Fumax Kiadó őszi újdonságai

1. bejelentés: Ann Aguirre: Helyőrség – Outpost
“A Menedék – Enclave folytatása, a Razorland trilógia második kötete, amely a megjelenésekor USA Today sikerkönyv lett.
műfaj: young adult (15+)/sci-fi/fantasy/horror/posztapokaliptikus/romantikus
A minőség elvileg tovább javul, a Goodreadsen az Enclave 3.92-n áll majdnem 24 ezer olvasói értékelés alapján, az Outpost pedig 4.13-on nyolcezer értékelésből. Már az értékelések száma is igen impresszív, ezek alapján is lehet következtetni rá, hogy igencsak sikeres a trilógia.
A fordítást ezúttal a neves műfordító Gálla Nóra végezte, ő leginkább Ian M. Banks regényeinek kiemelkedő magyarra ültetéséről ismert.
Tervezett megjelenés: szeptember eleje.

Első részt szerettem, ezért ezt is nagyon várom. Anyukám szintén.

2. bejelentés: Dan Wells: Fragments (magyar cím még kidolgozás alatt)
“A Partials – Részben ember folytatása, a Részlegesek trilógia második kötete.
műfaj: young adult (15+), sci-fi, posztapokaliptikus, disztópia, romantikus
A minőségi fejlődés itt is megvan, a Partials 3.97-en áll a Goodreads olvasói értékelések alapján, míg a Fragments 4.20-on.
Nem csak a minőség ugrik meg, hanem a mennyiség is, nagyjából másfélszer olyan terjedelmes lesz ez a kötet, mint az előző. A fordító ezúttal is Bayer Antal. Dan Wells az egyik kedvenc fiatal írónk, a Nem vagyok sorozatgyilkossal itthon is sikeresen debütált, de reméljük még tovább tudjuk növelni a népszerűségét, mert megérdemli.
Tervezett megjelenés: szeptember második fele.

Első részt sem olvastam még, de szeretném.

3. bejelentés: Michael J. Sullivan: Riyria krónikák 3. kötet, Nyphron rising (magyar cím még tanakodás alatt)
“műfaj: fantasy/kaland
Az utóbbi évek legnépszerűbb új angol nyelvű fantasy sorozata itthon is kezd beindulni, úgy látszik jót tett a festett borító a második kötetnél, és egyre többen fedezik fel maguknak ezt felhőtlen szórakozást nyújtó szériát, habár a történet előrehaladtával itt is egyre keményebb dolgok zajlanak majd. Hasonlóan a Trónok harcához, senki sem lesz biztonságban.
Ahogy látjátok a megjelenés gyakoriságát is próbáljuk pörgetni, hogy legalább évi kettő kijöjjön belőle, nem szeretnénk a rajongóknak szenvedést okozni, hogy többet kelljen várni a folytatásokra. A fordító a második részhez hasonlóan a remek Matolcsy Kálmán lesz.
Tervezett megjelenés: október

Nagyon jó hír. Nem számítottam arra, hogy ilyen hamar jön a következő rész. Imádom ezt a sorozatot. 🙂

4. bejelentés: Peter Grimsdale: Battlefield 4 – Countdown to war
“műfaj: akció thriller
sorozatiság: Fumax Game
Az idén ősszel megjelenő, szokás szerint bombasikernek ígérkező Battlefield 4 játék alkalmából jelenik meg ez a könyv. A Battlefield 3 regény szép sikert ért el itthon és külföldön, és minőségben fel tudta venni a versenyt Ken Follett vagy Frederick Forsythe thrillerjeivel. Ezúttal ugyan Andy Mcnab nem vesz részt a könyv megírásában, így az előző kötet társszerzője, Peter Grimsdale lesz a felelős érte, de a pletykák szerint az előző kötetnél is neki jutott a feladatok oroszlánrésze, úgyhogy bízunk benne, hogy ezúttal is egy jó könyvet kapunk. A történet nagyrészt Kínában fog játszódni amúgy, és elvileg semmi köze nem lesz a Battlefield 3 – Az orosz sztorijához. Ez utóbbi itt a molyon ugyan nem kapott túl nagy figyelmet, de szerencsére máshol igen, és az Assassin’s Creed sorozatunk mellett a legsikeresebb videójátékos regényünk lett.
Tervezett megjelenés: november

5 könyv közül ezt várom a legkevésbé, de az előző részt szerettem, ezért ez is érdekel.

5. bejelentés: Mark Lawrence: Tövisek Császára
“A Széthullott birodalom trilógia záró kötete.
műfaj: fantasy/sci-fi
Már a Tövisek Hercege is jól ment, de a Tövisek Királya megjelenésével tovább nőt a sorozat népszerűsége (már-már kezd vetekedni a kiadónk eddigi csúcs sorozatával az Assassin’s Creeddel), így reményeink szerint ez a kötet lesz a karácsonyi szezon egyik nagyágyúja. Angolul ugyan csak augusztus 6-án jelenik meg, de már kezdenek szállingózni a kritikák a kinti blogerektől, és eddig elsöprően pozitív a fogadtatás. A fordító ezúttal is természetesen Gy. Horváth László lesz, a kötet terjedelme pedig nagyjából meg fog egyezni a Tövisek Királyáéval.
Jorg története ugyan itt befejeződik, de a továbbiakban sem kell elbúcsúzni a Széthullott birodalomtól, hiszen jövőre kezdetét veszi egy új trilógia, új szereplőkkel.
Tervezett megjelenés: november második fele .

Ez is nagyon várós. 🙂

“A bejelentések sorozata ezúttal véget ér, de azokról a kiadványokról, amelyekről a héten nem esett szó, közlünk a napokban egy hírcsokrot.”

Remélem a további híreket már holnap megkapjuk. Jon Sprunk és Oliver Bowden könyve az, amit még nagyon-nagyon várok.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: