Júniusi könyvajánló 2. Cor Leonis

iced_megnyilikazegKaren Marie Moning: Iced – Megnyílik az ég

Sorozat: Tündérkrónikák 6. – Dani O’Malley krónikák 1.
Műfaj: paranormális
Várható megjelenés: könyvhét
Mennyire várom? Nagyon-nagyon. Már ma olvasnám, nem bírok várni csütörtökig.  Június egyik legjobban várt könyve, kötelező olvasmány. Remélem sikerül eladnom addig pár dolgot, mert kínzás lenne, ha hétvégén nem olvashatnám.
Olvass bele itt: http://bit.ly/11Qeohi

Fülszöveg

Hamarosan.

„Teljesen megdöbbentő új felfedezést teszek. Meghalni könnyű. Visszajönni az életbe, na az a szívás.”

azelveszettjaneaustenkeziratSyrie James: Az elveszett Jane Austen-kézirat

Sorozat:
Műfaj: romantikus
Várható megjelenés: könyvhét
Mennyire várom? Imádom az olyan könyveket, amik egy újabb sztorit tartalmaznak. Moning után ezt várom a legjobban.
Olvass bele itt: http://bit.ly/ZnOteC

Fülszöveg

Samantha McDonough alig hiszi el, amit lát – azt meg pláne nem, hogy mekkora szerencséje van. Egy kétszáz éves verseskönyv felvágatlan lapjai közé dugva egy levélre bukkan, melyet meggyőződése szerint Jane Austen írt. A levélben szó esik egy kéziratról, aminek sajnálatos módon „a devonshire-i Greenbriarben nyoma veszett”. Lehetséges, hogy létezik egy ismeretlen Jane Austen-regény, ami csak felfedezésre vár? Ki tudna ellenállni a kísértésnek, hogy a keresésére induljon?
A gyönyörű, több száz éves Greenbriar birtokra érve Samanthának nincs könnyű dolga, amikor meg akarja győzni Anthony Whitakert, a jóképű, ám hajthatatlan tulajdonost arról, hogy kutassák fel az elveszett Austen-művet – egészen addig, amíg szóba nem kerül, hogy a kézirat akár több millió dollárt is érhet.
Az eddig ismeretlen kézirat megtalálása és elolvasása után Samanthát és Anthonyt azonnal magával ragadja Rebeka Stanhope, a falusi lelkész lányának története, aki kalandjai során keserédes leckéket kap az életről és a szerelemről. Ahogy a múlt újonnan felfedezett meséje lassan feltárul előttük, a jelenben is szövődik egy történet, amitől talán mindkettejük élete örökre megváltozik.

oscarwaoroviddecsodalatoseleteJunot Díaz: Oscar Wao rövid, de csodálatos élete

Sorozat:
Műfaj: szépirodalmi
Várható megjelenés: könyvhét
Mennyire várom? Így veszíted el nem okozott csalódást, ezért érdekel Diaz újabb könyve is. Nem tudom mikor olvashatom, ez az anyagi helyzetemtől függ, de mindenképp a polcomon a helye.
Olvass bele itt: http://bit.ly/ZGBUxe

Fülszöveg

Oscar aranyos, de súlyos személyiség: egy elhízott, sci-fi imádó, könyvmoly fiú. Ráadásul New Jersey-i gettóba szakadt dominikai család sarja, ami hátrányos helyzet a köbön. Az álma, hogy a dominikai Tolkien legyen, és persze, hogy megtalálja az igaz szerelmet.
Sajnos Oscarnak a saját egyéniségén kívül egy komoly akadály állja útját: a fukú, vagyis az átok, amely nemzedékek óta sújtja családját, azóta, hogy nagyapja nemet mondott Trujillónak, a véreskezű és véresszájú diktátornak, amiért súlyos árat fizetett.
A regény több idősíkon és több mesélőn keresztül követi nemcsak egy család történetét, de Dominika modern történelmét is, érdekes és megkapó szereplőkön keresztül ábrázolja az életet egy olyan véres diktatúrában, amely embertelen és emberellenes volt. Junot Díaz regénye egyedi hangjával, az irodalmi stílusok ötvözésével derűsen előadott, de szívszorító történetével rengeteg díjat és elismerést begyűjtött, többek között a Pulitzer-díjat is.

egyregenyrabjaiJasper Fforde: Egy regény rabjai

Sorozat: Thursday Next 2.
Műfaj: humoros
Várható megjelenés: könyvhét
Mennyire várom? Első részt sem olvastam még, de a fülszöveg nagyon megfogott. Biztos sokat nevetnék mindkét részen. Amint tudom beszerzem.

Fülszöveg

Jasper Ffforde kitűnő második regényében folytatódik a Jane Eyre esetben elkezdődött ötletgazdag, fordulatos és elképesztően eredeti irodalmi kaland – ismét a találékony és rettenthetetlen irodalmi zsaru, Thursday Next főszereplésével. Mivel élete szerelmét, Tedet nemlétezővé teszi a korrupt Góliát Konszern, Thursday kénytelen beállni a regényeken belül működő rendőrség, a Juriszfikció kötelékébe, ahol is kiképzőt és társat kap Dickens Szép remények című regényének szereplője, a férfigyűlölő Miss Havisham személyében. Miután elsajátítja új szakmájának csínját-bínját, Thursday vakmerő kirándulást tesz Poe A holló című versében, fejest ugrik Kafka és Austen műveibe, de még Beatrix Potter egyik mesekönyvében is akad dolga. Fergeteges kalandjai során életveszélyes véletlen egybeesések célpontjává válik, hitelesítenie kell egy gyanús körülmények között felbukkant új Shakespeare-darabot, és ha ez nem volna elég, meg kell akadályoznia, hogy a föld összes élőlénye egyik napról a másikra ragacsos, rózsaszínű zselévé váljon…

További várható megjelenések:
Gary Shteyngart: Abszurdisztán
Fülszöveg: http://konyvaruhaz.corleonis.hu/abszurdisztan
Olvass bele itt: http://bit.ly/ZnOqPW

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: