Melyik volt 2015. 48. hetének legjobb sorozatepizódja? Mi volt a hét csalódása?

A 3 leggyengébb

bk15. Barátok közt

18. évad 7675-7684. rész

A történet továbbra is lapos, meg tele van egyre több zagyvasággal is.
Liza szakít a bájgúnár Ottóval, mert neki a zene fontosabb? :O
Peter és a tökéletes Reni között új románc alakulgat. Nem érdekel.
Miki próbálja megcsillogtatni a humorát, de már nem nagyon megy neki. Azért a felsőbb erős mondat megmosolyogtatott.
Hanna már megint Ádámba szerelmes. Ez a nő nem tudja milyen őszintén szeretni valakit, csak az a fontos neki, hogy valaki melegítse az ágyát. Ádám jól tette, hogy otthagyta a fenébe.
Ez a Rudi – Chris chippandale nagy hülyeség.
Ludwig előbb – utóbb megüt egy nőt, ha így folytatja.
Timi és Ottó mindig nem találkozott, pedig egy helyen laknak.
Fasírt csak úgy kikerült a börtönből? :O
Meg milyen már, hogy Gizi nem a férjének hisz, hanem egy hazudós prostinak? Meg ahelyett, hogy ő menne el, Lacit dobja ki a saját lakásából. A forgatókönyvírók nem következetesek.
Látszik, hogy itt kellett átírni sok mindent Zsolt miatt.
Zsófi is buta, észre sem veszi mi zajlik körülötte.
Ha csak lapos lenne a történet, akkor pár karakter miatt az 5 pontot megkapná, de most nagyon sok idegesítő, gagyi dolog volt benne, ezért csak 10/2.

Kérem vissza a sok izgalmat, váratlan fordulatot, humort, amik miatt megszerettem a sorozatot, mert ennek így nem lesz jó vége.

vikingek14. Vikingek

1. évad 7. rész

Többen ezt a sorozatot a Trónok harcához hasonlították, de szerintem nem hasonlít rá. A TH-ban jól ki vannak dolgozva a karakterek, rengeteg kedvencet lehet találni. Itt meg olyan lelketlen minden. Vannak karakterek, nem is kevés, de 7 rész alatt nem ismertem meg a lelkivilágukat, nem tudtak közel kerülni hozzám. Így meg hiába van tele harccal, azt is unalmasnak és lassúnak érzem. Pedig jó szereplőkkel nem lenne az. Ilyenkor jó tudni, hogy a többi évad jobb lesz, megéri kitartani.

10/3

rani13. Rani, a lázadó hercegnő

1. évad 7. rész

Kicsit furán indult ez a rész, az előzőben a maharadzsa megharagudott Ranira, most meg már minden rendben. :O Nem baj, mert fura lett volna az is, ha a Maharadzsa hirtelen kiszeret abból, akit imád. Ő meg ebben a részben többször is bebizonyította, hogy a szerelme őszinte. Még akkor is túlságosan jólelkű volt, amikor Raniban hatalmasat csalódott.
Ranit képtelenség megkedvelni, nem is értem miért van oda érte az összes pasi és nő a sorozatban.
A 7. részben elég sok minden történt, nem volt unalmas, csak kidolgozatlan. Egyszer megnézhető, de nem egy minőségi munka.
Meglepett, hogy a szinkron 2013-ban készült, nem siették el a leadását.

10/6


 

egyszervolt12. Egyszer volt, hol nem volt

4. évad 4. rész

A történet továbbra sem nagy szám, ebben a részben is alig történt valami, de amikor Zordon/Gold/Zörgőfürge rengeteget szerepel, mint most is, egy percig sem tudok unatkozni. Zseniális karakter, zseniális színész, zseniális szinkronhanggal. Háda Jánosnál jobbat nem is választhattak volna. Sosem lehet tudni mikor hazudik, vagy mikor mond igazat és pont ez benne a jó. Engem most is összezavart párszor.

10/7

amerikai11. Foglalkozásuk: Amerikai

1. évad 13. rész

Az első egy perc nem tetszett. A szex jelenetek ebben a sorozatban nagyon nem jönnek be nekem. Meg ez a Martha is rettenetesen idegesítő. Kiírhatnák végre.

Aztán felpörögtek az események és olyan izgalmas részt kaptam, mint amilyen az első is volt. Ha mindig ilyen lenne a sorozat, akkor nagyon tudnám szeretni. A végén Elizabeth kimondta azt a szót, amit szerettem volna és Paige jelenete a folytatáshoz is meghozta a kedvem. Végülis már volt rá példa, hogy egy gyengébb első évadot egy nagyon jó második követte. Csak a feliratokat kéne hanyagolni, mert a rész végére nagyon meg tud fájdulni a szemem tőle. Itt is megoldhatták volna úgy, mint a Totál szívásban.

10/8

gyilkoshajsza10. Gyilkos hajsza

2. évad 12-13. rész

Ez most izgalmas volt. Pörgött, mindig történt valami. Szegény Mandy, bízott volna meg inkább Joeban, bár ebben a részben ő is megmutatta megint, hogy milyen nagy hidegvérű pszichopata gyilkos. Kiráz tőle a hideg.
Az meg már vicces, hogy Ryan mennyit tud bénázni. Maxet, Carriet, és Mikeot kezdem megszeretni.

10/8

valotarsak9. Válótársak

1. évad 2-3. rész

Bálint nem szimpatikus. Mindig azt mondja fontos neki a család, szereti a feleségét, erre fűvel fával összefekszik és csak a farkával gondolkodik.
Joci és Dávid már jobb karakter. Jociban azt bírom, hogy csak egy nő volt az életében. Kár, hogy a lány egy hisztérika. Dávid meg szórakoztató és nagyon könnyen bepalizható. Még egy méregdrága ágyat is rá lehet sózni. Őt lehet a legjobban sajnálni. Imádja a feleségét, két gyermekét, mindent megtenne értük, a nő viszont 16 év házasság után ráunt és nagyon undok vele.
A drámai pillanatok továbbra is tetszenek, bár a 3. részben azért már volt pár erőltetett jelenet is.

10/8

walking8. The Walking Dead

6. évad 7. rész

Kiderült a válasz a nagy titokra, aminek nagyon örülök, de azért csalódott is vagyok, szinte minden túl egyszerűen történt.
Szomorú az is, hogy már kezdtem megkedvelni egy karaktert, de tőle mégis búcsút kellett vennem. Pedig reménykedtem abban, hogy nem kell.
Az Enides jeleneteket szerettem, nekem róla a Last of us Ellieje jut eszembe, ezért is bírom.
Rick nagyon naiv, remélem nem lesz baj abból, hogy megbízik olyanban, akiben nem kellene.
Végre szerepelt Carol is, Judith meg egyre aranyosabb.
Örülök, hogy a falas tippem nem jött be, mert így azért mégsem olyan kiszámítható minden.
A függővég miatt nagyon lehet várni a köv. részt. Lehet majd izgulni a kedvencekért, én főleg Maggiért és a piciért.
Bízom abban is, hogy lesz benne sok váratlan fordulat, mert hasonló történés már volt korábban, én meg nem szeretném ugyanazt látni.

10/8

humans7. Humans

1. évad 5. rész

A mostani rész inkább családi dráma volt, a rejtélyesség most háttérbe szorult. A család párkapcsolati gondja számomra nem volt valami érdekes, Anita és Leo jelenete viszont annál inkább. Fogalmam sincs lesz-e ebből happy end, lesz-e boldog egymásra találás. Én nagyon szeretném, de ez ebben a pillanatban reménytelennek tűnik és Leo arcán sem jó a reménytelenséget látni.

10/8

szulejman6. Szulejmán

3. évad 13/3, 14/1. rész

Nigar, remélem nem lesz ebből nagy baj. Nem jó ötlet Ibrahimot és Rüsztemet feldühíteni.
Haticse mennyire egy megkeseredett hárpia lett, árad belőle a rosszindulat.
Szegény Yahya, Mihrimah, Musztafa és Ibrahim. Ha Hürrem vérszemet kap, addig le nem áll, amíg el nem éri azt amit akar. És őt nem érdekli más boldogsága, csak a saját hatalomvágya.

10/9

saul5. Better Call Saul

1. évad 8. rész

Jimmy annyira szórakoztató tud lenni. Amikor WC papírra ír, vagy a kukába bújik, vagy épp széttépett papírokat akar összeilleszteni, mindig jó kedvre derít. Nem lehet őt nem szeretni. Amúgy én is írtam már WC papírra, amikor az volt éppen kéznél.
Mike-ot szintén nem lehet nem kedvelni. Jó látni mennyire szereti a kis unokáját.
A vége meglepő volt.
Felháborító, hogy Jakab Csaba lett az egyik szereplő hangja, amikor ő Gusé.
Megható jelenet most nem volt benne, de így is szerettem és ez a rész is bizonyítja, hogy izgalom nélkül is lehet jó részt készíteni.

10/9

szulejman4. Szulejmán

1. évad 6, 7. 8/1 rész

Mahidevran és Gülsah képes egyre mélyebbre süllyedni.
Ibrahim és Haticse titkos találkáit nagyon szeretem és itt még lehet sajnálni Haticsét, hogy máshoz akarják férjhez adni.
Nem értem anno itt miért tartottam tökéletesnek Ibrahimot, amikor már itt is vannak dührohamai. Majdnem megfojtja azt a nőt, aki az életében fontos szerepet fog még játszani. Szulejmán túl jóindulatú az ágyasaival.
Nem is emlékeztem rá, hogy Hürrem már ilyen hamar rájön a Haticse – Ibrahim románcra, meg Gülnihal tettére.
Gülnihalt sajnálom. Kedves lány, de a jobb életért ő sem tud nemet mondani.
Hürrem megérdemelte azt nagy pofont. 🙂
Haticse nagyon naiv, hogy hisz Hürremnek.
Bírom amikor Ibrahim élvezi, hogy keresztbe tesz Hürremnek.

10/9


 

A 3 legjobb

joban3. Jóban rosszban

12. évad 2732-2736. rész

Nándi egyre aljasabb, gátlástalanabb, érzéketlenebb. Hideg, számító, emberi életeket semmibe vevő, velejéig romlott. Képes a szerelmét is arzénnal megmérgezni, csakhogy a legnagyobb ellenségét börtönbe juttassa. Tudja, hogy miatta halnak az emberek, de mégis képes eljátszani, hogy nem. Képes szemrebbenés nélkül hazudni. Roland meg hiába könyörtelen gyilkos, de ő szintén szereti a párját. Nagyon szívszorító volt látni mennyire nem tudna élni nélküle.
Keller és Szilasi pánikolása szórakoztató. Hibát hibára halmoznak félelmükben, majdnem elszólják magukat, majd, hogy mentsék a saját bőrüket bármire képesek.
Bori hazudik, zaklatott. Kíváncsi vagyok mit titkol ennyire és miért nem bízik annyira a szerelmében, hogy mindent elmondjon neki. Megtudom érteni Szabit, hogy emiatt megsértődött. A Roland nagynénje szál is érdekes, főleg, hogy összefutott egy másik izgalmas szállal. A valóságban mondjuk ilyen véletlenek nincsenek, de egy sorozatban bármi megtörténhet. Roland, vagy a vagány Aliz remélem elintézi majd az iszákos szadista barmot.

10/10

totalszívas2. Totál szívás

3. évad 9. rész

Egy epizódot három esetben szoktam kiválóra értékelni.
Ha semmi negatívum nem jut eszembe róla, vagy pár kisebb dolog nem tetszik benne, de lelkileg nagyon meg tud érinteni, vagy van benne egy olyan megdöbbentő jelenet, ami után szóhoz sem tudok jutni és jó sokáig nem tudom kiverni a fejemből. A 9. részben ez utóbbi történt.
Az egyértelmű volt, hogy amikor Marie sokat nyafogott a pénzen mi fog Skylernek eszébe jutni. Minden percben azt vártam, hogy mikor fogja kimondani, hogy majd ők kifizetik, mert nekik sok pénzük van. Ez a pillanat aztán el is jött, és az a szöveg amit szemrebbenés nélkül előadott az ütött, de nagyot. Walter arcát érdemes figyelni közben.
Ilyenkor örülök, hogy szinkron párti vagyok, máskülönben a rész legfontosabb jelenetéről maradtam volna le.

10/10

kalandos1. Kalandos nyár – Párizs

4. évad 6-7. rész

Olyan vicces, amikor Chris és Nico beöltözik Morgónak és Tudornak, hogy megmentsék Fannyt a pszichopata markából. De ez a humor kellett is a nagy tragédia előtt. Nagyon át lehet érezni a szereplők fájdalmát, kilátástalanságát, aggódását. 48 órán belül vese donort találni nem egyszerű. Ez a rész harmadszorra is meghatott, felkavart. Tavaly a 7. rész volt az egyik, ami miatt nálam az év legjobbja lett ez a sorozat. A TWD 4. évadát taszította le a 2. helyre, amiben szintén több lelket megérintő pillanat volt, de a Kalandos nyáré jobb lett, életszerűbb, emberközelibb.

10/10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: