Trónok harca 2. évad

 

tronok11

Véleményem:


Az első évad után nem voltak nagy elvárásaim. Tudtam, hogy a szívemnek kedves szereplőkkel már nem találkozhatom újra, kedvenc karakterek nélkül meg egy sorozat sem tud kiemelkedő lenni a számomra. Aztán jöttek a meglepetések, az évad ugyanis sokkal jobb lett, mint amire számítottam.

A pozitív és negatív szereplők közül majdnem mindenkit érdekesnek találtam, vagy megszerettem. Unalmas karakter, vagy idegesítő ebben az évadban nem volt. Ez főleg annak is köszönhető, hogy Lysa Arryn és fiacskája ebből az évadból szerencsére kimaradt.

Most minimális volt a pornó jelenetek száma, sőt több olyan rész volt, amiben nem is volt. Helyette kaptam ízléses szexet, pl. Robb és Talisa között. Ugye, hogy lehet így is?

A főcímet imádom. A zene is zseniális, meg az is, hogy bemutatják mindig az aktuális helyszíneket.

A cselekmény elkezdett több szálon futni és majdnem mind izgalmas lett.
Királyvár, ami tele van cselszövéssel, összeesküvéssel és ahol nem lehet senkiben sem megbízni, mert bárki hátba szúrhat.
Harrenhal, ahol Aryáért izgulhattam.
Robb tábora, ahol új első számú kedvenc szereplőt avathattam.
Qarth, ahol éppen Daenerys próbál túlélni a sárkányaival és semmi nem az, mint aminek elsőnek látszik.
Baratheon tesók, akik a trónért bármire képesek.
Deres sem az a nyugis hely már, ami volt.
A Falon túli események viszont annyira nem fogtak meg, mint a többi szál.

Ebben az évadban nagy szerepet kaptak az érzelmek, a szerelmi szálak, amiknek szintén nagyon tudtam örülni.

A szinkron meg kiváló, nagyon ritka, amikor ennyi kedvenc hangom van egy sorozatban.

Láng Balázs -Tyrion
Anger Zsolt – Jaime
Bertalan Ágnes – Cersei
Molnár Ilona – Daenerys
Czető Roland – Havas Jon
Széles Tamás – Petyr Baelish
Pikali Gerda – Margaery Tyrell
Mihályi Győző – Tengerjáró Davos
László Zsolt – Stannis Baratheon
Für Anikó – Melisandre
Szűcs Péter Pál – Theon Greyjoy
Dögei Éva – Sansa Stark
Pekár Adrienn – Arya Stark
Minárovits Péter – Samwell Tarly
Laudon Andrea – Szegfű
Kerekes József – Varys
Fazekas István – Bronn
Epres Attila – Jorah Mormont
Előd Botond – Gendry
Dunai Tamás – Tywin Lannister
Major Melinda – Shae
Solecki Janka – Ygritte
Timon Barna – Joffrey Baratheon
Kovács Nóra – Catelyn Stark
Csőre Gábor – Robb Stark
Szersén Gyula – Jeor Mormont
Kőszegi Ákos – Eddard Stark
Fesztbaum Béla – Renly Baratheon
Szvetlov Balázs – Meleg Pite

A továbbiakban a karakterekről fogok írni, spoiler előfordulhat.

Tyrion Lannister: Az apja Királyvárba küldi, hogy helyettesítse őt, mint a király segítője és rakjon rendet a kialakuló káoszban. Nem lenne szabad, de magával viszi Shaét a szajhát is, akibe beleszeretett. Intrikák és cselszövések közepette próbál szövetségeseket szerezni és amikor Stannis Baratheon ostromló seregei megérkeznek Királyvár falai alá egy ügyes csellel felveszi ellenük a harcot és az évad leglátványosabb harc jelenetének részese lehettem. Nem gondoltam volna, de sikerült megszeretnem a kis kanos kéjencet. Akkora egy egyéniség, hogy őt minden hibájával együtt is nagyon lehet kedvelni. Általában nem szeretem, ha egy szereplő sokat káromkodik, de neki még az is jól áll. Mulatságos egy figura és lelkileg sebzett is, mert az apja nem igazán tekinti a fiának, mivel törpe és azt sem tudja neki megbocsátani, hogy amikor megszületett az anyja nem maradt életben. Jóindulatú és kedves és amióta beleszeretett Shaébe, azóta hűséges is. Nagyot nőtt a szememben, amikor pofon ütötte Joffreyt, más erre nem lett volna képes.

Cersei Lannister: születésétől fogva gyűlöli Tyriont, ugyanis őt okolja anyja haláláért, aki belehalt fia születésébe. Kettejük közt fokozatosan mélyül az ellentét és amikor Tyrion Dorne hercegéhez akarja adni a lányát, Myrcellát végleg betelik nála a pohár és az alkalmas pillanatra vár, hogy végleg megszabaduljon az öccsétől. Aljas egy nő, bármire képes a hatalomért, de a gyermekeit őszintén szereti, ő értük még magát is képes lenne feláldozni. Az egyik legjobb pillanat, amikor az érző énjét is megismerhettem, mégpedig akkor, amikor Tyronnal egy nagyon bensőséges beszélgetést folytattak. Az összetört nőt akkor egy kicsit megsajnáltam.

Sansa Stark a Lannisterek túszává vált, és emellett el kell tűrnie Joffrey kegyetlenkedéseit is. Nincs könnyű helyzetben, színlelnie kell, azt sem mondhatja ki, amit éppen gondol. Nem lennék a helyében. Már várom azt a pillanatot, amikor végre talpára áll és beolvas valakinek, mert egyelőre nekem túlságosan gyengének tűnik.

Joffrey Baratheon egy elkényeztetett, gyáva pöcsfej, egy igazi szörnyeteg, akinek az okoz örömöt, ha megkínozhat valakit. Királyként azt sem tudja mi a kötelessége. Soha nem fogom tudni neki megbocsátani, hogy lefejezte a kedvenc szereplőmet Nedet, de hiányozna, ha nem lenne a sorozatban. Főleg azért, mert Timon Barna nagyon jól hozza ezt a karaktert, meg ő néha a macskámra Rufusra is emlékeztet. Ő is tud olyan szadista, parancsoló, akaratos lenni, mint Joffrey. Igaz Rufusnak van angyali oldala is, Joffreynak viszont nincs ilyen.

Petyr Baelish, vagyis Kisujj. Őt kedvelem is, meg nem is. Szeretem, mert egy igazi manipulátor, minden lépése váratlan, kiszámíthatatlan. Ha az érdekei úgy kívánják bárkit képes eltenni láb alól, de segít is, ha az neki éppen jól jön. De azt neki sem fogom tudni megbocsátani, hogy először úgy tett, mintha segítene Nednek, de aztán az első adandó pillanatban elárulta őt

Varys az eunuch mindig mindenről tud, de valódi céljai és motivációi ismeretlenek és számomra pont emiatt érdekes. Kisujj és közte már a kezdetektől nagy az ellentét, ami főleg annak is köszönhető, hogy nagyon hasonlóak.

Bronn Tyrion testőre és bizalmasa. Királyvárban a Városi Őrség parancsnoka lesz és cinizmusával sokszor mosolyt csal az arcomra.

Sandor Clegane, becenevén a Véreb Joffrey testőre. Rá csak akkor figyeltem fel amikor megmenti Sansát és kedves is a lánnyal, annak ellenére, hogy a sebhelyes arcú férfi elsőre érzéketlennek és durvának tűnik. Még drukkoltam is, hogy Sansa legyen olyan bátor és szökjön el vele.

Jaime Lannister: először nagyon utáltam, amikor képes volt mélybe lökni egy kisgyereket azért, mert az meglátta, hogy ő éppen az ikertestvérével szexel. Most, hogy Robb foglya lett egészen más szemmel nézek rá. Kegyetlen, de közben hatalmas szíve van. Jelleme engem a Lostos Sawyerre emlékeztet, ő volt ennyire nagyszájú, laza, beszólogatós, humoros. Szóval jelenleg ő az első számú kedvencem. Hosszú hajjal, csapzottan, borostásan meg annyira jól néz ki. ❤ Ajánlom neki, hogy soha ne vágassa le a sorozatban, mert akkor megharagszom.

Tarth-i Brienne nő létére nagy darab, erős, tehetséges kardforgató Szerelmes Renlybe, de ez a szerelem sok minden miatt reménytelen. Jaimevel együtt nagyokat tudnak alakítani, bírom az összes közös jelenetüket. Romantikus énem meg drukkol, hogy egyszer elcsattanjon az a bizonyos első csók is köztük.

Robb Stark: ő még nagyon naiv ehhez a nagy háborúhoz. Nem gondolja jól át mit kell tennie, sokszor a szívével gondolkodik, nem az eszével. Szerelmes lesz Talisába, akit a csatatéren ismer meg és feleségül is akarja venni, pedig neki mást kéne elvennie. Harc során meg nem jó szövetségeseket magunkra haragítani.

Catelyn Stark: ő is szörnyen naiv. Hogy hiheti azt, hogy Jaime-ért cserébe vissza kapná a lányait a Lannisterektől?

Stannis Baratheon: őt nem kedvelem. Nincs semmi humorérzéke, utálja a macskákat, rettenetesen befolyásolható és a trónért szörnyű tettekre is képes.

Renly Baratheon a testvérével ellentétben jóképű és barátságos, de hiába vette feleségül Margaery Tyrellt nem őt szereti, hanem a lány öccsét Loras Tyrellt, akivel titokban viszonyt is folytat. Pár jelenete untatott, ennek ellenére jobban bírtam őt, mint a két bátyját.

Melisandre R’hllor vörös papnője, egy boszorkány, akitől mindig kiráz a hideg. Stannist számtalan módon képes befolyásolni és különös, démoni képességekkel is rendelkezik.

Tengerjáró Davos: Stannis leghűségesebb lovagja és legfőbb tanácsadója, nagyon szerethető figura és jók a meglátásai is.

Theon Greyjoy: egy hisztis hülye gyerek, aki, hogy apjának bizonyítson elárulja a Starkokat és elfoglalja Derest. Minden percben azt a pillanatot vártam, hogy jöjjön valaki és megmutassa neki, hogy hol is a helye valójában. Nagyon szánalmas egy karakter.

Bran Stark: amikor Theon elfoglalja a várat menekülni kényszerül öccsével, Rickonnal, Oshával és Hodorral. Ő annyira nem tudott lekötni, de a rejtélyes álmai miatt mégis érdekes volt a számomra.

Daenerys  férje halála után népével és három sárkányával elindul új otthont és szövetségeseket találni. Hosszú éhezés után eljut egy városba Qarthba, ami elsőre barátságosnak tűnik, de hamar kiderül, hogy nem az. Daenerys egyre ridegebb és érzéketlenebb, próbálja nem kimutatni az érzéseit. Azt gondolja, hogy ha eljut Westerosba, mindenki tárt karokkal fogadja majd és ő lehet a királynő, hát ez nagyon naiv gondolat. De ahogy egyre erősebb lesz lelkileg, a naivsága is úgy lesz egyre inkább a múlté.

Jorah Mormont: haragszom rá, hogy Drogo az ő ügyködése miatt nincs már az élők sorában, ennek ellenére egyre inkább megszeretem őt is. Szerelmes Daenerysbe, de a lány észre sem veszi, reménytelen szerelmesnek lenni meg nagyon rossz érzés.

Arya Stark: a lányok közül még mindig őt kedvelem a legjobban. Szörnyű, hogy ennyi szörnyűségen kell átmennie, pedig mindössze 10 éves. Lefejezik az apját, menekülnie kell, Harrenhalba kerül, ahol Gregor Clegane, a Hegy minden nap megkínoz és megöl egy foglyot, majd arra is vigyáznia kell, hogy ki ne derüljön ki ő valójában és le ne bukjon Tywin Lannister előtt. Erős és okos, más már összeroppant volna a helyében. Ha felnő Gendryvel jó kis páros lennének, akik még a trónt is megérdemelnék.

Tywin Lannister: kemény és erős jellem, neki még a gyermekei sem mernek ellent mondani.

Havas Jon a Falon túlra megy egy felderítőcsapattal, hogy megtudja mi az oka a vadak titokzatos eltűnésének. Arra kényszerül, hogy beépüljön közéjük. Nekem ő túlságosan tökéletes egyelőre, de talán Ygritte végre férfit farag belőle. Vicces lenne, ha Samwell Tarly hamarabb csajozna be, mint ő, pedig egyelőre úgy áll a helyzet, mert az eskü ellenére Sam máris szemet vetett egy lányra Szegfűre és mindenáron kiakarja menteni szorult helyzetéből.

tronok10

Tökéletesnek nem nevezném a sorozatot, még hiányzik belőle az az érzés, ami a 10 ponthoz elkerülhetetlen és ami a Vér énekében és a Vérrel írt ígéretekben megvolt. Vagyis az, hogy meghat és annyira megérint lelkileg, hogy napokig a hatása alatt vagyok. Meg még most is előfordulnak unalmasabb pillanatok, zavaró dolgok. De megszerettem a sorozatot nagyon és sokat tudunk róla beszélgetni a családdal, mert erről van mit. Rengeteg minden történik benne, kiszámíthatatlan, sok a váratlan csavar. De a legjobbak a karakterek, mind egy igazi egyéniség, a főbb szereplők remekül ki vannak dolgozva és számomra ez nagyon fontos dolog.

10/9

Évadok
1. évad 10/8
2. évad 10/9
3. évad
4. évad
5.évad

 

Reklámok

2 hozzászólás to “Trónok harca 2. évad”

  1. Leara Says:

    Ebben az évadban nekem akkor is Jaqen volt a kedvencem :DDD… olyan, mint egy élő Death Note :D.

  2. Elhaym Says:

    Valóban olyan. 😀 Kár, hogy az 5. évadban már más lett ő is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: