Nagyon várt könyvek – Michael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya

AvemparthaAzelfektornyaMichael J. Sullivan: Avempartha – Az elfek tornya 

Riyria krónikák 2.

Kiadó: Fumax
Műfaj: fantasy
Várható megjelenés:  könyvhét

Miért várom? Most olvasom az első részt és imádom.  Vicces, kalandos, RPG-s hangulatú, a szereplők is nagyon szerethetőek.  Héten szerintem ki is fogom olvasni, mert nehéz letenni. Vélemények alapján  a 2. kötet sokkal jobb lesz, ennek ellenére  az első rész is megérdemli, hogy kedvencnek tekintsem. Jó, hogy nem kell sokat várnom a folytatásra.  

Fülszöveg: A TITKOT EGY TORONY REJTI. A SZÖRNYETEG LEGYŐZHETETLEN AKADÁLY. A MEGOLDÁS MOST IS A KÉT TOLVAJ.

Amikor egy nincstelen fiatal nő felbéreli Royce-ot és Hadriant, hogy segítsenek megmenteni távoli falucskáját egy ismeretlen éjszakai támadó portyázásaitól, hőseink újra a varázsló Ezrahaddon bűvkörébe kerülnek. Míg Royce az ősi elftorony rejtélyét próbálja megfejteni, Hadrian megkísérli felkészíteni a falu népét a láthatatlan gyilkos ellen. Ismét egyszerű kardlopással kezdődik minden, ám a szokás szerint az események sűrűjébe csöppenő kalandoraink az Elan jövőjéért folyó harc kulcsfiguráivá válnak…

Ennyire hű a borító az eredeti szöveghez:
“– Ott van! – szólt Ezrahaddon csodálattal a hangjában, amint elérkeztek egy sziklás kiugróra, ahonnan szabad kilátás nyílott a folyóra. A széles folyam vize vad dühvel rohant előre, aztán váratlanul eltűnt a vízesés peremén.
A zuhataghoz közel fehér pára szállt fel a szakadékból, ami sűrű köd gyanánt ülte meg a tájat. A vízesés peremén masszív sziklanyelv nőtt ki a folyó közepéből, és úgy nyúlt a meredély fölé, akár egy hatalmas hajó orra, ami még azelőtt megfeneklett, hogy lezuhanhatott volna a mélybe. Ezen a félelmes talapzaton emelkedett Avempartha fellegvára. A teljes egészében kőből faragott torony mintha egyenesen a sziklapárkányból nőtt volna ki. Csúcsán kristály- vagy jégszilánkoknak kinéző, karcsú kőkések csokra meredt az égre. A roppant épület elsőre természetes képződménynek látszott, de alaposabb szemlélődést követően feltűntek a falába gondosan bemélyesztett ablakok, gyalogjárók és lépcsők.
– És hogyan jussak ki oda? – ordította túl Royce a vízesés dübörgését. Köpenye támadó kígyó módjára tekergett a szélben.”

A sorozat kötetei:

1. The Crown Conspiracy – Trónbitorlók
2. Avempartha – Avempartha: Az elfek tornya
3. Nyphron Rising
4. The Emerald Storm
5. Wintertide
6. Percepliquis

Előzmény történet:

1. The Crown Tower
2. The Rose and the Thorn

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: