Kihívások a Molyon 15. – Játszunk kérdés-felelet játékot…

Kihívás: http://moly.hu/kihivasok/jatszunk-kerdes-felelet-jatekot

1. Miért fontos neked az olvasás?

Eltereli a gondolataimat a gondokról. Egy jó könyv szórakoztat, meghat, megnevettet és unatkozni sem lehet mellette.

2. Mitől más az a világ, amelyben olvasás közben vagy, és a valóság? (állíts össze 5 könyvet ehhez a kérdéshez)

Nalini Singh: Szabadulás : Macskák ebben a világban alakot tudnak váltani, valóságban sajnos nem. Pedig milyen jó lenne, ha a pasink egyszer csak átváltozna egy imádnivaló szőrgombolyaggá. 🙂

Brenda Joyce: Halálos illúziók: Calder Hart miatt. Ő az első számú könyves álompasim, kár, hogy a valóságban nem létezik.

Karen Chance: A hajnal átka: időutazás, varázslat miatt.

Jon Sprunk: Az Árny fia: Látszatra olyan, mint egy valós középkori regény, de mégsem az, mivel a helyszínek  kitaláltak.

Karen Marie Moning: Új nap virrad: Sötétben itt senki nincs biztonságban és mindenfelé veszélyes lények leselkednek az emberekre.

3. Mi az, ami nagyon különleges a kedvenceidben? (5 könyv)

Brenda Joyce: Francesca Cahill esetei:  Calder Hart minden női olvasó szívét el tudja rabolni.

Karen Marie Moning: Tündérkrónikák:  Sorozat nagyon – nagyon rejtélyes és kiszámíthatatlan. Semmi sem az, aminek elsőre látszik.

J. R. Ward: Fekete Tőr testvériség: Sorozat sok olyan komoly témával is foglalkozik, amivel a való életben is találkozhatunk, vagy akár velünk is megtörténhetnek. Vakság, leukémia, nemi erőszak, bénulás, alkoholizmus, depresszió, drog, szeretteink elvesztésének a feldolgozása, homoszexualitás stb.

Nalini Singh: Spy changeling: Sosem gondoltam volna, hogy lesz egy sorozat, amiben láthatom leírva az én két gyönyörűséges régi cicám(Kitt és Cory) nevét és ráadásul a könyvben is macskákról van szó. Olyan mintha Singh nekem írta volna  ezt a sorozatot.

James Bowen: Bob, az utcamacska: Igaz történet, amiben Bob  nagyon különleges.

4. Őszinte vélemény az e-book-ról!

Egyértelmű, hogy a könyv a jobb. Lapozgatni, kézbe fogni, polc előtt tépelődni, hogy mit olvassak. Ezt az érzést nem lehet egy géppel pótolni. E-book számomra csak egy file, az olvasó  meg csak egy gép, egyikre sem tudnék könyvként tekinteni. E-book olvasón nem tudnám élvezni az olvasást sem. Könyveimet se tudnám ezen tárolni. Mi van ha víz éri, leveri valaki, elromlik és akkor mindent elveszítenék. Mi lenne ha hosszabb ideig nem lenne áram? Akinek e-bookja van az olvasni sem tudna. E könyveket ajándékba sem lehet adni, örökölni sem lehet.  Gyerekként szerettem, amikor a mamám és anyukám mutogatta a könyvespolcát, kedvenceiket.   Venni sosem szeretnék ebook olvasót, de ha egyszer megnyerném, akkor azért megtartanám. Olyan könyveket olvasnék rajta, amik magyarul nem jelentek meg. Angol tanuláshoz jól jönne.

5. Szoktad másoknak ajánlani az olvasott könyveid? Melyiket? Ha a tiéd, kölcsön is adod?

Igen szoktam, főleg azért mert pár méltatlanul elhanyagolt. Ilyen pl. Brenda Joyce, Karen Rose, Jon Sprunk, Karen Chance, Oliver Bowden, Fábián Janka,  Bob, az utcamacska. Nem is értem miért nem népszerűbbek. Szeretném ha minél többen megismernék őket, úgy ahogy Moninggal is történt. Kelly kiadónál még nem sokan ismerték, most meg nagy siker.
Nem szeretek kölcsön adni, mert félek, hogy megsérül. Régebben már adtam kettőt kölcsön, egyiket salátaként kaptam vissza, másikon meg volt egy karc. Sokkoló látvány volt.

6. Amikor egy könyvről olvasol véleményt, mi az amiről szerinted fontos, hogy írjanak? Vagy amiről neked fontos, hogy írj. (borító, szereplők, érzelmek, spoiler, idézetek, vagy valami más)

Szereplők, érzelmek, idézet.  Miért tetszett a könyv és miért nem. Néha spoiler is jöhet. Borítóról írni viszont felesleges.

7. Valami régi, valami új, és valami kék! (igen molyos kihívásból van az ötlet, tehát 3 könyv ami erről eszedbe jut)

Régi: Mary Mackie: Ló népe.

új: Bob, az utcamacska

kék: Moning: Keserű ébredés

8. Szoktál olvasás közben nevetni, kuncogni, esetleg gurulsz a nevetéstől? Ha igen, melyik 3 könyv volt az?

Igen, de nagyon ritkán.

Karen Chance: Hajnal átka

Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz

Julia Quinn: Ami Londonban történt

9. 5 szereplőt kérek, akit szívesen megrugdostál volna! És miért?

Daisy (Brenda Joyce): Gonosz, önző, alattomos. Nem tudja elfogadni, hogy Calder Hart már dobta.  Egy sorozatgyilkos kezére akadhatna már.

Bartolla (Brenda Joyce): Őt is utálom, de nagyon.  Kedvenc szereplőm Evan miatta  olyat készül tenni, amit egész életében bánni fog.

Talin   (Nalini Singh): egy gyerekes, féltékeny idegroncsnak nevezném őt.  Vitákat szít, dühbe gurul vicceken, cikizésen is. Szabadulásban is szerepel, de ott sem sikerült megszeretnem.

John (FTT): Felnőttként teljesen kifordult önmagából. Rá sem lehet ismerni arra a kedves zárkózott fiúra, amilyennek eddig ismertem. Azt sem értem mit szeret Xhexen, aki szerintem egyáltalán nem illik hozzá, férfias, anyja is lehetne. De ha már őt választotta, akkor szerintem el kéne fogadnia, hogy ő egy harcost vett feleségül, ne akarja már arra kényszeríteni, hogy csak otthon üljön és nőies dolgokat végezzen.  Thorra is megharagudott, amikor a férfinak inkább megértésre és segítségre lett volna szüksége. Szívesen megpofoznám, hogy ne viselkedjen ilyen gyerekesen és ostobán.

Nobu (Nana): sokszor nagyon gyerekes és férfiatlan.

10. Horror, romantika, krimi, fantasy, sci-fi? Esetleg mind?

Scifi kivételével mind, de azért néha ilyet is olvasok.

11. 3 olyan könyvről kérek bejegyzést/értékelést, aminek szerinted szép a borítója, és van valami köze is a történethez.

https://elhaym.wordpress.com/2012/04/24/andrea-cremer-bloodrose-a-dontes-3-kotet/

https://elhaym.wordpress.com/2012/07/14/oliver-bowden-assassins-creed-titkos-keresztes-haboru-3-kotet/

https://elhaym.wordpress.com/2012/10/02/nalini-singh-feloldozas-spy-changeling-4/

12. Idegennyelvű: elolvasod magyarul is, ha kiadják? Ha igen, miért?

Mivel nem tudok angolul, ezért igen.  Akkor is elolvasnám, ha tudnék angolul, hisz anyukám miatt akkor is meg kéne vennem.

13. 1 könyv amit péntek 13-án fejezel, vagy kezded, vagy ami péntek 13-án játszódik, vagy csak megemlítik benne. Linkelj ide egy bejegyzést, amint kész. 🙂

Nem tudom mikor volt utoljára péntek 13. Ha 2012. április 13 az volt, akkor ezt  a könyvet fejeztem be aznap:

http://moly.hu/konyvek/fabian-janka-emma-lanya/tag?user[id]=3359

Ezt meg elkezdtem:

http://moly.hu/konyvek/andrea-cremer-bloodrose-a-dontes/tag?user[id]=3359

*bónusz kérdés 14. Te teszel fel nekem egy kérdést! 🙂

Vannak olyan  magyarul  megjelent könyvsorozatok, amik érdekelnek, de még egy részt sem sikerült elolvasni belőlük? Ha igen melyek azok?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: