Sorozatok a TV-ben 2016. július 18. és 2016. július 31. között

Új sorozatok

Az uralkodónő /Reign/ 2. évad AXN július 18. 18:00 csatornapremier
A Falka /Bitten/ Filmcafe július 19. 22:00 premier
Egyszer volt, hol nem volt /Once Upon a Time/ 4. évad m2 / Petőfi TV július 21. 20:10 újra
Barátok közt RTL Klub július 21 20:50 8000. rész meglepetéssel
Better Call Saul 2. évad AMC július 21. 22:55, július 28. 22:00 premier
Maigret csapdát állít /Maigret tend un pičge/ RTL Klub július 23 20:00 premier
Homeland 4. évad RTL II július 23 premier

Jelenleg nézett sorozataim

  • A fátyolos hölgy /La dama velata/ kedd 20.20 Duna TV
  • Barátok közt minden hétköznap 20:40 18. évad RTL Klub
  • Jóban rosszban minden hétköznap 20:30 12. évad TV2
  • Megtört szívek /Paramparça/ hétköznap 16:55 1. évad TV2
  • Öltések közt az idő /El tiempo entre costuras/ vasárnap 13:45 Duna TV
  • Szerelemben, háborúban /Kurt Seyit ve Sura/ hétköznap 19:30 1. évad Duna TV
  • Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/ szerda 21:15 3. évad RTL Klub
  • The Walking Dead hétfő, kedd 23:00 Fox
  • Totál szívás /Breaking Bad/ csütörtök 22:00 5. évad AMC
  • Trónok harca hétfő 20:00 6. évad HBO

Sorozatok, amiknek olvasom az előzetesét.

A fülszövegek SPOILERT tartalmaznak.

A fátyolos hölgy /La dama velata/

5. Aurora
Clarának és Guidónak kislánya születik, Aurorának keresztelik. Anita kisfiút szül, de a család titokban tartja, hogy az apa Cornelio. Matteo feleségül veszi Anitát és vállalja az apaságot, hogy elkerüljék Cornelio zaklatását. Az esküvő után visszamegy az egyetemre. Újra felbukkan Gerard, a régi francia barát, és tovább zsarolja Guidót, aki ismét visszatér a kártyaasztalhoz, hogy ki tudja fizetni Gerard-t. Clara szomorúan veszi tudomásul, hogy férje újra régi züllött életét éli, de Guido egy lelkiismeretlen hazugsággal visszanyeri felesége bizalmát. Vittorio imádja kisunokáját, minden szeretetével elárasztja, amit Clarától megtagadott. Guidónak új üzleti tervei vannak, selyemüzemet akar alapítani, de nincs hozzá tőkéje. Vittoriót elviszi egy váratlan szívroham, Adelaide és Cornelio biztosra veszi, hogy a családi hagyomány szerint a rangot és a vagyont a família legidősebb fiú leszármazottja, vagyis Cornelio örökli.

6. Pókháló
Végrendeletében Vittorio Grandi gróf minden ingó és ingatlan vagyonát egyetlen unokájára, Aurorára hagyja, akinek nagykorúságáig Clara rendelkezhet az örökséggel. Adelaide és Cornelio nem nyugszik bele a végrendeletbe, de mivel nyíltan nem tehetnek ellene semmit, aljas tervet eszelnek ki. Cornelio megbízza a szeretőjét, Annabelle-t, a frissen megözvegyült bárónét, aki neki köszönhette, hogy a gazdag báró teljes vagyonát megörökölhette, hogy hálózza be Guidót. Guido rábeszéli Ludovicót, hogy legyen társa a selyemgyárban. Gerard újra meg akarja zsarolni Guidót, de újdonsült társa felajánlja, hogy megszabadítja a zsarolótól. Clara San Leonardóba megy, hogy megmutassa Aurorának a birtokot, és közölje az ottaniakkal, hogy ezentúl ő igazgatja a birtokot, és Matteót nevezi ki intézőnek. Meghívja vacsorára Trentóba, hogy hivatalosan is bemutassa férjének. Guidóból kitör a féltékenység, ellenszenvvel fogadja Matteót, főleg amikor kiderül, hogy Clara az ő tudta nélkül nevezte ki.

Barátok közt

18×7933-8002
– Vilmos meglepetés bulit szervez Bözsinek a tópartra, amin egy régi ismerős is felbukkan.
– Stella, Leitold Piros kislánya összebarátkozik Gizelláékkal.
– Rudinak és Zsoltnak gyanús Emília új férfiismerőse.
– Tóbiás megdöbbentő döntést hoz, ami hatással van Zsófi és Bence életére is.
– Péter és Natasa is új életcélt talál magának.
– Ottó különleges matekkorrepetálásban részesül.
– Attila és Júlia kapcsolata egyre viharosabb, és nem veszik észre, hogy mennyire összezavarják Mátét.
– Júlia olyat tesz, amiről még ő maga sem képzelte, hogy képes rá.

18×8003-8012
– Júliának és Attilának rendeznie kell Máté iskolai ügyét, amit a sértett fél egyáltalán nem könnyít meg.
– Ottó a korrepetáláson ügyes trükközéssel eléri, hogy a dolgok számára kedvezően alakuljanak.
– Rudi Aliz segítségére siet a karaoke esten.
– Vilmos megtudja, hogy Bözsi nem szedi a gyógyszereit, így elkerülhetetlen a tragédia.
– Kristóf és Margó megismerkedése nem megy zökkenőmentesen.
– Stella megint megszökik, és Lászlóéknál talál menedéket.
– Attila reklámfilmet akar forgatni az új irodájának, de kiderül, nem biztos, hogy ez a neki való szerepkör.
– Emília zaklatója megkörnyékezi a mit sem sejtő Natasát.

Jóban rosszban

12×2891 – 2895
Hétfő
Vera megtudja Pétertől, hogy Levente szívinfarktust kapott. Kata és Milán kifaggatják Müllert a lakóparkban történt katasztrófáról. Orsi és Big értetlenül fogadják, hogy a vizsgaidőpont törölve lett. Károly bácsi örül, hogy Adélt újra jókedvűnek látja. Nóra elpanaszolja a fiának, hogy Levente nem áll szóba vele. Vera és Csaba véglegesítik a tervet a rendőrökkel.
Kedd
A dulakodásnak Betti határozott fellépése vet véget, ám Kata nem akarja értesíteni a rendőrséget. Orsi elpanaszolja Böbének, hogy Adélnak köszönhetően elúszott a vizsgája. Müller és Szlávik lehallgatják, amint Vera és Csaba Melindával találkozik. Bár Milán ellenzi, Kata megjelenteti a leleplező cikket. Melindának eszébe jut egy ügylet, ami Szabina nyomára vezethet.
Szerda
Garai rábólint a tervre: Müller és Szlávik kísérjék el Melindát a találkozóra az antikváriussal. Roland és Barbara felajánl egy utazást Péteréknek. Csaba Szabina áldozatának tartja magát, és jó útra akar térni. Péter megkéri Viktort, hogy helyettesítse, amíg Alexával Costa Ricában lesznek. Milán és Bori elmesélik Szabinak a támadást a szerkesztőségben.
Csütörtök
Müller és Szlávik összefoglalják Garainak a Szabina-ügyet. Péter és Alexa lelkesen készülnek az utazásra, eközben Betti felhívja Barbarát, aki épp Rolanddal veszekszik a Károlyival való találkozó miatt. Szilárd kiakad, hogy az anyja nem fogad el tőle semmilyen segítséget, ezt követően Kardos és Viktor a Macsekba invitálják.
Péntek
Anita aggódik, de Szabina magabiztossága megnyugtatja. Péter és Alexa lelkesen indulnak Costa Ricába. Barbara nyűgös, amiért Roland vidékre akarja küldeni Bettivel. Csaba és Vera bevetésre indulnak. Sutyi elmondja Csabáéknak, hogy egy családi házra letett foglalóval lépett meg Szabina. Kardos belefut Szilárdba, aki végül úgy dönt, hogy nem megy be az apjához.

12×2896 – 2900.
Hétfő
Müllerék lehallgatják, amint Csaba letagadja a rendőröket Szabina előtt. Fidó jelenti, hogy Károlyi meglépett. Konrád belátja, hogy Aliznak igaza van: harcolniuk kell. Miután Csaba minden információt kiszedett Szabinából, Müllerék bekerítik a házat. Szilárd bevallja Kardosnak, hogy elment a kedve az anyjával való beszélgetéstől.
Kedd
Károlyi elmagyarázza a stratégiát Sanyinak. Miközben Kardos vigasztalja Szilárdot, Vera érkezik a hírrel: elkapták Szabinát. Vera elbúcsúzik Csabától. Károlyi felajánlja Kellernek, hogy álljon át hozzá. Kardos szerint Szilárd szülei számára elkerülhetetlen lesz a szembesülés a lányukkal. Vera és Szabina szembesítésén fény derül egy családi titokra.
Szerda
Vera szerint Szabinának beszélnie kellene a traumájáról Szilárddal. Károlyi kifaggatja Kellert, hogy mire készülnek Konrádék. Mariann azzal nyomasztja Milánt, hogy szerinte Kata el fog menni Csillagkútról. Szabina nem árulja el Mülleréknek, hogy hol van a pénz. Mariann megosztja Borival a Milán miatti aggodalmát. Vera elmondja Dórának, hogy mit tudott meg Szabinától.
Csütörtök
Roland közös vacsorát tervez Alexával. Miután Milán megbeszélte Katával, hogy együtt utaznak el, Szabi a Macsekba hívja. Konrád és Roland egyeztetik a tervet Kellerrel. Szabi hitetlenkedve fogadja Milán döntését. Kata és Mariann összefeszülnek Milánon. Konrád elkísérné Alizt, de a lány lebeszéli.
Péntek
Szilárd és Szabina arról beszélgetnek, hogy mikor változott meg a kapcsolatuk. Károlyi arra utasítja Kellert, hogy ölje meg Alizt. Gabi vacsorával lepi meg Szlávikot. Konrád hívására Roland félbeszakítja az estét Alexával. Keller a testőrt nyírja ki Aliz helyett. Kata tudatja Milánnal, hogy egyedül vág neki az új életének. Szabi, Orsi és Bori felelevenítenek néhány Milánnal kapcsolatos emléket.

Megtört szívek /Paramparça/

107. rész (II. évad, 24. rész)
Nuráj szívét sikeresen átültették Nergisz asszony testébe. Dilara megtudja, hogy Dzsihán óvadékát Harun fizette ki és, hogy a férfi még mindig szerelmes belé. Dilara nem hajlandó tovább fizetni Hazal tandíját.
108. rész (II. évad, 25. rész)
Dzsihán megtudja, hogy Harun fizette ki az óvadékát. De hiába tűnik a réginek a barátságuk, érzi, hogy valami nem stimmel. Kiderül, hogy Ozan fogott fegyvert Gülszerenre. Özkan belátja, hogy Dzsan érdeke, hogy Nuráj családjánál nevelkedjen Németországban.
109. rész (II. évad, 26. rész)
Özkant előbb meggyőzik, hogy Dzsannak jobb sora lenne Németországban a nagyanyjával, de végül nem mond le a fiáról. Gülszeren megtudja, hogy Hazal meztelenül látható a videón, ezért nem mutathatják be a bíróságon. Ozan megszerzi a videót és eljuttatja Harunhoz.
110. rész (II. évad, 27. rész)
Dilara sikeresen részt vesz Görkem műsorában, mint a cégcsoport elnöke. Hazal szívhez szóló üzenetet küld Dilarának és kéri, hogy bocsásson meg. Dzsandan gyanakodni és féltékenykedni kezd. Kiderül, hogy Ozan elvitte az ügyészségre a videót, ami alapján fel is mentik Dzsihánt és Rahmit.
111. rész (II. évad, 28. rész)
Özkan kocsilopással akarja megmenteni a lakást az árverezéstől, de Jildirim már megvette Dzsihán nevében. Hazal nyíltan hadat üzen Dzsanszunak, hogy visszaszerezze az ellopott életét.
112. rész (II. évad, 29. rész)
Özkan és családja továbbra is a pénztelenséggel küzd. Kimondják Dilara és Dzsihán válását. Közben végrehajtók szállják meg a házat egy céges tartozás miatt. Dilara Dzsihánt vádolja, és nem hiszi, hogy valaki tönkre akarja tenni a céget.
113. rész (II. évad, 30. rész)
Gülszeren befizeti Kerimánék gázszámláját, hogy ne maradjon hidegben a baba. Dzsihán próbálja megértetni Hazallal, hogy a villa nem az ő tulajdona, hanem Dilaráé, ezért nem szólhat bele, hogy ki lakik ott. Viszont a nevére vette Hazalt. Dilara próbál megküzdeni a cég ügyeivel.
114. rész (II. évad, 31. rész)
Harun egyre elkeseredettebben szereti Dilarát, Dzsandan viszont egyre féltékenyebb. Míg végül rajta kapja őket, amint egy vacsoráról távoznak. Dzsihánnak egyre gyanúsabb Harun Erguvan és egyre több információt szerez róla és a cégjeiről. Özkan elvállal egy éjszakai taxis műszakot, de még előtte eltöri a lábát.
115. rész (II. évad, 32. rész)
Dilara egy veszekedés után elküldi Rahmit a házból. Harun bevallja Dilarának, hogy szereti. Dzsandan ezt viszont megérzi és kérdőre vonja Harunt, ennek következtében megromlik kettejük kapcsolata. Gülszeren ismét munkába áll, Dzsandan pedig Alperrel próbál szövetségre lépni. Hazal közben Dzsanszut próbálja elnyomni – sikertelenül.
116. rész (II. évad, 33. rész)
Dzsihán és Dilara is aggódik Hazallal kapcsolatban. Amikor azonban az interjúban sötét színben tünteti fel a családot, Dzsihán kivételével mindenki ellene fordul. És Hazal hiába kéri Bernát, hogy adják le a teljes a anyagot.

Öltések közt az idő /El tiempo entre costuras/

4. Dolores, Sira anyja, megérkezik Tetuanba, de idegileg elég rossz állapotban van. Rosalindát a férje, Peter, akit a németek a kártyaadósságaival zsarolnak, vissza akarja vinni magával Kalkuttába. Marcus Logan azonban kitalálja, hogy ellopja a zsarolásra használt iratokat. A háború véget ér, de kisvártatva elkezdődik a II. világháború, ami Sirát újabb kihívásokba és veszélyes kalandokba vezeti.
5. Sira álnéven érkezik Madridba hogy hamarosan megnyíló divatszalonjában a németek után kémkedjen, a jómódú feleségektől elhallott információk alapján. Az indulás nem könnyűnek ígérkezik, de mégis sikerül magához csalogatnia a szép ruhákra vágyó asszonyokat. Az üzlet beindul és a begyűjtött információk is hasznosnak bizonyulnak, de nagyon óvatosnak kell lennie, mert valaki folyton a nyomában jár.

Szerelemben, háborúban /Kurt Seyit ve Sura/

27. Sura és Seyit kibékülnek, ám Petro továbbra is áskálódik ellenük. Mürvetet nagyon félti az anyja, mert örül, hogy végre visszakapta a lányát sok év után. A katonák megjelennek a mosodában. Mürvet egyre többet gondol Seyitre.
28. Seyit megkéri Tinát, hogy ne szóljon bele többé az életébe Surával. Petro szövetkezik Alyával a százados ellen. Güzide elárulja Celilnek, hogy hamarosan elmondja férjének, hogy el akar válni. Míg a szállóban bál van, merénylet történik az utcán.
29. Sura boldogtalanságában részegre issza magát és Petrónak panaszkodik, miután Seyit elhagyta. Güzide megírja Celilnek, hogy lemond a saját boldogságáról, de hamarosan össze is tépi a levelet. Alya tartja benne a lelket.
30. Petro átadja Alyának a pisztolyt. Ayse meglátja őket és azt gondolja, hogy van közöttük valami. Sura visszatér a szállóba és elmondja Güzidének, hogy belefáradt az állandó csatározásba Seyittel.
31. Seyit váratlanul megkéri Mürvet kezét, ám a lány anyja visszautasítja őt, Mürvet legnagyobb bánatára. Sura találkozik egy jóképű franciával, akinek rögtön megtetszik a lány. Ayse tovább zsarolja Güzidét.
32. Alya meglátja, hogy Petro találkozik a századossal, majd ezt elárulja Seyitnek és elmennek a titkos helyre. Güzide meglátogatja Celilt, de tudják, hogy nem lehetnek együtt, ezért Celil úgy dönt, hogy elmegy a városból.
33. Sura nem ér időben oda, hogy megakadályozza Seyit és Mürvet házasságkötését és kiborul a hírtől. Seyit elnézést kér Mürvettől a történtek miatt és elmondja neki, hogy a neki tett fogadalma szent. Megpróbálja magában elnyomni, hogy élete szerelme Sura.
34. Seyit arra törekszik, hogy Mürvet megbízzon benne, de megérti, hogy a lánynak időre van szüksége a történtek után, ezért Anatóliába utazik. Petro vesz egy házat és oda költözteti Surát, majd elmondja neki, hogy még mindig szerelmes belé.
35. Sura elfogadja Petro házassági ajánlatát, de elmondja Tinának, hogy csak azért megy hozzá, hogy féltékennyé tegye Seyitet. Alya szomorú, mert Petro a bolondját járatta vele. Aysa pedig Mürvet anyjának panaszkodik Seyitről.
36. Seyit elmondja Sabrinak, hogy csakis Sura biztonsága érdekében mondott le róla. Később megtudja, hogy Petro feleségül veszi a lányt. Aysa féltékeny Mürvetre, amiért Seyit a tenyerén hordozza a feleségét. Ahmetnek felajánlottak Ankarában egy komoly tisztséget, Güzidének is vele kell tartania.

Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/

3× 28/3, 29/1
Musztafa megtagadja apja parancsát, és engedély nélkül kivégez több tisztviselőt. Rüsztem aga azonnal kap az alkalmon, és hírnököt küld a palotába, hogy a herceg árulósáról hírt vigyen az uralkodónak.A palotában elterjed a pletyka, hogy Esman és Bali bég titokban találkozgatnak. Şah szultána kérdőre vonja Bali béget, aki tagadja a vádakat. A szultána lánya védelmében sarokba szorítja az uralkodó bizalmasát.
3×29/2
Hürrem cselszövései kezdenek beérni, Musztafa súlyos hibát követ el, és az uralkodónak megrendül a bizalma fiában. Mahidevran nem nézi jó szemmel Gabriella legyeskedését, és figyelmezteti a nőt, hogy semmi esélye Musztafánál. Senki sem sejti, hogy Gabriella milyen okból próbál Musztafa közelébe férkőzni. Hatidzse megfenyegeti környezetét, és inkább végez magával, semhogy újra férjhez menjen.

Az Onedin család /The Onedin Line/

1×14 Blokád
Észak-Amerikában dúl az észak-déli polgárháború, s az északiak szorongatják a délieket. A kanadai kikötőben tartózkodó James-et felkeresi a déliek képviselője, Jock Bullock és arra kéri őt, vállalja el fegyverek, takarók, csizmák és gyógyszerek eljuttatását a déli csapatokhoz. Ehhez persze át kellene törni az északiak blokádját. James amerikai kalauza szerint a visszaút veszélyesebb lesz, mivel az északiak megtudták, hogy ők átjutottak a blokádon. Ekkor a déliek egyik őrnagya felkeresi James-et, hogy megvegye tőle a hajó teljes rakományát. James azonban csupán nagyon magas árért hajlandó eladni a rakományt. A szorult helyzetben lévő őrnagy kénytelen elfogadni az ajánlatot.
1×15 A győztes mindent visz
Az Onedin Vállalat immár biztos lábakon áll, alaptőkéje több mint 27000 fontot tesz ki. Elizabeth megpróbálja rábeszélni férjét, Albertet, béküljön ki az apjával és kezdjen ismét dolgozni, máskülönben tönkremennek. Albert azonban egyelőre képtelen rászánni magát a döntésre, majd meggondolja magát, de képtelen apjával zöldágra vergődni. Elizabeth azonban közbelép és megmenti a helyzetet. Mr. Callon úgy véli, hogy James Onedin belebukik új vállalkozásába, egy gőzhajó megrendelésébe. Daniel Fogarty nem ért egyet főnökével, s azt javasolja neki, vegye át az Onedin Hajózási Vállalatot. Eközben a részvénytársaság megtartja első közgyűlését, amelyen Albert James-et javasolja az elnöki posztra. Fogarty azonban Mr. Callont javasolja. James azonban elutasítja az ajánlatot, mert szerinte Mr. Callon nem részvényes…

2×1 Nehéz eset
A Baines kapitány által irányított Pampero nevű hajó óriási viharba kerül és elsüllyed. A balesetben 26-an vesztik életüket. Mivel ez volt Baines első útja kapitányként, nagyon megviseli a kudarc. Főnöke, James Onedin azonban nem veszi zokon a történteket, még mindig bízik hűséges emberében és újabb útra küldi őt. James Onedin és Albert Frazer dolguk végezetlenül távoznak a Callon cégtől mivel Daniel Fogarty inkább utas, mint áruszállítással kíván foglakozni. Röviddel ezután Fogarty megkéri Ms. Callon kezét. Eközben a Betlehem Csillaga nevű hajó útra kel és az egyik matróz, Jessop azonnal lázítani kezdi a társait. Közli velük, hogy rövidesen megalakul a matrózszakszervezet, amely majd megvédi a jogaikat.
2×2 Minden mennyiségben
Jessop árverést rendez elhunyt tengerésztársuk holmijaira, s közben nyíltan lázítja a társait. Eközben az Onedin család vacsora meghívást kap Ms. Callontól. A hajó legénysége mind elégedetlenebb és Jessop ezt még szítja is. Emiatt ismét vita támad James és Anne között. Majd Jessop és 3 további matróz azt követeli James-töl, hogy pótdíjban részesítse a matrózokat. Jessop megpróbálja meggyőzni társait, hogy eljött az idő a sztrájk megkezdésére. Eközben a Betlehemi Csillag visszatért Liverpoolba és Jessop azonnal hozzálát a sztrájk megszervezéséhez. James és Albert szemrehányást tesz Robertnek, amiért az ő megkérdezésük nélkül vett meg 1500 részvényt, de végül James rájön, hogy bátyja nem is csinált olyan rossz üzletet.
2×3 Egy magányos nő
Senhor Braganca jóvoltából csupán a szokásos árumennyiség 1/3-át szállíthatja James Onedin hajója új útján. Időközben neje, Anne elköltözik a férjétől és megpróbál állást találni magának. Ez azonban egy magányos nőnek nem is olyan egyszerű dolog. James hajóján, még az indulás előtt, elbújik egy ifjú potyautas, akire elég hamar rábukkan az egyik matróz. Elizabeth rátalál a nyomorgó Anne-re és döbbenten tapasztalja, milyen szörnyű körülmények között tengeti az életét. Az asszony azonban egyelőre nem kíván hazatérni. Jessopné megpróbálja meggyőzni Anne-t, térjen vissza férjéhez, mert ez az élet nem neki való. Elizabeth elmeséli Ms. Callonnak, hogy annak idején ö is Daniel Fogarty jegyese volt. A hölgy döbbenten fogadja a hírt, ugyanis Daniel erről egy szót sem szólt neki.
2×4 Rakományok
Anne-t elbocsátják állásából, mert egyesek képtelenek voltak elviselni a cégnél, hogy egy nő tölti be a pénztárosi állást. Az asszony a történtek ellenére sem akar visszatérni a férjéhez. James hajóját felkeresi egy hölgy és arra kéri, hogy bajbajutott hajóját Corkból vontassa Liverpoolba. James elvállalja a megbízatást, de szörnyű körülményeket talál a “Samanthán”: szennyet, fertőző betegség nyomait. Új legénységet vesz fel a hajóra, az elhunytak helyére. Az egyik nyomozásba kezd a hajón történtek után és szörnyű kép alakul ki előtte. Eközben sárgaláz tör ki egy fiatal indiánon, majd további 3 társa is követi.
2×5 Sárgaláz
Már a hetedik matrózt temetik el Liverpoolban. Mindannyian valamilyen kapcsolatban voltak a “Samantha” nevü hajóval. A nyolcadik matróz most a Charlotte Rhodes fedélzetén teljesít szolgálatot. Albert Frazer szerint ő és James is hibásak a történtekben, s ezért fel kell jelenteniük magukat. James azonban nem ért vele egyet. Anne megpróbálja meggyőzni férjét, jelentkezzen a hatóságoknál és vallja be, hogy felelősség terheli a “Samantha” nevű hajón történtekért. James azonban hallani sem akar erről. Daniel Fogarty megkísérli kifaggatni Elizabethet, mit tud James a “Samanthán” történtekről, de az asszony nem kíván bátyja ellen szólni. Időközben meghalt a “Charlotte Rhodes”-on megbetegedett matróz. A hullafáradt Anne-t pedig váratlanul rosszullét fogja el és megbetegszik…
2×6 A túlélő
Két hajótörött hányódik egy csónakban a nyílt tengeren, s már a végüket járják. Mikor rájuk találnak, egyikőjük már halott, a másik – az idősebbik – férfi még életben van és felviszik az Osiris nevű klipperre, melyet James bérel. A hajótöröttet Hennessynek hívják és az 1200 tonnás Usk nevű hajó első tisztje volt. A hajó Newportból indult és szenet szállított Mauritiusra. Útközben azonban sziklának ütközött és elsüllyedt. Két matróz azt tervezi, hogy az éj leple alatt belökik a tengerbe a lábadozó Hennessyt, így szabadulva meg tőle. Baines kapitány azonban meghallja a férfi kiabálását és megmenti az életét. Eközben Albert Frazer egy színésznőcskével csalja a nejét, Elizabethet. Azonban fél a lebukástól és közli a hölggyel, többé nem akar vele találkozni. Ugyanazok a matrózok, akik a tengerbe akarták lökni Hennessyt, most azt találták ki, hogy leölik a hajón lévő két disznót.
2×7 Mélytengeri koporsó
Néhány mérfölddel Liverpool előtt a James Onedin által bérelt hajó viharba kerül és kormányozhatatlanná válik. Baines kapitány azt javasolja, szabaduljanak meg a szállítmány egy részétől, máskülönben sziklára futnak. James azonban nem fogadja el a javaslatot, mert ezzel – szerinte – nagy veszteség érné. Neki lett igaza, mert a hajó megmenekült. Eközben Baines húgának a gyermeke súlyosan megbetegszik és a kapitány 100 fontot próbál kölcsönkérni a számára Jamestöl. Anne Onedin felkeresi hivatalában Daniel Fogartyt, hogy a segítségét kérje, amiért Elizabeth el akarja hagyni a férjét, Albert Frazert, mer az megcsalja őt. Arra kéri Fogartyt, beszélje rá Elizabethet, maradjon együtt a férjével. James nyomozást folytat a “Pibrok” hajón, vajon mit tartalmaznak a hajón lévő bálák, mert biztos benne, hogy nem takarót, bibliát és üveggyöngyöt.
2×8 Úton Frisco felé
A Tengerészeti Vizsgáló Bizottság elmarasztalja Baines kapitányt, amiért nem vizsgálta át előzetesen a “Pibrok” szállítmányát és nem vette tekintetbe a jó szándékú figyelmeztetést sem. Azt az ítéletet hozták, hogy Baines a következő hat naptári hónapban nem láthat el kapitányi teendőket brit fennhatóságú hajón. A Bizottság e mellett megdicsérte James-et becsületes és egyenes tanúskodásáért. Anne megkísérli lebeszélni Elizabethet arról, hogy elhagyja a férjét, de az asszony egyelőre hajthatatlan. Albert arra kéri James-et, ne bánjanak olyan keményen az új hajósinassal, az ifjú Teal-lel. James azonban megkéri, ne avatkozzon a dolgaiba. Időközben a “Charlotte Rhodes” óriási viharba kerül, s James arra utasítja Tealt, váltsa fel a kormánynál a fáradt Bainest.

A muskétások /The Musketeers/

3×6 Egy hős halála
Feron és Grimaud hozzálátnak gondosan előkészített államcsínyük végrehajtásához, hogy megöljék a királyt és a tömlöcből kiszabadított Gastont ültessék a trónra. Mindenekelőtt a muskétásokat készülnek meggyilkolni, csellel szétválasztva őket, hogy ne siethessenek egymás segítségére. A király zarándoklatot tesz atyja sírjához Aramis kíséretében, itt találkozik féltestvérével, Feronnal.
3×7 A bolondok aranya
Grimaud üldözése közben a muskétások egy erdőben rejtőző falura bukkannak, amelyek kizárólak nők laknak. Ottlétük alatt dezertált katonák bandája tör rájuk, akik elrejtett kincsüket követelik vissza az asszonyoktól. Miközben a muskétások segítenek megvédeni a falut, tudomást szereznek Grimaud származásának sötét titkáról is.

Tudorok

2×10 Anna a kivégzésére vár, aminek az időpontját már harmadszor halasztják el. Halála előtt újabb rossz hírt közölnek vele: Henrik a házasságukat érvénytelennek nyilvánította, és közös gyermekük, Erzsébet törvénytelen gyermekké vált, jogaitól megfosztva. Boleynt minden címétől megfosztják, de szabadon engedik és a földjeit is megtarthatja. Henrik bejelenti eljegyzését a szép Lady Jane-nel.
3×1 Robert Aske több ezer zarándokkal vonul az udvar elé, hogy tiltakozzon Cromwell ellen, aki újabb egyházi reformokat vezet be, méghozzá Henrik teljes támogatásával. Anna arra ösztönzi férjét, hogy vegye ismét kegyeibe egykor kitagadott lányát, Máriát. Ezzel újabb pártfogókat szerez magának az udvarban.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: