájön kinek a lányába szeretett bele, és hirtelen bizonytalanná válik. Ozan az autópályán megakadályozza, hogy Zejnepet a volt férje csúnyán megverje. Hazaviszi a nőt, aki ellátja Ozan sérüléseit. Zejnep fél egyedül maradni a lakásban, ezért Ozan a nőnél éjszakázik. Reggel mikor együtt távoznak a lakásból, újra feltűnik a volt férj, Bülent.

Öltések közt az idő /El tiempo entre costuras/

6. Sira szalonja szépen befutott Madridban. Az angoloktól egy új feladatot kap, egy portugál kereskedőről kellene információkat szereznie, de ehhez előbb egy befolyásos német hölgy bizalmába kell férkőzzön, ami nem éppen könnyen alakul. Eközben kiderül, hogy ki és miért figyelteti már egy jó ideje és ez egy váratlan találkozáshoz vezet.
7. Sira továbbra is Lisszabonban van, hogy Da Silva után kémkedjen, és úgy tűnik, végre sikerül belelátnia a kereskedő németekkel kötött üzleteibe. Meghívják egy vacsorára, ahol egy mikrofilmet kell megszereznie. Mindeközben megtudja, hogy angol barátját veszély fenyegeti és figyelmezteti, hogy hagyja el Portugáliát, de lehet, hogy már túl késő.

Szerelemben, háborúban /Kurt Seyit ve Sura/

37. Ayla elárulja Seyitnek, hogy megölte a századost. Hamarosan a katonák keresni kezdik a lányt. Sabrit is bebörtönzik, akkor engedik el, ha előteremtik helyette Aylát. Seyit kiterveli hogyan szabadíthatnák ki a fiút.
38. Güzide titokban elmegy a megsebesült Celilhez, ám majdnem lebukik férje előtt. Seyiték kiszabadítják a foglyokat, köztük Sabrit. Sura – Petróval kötendő házassága előtt egy nappal – rossz hírt kap édesanyjáról és nővéréről, a levelet Seyit adja át neki.
39. Sura elhagyja Isztambult, miközben Seyit a távolból nézi őt. A kikötőben váratlanul elkapják Aylát, majd átadják Petrónak. Mürvet nagyon várja haza Seyitet. Tina elmondja Güzidének, hogy Sura nem házasodott össze Petróval.
40. Seyit hazatér Mürvethez és elmondja a lánynak, hogy lezárult Surával a történetük. Tina elárulja Seyitnek, hogy Petro a kezdetektől fogva átverte mindannyiukat. Seyit és Celil elindulnak, hogy bosszút álljanak egykori barátjukon.

Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/

3× 29/3, 30/1 (186)
A szultán magához hívatja a fiát, Musztafát és számon kéri. Azzal vádolja, hogy fia ellene fordult, mivel megszegte a parancsát. Mahidevran összeomlik, attól fél, hogy az uralkodó a legsúlyosabb büntetéssel sújtja a trónörököst. Gabriella titokban bejut a hárembe, miután megtudja, hogy húga, Lukrecia, Musztafa herceg háremében van. Hürrem újra bajba kerül, amikor egyik fia megszökik a palotából, hogy titokban apjával mehessen a hadjáratra.
3×30/2 (187)
Musztafa megérkezik a palotába, ám az uralkodó rendkívül távolságtartóan fogadja. Hatidzse látszólag beletörődik abba, hogy férjhez kell mennie, és hajlandó részt venni a bemutatkozáson. Hürrem minden szövetségesét összegyűjti, mert biztos abban, hogy a hadjárat ideje alatt újabb támadásra készülnek ellene.

Az Onedin család /The Onedin Line/

2×9 Túl a nyílt vízen
Az isztanbuli Szulejmán úr meghívja Albert Frazert, nézze meg a Törökországban készített gőzgépet. Albert nagy örömmel fogadja a meghívást, mert ettől függ a cége és a maga által tervezett gőzhajó jövője. James vállalja, hogy elviszi a hajóján, miközben szenet szállít Port Saidba. Szulejmán pasa nagy szeretettel fogadja Frazert, James Onedint és Anne-t. James Onedin egyik volt matróza azt javasolja, ne dohányt vásároljon, hanem habkövet, amit most nagyon jó áron lehet venni Santorin szigetén. James elfogadja az ajánlatot. Úgy véli azonban, hogy arról a tájról csupán gőzhajóval lehet elszállítani az árut, s ezért vitorlásába mégis dohányt rakodik. Majd a matróz segítségével bérel egy gőzhajót és elhajózik Santorinba.
2×10 Isten veled!
James Onedin útközben rátalál egy elhagyott hajóra, a “Maria da Glóriá”-ra és azt tervezi, hogy partra vontatja, jó pénzt remélve az akciótól. Ann-et egy nap váratlan rosszullét keríti hatalmába és azt reméli, végre teherbe esett. Robert Onedin is nagyon örül a lehetőségnek, azonban neje, Sarah öröme nem felhőtlen: attól tart, ha Jamesnek majd fia születik, ő lesz az Onedin-vállalat örököse és nem az ő fiuk. Samuel. James csupán látszólag mondott le a “Maria da Gloria” megvételéről. Valójában mindenképpen meg akarja venni, de csupán 500 fontért, mivel úgy véli, korábban rabszolga szállító hajó volt, amit a törvény szigorúan büntet.. Azonban valószínűleg gyors hajó, tehát ideális lenne sürgős szállításokra. Daniel Fogarty azonban szintén szemet vetett a “Maria da Gloriára”.
2×11 Gyertyacsonk
Elisabeth és Albert házassága mindinkább tönkremegy: az asszony nem hajlandó eltűrni férje nőügyeit, állandó távollétét. Ezért úgy dönt, elhagyja a férjét, még annak árán is, hogy esetleg utcára kerül. Albert szemrehányást tesz Daniel Fogartynak, hogy ö okozta ezt a válságot. Eközben James új házat vesz és szépen be is rendezi, s most személyzetet keres. Robert felkeresi Albertet, hogy rábeszélje, béküljön ki Elisabeth-tel. Végül azonban rászánja magát és közli menyasszonyával a tényt, s Emma ezért meggyűlöli őt. Eközben James Onedin hajója hóviharba kerül a tengeren, s mindent beborít a hó és a jég. Albert Frazer mindenáron el akar válni a nejétől, Elisabeth pedig ragaszkodik hozzá, hogy férje továbbra is tartsa el őt.
2×12 Elátkozott hét
Sir Richard Lazenby, aki annak idején részvényeket vett James Onedintől, hogy az meg tudja venni a “Maria da Gloria” nevü hajót, most egy ügyvédi irodán keresztül el akarja adni ezeket a részvényeket, s Jamesnek elővásárlási joga van. Sir Richard most felkeresi James-et és arra kéri, hivatalos menlevéllel menjen Versailles-ba, a francia kormány jelenlegi székhelyére és próbálja visszaszerezni az általa tavaly Párizsba szállított élelmiszer ellenértékét. Elisabeth nagyon nehezen viseli a tengert, nyűgös és házsártos. Viselkedése rendkívüli módon megviseli a férjét mind Albertet, mind pedig Annet. Mindez azonban semmi James helyzetéhez képest: a párizsi kommün ugyanis letartóztatta és kémkedésért halálra ítélték és most ki akarják végezni. Felesége Anne Párizsba utazik, hogy megpróbálja megmenteni a férjét.
2×13 A kihívás
A Franciaországból hazatérő Daniel Fogartyt igen féltékenyen fogadja menyasszonya, Emma Callon, miután észreveszi, hogy hajóján tartózkodik Elisabeth, Daniel gyermekének édesanyja is. Eközben James Onedin Zanzibárban megismerkedik Szaid Ben Szalim sejkkel, a kakaókirállyal és a várható üzlet reményében a legfinomabb minőségű gyolccsal ajándékozza meg. James rájön, hogy az un. “zarándokok” közönséges rabszolgák, mivel mindannyian négerek. Szaid azt kéri tőle, ne Mekkában, hanem Dzsiddában tegye partra őket. James viszont azt ajánlja, hogy Szuezig viszi a társaságot vagy másnap kiteszi őket Szaiddal együtt. A sejk kényszeredetten elfogadja az ajánlatot…
2×14 Küzdelem a hatalomért
Az “Osborn” nevű hajó jelentősen, kb. 2 nappal megelőzte Fogarty hajóját és várhatóan elsőként érkezik majd meg a kínai Fucsóba, hogy teát rakodjon be és szállítson Liverpoolba. Fogarty azonban továbbra is biztos a győzelmében. Újdonsült neje, Emma nagyon nehezen viseli a hajón uralkodó körülményeket és férje durvaságát. Nem így képzelte el a nászútját. Mikor Frazer visszaérkezik Liverpoolba, a rendőrség azonnal letartóztatja Jessop matrózt. Frazer megígéri neki, hogy a legjobb orvost és ügyvédet biztosítja a számára. A szintén hazafelé tartó “Osborne” súlyos viharba kerül és ennek során megsérül kabinjában az amúgy is beteg Anne. Emma megkísérli rávenni férjét, szerelme bizonyítékaként hagyja abba a versengést Onedinnel.

3×1 A hajó ördögei
James Onedin új hajóját “Anne Onedin” névre keresztelte, így emlékezve meg megboldogult nejéről. A kitűnő hajót Albert Frazer tervezte és építette. Újabb útján James megmentette egyik utasa, Eleonora Biddulph kisasszony életét: a hölgyet kis híján agyonütötte egy elszabadult vitorla. A leány édesapja hálás köszönetet mond a megmentőnek. A Daniel Fogarty és az Emma Callon közötti viszony végérvényesen megromlott. Időközben Fogarty egyik hajója, a “Mistral” kettétört és elsüllyedt. A hajó utasai közül csupán Frazer maradt életben. A férfi azt állítja, a tragédiára azért került sor, mert a hajót összetartó szegek nem rézből, hanem fából készültek.
3×2 Az idegen
James Onedin egy kenut fedez fel a nyílt tengeren, benne egy eszméletlen fiatal nővel. Egy idő után a hölgy magához tér, de továbbra is igen rossz állapotban van. Eközben Elisabeth felkeresi idősebbik bátyját, Robertet, hogy kérje tőle részesedését az üzleti haszonból, mert elfogyott a pénze, amit Alberttől kapott. Az idősebb Frazer, Elisabeth apósa felajánlja menyének, adja el a házát és költözzön hozzájuk. Az asszony azonban visszautasítja az ajánlatot. Egy nap az idősebb Frazer ráismer a hajótörött hölgyben unokahúgára, Caroline-ra, sógornője nagyobbik leányára, aki elmeséli a történetét: az angol hölgy 6 éve került férjével, Geoffrey Mandslayvel Braziliába. Egy este azonban fejvadászok támadtak a táborukra, megölték a férjét, ő azonban megmenekült…
3×3 Távoli visszhangok
James Onedin reméli, hogy ő lesz a Brazil Államvasutak fő szállítója, s így hosszú évekre biztosítaná cégének a szállítási lehetőséget. Frazer azonban szintén Brazíliával szeretne üzletet kötni, hasonló célból. James egyre rosszabb állapotba kerül. Ennek ellenére nagyon foglalkoztatja, vajon miért adta el Mr. Frazer a saját vállalatának az ominózus gőzhajót és mik a szándékai vele. Baines kapitánynak már nagyon elege van a mindenbe bele kotnyeleskedő Webster kapitányból. Senhor Braganca mindenáron el akarja érni, hogy fia, José visszamenjen Angliába és megkéri Baines kapitányt, vigye őt magával. Cserébe szállítási megbízást ígér neki…
3×4 Amazon a fedélzeten
Elisabeth Onedin igen nehezen törődik bele, hogy újdonsült udvarlója, José Braganca Rióba utazik James egyik hajóján, az Osirisen. Ugyanis egymásba szerettek. James megtudja, hogy Mr. Frazer szintén Braziliába tart, tehát versenyezni fognak egymással. Baines kapitány megpróbálja lebeszélni Josét a Mrs. Frazernek történő udvarlásról. Fogartynak nehézséget okoz a Rio Madeirán való átkelés. Útközben Daniel Fogarty nagy bajba kerül: hajója zátonyra futott a Rio Madeirán, amely tele van krokodilokkal, s a parton megjelentek az ellenséges indiánok is. Főnöke, Mr. Frazer azonban nem hajlandó lemondani a szénszállitmány célba juttatásáról. Ellenkező esetben, ugyanis elveszti a versenyt Onedinnel és ezáltal elesik az előnyös szerződéstől is…

A muskétások /The Musketeers/

3×8 Hadifoglyok
Aramis és Anna királyné titokban béketárgyalásokat folytatnak a spanyol uralkodóval, igyekezetük azonban kis híján katasztrófába torkollik, amikor Grimaud elfogja Aramist és hamis pecséttel beavatkozik a titkos levelezésbe. Miközben az összeeskövők a királyné jóhírének és népszerűségének tönkretételére törekednek, a muskétások Aramis kiszabadítására indulnak. Milady de Winter visszatér Párizsba, hogy visszaszerezze helyét Athos oldalán.
3×9 A tét
A király halálát követően Treville első intézkedése, hogy a trónörököst biztonságos helyre rejtse, hiszen a trónkövetelő Gaston és az őt segítő lotaringiai herceg, valamint Grimaud serege már Párizs határánál gyülekezik. Miközben Constance és Sylvie megpróbálnak a kémekkel teli városban biztonságos helyet találni a királycsemetének, Treville békeajánlattal keresi meg Gastont és a herceget, hogy megtörje szövetségüket. Grimaud, látva, hogy terveit veszély fenyegeti, elhatározza, hogy felkutatja és elrabolja a trónörököst.

Tudorok

3×2 Henrik sebe, amelyet a lovagi tornán szerzett, elfertőződik. Ráadásul az apátságok felszámolása miatt hatalmas sereg verbuválódik a felkelőkből, akik megindulnak a király városa felé. Henrik felbőszül, amikor megtudja, hogy több nemes is utat enged a lázadóknak, akik zarándokoknak vallják magukat követeléseik ellenére. Cromwell sziklaszilárdnak hitt pozíciója megrendül, a felkelés a fejébe kerülhet. Máriát hosszú évek száműzetése után fogadják a királyi udvarban.
3×3 Henrik látszólag minden követelésre igent mond a felkelőknek, ám kiváló politikusként olyan feltételekhez köti teljesítésüket, amiket nem mindenki tud betartani. Csak várakoznia kell, hogy ellenfelei hibázzanak, s máris felségárulással elítélhetővé válnak, és így még a kezét sem kell beszennyeznie. Charles korántsem ilyen elégedett, az ő feladata ugyanis az ítéletek végrehajtása, amivel lelkiismerete nem ért egyet. Ráadásul Cromwell kevesli a megbüntetett felkelők számát, és újabb akasztásokat követel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: