Loretta Chase: Egy különleges hölgy

Carsington fivérek 1.

” A lehető legigazságtalanabb dolog elvárni egy  kevés tapasztalattal bíró nőtől, hogy ellenálljon egy vonzó és tapasztalt úriembernek.”

egykulonlegesholgyAlistair Carsington igazán nagyon szeretné, ha nem vonzódna olyannyira a szebbik nemhez. Hogy elmeneküljön saját sötét ösztönei elől, száműzi magát egy a civilizációtól távoli helyre: Derbyshire-be… télen! Abban reménykedik, hogy ott két legyet üt majd egy csapásra: elkerüli a kísértést, és lerója háláját a barátjának, aki Waterloo mezején megmentette az életét. Ám nemes célja egyenesen szembeállítja Miss Mirabel Oldridge-dzsel, aki minden porcikájában olyan intelligens, makacs és fondorlatos, mint ő maga… ráadásul őrjítően ellenállhatatlan.

Mirabel Oldridge-nek épp elég elfoglaltságot ad, hogy zseniális és bosszantóan bogaras apját távol tartsa a bajtól. Más sem hiányzik neki, mint egy döbbenetesen vonzó, túl érzékeny és túlságosan is okos arisztokrata úriember, aki eszébe juttatja, hogy szíve is van… a testéről nem is beszélve, amely a férfi szerint annyira nem hozzá illő ruhába van bújtatva, hogy gyakorlatilag polgári kötelességének érzi, hogy kihámozza belőle.

Lehet-e a helyzet még ennél is rosszabb? És ha valami ennyire rossz, akkor miért tűnik oly csodálatosnak?

Véleményem:

Nagyon vártam Chase új sorozatát, kíváncsi voltam, hogy  a kezdés lesz-e olyan jó, mint az Úri csirkefogóknál.  Oroszlán leányát és az  Éjszaka rabjait nem sikerült felülmúlnia, mivel a befejezés után maradtak hiányérzeteim, de tetszett és  ez a  lényeg.

Hiányérzet

Leginkább azt hiányoltam az első részben, hogy Alistair testvérei nem tűntek fel és kettőnek a nevét sem tudtam meg. Két bátyjáról annyit tudtam meg, hogy házasok, példaképek és unalmasak,  a két öcsről meg csak annyit, hogy idegesítőek.  De miért lettek példaképek és miért idegesítőek?  Folytatásban biztos megkapom erre a választ, de  én most szerettem volna.

Szülők

“Hargate grófjának öt fia volt, ami éppen hárommal több, mint amennyire szüksége volt. Mivel a  gondviselés – némi segítséggel a felesége részéről –  korán megáldotta egy életerős örökössel és egy  hozzá hasonlóan egészséges tartalék örökössel, Hargate gróf jobban örült volna, ha a maradék  három gyerek lánynak születik. Ez azért volt, mert őlordsága, szinte már beteges módon idegenkedett az adósságok felhalmozásától, márpedig mindenki tudja , hogy  a fiúk, különösen, ha  nemesi sarjak, kegyetlenül sokba kerülnek.”

Carsington szülőket nem szerettem. Olyan érzésem volt, mintha gyorsan megakarnának szabadulni a fiúktól,  mint egy nemkívánatos tehertől.  Mr. Oldridgeot viszont lehetetlen nem kedvelni.  Jobban érdeklik  a növények, mint az emberek, megszállott, nincs értelme, amit mond, de ő legalább szereti  a lányát.

Öltözködés és humor

“Mr. Carsington egy dendi papa. Ha megfosztják a számára megfelelőnek érzett öltözéktől, az olyan, mintha egy növényt megfosztanál az élethez szükséges tápanyagtól. Elhervad és meghal, s közben  oly mértékben szenved, hogy azt az  ember el sem tudja képzelni. “

“A zöldnek ez az árnyalata még kevésbé illett a lányhoz, mint amiben először látta. A stílusa pedig…Ó, az egyáltalán nem volt neki. Egyszerű szabású, unalmas ruha volt, körülbelül annyira  előnyös, mint egy lisztes zsák.”

Könyvben a szereplők ruháin nevettem a legtöbbet. Alistair nem bír egy napig sem megmaradni ugyanabban a ruhában, nem bírja elviselni, ha a megjelenése nem tökéletes,  egy porszem is felér egy óriási katasztrófával. Mirabelt viszont nem igazán  érdekli mit visel.  Divatjamúlt  ruhákat hord. Kieső hajtűk miatt állandóan szétesik a frizurája, főkötője csálén áll. Amikor rájön, hogy Alistair ezt  nehezen viseli, már szándékosan kezd el  szörnyű ruhákban megjelenni. Ha ezzel elterelheti a férfit a feladatáról, akkor ő nyer.

Waterloo és dráma

“Holttestek végtelen sokasága, s köztük annyi jó barát. Holtak és haldoklók, akik a  sárba zuhantak, s soha többé nem keltek fel.”

A háborús szörnyűségeket nagyon szívszorító volt olvasni. Alistairben mély sebeket okozott a háború, megismerte a félelmet, amit szégyell. Zavarja, hogy hősnek tartják, mert ő úgy érzi, hogy nem az.  Azt is nehezen viseli, hogy a sérülése állandóan a borzalmakra emlékezteti. Szomorú, hogy  a környezetében senki nem vette észre, hogy Alistairnek lelki problémái vannak.

Karakterek

“Ha van választási lehetőségem, akkor inkább gyűlöletes akarok lenni. Kevés borzalmasabb sorsot tudok elképzelni, minthogy az ember unalmas legyen. Talán egy rosszul kikeményített nyakkendő.”

Alistair Carsington 29 éves.  Könnyen esik mély és végzetes szerelembe. Most is olyan nőbe szeret bele, aki tönkre akarja tenni. Beakarja bizonyítani, hogy ő nem  haszontalan piperkőc élősködő, de ez nem egyszerű feladat.

“– Ön sohasem alszik Miss Oldridge?
– Nem, az éjszaka közepén mindig a házban szoktam kóborolni, gyanútlan úriembereket keresve, akikre ráugorhatok.”

“Mindig értelmesen viselkedem . Minden alkalommal  azt teszem, ami helyes. Miért ne tehetnék egyszer olyat is, ami helytelen. “

Mirabel Oldridge már 31 éves, lemondott a szerelemről a birtoka miatt, már beletörődött abba, hogy ő örökké szűz marad.  amikor egyszer csak  betoppan az életébe Alistair.  Beleszeret a férfiba, pedig ő azért  jött, hogy tönkretegye azt, ami  a lánynak a legfontosabb. Mirabel akarja a férfit, de közben mindent megtesz, hogy hátráltassa. Mirabelről meg jó tudni, hogy ha ő valamit a fejébe vesz, azt mindenáron eléri.

“Crewe olyan diszkrét, hogy képes láthatatlanná válni.”

 Crewe az inas egy igazi kincs, őt én is elfogadnám.

” Csak azt szeretném tudni, mi értelme van gardedámot tartani, ha soha nincs jelen, amikor szükség lenne rá. “

A nevelőnő és a hajós kapitány között elkezdődött románc  remélem még folytatódni fog.

Csatorna, mint bonyodalom forrás.

Mirabel szenvedélyesen ragaszkodik a földhöz, ahol él. Csatornát is ellenzi, hisz az megváltoztatná az ő békés környezetét, tönkretenné a látványt és felismerhetetlenségig  megváltozna minden. Alistairnek viszont fontos a csatorna. Ha nem szerez pénzt, akkor a barátja, fivérei nincstelenek lesznek és belőle is senki marad.  Úgy éreztem a helyzetükre nincs megoldás.  Ha Alistair eléri, amit akar, akkor a lány soha nem fogja neki  megbocsátani, hogy mindent tönkretett.  Ha viszont a lány nyer, akkor a férfi  meggyűlölheti azért, mert neki fontosabb volt egy birtok az embereknél.  Megtudtam érteni Mirabelt, én sem szeretem, ha megakarják változtatni azt, amit szeretek.

Folytatást mennyire várom?

Nagyon. Érdekel, hogy a Carsington szülők milyen módszerrel akarják kiházasítani  a 4. fiút.

Könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!

10/8

Humoros , szívszorító romantikus történet, de  a könyv végi Mirabel hiszti nem kellett volna.

Könyv adatai

Kiadó: Gabo
Eredeti cím: Miss Wonderful
Oldalak száma: 463
Borító: puha fedeles
Fordító: Tóth Gizella
Teljes ára: 2290 ft
Megjelent:  angolul 2004,  magyarul 2013
Rendelhető: Gabo webshop
Más vélemények: Moly, Goodreads
Kedvenc szereplőm: Alistair, Mirabel, Crewe, Mr. Oldridge.

Kihívások a Molyon
És Gabo-könyveket miért nem olvasunk?

Loretta Chase könyvei

  • Úri csirkefogók

1. The Lion’s Daughter – Az Oroszlán leánya 10/10
2. Captives of the Night – Az éjszaka rabjai 10/10
3. Lord of Scoundrels – Úri csirkefogó 10/7
3,5 The Mad Earl’s Bride
4. The Last Hellion – Az utolsó pokolfajzat 10/7

  • Carsington fivérek

1. Miss Wonderful – Egy különleges hölgy 10/8
2. Mr. Impossible – Egy lehetetlen úr
3. Lord Perfect
4. Not Quite a Lady
5. Last Night’s Scandal

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: