Julia Quinn: És boldogan éltek

A Bridgerton család 9.

boldoganeltekEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy történelmi romantikus regényeket jegyző írónő, aki megalkotott egy családot…

Illetve nem csak egy családot. Nyolc testvért, számos sógort, sógornőt, vőt, menyet, fiút, lányt, unokahúgokat, unokanővéreket, unokaöcsöket, unokabátyokat (nem is szólva egy túlsúlyos corgi kutyáról), plusz egy ellenállhatatlan matriarchát, aki mindannyiukkal felér… Ők a Bridgerton család: nem is család, inkább elemi erő. Az olvasók nyolc könyvön át nevettek, sírtak, szerették őket. De többet akartak.

Ezért az olvasók azt kérdezték a szerzőtől: Mi történt azután? Simon elolvassa apja leveleit? Francescának és Michaelnek végre lesz gyermeke? Ki nyeri a Pall Mall-visszavágót?

A “vége” tényleg a történet végét jelenti?

Ebben a kötetben Julia Quinn nyolc érdekes, mulatságos, szívmelengető „második epilógust” írt, és egy bónusz történetet nem másról, mint magáról a bölcs és szellemes matriarcháról, Violet Bridgertonról. Ismerjék meg újra a Bridgerton család tagjait… Mi történt velük?

Véleményem:

Akik nem olvasták a Bridgerton regényeket, azok talán nem sok értelmet találnak ebben a könyvben, de a rajongók élvezni fogják, én is imádtam. Kedves, meghitt, megható rövid történetek, tele drámával és humorral, nem tudtam őket nem szeretni.

Engem mindig foglalkoztatott az, hogy egy regény vége óta vajon, hogyan folytatódhat a kedvenc szereplőim élete, ezért nagyon örültem, hogy a Bridgerton családdal újra találkozhattam, még ha rövid időre is. 8 pár akik évekkel később is ugyanazzal a szeretettel, szenvedéllyel szeretik egymást, mint fiatal korukban. Hol nevettem, hol sírtam, hol olvadoztam, egy fantasztikus gyönyörű történet részese lehettem, ami engem lelkileg nagyon megérintett.

A herceg és én
Vajon mit tartalmaznak azok a levelek, amiket Simon nem akart elolvasni, és mi az az ok, amiért Simon mégis úgy dönt, hogy ideje felbontani őket? Simon és Daphne, hogy én mennyire kedvelem őket. Már 21 éve házasok, 4 felnőtt gyermekük van, amikor Daphnét váratlan, de örömteli, csodálatos hír éri. Eleinte alig akarja elhinni, hogy ez megtörténhet, de mégis megtörtént. Majd betoppan Colin és Penelopé is, akiknek van egy nagy gondjuk és Daphne segíteni akar nekik. Úgy olvastam volna tovább még ezt a történetet, annyira rövid volt és egy picit lezáratlan is.

A vikomt, aki engem szeretett
Anthony, Colin és Daphne, mint egy nagy gyerek. Mindenre képesek, hogy megszerezzék a fekete ütőt, idén ők akarják megnyerni a Pall Mall játékot. Könnyesre nevettem magam, Anthony annyira-annyira imádnivalóan gonosz tud lenni.

Tisztességes ajánlat
Az aranyszívű, kedves, bájos, mellőzött Posy, akit egy rosszindulatú, szívtelen, gátlástalan anyával áldott meg a sors. Sophie szeretné, hogy az ő élete is boldog véget érjen, ezért mindent megtesz, hogy férjen találjon a számára. Aranyos történet volt, de ez tetszett a legkevésbé, nem vagyok az ilyen gyors szerelem híve.

Mr. Bridgerton csábítása
Itt az ideje végre, hogy Eloise is megtudja, hogy ki valójában Lady Whistledown és ez az alkalom pont Eloise és Phillip esküvőjének a napján jön el. Hyacinth egy kis boszorkány, Colin meg annyira gyerekes és imádja a feleségét szekírozni, de én így szeretem őket. Arra az ördögi mosolyra is csak Colin képes.

Sir Phillipnek, szeretettel
Amanda Crane gondolatait olvashattam E/1-ben, amit egy kicsit bántam, mert szívesebben olvastam volna Phillip gondolatait. De amikor leül a lányával beszélgetni és sok mindent szóba hoznak már nem maradt hiányérzetem. Phillip furcsa, de én mégis hamar a szívembe zártam.

Rossz kor
Még mindig úgy gondolom, hogy a Rossz kor a sorozat legjobb része és a novellák között és ez fogott meg a legjobban. Michael megint levett a lábamról, megint belé szerettem. Michael arra vágyik a legjobban, hogy Francescát boldoggá tegye, de amit a lány a legjobban akar, amire a legjobban vágyik nem tudja neki megadni. Francesca még mindig nem esett teherbe. Francesca csendes, visszahúzódó, nem szeret fájdalmas dolgokról beszélni, emiatt nagyon hasonlít rám, A bánatát is nagyon át tudtam érezni.

Csókja megmondja
Szegény Hyacinth, akinek pontosan olyan fondorlatos lánya van, mint amilyen ő volt. De  15 év után végre megtalálja azokat a fránya gyémántokat.

Esküvő lesz
9 gyerek, akiknek a neve eddig rejtély volt. Lucy utoljára szül és bár tudtam, hogy happy end lesz a történet vége, ugyanúgy aggódtam Gregoryval együtt. Borzalmas volt olvasni azt, amin neki és Lucynek át kellett mennie.

Virágzó Violet
Életképek Violet életéből.
8 éves cuki kislányként láthattam először, aki meg volt győződve, hogy gyűlöli Edmund Bridgertont.
17 éves amikor ő és Edmund egymásba szeret. Edmundnak is Violet az első nő az életében, én meg ennek nagyon örültem, olyan ritkán találni szűz férfit a könyvekben. Nagyon nagy szerelem az övéké, számomra meg fájdalmas, mert tudtam, hogy ez a boldogság számukra nem örökké tart.
37 éves amikor megtörténik a tragédia. Szegény Violet. Nem csoda, hogy én is félelmetesnek tartom a méheket.
50 éves amikor Eloise a második, Francesca az első szezonját kezdi. Nem ment újra férjhez, nem szeretett bele másba – ennek én nagyon örültem -, de az életet élvezi. Csodálatos egy anya, akinek az az életcélja, hogy mind a 8 gyermeke megtalálja a helyét az életben és boldog legyen.
75 évesen 8 gyereke, 33 unokája, 5 dédunokája mellett láthattam utoljára és a beszélgetése Daphnéval engem nagyon meghatott. Mindenkinek ilyen anyát kívánnék, mint amilyen Violet Bridgerton.

Ha Bridgerton rajongó vagy, ki ne hagyd ezt a 9 csodálatos novellát.

10/10

A könyv adatai

Kiadó: Gabo
Eredeti cím: Happily Ever After
Műfaj: történelmi romantikus
Oldalak száma: 360
Borító: puha fedeles
Fordító: Bozai Ágota
Teljes ára: 2290 Ft
Megjelent: angolul 2013, magyarul  2014
Más vélemények: Moly Goodreads

Julia Quinn könyvei

  • Bridgerton család

1. The Duke and I – Herceg és én 9/10
2. The Viscount Who Loved Me – A vikomt, aki engem szeretett 9/10
3. An Offer from a Gentleman – Tisztességes ajánlat 10/10
4. Romancing Mr. Bridgerton – Mr. Bridgerton csábítása 8/10
5. To Sir Philip,with Love – Sir Phillipnek szeretettel 9/10
6. When He Was Wicked – Rossz kor 10/10
7. It’s in His Kiss – Csókja megmondja 8/10
8. On the Way to the Wedding – Esküvő lesz 8/10
9. Happily Ever After – És boldogan éltek 10/10

  • Smythe – Smith Quartet (Bridgerton spin-off)

1. Just Like Heaven – Mint a mennyben 9/10
2. A Night Like This – Micsoda éjszaka 10/10
3. The Sum of All Kisses – Egy csók…és minden más 7/10

  • Bevelstoke

1. The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever – Miss Miranda Cheever titkos naplója 9/10
2. What Happens in London – Ami Londonban történt 10/10
3. Ten Things I Love About You – Tíz dolog amit utálok magában 8/10

  • Blydon

1. Splendid – Csudajó 9/10
2. Dancing at Midnight – Ma éjjel táncolnék 7/10
3. Minx – Lent délen, édes… 9/10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: