Kihagyhatatlan könyvek 2013 őszén

Tovább mögött azon könyvek listája található, amiket megjelenés után azonnal érdemes beszerezni.  Én ki sem bírnám, ha nem így tennék. Mind kihagyhatatlan!

Karen Chance: Holdvadász

Sorozat: Cassandra Palmer 5.
Kiadó: Cor Leonis
Műfaj: paranormális
Várható megjelenés: már kapható.
Pár napja hozta a postás, így az estéket Pritkinnel tölthetem. 🙂 Köszönöm mindenkinek, aki segített, így megnyerhettem. Könyv mellé kaptam Holdvadász könyvjelzőket is, ezért a blogom 5 éves szülinapjára nyereményjátékot tervezek és a szerencsés egy Holdvadász könyvjelzővel és mellé pár meglepetés könyvjelzővel lehet majd gazdagabb. 🙂

holdvadaszCassandra Palmer nemrég győzelmet aratott egy kíméletlen istenség felett. Joggal hihetnénk, hogy ezután megérdemel egy kis pihenőt. Ám annak, aki a világ első számú látnoka, azaz a Pythia tisztségét tölti be, nem ilyen könnyű a helyzete. Cassie napirendje zsúfoltabb, mint valaha: meg kell ismerkednie erejével, miközben saját koronázási ceremóniájára készül, és persze szeretné rendezni végre viszonyát a vonzó és jóképű vámpír nagymesterrel, Mirceával is.

Akad azonban valaki, aki nem szeretné Cassie-t a Pythia trónján látni. Bármire képes lenne azért, hogy a felavatási szertartásra soha ne kerüljön sor. Még arra is, hogy levadássza Cassie anyját a lány születése előtt.

Michael J. Sullivan: Birodalom születik

Sorozat: Riyria krónikák 3.
Kiadó: Fumax
Műfaj: fantasy
Várható megjelenés: október vége, november eleje
Október egyik legjobban várt könyve. Ha tegnap megjelent volna az is késő lenne.  Izgalmas, humoros, fantasy imádnivaló szereplőkkel. Könnyű a rabjává válni. Borító gyönyörű.

riyria-kronikak-birodalom-szuletikBÁB FEJÉRE KERÜL A KORONA. AZ IGAZI ÖRÖKÖS REJTVE MARAD.
EGY KALANDOR TITKA FELFORGATHAT MINDENT.
Háború fenyegeti Melengárt, és hőseink újabb kockázatos megbízást kapnak. Ezúttal szövetséget kell kötniük a nemzetelvűek csapataival, akik délen a birodalmi elnyomók ellen küzdenek. A Nefronita Birodalom megállíthatatlanul terjeszkedik, és Royce gyanúja egyre erősebb, hogy Ezrahaddon, a mágus eszközként használja őt és társát saját, kifürkészhetetlen céljaihoz. Ha ki akarja deríteni az igazságot, meg kell fejtenie Hadrian titkát. Ám felfedezése, könnyen véget vethet a barátságuknak és kettészakíthatja a Riyriát.

A Birodalom születik a magával ragadó Riyria-krónikák harmadik kötete. A hatkötetes sorozatot írója egyetlen, eposzi magaslatokra törő történetként alkotta meg, amit külön epizódokra bontott. A cselekményszálak egybefonódnak, de minden egyes kötet a saját történetét meséli el, és külön, kerek egészként is élvezhető. Az eredetileg magánkiadásban megjelent sorozatra felfigyelt egy nagy kiadó is, és az új kiadás révén az utóbbi évek legsikeresebb új fantasyjévé vált.

Fábián Janka: A francia nő

Sorozat: Rose 2.
Kiadó: Ulpius
Műfaj: történelmi romantikus, mindennapi élet
Várható megjelenés: november vége
Ezt  a könyvet azóta várom, amióta kiolvastam a Német lányt.  Fülszöveg is nagyon sok izgalmat és fordulatot ígér.

francianoA német lányból megismert Rose boldogságkeresése ebben a kötetben folytatódik. Pedig már úgy tűnt, hogy Jean-Philippe személyében megtalálta élete nagy szerelmét. Kapcsolatuk azonban zsákutcába kerül, szakítanak, és Rose egy bécsi kitérő után kalandos úton-módon ismét Budapesten találja magát. Itt igyekszik újra felépíteni az életét. Megismerkedik egy fiatal újságíróval, aki iránt azonnal mély vonzalmat érez.

Rose reméli, hogy Jakab Áronnal végre boldog lehet, bár közben Jean-Philippe emlékét sem tudja kiverni a fejéből. A tapasztalatlan fiatal újságíró azonban jóvátehetetlen hibát követ el – egy cikkében áthágja az ekkorra már konszolidálódott szocialista rendszer íratlan szabályait –, és ezért kilátástalan helyzetbe kerül. Rose, aki gyermeket vár a fiútól, válaszút elé állítja, de Áron elbukik a próbán, nem vállalja az apaságot. A lány szakít vele, de éppen ekkor újra felbukkan Budapesten régi nagy szerelme, Jean-Philippe. Akinek az életében időközben szintén óriási változások következtek be, ám ezekről Rose-nak természetesen sejtelme sincsen.

Vajon az újabb találkozás lehetőséget ad a kapcsolatuk újjászületésére, vagy végleg kiderül, hogy az útjaik örökre szétválnak? Fábián Janka legújabb regényében a legutolsó oldalakig izgulhatunk a kalandos sorsú főszereplőkért.

J. R. Ward:  Végre szeretők

Sorozat: Fekete Tőr Testvériség 11.
Kiadó: Ulpius
Műfaj: paranormális, mindennapi élet
Várható megjelenés: november vége
Végre, végre előjegyezhető és a megjelenés november közepére, végére várható. Bárcsak a névnapomon már olvashatnám.  Ulpius igyekezz!  E könyvet ingyen szeretném a 10 pecsétért.

ward-j-r-vegre-szeretok-0Qhuinn – ismeretlen apa fia – hozzászokott, hogy egyedül van. A családja kitagadta, az arisztokrácia hátat fordított neki, ő azonban végül megtalálta az útját: az Alantasok Társasága ellen vívott háború egyik legkegyetlenebb harcosa lett. Az élete mégsem teljes. Lehetősége nyílik rá, hogy saját családot alapítson, mélyen legbelül mégis ürességet érez, mert a szívét valaki másnak adta…

 Blay a hosszú éveken át táplált viszonzatlan szerelem után kigyógyult a Qhuinn iránti érzéseiből. Itt volt már az ideje: Qhuinn rátalált a tökéletes párra egy kiválasztott nő személyében, akitől hamarosan gyermeke  születik – épp úgy, ahogy mindig is tervezte. Blaynek nagyon fáj együtt látnia őket, de ha  egy elérhetetlen álomra építi az életét, biztosan csalódik. Ahogy már meg is tapasztalta.

 A sors különböző útra tereli ezt a két vámpír harcost… ám miközben fokozódik a faj trónjáért vívott harc , és új játékosok bukkannak fel Caldwellben, akik halálos veszélyt jelentenek a testvériségre, Qhuinn végre megtapasztalja, mi is az igazi bátorság, és a két szív, amelyet egymásnak szánt a végzet… végül eggyé válik.

Karen Rose: Vigyázz rám

Sorozat: Romantic suspence 4.
Kiadó: Ulpius
Műfaj: krimi
Várható megjelenés: Ezt jó lenne tudni.
Kínzás, hogy mennyit kell erre  a könyvre várni. Már Rose elvonási tüneteim vannak.

vigyazzramGyermekrablás

 Sue Conroy bosszúra szomjazik. Nemrég szabadult a börtönből, és eltökélte, hogy mindenkit kézre kerít, aki annak idején a rács mögé juttatta. Elrabol egy tizenegy éves siket kisfiút, de ez csak az első felvonás a gondosan kitervelt hadjáratban.

 Titkok

 Sue Chicagóba menekül, és a Hanover-házban, egy bántalmazott nőknek fenntartott menedékben húzza meg magát. Dana Dupinsky féltve őrzi a körülötte élő nők titkait, és sosem nyújtana védelmet egy gyermekrablónak. Csakhogy fogalma sincs arról, hogy ezúttal kígyót melenget a keblén…

 Gyilkosság

 Dana csak akkor döbben rá, mekkora veszély fenyegeti, amikor egyik pillanatról a másikra Sue gonosz játékának kellős közepén találja magát, és a körülötte levők sorban halnak meg – és gyilkos nem válogat a módszerekben.

 Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, díjnyertes könyveit számos nyelven kiadják, olvasótábora lelkesen várja az írónő bestsellereit.

Yazawa Ai: Nana 13.

Sorozat: 13. kötet
Kiadó: Mangafan
Műfaj: mindennapi élet, dráma
Várható megjelenés: Már megjelent.
Végre. Jogi gondok miatt majdnem egy évet kellett rá várni, de most már hamarosan kézbe vehetem.   Nehéz lesz kibírni míg rendelhető lesz az Alexandra oldalán,  akarom minél hamarabb.

nana13Hachi már ezer éve nem látta Nanát – hiszen a tüzijátékra sem tudott elmenni – de Reira bulija a nagy lehetőség, hogy újra összefussanak. Csakhogy Takumi durván kiakad Nanára, amiért csak úgy beesik a partira, és Hachi megint választani kényszerül legjobb barátnője és jövendő férje között… Lehet, hogy ez az utolsó lehetőség, hogy a két Nana találkozzon?

Reklámok

3 hozzászólás to “Kihagyhatatlan könyvek 2013 őszén”

  1. Szabó Ádám Says:

    A ryiria 3. megjelenési “visszaszámlálód az nagyjából pontos vagy a fumax előrejelzéséből indultál ki?

  2. Szabó Ádám Says:

    ui: a 3. kötetnek tényleg szép a borítója, bár nekem a második részé jobban tetszett

  3. Elhaym Says:

    Fumax előrejelzéséből . Héten sajnos mégsem jelenik meg, de kedden már olvashatjuk. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: