Johanna Lindsey: A szenvedély hatalma

johanna-lindsey-a-szenvedely-hatalma“Ha valakit egész életedben szerettél, hogyan gyűlölhetnéd meg egyik pillanatról a másikra? Szörnyű volt hallani, hogy régebben mit művelt, de én nem azzal a férfival nőttem fel. Nem tudom mit mondhatnék még, amivel meg tudlak győzni, hogy már nem az, aki régen volt.”

Fülszöveg:  Alana Farmer különc gyámja, Leonard Farmer a napóleoni háborúk elől Angliába menekült a védencével, hogy Londonban kezdjen új életet. Alana gyermekkorában egy nemes lány gondtalan életét élte, és olyan nevelésben részesült, amit egy királynő is megirigyelhetne. Most elérte a nagykorúságot, és készen áll arra, hogy előkelő ifjú hölgyként belépjen a londoni társasági életbe. Ám a nagy napon értesül a származása megdöbbentő titkáról. Tényleg ő Lubínia elveszett hercegnője és egyetlen trónörököse, akit csecsemőkorában meg akartak gyilkolni, és ezért kellett titokban elhagynia Angliát? A gyámja rábeszéli, hogy térjenek vissza a hegyek között fekvő, elszigetelt európai királyságba, mert csak Alana felbukkanása veheti elejét egy véres lázadásnak. A fiatal lány egy idegen országban találja magát, ahol még mindig veszély fenyegeti.

A gyönyörű jövevény felbukkanása alaposan próbára teszi Christoph Becker állhatatosságát és kötelességtudatát. A palotaőrök kapitánya letartóztatja Alanát, mert alapos oka van azt feltételezni, hogy egy csalóval vagy egy kémmel áll szemben. Nem ő az első személy, aki az elveszett hercegnőnek adja ki magát, de valójában a lázadókkal meg a király trónfosztásán munkálkodó, sötét erőkkel áll kapcsolatban. A hatalom megszerzéséért küzdő összeesküvők értesülnek a trónörökös visszatéréséről, és Alana életét csak a fogva tartója tudja megóvni tőlük. De vajon hisz neki? A szenvedély le tudja győzni a gyanakvást és az intrikát?

Kedvenc szereplőm: Leonard

A legújabb Lindsey könyv már a fülszöveg alapján megfogott, ezért egyből elkezdtem olvasni, amint a kezembe vehettem. Már az első 50 oldal után tudtam, hogy ebben a történetben nem csalódhatok. Imádom  a viszályokkal, ármánykodással, összeesküvésekkel, cselszövésekkel teli,  fordulatokban gazdag, bérgyilkosos sztorikat. E könyv többször is meg tudott lepni engem.

Szeretem az egyedi, különleges helyszíneket is és Lubínia pont ilyen. Egy hegyek közé zárt, kicsi, elmaradott ország.

Leonard már az első oldalon a kedvenc szereplőmmé vált. Caimra, Altairra és Juddra emlékeztetett engem. Azért bérlik fel, hogy megölje Frederick király csecsemő lányát, de amint  a kislány rámosolyog, meglágyul a szíve és felébred a lelkiismerete. Ő egyébként sem volt  gonosz soha, egy szörnyű, múltbeli tragédia hatására kezdett el ölni, de sosem élvezte. Alanából is miatta lett jó ember.

Alana Leonardnak köszönheti az életét és boldogságban, szeretetben nőtt fel mellette.  18 éves korában azonban szembesülnie kell szeretett gyámja sötét múltjával  Ezek után az élete már nem lehet olyan, mint eddig. Kénytelen visszatérni Lubíniába, hogy megakadályozzon egy háborút és életeket mentsen. Alana jól bánik a fegyverekkel, vakmerő, csökönyös, erős akaratú, makacs és remekül tud érvelni, de szörnyen naiv és sokat szeret panaszkodni. Nem tudom, hogy gondolhatta azt, hogy amint belibben a kastélyba, egyből elhiszik neki, hogy ő a trónörökös és tárt karokkal fogják fogadni.

Christophe Becker egy igazi kaméleon. Egyik percben egy faragatlan, barbár hegylakóként és gátlástalan nőcsábászként viselkedik, másik percben gyengéd, kedves és élvezi Alana kiakadásait.

“-Te jóságos ég! Annyi tapintat van benned, mint egy vaddisznóban. Ezt óvatosabban is közölhetted volna. 
– Te mit mondtál volna, hogy finomabban hozd  a tudomására a hírt? – méltatlankodott a férfi. – Akárhogy kertelek és köntörfalazok, akkor is megdöbbent volna, ha megtudja.”

Szerettem Alana és Christophe civakodásait, évődéseit, sokszor mosolyt csaltak az arcomra.

Frederichet eleinte nagyon nem szerettem. Egy felelőtlen, határozatlan, tétlen királynak tartottam. Milyen apa az olyan, aki szeretet helyett ékszereket ad egy csecsemőnek és egy őrizetlen kastélyban hagyja, míg ő elvonul, hogy a sebeit nyalogassa a felesége halála után és szenvedjen? Még azt sem tudta, hogy gyereke, hogy néz ki. 18 év alatt azt sem tudta kideríteni, hogy ki áll a merényletek hátterében. Később változott róla a véleményem, de jó apa nem lett belőle.

A könyv mondanivalót is tartalmaz.

  • Egy ember bűne miatt, nem lehet egy egész családot megbüntetni.
  • Egy embert nem szabad a múltja alapján megítélni, azt kell figyelembe venni  most milyen.

Negatívumokat is muszáj megemlítenem, de szerencsére nem volt sok. Első együttléttel és a  történet végével nem voltam csak megelégedve. Előbbivel azért, mert olyan körülmények között történt, amit pont nem szeretek. Utóbbival meg azért, mert egy picit lezáratlannak éreztem.

A szenvedély hatalmát minden romantika kedvelőnek bátran ajánlom. 🙂

Könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!

10/9

Könyv adatai

Kiadó: Gabo
Eredeti cím: When passion rules
Oldalak száma: 466
Borító: puha fedeles
Fordító: Gondáné Kaul Éva
Teljes ára: 2490 Ft
Megjelent:  angolul 2011,  magyarul 2013
Rendelhető: Gabo webshop

Más vélemények

Moly , Goodreads

Johanna Lindsey könyvei

  • Viking trilógia

1. Fires of Winter – Fagyos tüzek 10/8
2. Hearts Aflame – Lángoló szívek 10/9
3. Surrender My Love – Add meg magad szerelmem 10/9

  • Malory család

1. Love Only Once – Egyetlen szerelem 10/8
2. Tender Rebel – Szíved rejtekén 10/9
3. Gentle Rogue –  Tengernyi szerelem 10/10
4. The Magic of You – Csodatévő szerelem 10/10
5. Say You Love Me – Mondd, hogy szeretsz 10/9
6. The Present – Ajándék 10/9
7. A Loving Scoundrel – Szívem ellopott kincsei 10/9
8. Captive of My Desires – A vágy foglyai 10/9
9. No Choice But Seduction – Kalandos szerelem 10/9
10. That Perfect Someone – Az igazi 10/9

  • Reid Family

1. The Heir
2. The Devil Who Tamed Her
3. A Rogue of My Own
4. Let Love Find You

  • Önálló regények

Marriage most scandolous – Botrányos házasság 10/10
Prisoner of my desire – Foglyom vagy, szerelmem 10/8
When Passion Rules – A szenvedély hatalma 10/9

Kihívások a Molyon

Johanna Lindsey

És Gabo-könyveket miért nem olvasunk?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: