Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos – John Cleaver 1.

nemvagyoksorozat“Lehet, hogy a szeretet erő, de ugyanakkor gyengeség is.”

Fülszöveg:

John Wayne Cleavernek hívnak.
15 éves vagyok, és a hullák a hobbim.
A terapeutám szerint szociopata vagyok.
De nem vagyok sorozatgyilkos.

John veszélyes, és ezt ő is tudja magáról. Megszállottan érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt, de nem szeretne hozzájuk hasonlóvá válni. Pedig óriási a kísértés…

Mivel gyerekkora óta a családja által üzemeltetett halottasházban segédkezik, hozzászokott a holttestek látványához és meg is kedvelte őket. Azok legalább az élőktől eltérően nem kérnek számon rajta minduntalan emberi érzéseket.
Amikor egy brutális sorozatgyilkos elkezdi áldozatait szedni a kisvárosban, kénytelen felülírni a maga számára alkotott szabályokat, amelyekkel eddig kordában tartotta a benne lakozó sötétséget. Nyomozni kezd a tettes után, akiről egyre inkább az a benyomása: emberfeletti képességekkel bír.

“A Dexter könyvek és a belőlük készült tv-sorozat rajongói imádni fogják Dan Wells kirobbanó sikerű debütáló regényét.” – Publishers Weekly.

Részlet a könyvből.

Kedvenc szereplőim:

Véleményem:

Szeretek szociopatákról olvasni. Érdekel mi lakozik az elméjükben, hogy gondolkodnak. Emiatt egyértelmű volt, hogy ez a  sorozat előbb – utóbb a polcomon fog landolni. Vélemények átböngészése miatt már tudtam, hogy milyen típusú történet vár rám  és én ezektől még kíváncsibb lettem a  regényre.
Könyv nem egy tini krimi, itt nincs nyomozás, gyilkos személye is hamar kiderül. Ez egy  misztikus thriller, ami tele van brutális gyilkosságokkal, ahol John lelkivilága a fontos,  és ahol a természetfeletti vonal is természetes.

” Az a jó a dobozokban – folytattam-, hogy kinyithatod őket. Lehet, hogy kívülről unalmasak, de belül  még lehet bennük valami érdekes. Úgyhogy miközben jártatod a szád, és  a hülyeségeiddel untatsz, az  jár a fejemben, milyen lenne felvágni téged, és  megnézni, mit rejtegetsz belül. “

John Wayne Cleaver okos, cinikus, szókimondó 15 éves fiú. Megszállottan rajong a sorozat gyilkosokért, elemzi őket és megvan győződve arról, hogy a sors azt akarja, hogy előbb-utóbb ő is azzá váljon. Ő viszont ezt nem akarja, tudja mi a helyes, ezért folyamatosan harcol önmagával, küzd a benne lévő szörny ellen. Szigorú szabályokat követ, amit saját maga állított fel  és sötét gondolatait sokszor egy pszichológussal osztja meg.

John lelki vívódásának ábrázolása zseniális. Végig azon agyaltam milyen jövő várhat Johnra. Megtudja fékezni a benne lévő szörnyet? Ha átlép egy bizonyos határt, akkor van még visszaút a számára? Lehet ő még normális gyerek, vagy végleg kicsúszik a kezéből az irányítás és börtön, nevelőintézet, esetleg kivégzés vár rá?  Fogalmam sincs mi lesz, minden annyira kiszámíthatatlan és én pont ezért szerettem meg ezt a könyvet.

John hamar kideríti ki áll a gyilkosságok hátterében, de ez nem vált a történet hátrányára, sőt inkább ez után lett még érdekesebb. John elkezd a gyilkos fejével gondolkodni, tudni akarja mit miért tesz, megakarja érteni őt.  Játszadozik vele, lesi, információkat gyűjt róla, gyenge pontját keresi. Én meg élveztem ezt a macska egér játékot. John párszor a hidegvérű gyilkosnál is ijesztőbb volt  a számomra.

Könyv végén maradtak elváratlan szálak, emiatt nagyon várom a folytatást. Szeretnék még többet megtudni a háttérvilágról, a  démonokról, érdekel hogyan alakul John és Brooke kapcsolata és az is, hogy a történtek után milyen élet vár majd Johnra.

Történet egyetlen mélypontja a viccmesélős rész volt, de szerencsére nem volt hosszú.

Aki kedveli Jorgot, vagy szeret pszichopatákról olvasni, annak ezt  a könyvet mindenképp ajánlom.

Könyvet köszönöm a Fumax kiadónak!

10/8

Könyv adatai

Kiadó: Fumax
Eredeti cím:  I Am Not a  Serial Killer
Oldalak száma:  240
Borító: puha fedeles
Fordító:  Szebegyinszki Szilvia
Teljes ára: 2490 Ft
Megjelent:  angolul 2010,  magyarul 2012
Rendelhető: Fumax webshop

Más vélemények

Moly , Goodreads

Dan Wells könyvei

  • John Cleaver

1. I Am Not A Serial Killer – Nem vagyok sorozatgyilkos 10/8
2. Mr. Monster – Szörnyeteg úr
3. I Don’t Want to Kill You

  • Partials

0,5 Isolation
1. Partials – Részben ember
2. Fragments
3. Ruins

Kihívások a Molyon

Olvassunk FUMAX könyveket!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: