Loretta Chase: Az utolsó pokolfajzat – Úri csirkefogók 4.

utolsopokolfajzat“Vere Aylwin Mallory volt az utolsó pokolravaló a Malloryk közt. Hat lábnál is magasabb termetével kiemelkedett közölük, és néhányan állították, hogy ő  volt  a legjóképűbb és legvadabb is. Sűrű, gesztenyebarna  haját az apjától örökölte, és szemében – a korábbi nemzedékek sötétebb zöldjét idéző szemében – évszázadok  züllöttsége csillogott, és ugyanaz a csábítás, amely nők  egész sorát tette tönkre. Nem egészen harminckét  éves korára maga is kivette részét a vétkekből, sőt jóval túl is teljesítette.”

Fülszöveg

Vere Mallorynak, Ainswood hercegének mindene megvan: nemes, gazdag, őrülten jóképű… és úgy tűnik, el van szánva rá, hogy mindezt eldobja. Rossz hírű, nemtörődöm és vad; az utolsó Mallory-ördögfajzat vakon rohan a pusztulásba… egészen addig, amíg egy észvesztően gyönyörű, szőke amazon le nem veri a lábáról… szó szerint. Tüzes szenvedély… Lydia Grenville arra tette fel az életét, hogy megvédje London elesettjeit. Az olyan züllött nemesurak, mint Ainswood, csak a probléma részét jelentik, nem a megoldást. Szeretné, ha a férfi elhordaná az útból a nagydarab, remekbeszabott testét, hogy ő tovább folytathassa a munkáját. A gond csak az, hogy Ainswood ugyanúgy nem tud ellenállni a kihívásnak, különösen, ha az egy nő alakjában jelentkezik, mint ahogy a bajoknak sem, amelyeket a lány mintha vonzana. Ha sikerül baj nélkül kikerülniük az egymással vívott harcból… talán túlélik az igazi veszedelmet is, amely mindenkit fenyeget, aki kedves nekik.

Véleményem:

Chase könyveit azért szeretem, mert nem hasonlítanak egymásra. Oroszlán leánya a cselszövésekkel teli kalandos történetével egy olvasási válságnak is véget vetett. Az éjszaka rabjai a lelkizős krimis cselekményével nagy Chase rajongóvá tett. Imádtam. Esmond függő lettem. Úri csirkefogó egy Szépség és Szörnyeteg sztori, én tetszésemet nem nyerte el úgy,  mint  az első két rész, nem  állnak közel hozzám az élvhajhász férfi karakterek, de rajtam kívül szinte mindenki ezt tartja a sorozat legjobbjának. Az utolsó pokolfajzat sem múlta fel nálam az első két kötetet, lassan haladtam vele, többször elkalandoztak a gondolataim olvasás közben, párszor vontatottnak is éreztem. Esmondot is hiányoltam, erre főleg akkor jöttem rá, amikor megemlítették. Hibái ellenére viszont nem tartom rossz könyvnek, sőt jobban is tetszett nekem, mint a 3. rész.

Szerettem, mert…

  • Ebben a könyvben senki sem normális, mindnyájan  zakkantak, örültek, de pont ezért szerethetőek.

Lydia Grenville egy született bajkeverő. Szókimondó, nagyszájú kékharisnya, aki semmitől sem fél, aki bárkit képes elpáholni, kigúnyolni, aki egy sztoriért bármire képes és minden kockázatos dologban benne van. Ő a bajba jutottak védelmezője is.

Vere Mallory, Ainswood a 3. részben eléggé bunkónak tűnt nekem akkor, amikor utcalánynak nézte Dain feleségét. Szerencsére ő csak elakarja hitetni mindenkivel, hogy egy romlott, öntelt,  lelkiismeretlen, érzéketlen, lelketlen alak, de nagyon nem az. Megvan az a szokása, hogy előbb ugrik, s csak aztán gondolkodik. Ha nincs kavarodás, akkor ő gondoskodik róla, hogy legyen. Ő is züllött élvhajhász, de  a cinikus stílusa miatt mégis szerettem.

Bertie Trent egy két lábon járó szerencsétlenség és ő a legszórakoztatóbb félkegyelmű is, akivel eddig könyvben találkoztam. Mindenről képes beszélni, de értelme a mondanivalójának nem nagyon van.  Vagy mégis?

Tamsin egy bajbajutott szemüveges lányka. Gyors felfogású, nyíltszívű, szeret hasznos lenni és ő az egyetlen, aki el tudja viselni Trent fecsegését.

Susan a hatalmas masztiff kutya, aki bárkit képes ledönteni a lábáról. Néha úgy éreztem, hogy ő az egyetlen szereplő, aki gondolkodni is tud.

Jessica és Dain is szerethetőbb most. Jessica nagyon ért a férjek gyötréséhez. Dain (Lord Belzebub)  meg  a bosszantó stílusával és gúnyos mosolyával vett le  a lábamról.

Francis Beaumont meg egy aljas rohadék.

  • Lydiára aggatott jelzők egytől-egyig mosolyt csaltak az arcomra. Valkűr amazon, Rettegett Iván Grenville kisasszony, Sárkányhölgy, csakhogy párat említsek a több száz közül.
  • Lydia és Ainswood képtelen két percnél többet úgy társalogni, hogy ne veszekedés legyen a vége. Szócsatáik fantasztikusak.

” Nem ártana, ha anatómialeckéket is venne – mondta. – A fülébe lihegtem. Ha azt szeretné, hogy  a nyakába lihegjek, nem kellene ilyen magas gallért viselnie.
-Ami azt illeti, leginkább azt szeretném, ha valahol Madagaszkáron lihegne.
– Ha zavarom önt, miért nem üt meg?
– Értem már – csattintotta össze a kis füzetet a lány. – Azért csapott hűhót a St. James Streeten, mert valaki mást ütlegeltem, ön pedig azt akarja, hogy csak magát üssem. “

” Az ütés a semmiből jött. Mélyen és villámgyorsan, egyenesen az ágyékát célozva. Vere nyomban félreütötte a kezét.
– Ne oda célozz , Grenville! – figyelmeztette döbbenetét lenyelve – Gondolj a gyerekeinkre!”

” -A magad ijesztő módján nagyon imádnivaló tudsz lenni.”

“-Nem jöttem zavarba. Egy férfi, aki a fél napját azzal töltötte, hogy egy kutyával társalogjon, már túl van azon, hogy zavarba jöjjön.”

  • E könyvben nem nagyon vannak megható jelenetek, de amikor Vere feltárja lelke titkát, ott összeszorult a szívem.
  • Ebben a részben semmi nem szokványos, a lánykérés, a nászéjszaka, a mézeshetek és a szerelmi vallomás sem.
  • Itt most nem csak egy pár talál egymásra, hanem kettő is.
  • Könyvben egy másik könyv is található. Lydia ugyan romantikus maszlagnak nevezi, mivel nem csinál mást csak szórakoztat, de mindenki olvassa és szereti.

Botrányok, éjszakai kalandok, betörések, álruhák, félreérthető, életveszélyes helyzetek, családi titkok, gyámleányok, mentőakció és sok-sok humor. Ezt kapja, aki az Utolsó pokolfajzatot kézbe veszi. Vígjáték kedvelőknek kihagyhatatlan.

“– Nagyon jól tudom, hogy az érdeklődésed a teste más területeire korlátozódik – nézett barátjára Dain. – Nem az eszéért vetted el. Tudjuk, hogy meggyőződésed szerint neki… vagy bármely nőnek nincs olyanja. Mondok én neked valamit, Ainswood. Van nekik. Állandóan jár az agyuk, mármint a nőknek, és ha nem akarod, hogy lépten-nyomon kijátszanak, azt javaslom, tornáztasd a reménytelenül ostoba és lomha agyadat, hogy megértsd a feleséged esze járását. Tudom, hogy ez kemény munka lesz számodra. A gondolkodás felborítja a szervezeted amúgy is kényes egyensúlyát.

Kíváncsi leszek Chase újabb sorozata milyen meglepetéseket fog tartogatni.

Könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!

10/7

Nem lett a kedvencem, de szerettem.

Könyv adatai

Kiadó: Gabo
Eredeti cím: The Last Hellion
Oldalak száma: 424
Borító: puha fedeles
Fordító: Tóth Gizella
Teljes ára: 2290 Ft
Megjelent:  angolul 1998,  magyarul 2013
Rendelhető: Gabo webshop
Más vélemények: Moly , Goodreads

Kihívások a Molyon

Loretta Chase: Scoundrels – Úri csirkefogók

És Gabo-könyveket miért nem olvasunk?

Loretta Chase könyvei

  • Úri csirkefogók

1. The Lion’s Daughter – Az Oroszlán leánya 10/10
2. Captives of the Night – Az éjszaka rabjai 10/10
3. Lord of Scoundrels – Úri csirkefogó 10/7
3,5 The Mad Earl’s Bride
4. The Last Hellion – Az utolsó pokolfajzat 10/7

  • Carsington fivérek

1. Miss Wonderful – Egy különleges hölgy
(Várható megjelenés: július közepe)
2. Mr. Impossible
3. Lord Perfect
4. Not Quite a Lady
5. Last Night’s Scandal

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: