Sorozatok a TV-ben 2016. június 27. és 2016. július 3. között

Újra

Az Onedin család /The Onedin Line/ M3 június 29. 16:05, június 30. 8:05 1. évad

Öltések közt az idő /El tiempo entre costuras/ DUNA Televízió július 3. 13:45

Jelenleg nézett sorozataim

 • A fátyolos hölgy /La dama velata/ kedd 20.20 Duna TV
 • Barátok közt minden hétköznap 20:40 18. évad RTL Klub
 • Jóban rosszban minden hétköznap 20:30 12. évad TV2
 • Megtört szívek /Paramparça/ hétköznap 16:55 1. évad TV2
 • Outlander  péntek 00:00 1. évad AXN White
 • Öltések közt az idő /El tiempo entre costuras/ vasárnap 13:45 Duna TV
 • Szerelemben, háborúban /Kurt Seyit ve Sura/ hétköznap 19:30 1. évad Duna TV
 • Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/ szerda 21:15 3. évad RTL Klub
 • The Walking Dead hétfő, kedd 23:00 Fox
 • Totál szívás /Breaking Bad/ csütörtök 22:00 5. évad AMC
 • Trónok harca hétfő 20:00 6. évad HBO

Sorozatok, amiknek olvasom az előzetesét.

A fülszövegek SPOILERT tartalmaznak.

A fátyolos hölgy /La dama velata/

2. A szülői házban
Clara, apja zsarolásának engedve visszatér a szülői házba, és miután nevelőapja halála miatt nem szökhet meg Matteóval, egyezséget köt apjával, hogy hozzámegy az apja által kiszemelt férfihoz, cserébe apja nem adja el a vasútnak a birtokot. Közben egy estélyen, ahonnan a helyi előkelőség szinte kinézi paraszti neveltetése miatt, újra összetalálkozik a város szívtiprójával, Guido Fossá gróffal, aki kártyaszenvedélyéről és züllött életmódjáról ismert. Clara szíve mélyén vonzónak találja a férfit, akiről a házassági szerződés aláírása során kiderül, hogy ő a férjjelölt. A nászéjszakán Guido nem tagadja meg önmagát, faképnél hagyja Clarát, és kártyázni megy régi szeretője társaságában. Az este folyamán megjelenik egy régi barátja Párizsból és megzsarolja, hogy felfedi Guido sötét párizsi múltját, ha nem hajlandó megsegíteni egy nagyobb összeggel.

Barátok közt

18×7953-7962
Gizella és László elszántan küzdenek az öregedés ellen, és ehhez egy szokatlan megoldást találnak ki. Leitold Piros, Júlia volt cellatársa nehéz feladatot bíz Júliára. Zsófi látni szeretné a fiát, és ezért mindent megpróbál, hogy a Bencét körülvevők közelébe jusson. Natasa fél bevallani Emíliának, hogy milyen döntést hozott, mert tart attól, hogy ez befolyásolhatja a kapcsolatukat. Emília meglepné Zsoltot egy üveg pezsgővel, de nem az nyit neki ajtót, akire számít. Ágnes mindent megpróbál, hogy véghezvigye Alizzal kapcsolatos tervét. Rudi megérkezik külföldre, hogy teljesítse a feladatát. Nóra kitalálja, hogyan segíthetne Rolandnak és a közösségnek.

18×7963-7972
László és Gizella módosítja a döntését a gyerekvállalással kapcsolatban. Natasa pácienst kap, akihez használati utasítás is jár, mindenesetre úgy tűnik, hogy nem lesz könnyű dolga. Emília felkérést kap egy rádióstúdiótól. Ágnes összeveszik Zsolttal, és visszamegy a villába, ahol komoly veszélybe kerül. Júlia meg akarja találni Leitold Piros lányát. Ádám mindent bevall Zsófinak, amivel komolyan megnehezíti a nő helyzetét. Tóbiás új szintre szeretné emelni a Kristóffal való kapcsolatát. Bözsi kinézi a saját utódját Vilmos mellé. Miklós Nórára sincs tekintettel, ha Veintraubbal kapcsolatos céljairól van szó.

Jóban rosszban

12×2871-2875
Müller és Gabi szerint be kell avatniuk az ezredest a nyomozásba. Dóra hiába győzködi Verát, Vera véglegesnek tekinti a szakítást. Böbe megtudja Hannától, hogy Bandi lemondta a találkozót az építésszel.
Miután Fanni vált pár szót Mónikával, Kovács jelenti Müllernek, hogy Fanni távozni készül a kórházból. Az esküvő helyszínén Csaba vigasztalni próbálja Verát. Bodolaiék továbbfejlesztik a látványműhely ötletét.
A piknik végére megérkezik Laci és behúz egyet Csabának. Fanni elmondja Ákosnak, hogy megsemmisítette a levelet. Milán és Szabi megmutatják a látványtervet Bandinak és rákészülnek a próbavideóra.
Böbe szerint egyértelmű, hogy Hanna nyomul Bandira. Müller és Garai előadják Péternek az Ákos szökésére kidolgozott tervet. Szabina és Csaba elégedettek az eddigi eredményekkel. Szabina felhívja Dórát, hogy együtt válasszanak menyasszonyi ruhát.
Fanni látszólag bealtatózza Kovács őrmestert, és indul a szökési akció, amit azonban egy érkező mentőautó szakít félbe. Kardos rákérdez Szilárdra, hogy mennyivel szponzorálja az esküvőt. Szabina és Csaba átbeszélik az eddigi bevételt.

12×2876-2880
Bandi közli Böbével, hogy megpróbálja megbékíteni Hannát. Kardos megtudja Dórától, hogy már el is utalta a pénzt a ruhára. Péter, Garai és Gabi abban bíznak, hogy Ákos elvezeti őket a bizonyítékokhoz.
Böbe bevallja Orsinak, hogy továbbra is nyugtalanítja Hanna jelenléte Bandi közelében. Péter és Gabi megígérik Fanninak, hogy az akció titokban marad a kórháziak előtt. Csaba előadja Szilárdnak a lefoglalt vitorlás nászutat.
Az ezredes közli Müllerékkel, hogy Ákos ellen vádat emelt az ügyészség. Hanna azzal a hírrel hívja fel Bandit, hogy betörtek a műhelybe. Müller elmondja Ákosnak, hogy neki köszönhetően visszanyerte az önbecsülését.
Böbe és Orsi Gabi segítségét kérik a betöréssel kapcsolatban. Miközben a násznép a pótbuszra vár, Laci a helyszínről felhívja Kardost és közli vele, hogy nincsenek esküvőre utaló jelek. Az összetartozás témája meghatja Adélt.
Kardos beavatja Pétert a gyanújába, miszerint Szabina és Csaba szélhámosok lehetnek. Alexa és Gyöngyi is értesülnek a befuccsolni látszó esküvőről. Orsi megkéri az anyját, hogy legyen megértő Bandival.

Megtört szívek /Paramparça/

87. rész (II. évad, 4. rész)
Özkanék kénytelenek Kerimánhoz visszaköltözni. Gülszerent egyre kevésbé állhatja a család. Dzsihán biztos benne, hogy megnyerik a tendert. Közben Harun készül elnyeri azt az orruk elől. Hiába nyomoznak a razzia és a kábítószer ügyében, nem jutnak semmire. Dzsihán öszintén megmondja Dilarának, hogy Gülszerent szereti, noha nem a szeretője…
88. rész (II. évad, 5. rész)
Végre megérkezik Harun, aki Dzsandannal karöltve akarja tönkre tenni Gürpinárékat. Ebben Alper is hasznukra lesz. A villában közben folyamatosak a viták Gülszeren körül. Lassan mindenki ellene fordul, még Dzsanszu is…
89. rész (II. évad, 6. rész)
Dzsanszu elkeseredésében Özkanékhoz menekül, ahol örömmel fogadják. Előbb Dzsihán próbálja hazavinni szép szóval, majd Dilara rendőri karhatalommal. Dzsihán és Gülszeren végre beismerik szerelmüket és vállalják érte a harcot. Dzsanszu pedig megkapja az első néhány ízelítőt a nyomorból…
90. rész (II. évad, 7. rész)
Gülszeren végleg otthagyja a villát, amit Hazal rosszul visel. Nem szereti, ahogy Dilara erőlteti a kezeléseket. Dilara kezdi sejteni, hogy Hazal néha hazudik. Özkan másik lakásba költözne a gyermekeivel, de az adóhivatal zárolta a számláját. Dzsihán kifizeti Rahmi teljes adósságát. Dilara „véletlenül” összetalálkozik Harunnal…
91. rész (II. évad, 8. rész)
Dzsandan és Harun elérik Dilaránál, hogy Hazalt egy dubrovniki klinikán kezeltesse. Harun cége elnyeri a tendert, ami teljesen megrázza Dzsihánt. Tudja, hogy nehéz idők következnek. Közben Özkan is ráébred, hogy nem tudja eltartani Dzsanszut, ezért inkább megkéri, hogy vigye haza és legyen jó apja. Eközben a házukat omlásveszély fenyegeti…
92. rész (II. évad, 9. rész)
Dzsanszu hazaviszi magával a villába a rokonságát is, aminek cseppet sem örül senki. Ozan dühében fegyvert fog Gülszerenre, de végül nem lövi le. Dzsanszu számon kéri Özkanon, hogy miért küldte haza, de végül megérti a helyzetet…
93. rész (II. évad, 10. rész)
Harun és Dzsandan tovább szövik ördögi terveiket Dzsihán tönkretételére. Alper elégedetlenkedni kezd a helyzetével. Özkan megtudja, hogy a családja Dilaráék házában lakik. El akarja hozni őket, de nem mennek, hisz semmi alternatívát nem tud felmutatni számukra…
94. rész (II. évad, 11. rész)
Kiderül, hogy Dzsihán egy ideig járt Hajallal, Harun húgával, majd Dzsihán esküvője napján a lány öngyilkos lett. Ozan végképp összekülönbözik az apjával és elhagyja a házat. Dilara minél előbb elvinné Hazalt a dubrovniki klinikára…
95. rész (II. évad, 12. rész)
Ozan nem hajlandó hazaköltözni az apai pofont követően. Dzsihán és Jildirim továbbra is nyomoznak, hogy hogy veszíthették el a tendert. Dilara belemegy a válásba. Harun következő terve, hogy adósságba keverje Rahmit…
96. rész (II. évad, 13. rész)
Bejött Harun terve, Rahmi igen komoly mértékben halmozott fel nála adósságot. A gazdasági rendőrség megszállja Dzsihán irodáját és a cégeit vizsgálják. Nuráj és Kerimán nagy vonakodva elhagyják a villát, hogy visszatérjenek az immáron biztonságosnak nyilvánított lakásukba…

Öltések közt az idő /El tiempo entre costuras/

1. Sira egy szegény varrónő lánya, aki apa nélkül nő fel Madridban. Tehetsége a varrásban hamar megmutatkozik és gyorsan megtanulja a szakmát. Megismeri Ignaciót, akit rögtön elvarázsol a fiatal lány szépsége. A férfiből hamarosan köztisztviselő lesz és közösen kezdik tervezni az eljövendő esküvőjüket. A dolgok akkor változnak meg hirtelen, mikor váratlanul két férfi bukkan fel Sira életében. Az egyikük a soha nem látott apa, a másik pedig egy jóképű írógép-kereskedő. Ettől kezdve a lányra szövevényes kalandok várnak a spanyol polgárháború és második világháború közepette.

Szerelemben, háborúban /Kurt Seyit ve Sura/

9. Seyit megkapja anyja levelét és hazalátogat. Szembeszáll apjával és elmondja, hogy elhagyja szülőföldjét. Petro megpróbálja meggyőzni Surát, hogy hagyja el szerelmét. A lány elárulja neki, hogy hamarosan megszöknek. Megjelennek a bolsevikok, Mahmut azonnali távozásra szólítja fel bátyját.
10. Osman látja, amint Petro rálő Misára, ezért lelövi a fiút, de Seyitnek azt mondja, hogy Misa tette. Sura és Seyit elérnek Törökországba és a követségre mennek, ahol a menekültlistát böngészik át.
11. Seyit és Sura elmesélik a történetüket a szállóban és megismerik Güzidét. Egy incidens következtében az egyik katona rájön, hogy fegyvert rejtegetnek a szállóban. Sura érzi, hogy Seyit titkol előle valamit.
12. Seyiték megpróbálják eltüntetni a fegyvereket a szállóból, miközben az egyik katona bejelenti, hogy ott ünnepelné a születésnapját. Megjelenik Petro, Celil és a báróné. Sura továbbra sem tudja, mit titkol előre a szerelme.
13. Petro a bárónéval tölti az éjszakát, aki emlékezteti őt a megállapodásukra. Az egyik fegyverrakomány nem jut el a célhelyre. A tiszt utasítást ad a kollégájának, hogy derítsen ki mindent Seyitről, Celilről és Suráról. Tina meglátja Petrót, megörül, hogy talán a húga is ott van.
14. A báróné kezdi elérni a célját, hogy elbizonytalanítsa Surát Seyittel kapcsolatban, aki magyarázatot követel a férfitól. Seyit elmondja neki, hogy vannak dolgok, amikről nem beszélhet neki, éppen a védelme érdekében.
15. Seyit megkéri Sura kezét. Az angol katonák váratlanul átkutatják a szállót, csempészárut keresve. Celil összetűzésbe keveredik a századossal, ezért őrizetbe veszik. Petro tovább áskálódik Seyit ellen.
16. Petro azt kéri a századostól, hogy akadályozza meg Seyit és Sura házasságát, aki a nagy napon elraboltatja Seyitet. Sura nem talál magyarázatot a történtekre, érzi, hogy szerelme bajban van.

Szulejmán /Muhtesem Yüzyil/

3×26/3, 27/1
A szultán uralkodásának mélypontján van. A sikertelen hadjárat és Ibrahim pasa hiánya megviseli az uralkodót, ráadásul húga, Hatidzse is az összeomlás határán áll. A háremben is káosz van, Hürremet látomások gyötrik, és bár mindent elkövet, hogy az uralkodó ne tudja meg, a betegsége kiderül. Mihrimah szultána az elutasító válasz miatt kérdőre vonja Bali béget, aki megdöbben, amikor megtudja, hogy a szultána rendszeresen küldözgetett neki levelet.
3×27/2
Hürrem gyanakodni kezd Dianára, és figyeltetni kezdi. Hatidzse cselszövése nem ér célt, az uralkodó bizalmatlanná válik a húgával szemben, különösen azután, hogy nem találják azt a szolgát, aki bizonyíthatná a szultána igazát. Bali bég nyomozni kezd a titokzatos levélíró után, aki a nevében küldött levelet Mihrimahnak. Mahidevran gyanakodva figyeli Gabriellát, aki láthatóan megpróbálja behálózni Musztafa herceget.

Az Onedin család /The Onedin Line/

1×1 A hozomány
Elhunyt az Onedin család feje, az öreg szélütést kapott. A családi boltot nagyobbik fia, Robert veszi át. Robert egyébként úgy tartja, hogy öccsének, Jamesnek nincs üzleti érzéke. James azonban, ezt megcáfolandó, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy mindenáron meggazdagodik. Ezért kapóra jön neki, hogy az öreg Josh Webster el kívánja adni “Charlotte Rhodes” nevű hajóját. Bár Robert nem ért egyet öccse vásárlási szándékával, James tárgyalásokat kezd a házsártos vénember leányával, Anne-nel. James Onedin azt javasolja a bátyjának, legyenek egyenrangú üzlettársak, mivel immár ö is tulajdonos, a hasznot pedig egyenlő arányban osszák majd el egymás között. Az az elképzelése, hogy ö lesz a “Charlotte Rhodes” kapitánya, Robert pedig otthon, Liverpoolban intézi majd az ügyeket. Kisebb gondolkodást követően Robert elfogadja öccse ajánlatát, aláírja az üzleti szerződést. Anne, James leendő neje azonban csapdát lát a dologban, s attól tart, az ö része is Roberthez kerül…
1×2 Nyugodt vizeken
A “Charlotte Rhodes” 850 hordónyi portugál bort szállít Lisszabonból Liverpoolba. Ez James Onedin első üzlete a portugál Senhor Bragancával. Az út során James a hajózás tudományára okitja ujdonsült nejét, Anne-t és elmagyarázza neki, mi az üzlet ebben az ingyenes borszállításban. Egyébként az üzlet vesztese Robert lesz, ugyanis a szerződésük értelmében neki kell fedeznie az úttal kapcsolatos költségeket. Az elhunyt matrózt végső nyughelyére, a tenger mélyére juttatják. A Charlotte Rhodes Franciaország partjaihoz ér. Eközben Liverpoolban jelentkezik Robert Onedinnél egy matróz édesanyja, hogy elkérje fia járandóságát. Robert fogcsikorgatva fizeti ki az összeget. Az asszony jelzi, hogy további matrózfeleségek érkezése várható, hasonló okokból. Ez meg is történik, mind többen ostromolják Robertet a matrózok hozzátartozói…
1×3 Az iránytű sokfelé mutathat
A hatóságok addig nem engedik partra tenni a hordókat, míg James nem fizeti ki a kikötői díjat, heti 33 fontot. Mr. Watson James Onedin új üzletfele kifizeti helyette a szükséges összeget. James azon töri a fejét, hogyan szerezhet készpénzt. Az az ötlete támad, hogy ír bevándorlókat szállít Angliába. Anne édesapja, Mr. Webster nagyon nehezen fogadja be vejét, James Onedint, minden ténykedésébe beleköt. Mr. Callon, jellemezve az Onedin család agyagi helyzetét, megpróbálja lebeszélni Mr. Fogartyt az Elizabeth Oneddinnel kötendö házasságról..

A muskétások /The Musketeers/

3×2 Éhínség
Párizs súlyos élelmiszerhiánytól szenved, különösen, mióta Feron kormányzó és Grimaud szövetkeztek Beaufort herceggel, hogy a királytól csaljanak ki pénzt a város élelmezésére, miközben a herceg termésének ellopásával a háborús menekülteket vádolják meg. D’Artagnan heves természete miatt a vádlottakkal együtt tömlöcbe kerül, így a muskétásoknak nélküle kell kideríteni az igazságot és megmenteni a város lakóit az éhínségtől.
3×3 Bajtársak
A muskétások a király parancsára Párizsba kísérik annak száműzött öccsét, Gastont, aki útközben egy kocsmában megöl négy veterán katonát. A kocsmáros, Christophe elégtételt követel, amit a király nem hajlandó megadni, mert mindennél fontosabb neki az újra megtalálni vélt családi kötelék. Gaston azonban korábban árulást készített elő Lajos ellen, ennek bizonyítékát pedig, egy köteg levelet, a kocsmában rejtegeti az, aki ellopta őket. Treville megpróbálja kibékíteni a lázongó veteránokat, mielőtt még vérontásra kerülne sor, ezzel azonban csak azt éri el, hogy hamarosan muskétásaival együtt két tűz között találja magát.

Tudorok

2×6 Henriket rémálmok gyötrik, amióta lefejeztette Morus Tamást. Már bánja, amit tett, és Annát okolja barátja halála miatt. A király a francia követen keresztül közli, hogy szeretné, ha Franciaország trónörököse eljegyezné lányát, Erzsébetet. Anna tudni szeretné, hogy a király hová tűnik el olyan gyakran.
2×7

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: