Nalini Singh: Angyalárny – Angyali vadász 5.

angyalarny“Mahiya megesküdött. Nem számított, mi történik, és mennyire tartja Jason alkalmatlannak magát egy hosszú kapcsolatra, a kémmester az övé, ő pedig harcolni fog érte. Szükségük volt egymásra, neki, és az éjben termett szárnyú angyalnak. Jason erős volt, és sokkal többet tudott a világról, Mahiyának viszont elég erős volt a szíve ahhoz, hogy törődjön egy férfival, aki talán soha nem tárja fel előtte a sajátját… mert Jason szívének már egy apró töredéke is tiszta, őszinte, káprázatos boldogság volt a lány számára.”

Fülszöveg:  Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze.

De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben.

A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja… könnyen lehet, hogy a halálba.

Kedvenc szereplőim: Jason, Illium, Raphael, Aodhan, Elena.

Jason  a kedvenc szereplőm az első kötet óta, ezért nagyon vártam  a könyvét. Érdekelt, hogy a lelkén ejtett sebek begyógyulnak-e és ha igen, hogyan. Már az első oldalakon rájöttem, hogy az 5. kötet hangulatilag teljesen más lesz, mint  a korábbi részek. Helyszín most nem New York, hanem India, azon belül Neha udvara. Történetvezetés melankolikus, nyugodt, lágy, finom. Koreai sorozatokhoz tudnám hasonlítani a könyvet, kedvenc történelmi sorozataimnak volt ilyen a hangulata és itt is nagy szerepet kaptak most a hatalmi játszmák, az udvari intrikák, a cselszövések, összeesküvések, a tisztelet, hűség és az anyai szeretet.

“Ebben a világban él, de kívülálló is. Egy árnyék, ami soha nem lesz része semminek.”

Jason  a kémmester, sötét szénfekete szárnyaival olyan, mint egy árnyék, kiismerhetetlen. A zárkózott, szűkszavú tetovált angyalnak nincsenek szép emlékei, legszívesebben mindig észrevétlen maradna. Amikor  a múltjáról és a tetoválásáról beszélt, nem bírtam megállni sírás nélkül. Olyan dolgokat élt át, amit egyetlen  gyermeknek sem lenne szabad megismernie. Csoda, hogy ép elmével kibírta és nem őrült meg teljesen.

“Ez a férfi, gondolta a lány, miközben Jasont hallgatta, soha nem vall neki szerelmet, és soha nem hoz neki virágot. Talán sem neki, sem magának nem vallja be soha, hogy a kapcsolat, ami Mahiyához fűzi, nem puszta érzéki kötelék, hanem két lélek összetartozása, olyan mély, hogy szinte belesajdul a szíve.”

Örülök, hogy Jasonból nem lett a történet folyamán érzelgős, romantikus hős, hozzá egyáltalán nem illett volna egy ilyen változás. A szerelemhez amúgy sem kellenek a szavak. Jason nem mindennapi vallomását sosem fogom elfelejteni, én megkönnyeztem.

“– Az én bosszúm az lesz, hogy az életem hátralévő részét túláradó boldogságban fogom tölteni – esküdött meg a hercegnő. – Hogy nem a gyűlöletben, hanem a szeretetben merülök el teljesen.”

Mahiya egy tiltott kapcsolat gyümölcse. Neha testvérének Nivritinek és Neha férjének Erisnek a gyermeke. Emiatt Mahiya élete Neha udvarában gyűlölettel teli és olyan mint egy börtön. Neha nem könnyíti meg a napjait, úgy bánik vele, mint egy utolsó szolgával. Mahiya viszont nem roppan össze, hatalmas lelki ereje van, nagy benne az élni akarás. Tiszta szívű, kedves, alázatos és nagyon tud szeretni. Kétségbeesetten vágyik  a boldogságra, egy otthonra, ahol  szabadon élhet és Jason a legjobb esélye, hogy kiszabaduljon a pokolból.

“Ami pedig a szerelmes szavakat és a szép udvarlást illeti…Mahiya megrázta a fejét. Százszor inkább lenne olyan férfival, aki őszintén kimondja a vágyát, mint olyannal, aki szép, csábító szavakkal hazudik neki. Jason legapróbb porcikájában több becsület volt, mint amennyi Aravban egész életében.”

Jason és Mahiya kapcsolata is a koreai sorozatokat juttatta az eszembe. A lány nem kéreti magát, egyből közös hullámhosszra kerülnek, nem veszekednek egymással, csak az őszinteség jellemzi a kapcsolatukat. Talán a szerelem kialakulása is emiatt észrevétlen köztük. Egyik percben még barátok, következő percben viszont el sem lehet őket képzelni egymás nélkül.

Örülök, hogy jobban megismerhettem Nehát, de megszeretni most sem tudtam. Megbocsáthatatlan, amit tett, sokszor a hideg is kirázott tőle. Ebben a könyvben Dmitri és Honor története is folytatódott. Összeházasodtak és Honor vámpírrá válása is elkezdődött, nem lennék Dmitri helyében. Méreg és Aodhan is betért Neha udvarába. Remélem Méreg nem sokáig marad majd a  Menedékben, bár amíg ő távol van, addig sok Janvier és Ashwini közös jelenetre számíthatok,  aminek még jobban örülök. Aodhanra is egyre kíváncsibb vagyok, nem lesz neki könnyű dolga New Yorkban. A fő esemény sorozat is nevet kapott végre, ezzel jól fel is lett vezetve Raphael és Elena következő könyve. Nem tudom, hogy fogom kibírni azt az egy évet, mire olvashatom. Illiumot viszont nagyon hiányoltam, apró jelenetei voltak, de nekem ez édes kevés volt.

Krimi szál is tetszett, másokkal ellentétben én sokáig nem jöttem rá, hogy ki követi el sorra a brutális gyilkosságokat.

Az Angyalárny két sérült lélek felkavaró, fájdalmakkal,   veszteségekkel teli története, akiknek nagy szükségük van a  szeretetre.

Könyvet köszönöm az Egmont Kiadónak!

10/9

Könyv adatai

Kiadó: Egmont
Eredeti cím: Archangel’s storm
Oldalak száma: 446
Borító: puha fedeles
Fordító: Bottka Sándor Mátyás
Teljes ára:  3999 Ft
Megjelent:  angolul 2012,  magyarul 2013
Rendelhető: Webshop

Más vélemények

Moly , Goodreads

Nalini Singh könyvei

  • Angyali vadász

0. Angels’ Dance – Angyalszárny 10/10
0,5.  Angels’ Pawn – Angyali próbatétel 10/8
0,75. Angels’ Judgment – Angyali játszmák 10/9
1. Angels’ Blood – Angyalvér 10/8
2. Archangel’s Kiss – Angyalcsók 10/9
3.  Archangel’s Consort – Angyaltánc 10/10
3,5. Angel’s Wolf – Angyal és farkasa 10/10
4.  Archangel’s Blade – Angyalkard 10/8
5. Archangel’s Storm – Angyalárny 10/9
6. Archangel’s Legion – Raphael – Elena könyve

  • Psy Changeling

00. Beat of Temptation
0.5 Whisper of Sin
1. Slave to Sensation – Vonzódás 10/9
1,5 The Cannibal Princess
2.  Visions of Heat – Látomás 10/9
3. Caressed By Ice – Borzongás 10/10
3,5. Stroke of Enticement
4. Mine to Possess – Feloldozás 10/9
5. Hostage to Pleasure – Szabadulás
5,5 A Gift for Kit
6. Branded By Fire
7. Blaze of Memory
8. Bonds of Justice
9. Play of Passion
10. Kiss of Snow
11. Tangle of Need
12. Heart of Obsidian

Kihívások a Molyon

Mert EGMONT DARK könyvekből sosem elég!

Olvassuk el Nalini Singh eddig megjelent könyveit

Olvassuk el Nalini Singh Angyalárny (Archangel’s storm) című könyvét!

Angels

Olvassuk (újra) el Nalini Singh angyalos sorozatát

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: