Véleményem az újabb Ward kötetekről

Tegnap bejelentett híreket Angi blogján lehet megtekinteni, előbb azokat érdemes elolvasni, utána a véleményemet.

2014 tavaszán fog megjelenni a 12. FTT kötet, címe The King lesz, vagyis Wrath-Beth történetet kapunk megint. Hír meglepett, nem erre számítottam, de nagyon örülök neki. Miért?

 • Lover at Lastal bezárólag minden Fekete Tőr testvériség tag megkapta már  a könyvét, most már csak kívülálló tagok jöhetnének, de a többségük szerintem nem olyan érdekes, hogy saját könyvet kapjon.
 • Wrath-Beth története eredetileg novella lett volna, így, hogy könyv lesz a Lover at Lastban megkezdett sok cselekményszál is folytatódhat. Kötet így sokkal várósabb és érdekesebb lesz. FTT kötetek nekem úgysem két főszereplősek. Könyv 25 %-a biztos Wrathé és Bethé lesz, többi meg  a többi szálé, többi főszereplőé, számomra így a tökéletes.
 • Wrath a király, ezért megérdemli, hogy egy 3. könyvben is főszerepló legyen az Éjsötét szerető és a Megbosszult szerető után.
 • Legtöbb romantikus para könyv arról szól, hogy minden kötetben egy új pár talál egymásra.  Egy idő után az ilyen sztorik már nem sok újat tudnak mutatni, sőt tele vannak unalmas szex jelenetekkel is. Ward legalább mer újítani. Egymásra talált párok további élete, problémái, nehézségei szerintem sokkal érdekesebbek, mintha megint egy újabb love sztorit kapnánk. Remélem Rhage novella sem novella lesz. Azt akarom, hogy övé legyen a 13. kötet, majd jöhetne megint Zsadist, Butch stb.
 • Egy Wrath és Beth történet sok Boo-t is jelent. Szegény cica a 6. kötettől nagyon el lett felejtve, itt az ideje, hogy róla is sokat olvassunk megint. Reménykedek abban, hogy ő is főszereplő lesz most. Ha így lesz biztos nem fogok csalódni  a könyvben, bármiről is fog szólni.  Eddig is tudtam, hogy ő nem egy átlagos macska, de az én Rufusom sem az. Ezt nem azért mondom, mert elfogult vagyok vele kapcsolatban, hanem azért, mert neki egyedi tulajdonságai vannak és sokkal értelmesebb az átlagmacskáknál. Rengeteg cicám volt már, de Rufus tiszta Boo, és  Cory is  olyan volt régen. Többi nem, bár azokat is nagyon szerettem.  Rajtuk kívül is vannak még különleges macskák a világon, aki szerencsés rátalálhat egyre. 🙂
  Kicsit elkalandoztam, de Boo  a sorozat egyik legjobb szereplője.
 • Beth és John szál is félbemaradt egy korábbi kötetben, ami azóta is bánt. Azt hittem John könyvében olvashatok erről, de ott nem is volt közös jelenetük. Itt az ideje, hogy ez a  szál is folytatódjon.
 • Sokan biztos azt hitték Trez és Selena könyve fog jönni, én is, mert Trez is nagy kedvenc, de szerintem korai lett volna. Őket egyébként inkább meghagynám az egyik cselekményszálnak, ami több köteten át tart. Layla – Xcor szállal szintén ezt tenném, meg az Assail és Sola szállal is. Assail amúgyis egy Rehv utánzat, nem szeretnék neki saját könyvet.

További könyvekről:

 • Nagyon szeretnék egy Murdher, Throe, Saxton és Luchas cselekményszálat is a jövőben.
 • Lash visszatérését is nagyon várom már, ő a sorozat legemlékezetesebb gonosza, nagyon hiányzik.
 • Egyik főbb szereplő halála  jót tenne szerintem a sorozatnak, nem szabadna lázadozni egy ilyen lépés ellen.  Assail, iAm vagy Phury pl. megfelelő áldozat lenne.
 • Nalla könyv meg mindenképp legyen, ő története lenne a legjobb sorozat záró.
 • Lassiter az egyedüli olyan karakter, aki valóban megérdemelne egy saját könyvet még, bár ha egy újabb Vishous sztoriban kapna főszerepet, az sem lenne rossz megoldás. Érdekel miért utálják egymást.  De az sem rossz ötlet, hogy  az ő története majd egy teljesen új cselekményszálat indít el. 7. Bukott angyal rész után a két sorozat eggyé válhatna és Lassiter indíthatná meg ezt  az új sztorit.  Egy Devina – Lash találkozót én is megnéznék. 🙂

Várom  a 12. részt, de előbb a Lover at Last jelenjen meg minél hamarabb magyarul.  Aki el tudja fogadni, hogy ez  a könyv nem csak Qhuinné és Blayé, hanem Assailé, Soláé, Xcoré, Laylaé, Trezé stb. is, aki el tudja fogadni, hogy ez egy több főszereplős könyv, rengeteg cselekményszállal, belső monológgal az nem fog csalódni a könyvben a hibái ellenére sem.  Anyukám egyébként örül, hogy nem csak róluk kell majd olvasnia, ő velem ellentétben nem szeret két fiú szerelméről olvasni. Őt a többi szál érdekli inkább.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: