2013-as év első feléről

Könyv

50 könyvet szerettem volna elolvasni  a 6 hónap alatt, ami majdnem össze is jött, mivel 48-at sikerült.

A legjobbak eddig… (újraolvasott könyvek nélkül)

10. J. R. Ward: Újjászületett szerető

Ulpius-ház, 2012

Az egész könyv egy szeretett személy elvesztésének a feldolgozásáról szól, a továbblépésről, az újrakezdésről és a hibás döntésekről. Tele van fájdalommal, szenvedéssel, lelki kínlódással, belső monológgal, a mindennapi élet problémáival, nehézségeivel. Életszerű az egész és én pont emiatt kedveltem meg ezt a részt is.

Számomra ez a sorozat továbbra sem vámpíros paranormális, hanem egy mindennapi életről szóló, több főszereplős, rengeteg cselekményszálon futó karakterközpontú dráma, hús- vér szereplőkkel. Számomra pont emiatt egyedi, emiatt nagyon jó.

9. Maria Dahvana Headley: Királyok királynője

GABO, 2012

A királyok királynője egy fantasztikusan megírt, érzelmekben gazdag, halálon túl is tartó szerelem története. Egy olyan világba utazhattam, ahol a történelem, mítoszok, legendák keverednek egymással, amelyben halandók harcolnak Istenek ellen.

Egyiptom, Róma, Hadész birodalma, boszorkányok, földből előbújó árnyak, varázslat, sötét mágia, véráldozat, összeesküvések, rémálmok, gyermekáldozatok, szerelem és fájdalom, halál és kétségbeesés, éhség, vérrontás, káosz, egy szörnyű, szokatlan háború. Ez mind megtalálható ebben a kísérteties, hátborzongató, horrorisztikus könyvben. Izgalmas, megható, lelket megérintő történet.

8. Fábián Janka: Az angyalos ház

Ulpius-ház,  2011

Sokáig halogattam ezt  a könyvet, fülszöveg nem tetszett, de amikor az idős Hilda néni elkezdett mesélni az életéről rabul ejtett  a történet. Szívszorító , tele drámai fordulatokkal,  mély nyomot hagyott bennem.

7. Nevada Barr: 13 1/2

Cor Leonis, 2011

Ez egyáltalán nem ifjúsági könyv, hanem egy sokkoló, megdöbbentő, nyomasztó, felkavaró, szívszorító történet, amelyben Dylan lelki megpróbáltatásait követhetjük nyomon.
Egy zavart elme gondolatait olvashatjuk a könyvben, amelyben a lelki gyötrődés ábrázolása zseniális. Bennem mély nyomot hagyott a történet.

6. Ilona Andrews: Áradó hold

Egmont 2012

Olvastam több helyen is, hogy ez a rész nagyon nyomasztó és sötét hangulatú. Már ekkor tudtam, hogy ez nekem való könyv, de arra nem számítottam, hogy ennyire jó lesz. Első rész egy Inuyashához hasonló romantikus mese volt, második viszont egy Resident Evil szerű horror történet nagyon minimális romantikával.

5. Michael J. Sullivan: Trónbitorlók

Fumax, 2012

Imádtam a könyvet, de azért érződik rajta, hogy első rész. Néha olyan sok információ zúdult rám egyszerre, hogy egy kicsit úgy éreztem belassul a történet és vontatottá válik. Izgalom sem volt annyi, mint amire számítottam. De a humor, a világ, a szereplők feledtették velem ezeket az apró hibákat. Fejtörőkkel teli épületek, cselszövés-cselszövés hátán, összeesküvések, ezek a gyengéim. Szóval én teljesen a sorozat rabja lettem.

4. Oliver Bowden: Assassin’s Creed – Árulás

Fumax, 2013

Bowden  most megmutatja mennyire tehetséges, zseniális író is ő, rá sem lehet ismerni. Most senki sem fogja azt érezni, hogy egy játék forgatókönyvét olvassa, hanem egy fantasztikus történelmi, kalandregény részese lesz az, aki kézbe veszi. A játék ismerete nélkül is teljesen érthető. E könyv mivel napló, nem az akciódús jelenetekre helyezi a hangsúlyt, hanem Haytham életének a bemutatására, érzéseire, gondolataira. Megtudhatjuk, hogy az orgyilkos gyökerekkel rendelkező Haythamból, hogyan és miért lett templomos és általa végre megismerhetjük a másik oldalt is. Rég olvastam ilyen jó történelmi napló regényt.

3. Karen Chance: A hajnal átka

Cor Leonis 2013

Ha akarsz egy jót nevetni, ha egy izgalmas, akciódús történetre vágysz, ha megakarsz ismerni egy különleges világot, ha szeretnéd jobban megismerni Pritkint, akkor ez a könyv a legjobb választás a számodra. Ha még Moning rajongó is vagy, akkor meg feltétlenül szerezd be, nem fogod megbánni.

2. Brenda Joyce: Halálos illúziók

Harlequin, 2013

Olvasás közben most is sokszor összeszorult a szívem. mindhárom cselekményszál tele van fájdalommal, hibás döntésekkel és az egész történet életszerű. Imádom.

1. James Bowen: Bob, az utcamacska

GABO 2013

Szívszorító, megható, lelket megérintő, elgondolkodtató, lenyügöző történet, ami egy imádnivaló, különleges macskáról és   nehéz életű , nagylelkű gazdájáról szól. Egy egyszerű élettörténet, de mégis rabul ejti az embert. Remélem ez  a könyv mindig 100%os marad a Molyon, megérdemli.

Év végéig  a lista még biztos változni fog, hisz nagyon sok jó könyv vár még rám.

Sorozatok

Mostanában egyre kevesebb sorozat köt le.  Idén többe is belekezdtem, de pár rész után dobtam is őket. Ilyen volt  a Spartacus,  A Zöld Ijász, Acu hercegnő, Szépség és szörnyeteg.
Jöhetne megint  a Sillához, Yisanhoz, Szökéshez hasonló jó sorozat.

10 sorozat,  amit még nem dobtam:

10. True Blood 4. évad
Nem tudom miért nézem továbbra is, mert nagyon nem jön be. 4. évad is szörnyű volt. Valószínű azért tartottam csak ki, mert a könyvet szerettem és érdekelt, mennyire ferdítették el a sztorit. Alexander Skarsgardot meg kiírhatnák, engem sajnos nem vonz a pasi, inkább taszít. 😦

9. Alcatraz
5 rész után az elmegy kategóriába tartozik a sorozat.  Túl epizódikus, emiatt nem tudom megszeretni. Csak azért nézem, mert érdekel mi a börtön titka.

8. Gyilkos hajsza
6 részt láttam eddig, de egyre jobban csalódok. Még kitartok, hátha jobb lesz, de nem tudom meddig.

7. Barátok közt
Nyereményjáték függő vagyok és szerepel benne pár kedvenc színészem. ezért nézem. Ha nem nézném nem tudnék válaszolni  a kérdésekre, nyerésért viszont mindent. Ma érkezett meg az egyik nyereményem, 5000 ft. értékű fagyi csomag.   Évadban voltak jobb pillanatok is, de sajnos több volt a semmitmondó rész. Remélem a 16. évad megint annyi izgalmat fog tartogatni, mint a régebbi évadok.

6. Szeress most
Újranézés volt és az RTL produkálta magát, szépen kihagyott 9 részt. Vajon miért? Magyar sorozatok között még mindig ez a legjobb, bár most már nem tetszett úgy, mint évekkel ezelőtt.

5. Egyszer volt, hol nem volt
Első évadot  láttam végig. Nem volt rossz, de azért rajongó sem lettem. Egyszer nézős.

4.Szulejmán
Sorozat eleje  még nem fogott meg, de most, hogy már gyorsabban telnek az évek, így már sokkal érdekesebb. Miért szeretik sokan? Mert történelmi, a karakterek valóban éltek, nem kitaláltak, nem csöpög, nincs tele idegesítő szereplővel,  nincs benne időhúzás, minden rész szomorkás hangulatú. Nagyon más, mint az eddig leadott kosztümös sorozatok.  Nem hiteles minden benne, de  a történelmi regényekben is sok a fikció.  Fontosabb események igazak, nézőknek ez elég. Ha nem lenne elég, akkor dokumentumfilmeket néznének, nem egy olyan sorozatot, ahol a  szórakoztatás a lényeg. Azért nem tartom csöpögősnek, mert ebben a sorozatban nem igazán van romantika, ha van is az a valós életben sem végződött happy enddel, vagyis itt sem fog.

3. Kalandos nyár
Régen nagyon szerettem ezt a sorozatot, ezért örülök, hogy megint ismétlik és most bízok abban, hogy az utolsó 18 részt is leadják végre. 15 év után ideje lenne.  Első két évadot most sem tartottam rossznak. 3.  évad nem tudott lekötni. Ha nem kedvelném  nagyon a szereplőket, akkor ezt az évadot  nem néztem volna újra. 4. évad, ahol a szereplők már felnőttek és a részek is összefüggnek imádom még mindig. 5. évadot meg végre látni szeretném.

2. Pasta
Nem láttam még napjainkban játszódó koreai sorozatot, ezért nagyon kíváncsi voltam egyre, de sok jóra nem számítottam.  Nagyot tévedtem. Első részt sem találtam rossznak, később viszont egyre jobban megszerettem. Humoros romantikus kedvelhető szereplőkkel, én egyik rész alatt sem unatkoztam. Nem hibátlan a sorozat, nem volt benne minden jól kidolgozva, végével sem voltam teljesen elégedett, 20 részt is kevésnek éreztem, de  a TV-ben látott sorozatok közül mindenképp a jobbak közé tartozik.

1. Revolution
Sorozat felénél tartok. Nem kedvenc, de egyre jobban szeretem.  Most már kijelenthetem, hogy disztópia rajongó lettem. Erről  mindenképp lesz bővebb vélemény az első évad utolsó része után.

Game

Idén nem sok játékkal játszottam.
FF 13-hoz egy napig volt kedvem, nem tud lekötni ez a rész,  Inkább elővettem a régi Oddworld játékokat (Abes Oddysse és Abes Exodus) és ezeket vittük végig a családdal. Régi játék, de most is kedvenc.

Két hete meg Last of us minden este, ami miatt az olvasást is hanyagolom.  Kihagyhatatlan egy játék, én imádom. Történetet és a szereplőket is. Ezt senki ne hagyja ki, disztópia rajongók főleg ne. Az nem kifogás, hogy nincs PS3.

Reklámok

2 hozzászólás to “2013-as év első feléről”

 1. Dinky Says:

  Nana, azért az erős, hogy az nem kifogás, hogy nincs PS 3. Maga a konzol sem olcsó, plusz a játékok is sokba kerülnek.

  Arrow-t dobtad, Alcatraz-t meg nézed? :O Az előbbi nekem abszolút bejövős, az utóbbit meg végigszenvedtem, nem véletlenül kapott kaszát.

 2. Elhaym Says:

  Mostanában több helyen is olvastam, hogy azért fog kimaradni nekik ez a játék, mert nincs pS3uk és nem is akarnak venni. Ez érthető, de ott a net, Ha érdekli őket a történet végignézhetik youtubén is, vagy kölcsönkérhetik a gépet ismerőstől, úgy ahogy a tesóm barátja teszi. Mindenre van megoldás és pénzbe sem kerül. 🙂

  Arrownak lehet adok majd még egy esélyt, csak abban a pár részben, amit láttam nem sok minden történt. Szereplőket sem kedveltem meg,
  Alcatrazt is unom, ezt is dobnám, csak érdekel mi a börtön rejtélye. Miért tűntek el onnan a rabok és most miért kerülnek elő. Ez kiderül a 13 rész alatt? Ha nem akkor inkább nem nézem tovább, vagy az is elég, ha leírod melyik részben derül ki és akkor csak azt a részt nézem meg. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: