2015 legjobb könyvei

Azon könyvek listája, amik nem kerültek a 10 közé.

marsi10. Andy Weir: A marsi

Nem szeretem az ilyen típusú könyveket, mivel az egész olyan, mint egy film. Aki ismer az meg tudja, hogy a filmekért nem tudok lelkesedni. Főleg azért, mert a szereplők lelkivilága nincs úgy kidolgozva, mint egy sorozatban. Jellemfejlődés sincs és ez ebben a könyvben sem volt. Még azt sem tudhattam meg, hogy a szereplők, hogy néznek ki. De Mark a szarkasztikus, remek humorérzékével levett a lábamról és nem tudtam nem szeretni a könyvet. Az egész baromi szórakoztató.

Véleményem.

kivalasztva9. A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

Egy fájdalmas, lelket megérintő drámát kaptam, még úgy is, hogy a gyerekek egyelőre nem sokat észlelnek a háttérben zajló eseményekből.

Sokkal jobban szerettem ezt a részt, mint az elsőt és szívesen lennék újra diák, ha Arakhnis iskolájába járhatnék.

Véleményem.

MD_fedel.indd8. Josh Malerman: Madarak a dobozban

Engem nagyon megfogott a történet a sötét hangulatával, a rejtélyes, rémisztő, nyomasztó világával. Félelmetes, izgalmas, hátborzongató, feszültséggel teli és elgondolkodtató. A szereplőket megszerettem, még Dont is, aki egy seggfej, de a szavai többször tartalmaztak igazságot.

Véleményem.

sotetdiadal7. Robin LaFevers: Sötét diadal

A Sötét diadal más, mint a Gyilkos kegyelem volt. Ebben a részben most nem nagyon vannak politikai játszmák, stratégiai megbeszélések, inkább a szereplők lelki világával foglalkozik az egész történet, jó sok belső vívódással, szívet tépő jelenettel. A Sötét diadal egy fájdalmas, lelket megérintő dráma, amit csak könnyes szemmel lehet végigolvasni.

Véleményem.

franciano6. Fábián Janka: A francia nő

Szerettem ezt a könyvet, mert tele van tragédiával, lelket megérintő jelenetekkel, érdekes történelmi eseményekkel, mint pl. az 1968. május 8.-i forradalom. Sokkoló volt olvasni, hogy a hatóság attól sem riadt vissza, hogy nőket és gyermekeket bántalmazzanak. Jól bemutatja, hogy milyen volt az élet Magyarországon a 70-es évek elején. A francia nő számomra egy fájdalmasan szép torokszorító történet.

Véleményem.

gyilkoskegyelem5. Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Az udvari élet engem teljesen a Szulejmánra emlékeztetett. Rengeteg az intrika, áskálódás, ármány, cselszövés, összeesküvés. politikai, hatalmi játszma, stratégiai beszélgetések, merényletek, különféle mérgek. Nem lehet tudni ki az, aki ravaszul szövi a hálóját a háttérben. Nem lehet tudni kiben lehet megbízni, ki mond igazat, ki hazudik, ki az áruló, ki nem. Imádom az ilyen sztorikat, számomra mindig nagyon izgalmasak. Egy jó történet azonban nem ér semmit szerethető főhősök nélkül és szerencsére itt nem is volt hiány belőlük. Gavriel Duval  olyan, mint Peter Watson a Kalandos nyár-Párizsból, egy álompasi, akibe az első pillanatban menthetetlenül bele lehet szeretni.

Véleményem.

elvarazsoltak4. Rene Denfeld: Az elvarázsoltak

Engem nagyon elvarázsolt ez a könyv. Nyomasztó, elborzasztó, gyomorforgató, sötét, kegyetlen, depresszív, fájdalmas, sérült-bűnös emberek gondolataival teli. Felfoghatatlan, hogy ilyen gyönyörűen lehet írni ezekről a szörnyűségekről.

Nehéz megfogalmazni az érzéseimet, mert ezt olvasva lehet igazán átélni, úgy lehet rájönni, hogy miért is egyedi, mitől is varázslatos. Mindenesetre az a sok tönkrement élet, igazságtalanság, brutalitás, kegyetlenség engem nagyon felkavart lelkileg.

Véleményem.

Ak-borito.indd3. James S. A Corey: Abaddon kapuja

Egy kemény lelki dráma részese voltam, ami tele volt belső monológgal, erkölcsi dilemmákkal, de én nem is bántam. Emellett volt itt azért sok minden más is: belső konfliktus, árulás, hatalmi játszma, rengeteg szörnyűség, vér, halál, fájdalom, sokkoló fordulatok, amik olyan váratlanul értek, hogy nem akartam elhinni, hogy ez megtörténhet.

Véleményem.

Cm-borito.indd2. James S. A. Corey: Cibola meghódítása

Ez a rész most nem nyomozós, nem zombis, nem űrcsatás, nincs tele összeesküvéssel sem. Itt most a túlélés a tét. Tele van tragédiával, fájdalommal, félelemmel, elkeseredéssel, rettegéssel, halálfélelemmel. Sokszor csak elszoruló torokkal és könnyes szemmel tudtam olvasni. Kiszámíthatatlan, hogy mi vár a szereplőkre a pokoli bolygón.

Véleményem.

verrelirt1. Brian McClellan: Vérrel írt ígéretek

Nagyon kevés történetbe tudok beleszeretni már az első pár oldalon, de itt most ez történt. Az alaptörténet, a világfelépítés, a karakterek mind azonnal belopták magukat a szívembe és ekkor még nem is tudtam, hogy mennyi izgalom, bonyodalom, váratlan fordulat fog még várni rám. Olyan sok, hogy egyáltalán nem volt időm unatkozni olvasás közben. Szóval megint egy olyan könyv akadt a kezembe, amibe akkor se tudnék belekötni, ha akarnék, annyira egyben van az egész. A karakterábrázolás zseniális, mindenki egy igazi egyéniség és nagy örömömre senki nem tökéletes.
A könyv pörgős, szórakoztató, izgalmas, fordulatos, csavaros, tele van látványos harc jelenetekkel, véres csatával, intrikával, összeesküvéssel, árulással, titokkal, rejtéllyel, hatalmi viszállyal, politikai csatározással. Végig nagyon izgulni lehet a szereplőkért, itt senki nincs biztonságban.

Véleményem.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: