Kívánságlista 2016. – Ann Chamberlin: A szultán lánya

Szafije2Várható megjelenés: 2016.04.15

Kiadó: Trivium Kiadó

Történet: 

A mesés Isztambulban nem véletlenül tartják titokzatos, veszélyes cselszövésekkel teli helynek a szultán háremét. Válogatott katonák és eunuchok őrzik a magas falak mögött Szulejmán szultánnak és fiainak feleségeit, ágyasait, háremhölgyeit. Mihrimah szultána az idős uralkodó egyetlen támasza. A világ leggyönyörűbb asszonyai között könyörtelen vetélkedés folyik. A nagyhatalmú úrnők mindegyike arra törekedett, hogy az idős uralkodó halála után az ő fia vagy unokája legyen az új szultán. Semmilyen alantas eszköztől sem riadtak vissza.

Hürrem fiai sorra távoztak az élők sorából, mostanra már csak Szelim herceg maradt. Ő azonban nem igazán tűnt alkalmasnak a trónra. Ebben a helyzetben mindennapossá váltak az összeesküvések, az intrikák a szeráj fülledt homályában.

A kedves és szeretetreméltó Eszmehan szultána a nagy Szulejmán unokája és Szelim herceg leánya. Egy idős férfihoz, Szokoli Mehemed nagyvezírhez adták feleségül. A sors úgy akarta, hogy első és sokáig egyetlen eunuchja egy szerencsétlen sorsú ifjú, Giorgio legyen. Ő néhány évvel korábban még a távoli Velence büszke tengerésze volt. Nem tudott ellenállni a gyönyörű, de gátlástalan Sofia varázserejének. Törökországban szörnyű sors várt a forróvérű fiatalemberre. Fogságba került, kiherélték, és eladták eunuchnak. Rabságban az Abdullah nevet kapta. Az életének most már csak egyetlen célja maradt: azt akarja, hogy boldogan éljen az úrnője.

Eszmehan hamarosan teherbe esik. A hárem bábaasszonya – a néhai Hürrem szultána őszinte híve –  megállapítja hogy Szulejmán első dédunokája fiúgyermek lesz.

Ennek mindenki örül, kivéve a szépséges Szafijét. Murád herceg imádott ágyasa hatalomra és befolyásra vágyik. Tudja, ehhez fiúgyermeket kell szülnie Murádnak. Legfőbb ellenfele a kedvese anyja, Nurbanu úrnő. A nagyasszony megeskette a fiát arra, hogy sohasem veszi el feleségül a szép rableányt. A nagyra törő Szafije vakmerő cselszövésbe kezd, melynek következményeit az egész birodalomban, sőt a határokon túl is meg lehet érezni. Ebben nagy segítségére lehet a Héttorony börtönéből kimentett, titokzatos magyar rab, a rettenetes Ghazanfir.

Szegény Eszmehanra szörnyű csapások sora hárul. Hiába esik többször is teherbe, gyermekei sorra meghalnak. Attól tart, hogy a férje elfordul tőle, és ezért magányos, rabsággal felérő élet vár majd rá. Abdullah rájön, hogy Szafije cselszövései veszélyeztetik Eszmehan életét. A szerelmes hadim azonban semmitől sem riad vissza, hogy megmentse jóságos úrnőjét. Újra tengerre szál, hogy a csodálatos, jószívű hölgy eljuthasson a férje karjaiba. A sors azonban könyörtelen próbára teszi. Lélegzetelállítóan izgalmas kalandok után Abdullahnak el kell döntenie, hogy mi fontosabb számára: Eszmehan szultána, vagy a saját szabadsága.

A sorozat  részei:
1. Sofia – Szafije, a szultán háremhölgye
2. The Sultan’s Daughter – A szultán lánya
3. The Reign of the Favored Women –
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: