Loretta Chase: Egy lehetetlen úr

Carsington fivérek 2.

“Nem vagyok titokzatos. Sem olyan ember, aki érdeklődést vált ki másokból. Unalmas könyvmoly vagyok, akit tökéletesen kielégít, hogy órákat töltsön egyedül, új szavakat vagy nyelvtant tanulva, vagy egy kártust nézve.”

lehetetlenurLehetetlen!
Rupert Carsington, Hargate gróf negyedik fia arisztokrata családjának kedvenc sorscsapása. Ellenállhatatlanul jóképű, döbbenetesen férfias és reménytelenül vakmerő, ráadásul bárhová megy is, a baj ott jár a nyomában. Rupert ennek ellenére még sohasem került olyan nehéz helyzetbe – legyen az érzelmi vagy más –, amelyből ki ne vágta volna magát… egészen mostanáig.

Botrányos!
Jelenleg Kairó leghírhedtebb börtönének mélyén sínylődik, és csak úgy juthat ki innen, ha elfogadja egy gyönyörű özvegy veszélyes ajánlatát. A tudós, Daphne Pembroke azt kéri tőle, mentse meg a fivérét, akit egy vetélytársuk rabolt el, aki szintén a mesés kincsre vadászik. Társulásuk szigorúan üzleti jellegű: az asszony adja az észt, a férfi az erőt. Egyszerű… elméletileg.

Elkerülhetetlen!
Talán a forrón tűző nap az oka vagy a pusztító sivatagi hőség, de ahogy a feszültség fellángol és a gátlások elolvadnak kettejük között, a nők legfegyelmezettebbike és a férfiak legvakmerőbbike a lehető leglehetetlenebbül ellenállhatatlan módon csapnak össze.

Véleményem:

Imádom Egyiptomot, a piramisokat, a múmiákat, a sivatagot, a, labirintusokat, a rejtett kamrákat, a hieroglifákkal teli papiruszokat, a titokzatos sírboltokat, a szűk alagutakat. Emiatt ebbe  a könyvbe az első pillanatban beleszerettem.3 év telt el az első rész óta és az egy hónapot felölelő történet nagyon- nagyon sok mindent tartogat a számunkra. Kalandok, hullák, mérges kígyók, homokvihar, életveszélyes helyzetek jellemzik a sztorit, amelyben egy cuki, okos mongúz és egy örült, kegyetlen, veszélyes gonosz is feltűnik.
 
“Ön nagyon feledékeny-állapította meg a férfi. – Nem emlékszik rá, hogy most azt kellene mondania, hogy ön képviseli az észt, és én az erőt? Természetesen számítok rá, hogy ön vezeti a beszélgetést, én pedig leütöm az embereket, vagy kidobom őket az ablakon, ha úgy kívánja. Vagy félreértettem volna valamit? Azt akarja, hogy gondolkozzam is?”
 
Rupert Carsingtont nem lehet nem szeretni. Meg is érdemli a 2. helyet a Chase pasik között. (Első hely Ismalé.)
Rupert Hargate bajkeverő fia. Mindig jókedvű, nagyon laza, szexis, jól eltudja játszani a felelőtlen, nem törődöm fajankót. Gyors, ravasz és a félelmet  sem ismeri. A múmiákat, a síró, ájuldozó nőket  azonban utálja. Neki egy macska sem tud ellenállni, akkor én, hogyan tudtam volna?
 
“-Nem olyan vagyok, mint azok a nők, akikkel az előkelő társaságban…vagy máshol találkozott. -nyögte. -Szeretem a könyveket bújni.
-Az olvasás csiszolja az elmét – mondta a férfi, s hangjában nem volt gúny.
-De a személyiséget nem. Nem vagyok elbűvölő, csak egy tapintatlan, mogorva és makacs nőszemély.”
 
Daphne őrülten, végzetesen, reménytelenül szereti  a hieroglifákat. Ez az éleslátását is elhomályosította és  a 19 éves, naiv  lányt hibás döntésre kényszerítette. Hozzáment egy nálánál háromszor idősebb férfihoz, mert olyan könyvek és dokumentumok voltak a birtokában, amelyek után ő régóta sóvárgott. Azt hitte tökéletesen összeillenek majd a férjével, de hamar rá kellett döbbennie, hogy ez nem így van.  tudós ugyanis nagyon maradi nézeteket vallott, szerinte  a nőknek tilos gondolkodni és megtiltotta neki az egyiptomi írás tanulmányozását is.  Daphne azonban nem adta fel az álmát, titokban tovább dolgozott, titkát egyedül fivére Miles tudhatta. Daphne a történet kezdetén már 29 éves, 5 éve özvegy és a bátyját Milest elrabolják. Mi lesz, ha kiderül, hogy nem ő az, aki eltudja olvasni a hieroglifákat, hanem Daphne a nyelvzseni? Lánynak gyorsan kell cselekednie, mert Miles élete forog kockán, de egyedül nem indulhat a testvére megmentésére. ezért kihozatja Rupertet  a börtönből, vagyis gyakorlatilag megveszi a férfit.

Daphne az út során nem bír ellenállni Rupert vonzerejének, ami teljesen érthető. Egy vicces pasit, aki a nőket egyenrangúnak tartja, tiszteli őket, csak imádni lehet.

Daphne bátor, rettenthetetlen, hamar megszerettem őt is. Indulatait nehezen tudja kezelni, könnyen elveszti a türelmét, de ettől még érdekesebb szereplő lett a számomra.

Rupert apját továbbra sem tudom szeretni. Egyiptomba küldi a fiát, hogy másra ruházza a felelősséget és a  kiadásokat. Milyen apa az ilyen? Azt viszont elismerem, hogy nagyon ravasz.

Könyvben csak  a szexjelenetekkel volt problémám. Olyan helyen történt meg, ahol egy normális embernek eszébe sem jutott volna, nem volt életszerű.

Várom a folytatást, bár egy kicsit félek tőle, Benedict egyenlőre túlságosan szentnek tűnik nekem.

10/9

Rupert

Könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!

Könyv adatai

Kiadó: Gabo
Eredeti cím: Mr. Impossible
Oldalak száma: 448
Borító: puha fedeles
Fordító: Tóth Gizella
Teljes ára: 2290  Ft
Megjelent:  angolul 2005,  magyarul 2013
Rendelhető: Gabo webshop
Más vélemények: Moly, Goodreads

Loretta Chase könyvei

 • Úri csirkefogók

1. The Lion’s Daughter – Az Oroszlán leánya 10/10
2. Captives of the Night – Az éjszaka rabjai 10/10
3. Lord of Scoundrels – Úri csirkefogó 10/7
3,5 The Mad Earl’s Bride
4. The Last Hellion – Az utolsó pokolfajzat 10/7

 • Carsington fivérek

1. Miss Wonderful – Egy különleges hölgy 10/8
2. Mr. Impossible – Egy lehetetlen úr 10/9
3. Lord Perfect – Egy tökéletes lord
4. Not Quite a Lady
5. Last Night’s Scandal

 
Reklámok

4 hozzászólás to “Loretta Chase: Egy lehetetlen úr”

 1. tigi5 Says:

  “Rupert apját továbbra sem tudom szeretni. Egyiptomba küldi a fiát, hogy másra ruházza a felelősséget és a kiadásokat. Milyen apa az ilyen?”

  Nagyon jó apa. Mivel csak a legidősebb fiú örökölhet, jó partit akar a gyerekeinek, s odafigyel rá, hogy lehetőség szerint össze is jöjjön. Már az első részben is sejteni lehet, hogy ismeri és okosan szereti a fiait, a második végén pedig szerintem egyértelműen kiderül, hogy nagyon is törődik velük. A harmadikban meg… 🙂
  S mi az, hogy “másra ruházza a felelősséget”? Rupert huszonkilenc éves, könyörgöm, meddig kellene apukának eltartania, pénzelnie?

  Persze, nem kötelező szeretni, ‘iszen épp az a szép, hogy hol egyformán, hol másként látjuk ugyanazt a dolgot, de azért én titokban örülök, hogy Te nem leszel apuka ebben az életedben. :)))

  Kíváncsi vagyok, mit szólsz majd a nagyihoz (másik nagy kedvencem:).

 2. Elhaym Says:

  “Rupert huszonkilenc éves, könyörgöm, meddig kellene apukának eltartania, pénzelnie?”

  Kornak ehhez nincs köze. Mi úgy gondoljuk, hogy a családnak mindig össze kell tartania és soha nem szabad tehernek éreznie, ha egy másik családtagnak éppen segítségre van szüksége. Eszünkbe sem jutna valakit azért elküldeni, mert nincs pénze. az a legfontosabb, hogy mindnyájan együtt legyünk, el sem bírnánk viselni, ha valaki elköltözne.
  Rupert apja meg nagyon másképp gondolkodik, mint mi. Helyében én másképp cselekedtem volna.

  “Kíváncsi vagyok, mit szólsz majd a nagyihoz (másik nagy kedvencem:).”

  Hamarosan megismerem. 🙂

 3. tigi5 Says:

  Nagy szerencse, hogy nem vagy a helyében, mert akkor Rupertből sohasem lenne ember. 🙂
  Valszeg nem ugyanazt a regényt olvastuk. Nem azért küldte el, mert nincs pénze. A sorok közt olvass… és ne felejtsd, más kor és a másik nem. Rupert és fivérei nagyon szerencsések, hogy abban a korban egy ilyen okosan szerető és törődő apjuk van.
  üdv
  🙂

 4. Elhaym Says:

  Dehogynem, nálunk is mindenki felnőtt, bár mi azért nem voltunk annyira felelőtlenek, mint Rupert. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: