Melyik volt 2016. 1. hetének legjobb sorozatepizódja? Mi volt a hét csalódása?

Csalódás

amerikai10. Foglalkozásuk: Amerikai

2. évad 4. rész

Nagyon zavar:
a sok felirat,
a megcsalás,
az, hogy sokszor nem történik semmi, a szereplők csak lézengenek,
az, hogy nem értem a szereplők motivációit,
az, hogy nincs benne egy kiemelkedő szereplő sem,
az, hogy nincs benne izgalom, emlékezetes pillanat,
az, hogy még egyszer sem érintett meg lelkileg.
Most volt végre függővég, de a verekedés eléggé gagyi és zavaros lett.
Nem értem, hogy végezhetett ez a sorozat az Origo listáján annyira elől, az egész olyan, mint a Gyilkos hajsza.
Ennyi volt. A háttérben szólni fog, mert érdekel mikor tudja meg végre Paige, hogy kik a szülei, de nézni már nem lenne értelme.

Dobva.

10/2


 

fargo9. Fargo Új sorozat

1. évad 1. rész

Az első félórát nem szerettem. A történet unalmas és érdektelen volt, a karakterek sem hagytak bennem mély nyomot. Lester még idegesített is engem. Amihez hozzá járult az is, hogy Pusztaszeri Kornél hangja nagyon nem illik hozzá.

Aztán elkezdett körvonalazódni a sztori, kezdett egyre rejtélyesebbé válni minden, a Malvo nevű fickótól a hideg is kirázott. Egy idő után azt vettem észre, hogy már nem unatkozom. Egyre jobban érdekelt, hogy hová fajulnak a dolgok.

10/6

1. évad 2. rész

Még mindig nincs kedvenc szereplőm, de Malvo egyre érdekesebb figura és a történet is kezd egyre érdekesebb irányt venni. Jó lesz ez, végig fogom nézni.
Bob Odenkirknek miért nem lehetett Kassai Károly a hangja. 😦 Szeretem Galbenisz Tomasz hangját, de hozzá nem passzol.

10/6

shannaraShannara – A jövő krónikája Új sorozat

1. évad 1. rész

Vannak pillanatok, amikor nagyon tinis, a két női főszereplő meg nagyon egyforma és néha idegesítőek is. Will és a druida viszont érdekes karakter, a történet is ígéretesnek néz ki. A szinkront imádom. Széles Tamás, Jakab Csaba, Timon Barnabás, Csuha Borbála, Pekár Adrienn, Nemes Takách Kata. Csupa kedvenc hang.

10/6

1. évad 2. rész

A druida csukjában olyan, mint Ezio az Assassin’s Creedben, azt hiszem meg is van az első kedvenc szereplőm. A történet engem a régi RPG játékokra emlékeztet, meg pár fantasy animére is. PL. Tales of the abyss, Suikoden, Inuyasha, Final Fantasy. Különböző kasztú szereplők (elf, félelf, druida, ember) összeverődnek, majd teljesíteniük kell egy küldetést és megmenteni a világot. Az útjuk során egyre erősebb démonokkal és veszélyes lényekkel kell megküzdeniük. Nem egy Trónok harca minőség, annál azért mesésebb, de izgalmas, rejtélyes és szép emlékeket idéz fel. Vannak benne zavaró dolgok, de egyre jobban tetszik.

10/7

bk7. Barátok közt

18. évad 7721-7722. rész
Meghalt, pedig reménykedtem benne, hogy mégsem fog. 😦 Nyomasztó volt ez a rész és szomorú. Kíváncsi vagyok ki tette. Rudi, Liza, Ottó, Attila, Miki, Ludwig, Timi, Ági? A rendőrség és Olívia most nyomozhat, lesz dolguk mire felgöngyölítik ezt a szálat. Peti meg jó nagy bajba keverte most magát.

Az elavult főcímet viszont lecserélhették volna, már egyetlen képkocka sem aktuális benne. 10/9

18. évad 7723-7724. rész
Már nem is emlékszem rá, hogy mikor volt ilyen izgalmas a sorozat, mert az elmúlt két évben biztos nem. Úgy látszik egy tragédia kellett, hogy az állóvizet felkavarja, na meg persze nyomozás. Ez a rész megható is volt, még Ludwig sírása is. 10/10

18. évad 7725-7726. rész
Ezt a Petrik Gedeont biztos Saulról mintázták. Ugyanúgy sokat tud beszélni, ugyanolyan simlis, szóval teljesen olyan. Még a bemutatkozó szövege is hasonló. Szerepelhetne többet is. 10/8

18. évad 7727-7728. rész
Kíváncsi leszek, hogy lesz-e váratlan csavar ebben a gyilkossági ügyben, vagy az a gyilkos, aki most a legegyértelműbb. Remélem Timit és Lizát nem így akarják kiírni. Elítélem, ha egy gyerek távol a szülőktől nő fel. 10/7

18. évad 7729-7730. rész
Nem szeretem az életszerütlenségeket. Egy magániskolába nem lehet év közben azonnal bekerülni. Meg amikor egy bizonyítékot tüntetünk el, nem táskástól dobjuk a vízbe, hogy könnyen rátaláljanak. 10/5

egyszervolt6. Egyszer volt, hol nem volt

4. évad 8. rész

Nem volt unalmas ez a rész sem. Szerettem Robin és Regina romantikus jeleneteit, meg Goldét is. Sőt engem is érdekel, hogy ki a mese könyv írója. De az a plusz, ami a héten 9 – 10 pontos sorozatokban megvolt, ebből hiányzott. 40 percre kikapcsol, szórakoztat, de igazán emlékezetest nem mutat.

10/8

joban5. Jóban rosszban

12. évad 2755. rész
A sorozat két hétig nem volt képernyőn, emiatt itt is eltelt két hét úgy, hogy nem támad hiányérzete az embernek. Itt is az év első munkanapja volt, mindenki visszatért a munkába. Az egésznek olyan volt a hangulata, mintha ez most történne egy másik városban. Konrád, Roland, Aliz, Milán, Bori, Szabi és Szlávik jelenetei most is nagyon jók voltak. Én szeretném, ha Roland megkapná Böbét rokonnak. 🙂 10/9

12. évad 2756. rész
Bírom Konrádot, de most kirázott tőle a hideg. Nem tudom, hogy komolyan gondolja-e amit mondott, vagy csak ráijeszteni akart.
Szegény Milán, ennyi terhet elbírni.
Tudtam, hogy Halmos Ferinek a szeme sem áll jól és nem olyan jófiú, mint aminek kiadja magát.
Tetszik, hogy a sorozat a környezetvédelemmel is foglalkozik, meg az is, hogy minden pillanatban izgalmas. 10/9

12. évad 2757. rész
Timon Barna akcióban. 🙂 Bozsó Peti meg a nagy átverés. 🙂 10/9

12. évad 2758. rész
Én nem is tudom, hogy reagálnék, ha megtudnám, hogy a Csillagkúti maffia vezére az unokatesóm.
10/8

12. évad 2759. rész
Roland a sorozat legjobb karaktere, de amikor ártatlanokat fenyeget, akkor látszik, hogy ő sem riad vissza semmitől. Vera – Laci szálat hanyagolhatnák. 10/9

szulejman4. Szulejmán

2. nézés

1. évad 17. rész
Imádtam Szulejmán és Hürrem romantikus jelenetét az erdei tisztáson és Ibrahim és Haticse nászéjszakáját is. 10/9

1. évad 18. rész
Ibrahim és Haticse jelenetei annyira érzelemdúsak. A búcsú a hegedűszólóval, az ölben fekvéssel meg annyira szívbemarkoló volt. Ibrahim nem is néz ki rosszul. Végre megint hallhattam a janicsárok zenéjét is, jó kis szám. 10/9

1. évad 19. rész
A janicsár lázadás másodjára is nagyon izgalmas volt. 10/9

kalandos3. Kalandos nyár – Párizs

3. nézés

4. évad 16. rész
Az egész részből érződik a közelgő tragédia. 10/10

4. évad 17. rész
Harmadszorra nézem ezt a részt, de most is csak könnyes szemmel tudtam végignézni. Antoine pedig annyira boldog volt, amikor megtudta, hogy apa lesz.
Béna orvosok. 😦
A szereplők fájdalmát nagyon át lehetett érezni.
Nem bírom a Franck féle pasikat, nem értenek a szóból, lerázhatatlanok.
Ingrid vallomása lelket megérintő volt. Szörnyetegnek érzi magát, de Nico szerint el kell fogadnia magát a rossz tetteivel együtt és minden hibát jóvá lehet tenni. Ez a megbocsátás, jólelkűség, önzetlenség példaértékű. Sokat tanulhatnának a mai fiatalok ebből a sorozatból.
10/10

4. évad 18. rész
A rész amelyben kiderül, hogy Nico és Helene miért szakított 6 éve. Meg tudom érteni Helene indokait.
10/10

4. évad 19. rész
Antoine Leonak, vagy Teonak akarja elnevezni a gyerekét. 😀
Végre lebukott Laly és Chris. Ők is emberek, emiatt képesek nagyot hibázni. most viszont szeretnék jóvá tenni azt, amit elkövettek.
Aline zakkant egy nő.
Szegény Chloe, nem bírja feldolgozni a történteket. 😦 10/10

szulejman2. Szulejmán

3. évad 15/3-16/1. rész

Ez a rész aztán nem volt történés mentes. Az az orgyilkosos jelenet nem volt semmi.
Egyre jobban sajnálom Ibrahimot, Hürrem meg egyre ellenszenvesebb. Ő érte aztán nem ejtenék könnyet, ha meghalna.
A vége meg…Nagyon remélem, hogy Musztafa nem gondolta komolyan, amit mondott. Nem szeretem, ha ártatlanokat akarnak lefejezni.

10/10

A hét legjobbja

totalszívas1. Totál szívás

4. évad 1. rész

Ilyen egy tökéletes rész. Az egész tele volt feszült pillanattal, torokszorító jelenettel. Amit Gus tett a végén, az teljesen váratlan és megdöbbentő volt. Még most is alig jutok szóhoz, annyira a rész hatása alá kerültem. Ha ilyen lesz az egész évad, akkor ez a sorozat idén legyőzhetetlen lesz. Skylernek meg már milyen jól megy a hazudozás.

10/10

Reklámok

4 hozzászólás to “Melyik volt 2016. 1. hetének legjobb sorozatepizódja? Mi volt a hét csalódása?”

 1. Anita Sandor (@AnitaMinoptra) Says:

  Shannarához ugyan nem kaptam kedvet, de ahogy a Totál szívás értékeléseidet olvasgatom, lehet nekem való lenne. 😀
  Nagyon jók ezek a részletes mini-értékelők.
  ~AniTiger

 2. Andicilin Says:

  “Nagyon zavar:
  a sok felirat,
  a megcsalás,
  az, hogy sokszor nem történik semmi, a szereplők csak lézengenek,
  az, hogy nem értem a szereplők motivációit,
  az, hogy nincs benne egy kiemelkedő szereplő sem,
  az, hogy nincs benne izgalom, emlékezetes pillanat,
  az, hogy még egyszer sem érintett meg lelkileg.”

  Vannak sorozatok, amiket én is jobban kedvelek. Pl. az epizodikus krimiket azért, mert nem gond, ha kimarad pár rész, vagy akár évad, bármikor be lehet kapcsolódni. 🙂 De azért nem mondanám ezt se rossz sorozatnak. A felirathoz nem tudok hozzászólni, nekem semmi bajom vele. Az jó, hogy élesen elválik az angol és az orosz beszéd, és nálunk is csak előbbit szinkronizálták. Nem hiszem, hogy a megcsalás bárkiben szimpátiát keltene, de Beeman eléggé szorong miatta, ami árnyalja a személyiségét. Azzal nem értek egyet, hogy nem történik semmi. Gyakorlatilag minden részben pengeélen táncolnak, állandó a feszültség, hogy talán lebuknak. Akkor is, ha épp nincs semmilyen akciójelenet, hiszen lehet, hogy a lányuk jön rá véletlenül. Minden irányból szorongatva vannak…bár ez szinte az összes szereplővel így van. A motivációs kifogásodat nem értem. Olyan ez mint feltenni a kérdést egy orvosos sorozatban, hogy miért végez valaki ilyen munkát. Vagy még jobb egy boncmester. Ott még a segíteni akarás, szociális érzékenység se lehet feltétlen magyarázat. Nekem Jenningsék olyanok, mint a katonák: parancsokat teljesítenek. Kiemelkedő szereplő egyébként szerintem sincs, hanem vagy fél tucat egyenrangú.

 3. Elhaym Says:

  AniTiger: A Totál szívást csak ajánlani tudom. Lassan indul be, de aztán nagyon izgalmas sorozat lesz belőle, nagyon jó szereplőkkel.

  Andicilin: Az epizodikus krimiket régen szerettem, most már nem igazán. Jobban szeretem, amikor a részek összefüggnek és függővégesek. Az olyan sorozatokból, amiknél simán kilehet hagyni részeket karakterfejlődés sincs, számomra meg az a legfontosabb.

  Az a baj, hogy tudni lehet, hogy itt még nem fognak lebukni, mivel akkor nem lenne 3. és 4. évad.

  Én jobban szeretem, amikor szinte mindenki kiemelkedő. mivel csak ilyen szereplőket tudok megkedvelni. Kedvenc nélkül meg sajnos egy jó történet sem tud lekötni. Ezzel a sorozattal is ez a legnagyobb baj.

  • Andicilin Says:

   “Az a baj, hogy tudni lehet, hogy itt még nem fognak lebukni, mivel akkor nem lenne 3. és 4. évad.”

   Hát elég ritkán vesznek úgy meg magyar csatornák sorozatot, hogy csak egy évad van, aztán vagy lesz folytatása, vagy nem. Szeretnek tutira menni. Ez végül is szinte az összes amerikai sorozatnál felróható. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: