Melyik volt 2015. 52. hetének legjobb sorozatepizódja? Mi volt a hét csalódása?

Csalódás

szérum12. Szérum

1. évad 1. rész

Az első reklámig bírtam. Ennyire vontatott, monoton hangon beszélő sorozathoz még sosem volt szerencsém. A történet kusza összevisszaság, a színészek többsége tehetségtelen. Hiába van egy jó és érdekes alapsztori, ha a megvalósítás borzasztó. Nekem ez nézhetetlen.

Dobtam.

10/1


expanse11. The Expanse

1. évad 1. rész

Nagyon remélem, hogy hamar lecsap rá valamelyik TV csatorna, mert a felirat miatt nem tudom élvezni. Sok olyan szöveg volt benne, amit végig sem tudtam olvasni, már tovább is váltott. Meg a helyszíneket sem tudtam megfigyelni.

A történet könyvben is lassan indult be, de ezen a sorozatban lehetett volna változtatni. PL. a kezdés a horrorisztikus, rejtélyes jelenettel lehetett volna hosszabb, hátborzongatóbb. Erre viszont kevés időt szántak és az első rész inkább csak arról szólt, Miller nyomoz, Holden meg éli az űrhajón a mindennapjait. Ez meg így egy pilothoz kevés. Aki olvasta a könyvet az tudja, hogy a történet onnan lesz nagyon izgalmas, amikor Miller és Holden találkozik, de aki nem olvasta, annak ez így elsőre kevés.

Én persze örülök, hogy könyvhű és látványos.

A szereplők viszont nem jók. Nem jól játszanak, ez főleg akkor látszódott amikor Holden látta a szerelmét meghalni. Meg nagyon vontatottan beszélnek. Persze belejöhetnek még, de már az első részben jónak kéne lenni.

Egy jó szinkron sokat tudna javítana rajta, mert a történet nagyon jó és még Jonathan Banks is feltűnt benne egy percre.

A nézés bizonytalan időre felfüggesztve.

10/4

outlander10. Outlander – Az idegen

1. évad 2. rész

Ez a rész a könyv 91-140. oldalát dolgozza fel apró eltérésekkel.

A 2. részt nézve rájöttem, hogy a sorozat hangulatilag nagyon hasonlít a Vikingekhez. A színek, a lassúság, a szereplők, az erőszakosság mind ugyanolyanok. Mindkettőn látszik, hogy a minőségre törekednek, de mindkettőből hiányzik az a plusz, ami számomra fontos a 8, 9, 10 ponthoz. Jó sorozat, de nem hagy bennem mély nyomot.

Az újranézés bizonytalan időre felfüggesztve.

10/6

bk9. Barátok közt

18. évad 7715-7720. rész

Így az év végére sikerült összehozniuk a forgatókönyvíróknak izgalmas és agyalós pillanatokat. Nem lehet tudni, hogy meghalt-e az egyik főszereplő, vagy nem. Sőt azt sem tudni ki tette vele, mivel sokan kerültek olyan helyzetbe, hogy megtehették. Alizból már megint előjött a ribanc viselkedés.

Jövőre vajon javul majd a színvonal?

10/7

tuzproba8. Az útvesztő – Tűzpróba

Izgalmas, látványos, akciódús film zombikkal. Egy pillanatra sem áll le a történet, mindig történik valami. De karakterkidolgozás nincs. Hiába van benne a zseniális Giancarlo Esposito és Aidan Gillen, nem egy új karaktert láttam bennük, hanem Gust és Kisujjt.

A 3. filmre még nagyon sokat kell várnom. 2017-ben várható.

10/7

kalandos7. Kalandos nyár – Párizs

4. évad 14. rész

Még a kedvenc sorozatoknál is előfordul, hogy néha jön egy gyengébb rész. Olga és Eve külön még elviselhető, de együtt sokak. Chris is csalódást okozott nekem. Lehet, hogy Fanny néha hisztis, de egy aranyos és kedves lány. Erre ő inkább egy év után kalandba bonyolódik egy negyven éves nővel, akibe nem is szerelmes, csak élvezi a titkos találkák izgalmát.
Laly is kimondja, hogy Franck szemét, de mégsem hagyja ott a fenébe. Kár, hogy nem John nyitott rá, amikor beszorult a szekrénybe szex közben.

10/7

4. évad 15. rész

Annyira sajnálom Johnt és Fannyt. Chrisre és Lalyra meg egyre jobban haragszom.
Ingrid levele Niconak megható volt.
Peter a mosolyával most is levett a lábamról.
Amikor Nico megfürdeti Joset a szoba közepén, az nagyon vicces.
Aztán meg a baleset. Ilyenkor mindig rádöbben az ember, hogy az élet annyira kiszámíthatatlan és igazságtalan tud lenni. 😦

3. nézés

10/9

valotarsak6. Válótársak

1. évad 6. rész

Ez a rész most nagyon vicces volt. A nyulas jelenet, a sasogató szer, vagy a farok nézés mind megmosolyogtatott. Ez a sorozat még akkor is képes felvidítani, ha éppen rossz a kedvem. Egy dolog nem tetszett ebben a részben, az hogy most már Joci is összeszedett magának egy ribancot. Nem szeretem a szerelem nélküli szex jeleneteket, olyan lelketlenek, érzelem nélküliek.

10/8

szentjanos5. Szentjánosbogarak sírja

Egy szép nyomasztó történet a testvéri szeretetről, az emberi kegyetlenségről, a háború szörnyűségeiről, az éhínségről. Másodjára néztem meg és most is ugyanúgy tetszett, mint először. A karakterek viszont nem kerültek közel hozzám annyira, mint kellett volna.

2. nézés

10/8

szulejman4. Szulejmán

3. évad 15/2. rész

Megható volt, ahogy Haticse vigasztalta a csalódott Ibrahimot. Rossz érzés, amikor pont az nem bízik benned, aki számodra a legfontosabb. Szulejmán versei továbbra is szépek. Végre újra csak Hürremet szereti.

10/9

szulejman3. Szulejmán

1. évad 16. rész

Végre eljött a várva várt nap, Haticse és Ibrahim esküvőjének napja. Így, hogy már tudom milyen élet vár rájuk, teljesen más érzést vált ki belőlem ez a szép jelenet.

2. nézés.

10/9

joban2. Jóban rosszban

12. évad 2752-2754. rész

A Rising Star keveredett a Jóban rosszban – nal. A karácsonyi ünnepség nagyon szép lett Czibi Norbi, Singh Viki és Fehérvéri Gábor Alfréd dalával. Meghatóra sikeredett nagyon. Közben meg ahogy Roland végső csapást mért Nándira, az se volt semmi. Nándi arca már magában 10 pontot ér. Aztán meg a függővég. Mit tesz vajon most Nándi és Konrád?

10/10

A hét legjobbja

tronok1. Trónok harca

2. évad 6. rész

Végre feltűnt Ygritte. Én nagyon bírom a csajt, még a nyugodt Havas Jont is képes mindig feldühíteni.
Joffrey és Theon annyira ellenszenvesek tudnak lenni. A mostani megdöbbentő viselkedésükért az ember legszívesebben lecsapná a fejüket, de közben ezért is szeretem őket. Egy negatív szereplő pont akkor jó, meg érdekes, ha ilyen ellenszenvet tudnak kiváltani. Sosem unatkozok, amikor szerepelnek.
Vérebet is ebben a részben kezdtem először nagyon megkedvelni.
Királyvár és Harrenhal jeleneteinél most is úgy izgultam, mint először. Mindkettő sok feszült, sokkoló pillanattal volt teli, olyanokkal, amit én nagyon tudok imádni.

10/10

2. évad 7. rész

Annyira bírom Ygritte és Havas Jon szócsatáit. Egy percig sem lehet unatkozni közben.
Jaime itt még annyira aljas, nem gondoltam volna itt még, hogy egyszer kedvenc szereplő lesz belőle.
Theon egyre mélyebbre süllyed.
Végre Qarthban is beindultak az események.

2. nézés

10/10

 

Reklámok

2 hozzászólás to “Melyik volt 2015. 52. hetének legjobb sorozatepizódja? Mi volt a hét csalódása?”

  1. Anita Sandor (@AnitaMinoptra) Says:

    Outlandertől félek, a képek túlnyomóan erotikusnak ígérkeznek (a sorozatból), a könyvben inkább átugorják a jeleneteket. (Legalábbis az első pár fejezetben. :D)

    Tűzpróba kapcsán egyetértünk. ^^

  2. Elhaym Says:

    Van benne szex, de azért nem annyi, mint a Trónok harcában.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: