Kathy Reichs: Kincsvadászok

Fertőzöttek 2.

Kv-borito_Kv-fedel.qxdTory és barátai még hozzá sem szoktak a félresikerült orvosi kísérlet nyomán kialakult rendkívüli képességeikhez, amikor arról értesülnek, hogy be akarják zárni szüleik munkahelyét, a Loggerhead szigeten működő LIRI intézetet. Ez azt jelentené, hogy a Fertőzötteknek életük legkeményebb kihívásával kellene szembenézniük: az elválással. Amikor Tory tudomást szerez Anne Bonny, a híres kalóznő évszázadok óta elveszett kincséről, a falka kockázatos tervet sző. Útjuk váratlan akadályokhoz, ördögi csapdákhoz, és rémisztő földalatti alagutakhoz vezet. Csakhogy kiderül, mások is kutatnak a kincs után, ezért a hajsza könnyen végzetessé válhat. De hőseink jól tudják: az elveszett kincs megtalálásához, az intézmény és barátságuk megmentéséhez dörzsölt, erős és összeszokott falkára van szükség!

A Dr Csont – regényeivel világhírűvé vált írónő a Virals- Fertőzöttek sorozat második kötetében sem takarékoskodik az izgalmakkal, amelyeket szokása szerint fanyar humorával fűszerez. A kalózok szerelmeseinek is ajánlott regény, önmagában, kerek egészként is olvasható.

Véleményem:

“Összesen négyen alkotjuk a Fertőzötteket. Én. Ben. Hi. Shelton. És a farkaskutyám, Ordas, természetesen. Elvégre ő volt a nulladik páciens.
A dolog lényege, hogy mi, Fertőzöttek a farkasok fizikai erejével rendelkezünk. De nem akkor, amikor akarjuk. Néha abszolút váratlanul törnek ránk a változások.
Őszintén szólva, fogalmunk sincs, hogy pontosan mi történt velünk, vagy hogy mit tehetnénk ellene. Vagy hogy mi történik ezután.
Egyvalami biztos: mások vagyunk. Furcsák. Különlegesek.
És egyedül vagyunk.”

Továbbra sem szeretem az ifjúsági regényeket, ennek ellenére ez a sorozat mégis nagyon beszippantott engem. Az első részt is szerettem, a 2. viszont még inkább elnyerte a tetszésemet. Az egész történet olyan volt a számomra, mintha egy új Uncharted epizód lett volna, vagy éppen a Fekete lobogó folytatása.

4 gyerek Tory, Ben, Hi, Shelton a nyári szünidő nagy részét szobafogságban tölti, de ez sem akadályozza meg őket, hogy újabb veszélyes kalandba keveredjenek. Miközben új különleges képességeiket próbálják megérteni, sokkoló hír éri őket. A szüleiknek hamarosan új állás után kell nézniük a kontinens különböző pontjain, ezzel meg a fertőzöttek végleg szétszakadnának, sőt a kitöréseikkel is egyedül kellene boldogulniuk. Ez nagyon rémisztő a számukra. Milliókra lenne szükségük nagyon gyorsan, csak így tudnák megakadályozni a sziget eladását és az ott élő állatok is csak így menekülhetnének meg. Amikor már kezdene minden széthullani, akkor hallanak először Anne Bonny kincséről, amit eddig még senki sem talált meg. Ha azt megtalálnák minden gondjuk megoldódna.

Nyomozásba kezdenek, egyre több mindent tudnak meg Anne Bonnyról és Mary Readről, ami viszont ezek után vár rájuk ők sem számítottak. Rejtvények, fejtörők, csapdákkal teli szűk, sötét hátborzongató alagutak, sőt pénzéhes pszichopata alakok is loholnak a nyomukban, akik a gyerekek megölésétől sem riadnak vissza. Nagyon izgalmasnak találtam ezeket a jeleneteket és végig az járt a fejemben, hogy ebből milyen jó filmet lehetne készíteni.

A gyerekek felelőtlenek, meggondolatlanok, hisz az életüket kockáztatják, de az az összetartás, az erős baráti kötelék ami köztük van, engem mindig lenyűgöz és még a kedvenc sorozatom a Kalandos nyár is eszembe jutott róluk.

A Lost utalás megmosolyogtatott, azt a sorozatot is milyen jó lenne újra látni. Kitnek meg feltenném azt a kérdést, hogy mit szeret azon a szörnyen idegesítő buta libán. Furcsa, hogy ezt Tory még nem kérdezte meg tőle, én már rég kidobtam volna a lakásból.

Ha hozzám hasonlóan imádjátok a kincskeresős, rejtvényekkel teli könyveket, akkor nem fogtok csalódni benne.

9/10

Izgalmas és letehetetlen.

A könyvet köszönöm a Fumax kiadónak!

Könyv adatai

Kiadó: Fumax
Eredeti cím: Seizure
Műfaj: ifjúsági kalandregény
Oldalak száma: 415
Borító: puha fedeles
Fordító: Markwarth Zsófia
Teljes ára: 3095 Ft
Megjelent: angolul 2011, magyarul  2014
Más vélemények: Moly , Goodreads

MEGRENDELHETŐ: ITT

RÉSZLET A KÖNYVBŐL: ITT

Kathy Reichs könyvei

  • Fertőzöttek

1. Virals – Fertőzöttek 9/10
2. Seizure – Kincsvadászok 9/10
2,5 Shift
3. Code
3,5 Swipe
4. Exposure
5. Terminal

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: