Johanna Lindsey: Az örökös

Locke család 1.

” Egy skót férfi számára nem képzelhető el nagyobb sértés, mintha valaki nőies viseletnek nevezi  a kiltet.”

orokosSabrina Lambert első báli szezonjára készülődik, mert nemsokára debütál az előkelő londoni társaságban. A családja nevét beárnyékoló régi botrány miatt nem sok reménye van arra, hogy a rangjához méltó férjet talál magának, ezért a vidéki hölgy az esélytelenek nyugalmával lép be az estélyek és bálok világába. Annál is inkább, mert vendéglátójuk lánya egy igazi szépség, aki mellett mindenki más elhalványul. Tapasztalatai szerint a férfiakat jobban vonzza Ophelia üres szépsége, mint az ő kedves, vidám és barátságos egyénisége.
Duncan MacTavish eléri a nagykorúságot, és megtudja, hogy egy régi szerződés értelmében el kell hagynia szeretett szülőföldjét, a skót Felföldet, mert várja őt angol nagyapja öröksége. Ráadásul a sosem látott angol márki egy menyasszonyt is választott neki. Duncan gyűlöli Angliát, az angolokat, de leginkább a menyasszonyát, Opheliát, a hiú, gonosz és üresfejű szépséget. Még szerencse, hogy összebarátkozik az egyik szomszédjával, Sabrina Lamberttel, akivel az első perctől kezdve remekül megértik egymást. A vidám hölgy társaságában megfeledkezik minden keserűségéről és haragjáról.
A barátságból lehet szerelem? A fiatalok le tudják győzni a sötét múltat, a titkokat és az előítéleteket? Túl sok az akadály, kevés a remény, de a szerelemnek hatalmas ereje van. Vajon most is megtörténik a csoda, és rátalál a boldogság Sabrinára és Duncanre?

Véleményem:

Lindsey nagy bánatomra egy ideje már nem ír újabb részt a Malory család sorozathoz, pedig még lenne miről. Szeretek testvérekről,  összetartó, szerető családokról olvasni. Nagyon örülök, hogy Lindsey új sorozata szintén egy család életét mutatja be, mégpedig  a Locke familláét, ami pótolhatja a Maloryk  által okozott űrt.

Locke család nem olyan népes, mint a Maloryk, mivel csak ketten testvérek, de a szoros kötelék köztük is egyértelmű.

“Hadd mutassalak be Raphael Lockenak, az ősi Locke – dinasztia ifjú sarjának , aki hercegek leszármazottja , és egy nap  ő is továbbviszi  a családja nevét. Persze csak  akkor, ha egy nő  nem lövi le az arcátlan  flörtölésért.”

Rafet nagyon könnyen megtudtam szeretni. Megrögzött tréfamester, aki a nyakatekert beszédével, állandó viccelődésével, bosszantó stílusával imádnivaló. Sabrinával annyira összeilletek volna, de sajnos Lindsey  nem úgy találta ki a szerelmi szálakat, ahogy én  szerettem volna. Nem ők az egyetlen páros, akiket összeboronáltam, de aztán nem lett belőlük semmi. Rafe a 2. kötet főszereplője lesz, de az ő párját is megismerhettem ebben a  részben. Rá egyáltalán nem számítottam. Egyelőre nem tudom elképzelni, hogy Rafe mi jót fog benne látni. Nem egy mindennapi páros lesz az övéké. Merész, de tetszetős lépés.

Rafe húga Amanda egyelőre eléggé butácskának és sótlannak tűnt nekem, de ha jobban megismerem őt, akkor biztos változni fog róla a véleményem.

Említettem, hogy Rafe csak  a 2. kötet főszereplője. Akkor  kiről is szól az első rész? Nem másról, mint Duncan McTavishről, Rafe barátjáról, a 21 éves Skóciában élő  fiúról. Duncan egy nap megtudja, hogy Angliába kell  utaznia egy ígéret miatt és azzal a nagyapjával kell élnie, akit nem ismer és soha nem is találkozott vele.  Mi történik akkor, ha egy skót fiú, aki a Birmingdale márki cím örököse Angliába érkezik?  Hajadon lányok özönlik el a remeteként élő Lord birtokát és elkezdődik a férjvadászat.

“A fiúnak nem erőssége a megfontoltság és a nyugalom. Ha valamit egyszer a fejébe vesz, gyorsan véghez akarja vinni.”

Duncant nem sikerült megkedvelnem.  Állandóan azt hangoztatja, hogy ő már  felnőtt, ne kezeljék  gyerekként, de ő még nagyon  is gyerek. Ostoba, meggondolatlan, szerencsétlen, aki csak keseregni tud. Legszívesebben rákiabáltam volna, hogy legyen már férfi  és ne úgy viselkedjen, mint egy gondolkodásra képtelen nagyra nőtt gyerek. Megérdemelte volna, hogy Opheliával  élje le az egész életét.

“Sabrina szeretett nevetni,  és mindent megtett, hogy másokat is megnevettessen.  Szókimondó  és egy kicsit gunyoros természetével még a legmogorvább embereket is fel tudta  vidítani.”

Sabrina nagyon szerethető, átlagos kinézetű fiatal lány. Imád ugratni másokat, egyenes, őszinte,  nem szokása az ármánykodás sem. Vidám, kedves, sugárzik róla az életöröm és nyugtató hatással  van másokra. Ő olyan lány, akit én is hamar a barátnőmnek tudnék tekinteni. Sabrina nincs könnyű helyzetben, mivel a nevéhez  egy negyven éves botrány  tapad.  ez meg megnehezíti, hogy férjet találjon magának. Tökéletes szereplők nem jók és szerencsére Sabrina sem tökéletes. Ő is tud helytelenül cselekedni és nagyon hiszékeny is. Volt olyan pillanat is, amikor azt hittem ő is megteszi azt, amit a családja többi tagja.  Nagyon aggódtam érte.

“-Barátok? – horkantott fel Archie. – A férfiak férfiakkal barátkoznak, és nem nőkkel.
– Miért?
-Azért, mert a szex előbb-utóbb megzavarja a dolgokat, és hazudsz, ha azt mondod, hogy egyszer sem fordult meg  a fejedben  a szex, amíg vele voltál.
Duncan nem sértődött meg.
-Akkor nevezz hazugnak! Olyan jókat nevetgéltem vele, hogy ilyesmi eszembe sem jutott.”

Duncan és Sabrina kapcsolata barátságként indul, élvezik egymás társaságát, nem is gondolnak többre.  Vajon lehet barátság egy nő és férfi között? Szerintem igen, de csak akkor, ha egyik fél sem  érez vonzalmat a másik iránt.

“Ophelia tényleg nem hiszi, hogy bármi rosszat tehet, és képtelen kimondani azt a szót, hogy sajnálom.”

Ophelia gyönyörű, szépségével minden pasit letud venni  a lábáról.  Szép külső azonban  egy romlott belsőt takar. Állandóan ármánykodik, alaptalan pletykákat terjeszt mindenkiről. Bárkit képes lenne  hátba támadni, ha az érdekei úgy kívánják. Gyűlölködő, hiú, gonosz, egy igazi hárpia.  Meg sem fordul a  fejében , hogy rosszindulattal  lehetnek iránta.  Csak az számít neki, hogy a leendő férjének minél magasabb legyen a címe és mindig  ő maradjon a  szezon koronázatlan  királynője.

“Vajon Ophelia meg tud változni, vagy már túlságosan elmerült az önimádásában?”

Nem tudom. Lindseynek nem lesz könnyű feladat szerethetővé tennie ezt  a nőt, de bízok benne, hogy sikerülni fog. Én munkára fognám, akkor  talán rájönne,  hogy ő is olyan ember, mint  bárki más.

A két örökké civakodó nagynénit és  a két marakodó nagypapát is muszáj megemlítenem, mivel Rafe  mellett még ők  a könyv humorforrásai. Sőt Nevillehez kapcsolódik  az egyik legmeghatóbb jelenet is.

Az állandó kislányozás, az előre utalások, a tegezés  néha zavaró volt, voltak benne hihetetlen pillanatok is, amik a mai korban természetesek lennének, de egy 19. századi történetben nagyon nem.  Könyv viszont olvastatja magát, tele van humorral, ármánnyal, félreértésekkel,  szórakoztat, nem lehet unatkozni olvasás közben, emiatt nem bírtam nem szeretni. Ajánlom minden romantika rajongónak.

Könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!

10/8

Egy kellemes romantikus történet, amit könnyű megszeretni.

Könyv adatai

Kiadó: Gabo
Eredeti cím: The Heir
Oldalak száma: 378
Borító: puha fedeles
Fordító: Gondáné Kaul Éva
Teljes ára: 2490  Ft
Megjelent:  angolul 2000,  magyarul 2013
Rendelhető: Gabo webshop
Más vélemények: Moly, Goodreads
Kedvenc szereplőm: Rafe, Sabrina

Kihívások a Molyon
És Gabo-könyveket miért nem olvasunk?

Johanna Lindsey könyvei

  • Viking trilógia

1. Fires of Winter – Fagyos tüzek 10/8
2. Hearts Aflame – Lángoló szívek 10/9
3. Surrender My Love – Add meg magad szerelmem 10/9

  • Malory család

1. Love Only Once – Egyetlen szerelem 10/8
2. Tender Rebel – Szíved rejtekén 10/9
3. Gentle Rogue –  Tengernyi szerelem 10/10
4. The Magic of You – Csodatévő szerelem 10/10
5. Say You Love Me – Mondd, hogy szeretsz 10/9
6. The Present – Ajándék 10/9
7. A Loving Scoundrel – Szívem ellopott kincsei 10/9
8. Captive of My Desires – A vágy foglyai 10/9
9. No Choice But Seduction – Kalandos szerelem 10/9
10. That Perfect Someone – Az igazi 10/9

  • Locke család

1. The Heir – Az örökös 10/8
2. The Devil Who Tamed Her
3. A Rogue of My Own
4. Let Love Find You

  • Önálló regények

Marriage most scandolous – Botrányos házasság 10/10
Prisoner of my desire – Foglyom vagy, szerelmem 10/8
When Passion Rules – A szenvedély hatalma10/9

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: