X-faktor 2013 második élő adás

xfaktorRTL az első adás után elárulta nevek nélkül a szavazás végeredményét, ami alapján látszik, hogy idén nem olyan egyértelmű, hogy ki fog nyerni.

2012-es X – faktor első adásának a végeredménye ez volt.
Oláh Gergő 30.27%
Csobot Adél 11.98%
Antal Timi 11.79%
Zámbó Krisztián 10.35%
Szabó Dávid 8.49%
Spirit 6.27%
Stone 5.64%
Like 3.89%
P.J.Z. 3.89%
Lass Bea 2.81%
Fehér Zoltán 2.41%
Kvaka Andrea 2.21%

2013-asé meg ez: (számok mellé odaírom, hogy szerintem ki hányadik helyen állt. Lehet, hogy rosszak a megérzéseim, de egyelőre én így látom az esélyeket.)

15.77% Csordás Ákos
12.68% Batánovics Lili
11.69% Bytheway
9.17% Krasznai Tünde
8.57% Szabó Ádám
7.83% Danics Dóra
7.49%  Bozsek Márk
6.46%  Fat Phoenix
6.21% Péterffy Lili
4.92% Tóth Marcell
4.88% Eckert Anikó
4.35% MDC

Eddig minden évben egyezett a véleményem anyukámmal és a mamámmal, most viszont teljesen másokat látunk jóknak. Mamám szerint Tünde és Anikó  a legjobb, anyukám szerint  Tünde és Ádám. Én egy ilyen fináléra lehet oda sem kapcsolnék, mivel én őket szépen sorban kiejteném. Nem tetszenek.

Szombat –  világ körüli turné

Második adásra két dolog volt jellemző. Tehetségesebb énekesek egytől – egyig unalmas dalt kaptak, ezekben meg nem tudták megmutatni mennyire jók. Gyengék kapták a jobb dalokat, de ők meg olyan rosszul énekelték el őket, hogy semmiben nem hasonlított az eredetire.

Sorrendem:

11. Fat Phoenix 10/4
Army Of Lovers-Crucified
Eredetileg ezt a dalt szeretem, de a Fat Phoenix előadásában felismerhetetlen volt. Múlthéten is felejthető volt a produkciójuk, de most még azt is sikerült alulmúlniuk.  Az első válogatón pedig még milyen jók voltak, azóta viszont adásról adásra rosszabbak. Kéne nekik adni egy jó rock számot, mert amiket kapnak nem is élvezik, így meg csak erőlködés a vége.

10. Eckert Anikó 10/4
Stooshe-Black Heart
Azt hittem jobb lesz, mint múlthéten, de sajnos nem lett az. Hamiskás volt, dal közepén meg az a vinnyogás szörnyű.

9. Péterffy Lili 10/5
Melanie Finona-Monday Morning
Ő is rosszabb volt, mint a múlthéten. Erőtlen nyávogás volt, amit most előadott.  Antal Timi a Szombat esti lázban ezt a dalt sokkal jobban elénekelte.

8. Tóth Marci 10/6
Taylor Swift-I Knew You Were Trouble
Jobb volt, mint az előző héten. de ez még mindig kevés.

7. Krasznai Tünde 10/6
Vaya Con Dios-Don’t Cry For Loui
Unom, hogy mindent egy hangon ad elő. Az sem tetszik, hogy az RTL nyomja. Pont őt költöztették abba a szobába, ahol a korábbi 3 győztes lakott. Nem tudom őt megszeretni, eddig egyik dala sem tetszett. Örülnék, ha kiesne, de a mentorok szerintem nem fogják kiejteni, Bárki ellen is fog párbajozni, ő jut tovább.

6. Szabó Ádám: 10/6
LGT-Álomarcú lány
Őt sem tudom megszeretni és ennél a dalnál rájöttem, hogy miért.  Ezt a szép számot érzelmek nélkül, gépiesen adta elő. Nem volt benne élet.

5. Batánovics Lili 10/7
Etta James (Christina Aguilera)-Somethings Got a Hold On Me
Lili aranyos, szimpatikus lány, jól is énekel, most jobb is volt, mint  a múlthéten. De az előadás egy kicsit unalmas volt, meg  a végén a kiabálás nem kellett volna.

4. Danics Dóra 10/7
Amy Winehouse-Valerie
Most sokkal gyengébb volt, mint múlthéten, meg már kezdem unni, hogy mindig ugyanazt hallom tőle, meg most nagyon modoros volt. Ha így folytatja ez lesz a veszte.

3. Bytheway 10/8
Pitch Perfect-Cup Song (remix)
Múlthéten jobban tetszettek, most egy picit azért unatkoztam, amíg énekeltek, de a produkciójuk nagyon ötletes volt és megjegyezhető. Ami jó dolog, mert a szombati adásban rengeteg felejthető előadást láttam. Nem gondoltam volna, hogy ők megint  dobogósok lesznek nálam.

2. Csordás Ákos 10/8
Patrick Swayze-She’s Like The Wind
Tőle sokkal többet várok. Libabőrt, meghatódást, ami sajnos most nem történt meg.

1.  Bozsek Márk 10/8
Bruno Mars- The Lazy Song
Márk kedves és szerethető. Sírni is tud, ami még szimpatikusabbá teszi.  Ez a dal jobban illett hozzá, mint  a múltkori, de egy lírai számban még jobban megtudná mutatni, hogy mit tud, mert nagyon jó hangja van. Alföldivel egyébként nagyon nem értettem egyet. Szombaton ő amúgyis úgy viselkedett, mintha érzéketlen lenne. Mindenkit kritizált, a lányoktól viszont elvolt ájulva.  A Dal volt unalmas és egysíkú, nem Márk. Ő most azért került nálam az első helyre, mert rajta kívül csak BLili és Marci teljesített jobban ezen a héten és Márk náluk  jobb volt. 

Vasárnap

Nyitódal
Scissor Sisters – Fire with Fire

Eredményhirdetés
ITT

Párbaj

PLili a válogatók alatt annyira szürke volt, hogy fel sem figyeltem rá. Mentorházban tetszett, de az élőadásokban megint eléggé felejthető produkciókat nyújtott. Azzal meg, hogy párbaj előtt káromkodott teljesen leszerepelt előttem. Tudhatná, hogy élő adás alatt ilyet nem szabad, közönséges viselkedéssel meg nem lehet nyerni. Párbaj dala nem tetszett, nyekergés volt az egész. Rossz volt hallgatni. Én őt ejtettem volna ki.

Marci az első válogatón  nagyon tetszett, aztán elkövetett egy nagy hibát, majd az első adásra sem készült fel rendesen. Lusta volt. Akkor meg is érdemelte volna a párbajt, de most szerintem voltak nála gyengébbek is. Szikora hibát követett el, hogy a nézőkre bízta a döntést, mivel a párbaj alatt ő sokkal jobb volt, mint Lili , jobban látszott rajta, hogy ő szeretne továbbjutni. Alföldin is látszott, hogy így gondolja.  Nézőknél viszont ő volt az utolsó, ami főleg annak köszönhető, hogy eléggé flegmán viselkedett mostanában. Szerényebb, alázatosabb viselkedéssel tovább bent maradhatott volna.

Népszerűségi sorrend like-ok száma alapján:

12.  Krasznai Tünde 1997
11. Eckert Anikó 2254
10. Fat Phoenix 2592
9. Danics Dóra  5434
8. Batánovics Lili 5547
7. Péterffy Lili 5703
6. Tóth Marcell 5817 – kiesett
5. Szabó Ádám 8235
4.  Bozsek Márk 9325
3. Csordás Ákos 9610
2. MDC 12977 – kiesett
1. ByTheWay 13535

Más vélemény: Ananiila blogja

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: